Godkväll i stugorna

Hej där,
Här susade dagen förbi snabbare än blixten, vi har jobbat, jobbat & jobbat. Vi har fantastiskt roligt, fast jag hinner inte med så mycket annat just nu. Jag vaknar till och med på nätterna av att jag drömmer om kakor & tårtor just nu… Haha.
Men imorgon är det sista dagen som Ulrika kommer hit & fotar, så det är inte länge kvar nu tills jag hinner med bloggen igen. Fast jag har förberett en god & enkel efterrätt till er som kommer snart på bloggen, håll utkik.

Dagens arbetsvy har sett ut ungefär så här, fast med ännu mera godis & kakor. IMG_4775

Nu dags för kvällsrundan med Molly,
Hej så länge

0
Kommentera

Het räkgryta

Idag är andra dagen som Ulrika är här & fotar hos mig. Det är fullt ös kan jag lova, och så roligt. Vi ska fota klart ett par grejer till innan vi ska ge oss iväg till stan för lunch. Till er som kikar förbi här för lunch eller middagstips kanske detta kunde vara något?

IMG_4542
Räkgryta för 2:
500 gram stora räkor (med skal)
olivolja
1 finhackad gul lök
1 vitlöksklyfta
10 champinjoner
1/2 gul paprika
1/2 röd paprika
chiliflakes
2 1/2 dl creme fraiche
1 msk chilisås
salt

Serveras med pasta

Gör så här:
Skala räkorna och lägg undan. Skiva champinjonerna & finhacka lök & vitlök. Hetta upp en stekpanna med olivolja, fräs den finhackade löken, vitlöken & champinjonerna tills de fått en glansig och vacker färg. Strö över valfri mängd chiliflakes, alt. cayennepeppar. Strimla paprikan och vänd ner i panna tillsammans med crème fraîche & chilisås. Låt sjuda upp och smaka av med lite salt & ev mer cayennepeppar. Ta bort från plattan och vänd ner räkorna.

Serveras genast.

IMG_4559

1
6 kommentarer

Grekisk sallad

IMG_1656
Det här behöver du till 2 sallader :
Blandad grönsallad
1/2 skivad gurka
1/2 skivad rödlök
1 skivad tomat
1/2 strimlad gul paprika
gröna & svarta oliver
2 bitar fetaost
olivolja
massa finhackad färsk dill

Gör så här:
Blanda alla grönsaker och lägg upp på två tallrikar.
Lägg fetaosten på sallden och ringla över en god olivolja.
Klipp över dillen & servera genast.

2
Kommentera

Oral-B med bluetooth

Hej hej,

Jag fick en förfrågan om samarbete med Oral-b, och  eftersom jag är väldigt noga med mina tänder så tackade jag med glädje ja till detta. Jag som bakar och äter sötsaker mitt i veckan borstar också tänderna med stor medvetenhet. Tidigare har jag alltid borstat med vanlig tandborste, fast min tandläkare många gånger berättat fördelarna med eltandborste. Så nu var det min tur att prova eltandborstarnas rolls royce. Jag har hunnit använda den under några dagar nu, och är supernöjd än så länge. Jag ska lämna ett fullständig utvärdering till er om ett par veckor.

Visste ni att vi vanligtvis borstar alldeles för kort stund per dag, med appen ”oral-b” får du lättare koll på hur länge du borstar och hur du borstar. Jag gillade lyxen att kunna stå och läsa nyheterna i appen samtidigt som man borstar, min borsttid ökade tydligen markant pågrund av detta. Win- win.
IMG_4061

I appen kan man välja olika ” Dental care journeys” jag valde ”whitening”-programmet. Är ni som jag som gillar att kunna följa framstegen precis som vid träning så kommer ni gilla denna appen. Här kan jag följa dag för dag hur jag borstat, om jag borstat för hårt eller för kort tid. Allt för att man ska få så friska & starka tänder som möjligt. En snygg & praktisk förvaring medföljer, vilket speciellt uppskattas denna månaden då jag kommer vara på resande fot väldigt mycket.

IMG_4093

Busenkel att använda, och riktigt snygg. Till tandborsten medföljer 4 borsthuvud, så man behöver inte köpa flera tandborstar. Utan egentligen bara fler borsthuvud, om det är fler i familjen som också vill borsta. Mer ekonomiskt dessutom. Kolla in deras hemsida här

För detta samarbetet ville jag ta fram ett nyttigt recept, något som är bra för tänderna.
Och vegetarisk måndag som det är idag så tyckte jag att det passade bra med en god krispig grekisk sallad. Gott & nyttigt

IMG_1656
Det här behöver du till 2 sallader :
Blandad grönsallad
1/2 skivad gurka
1/2 skivad rödlök
1 skivad tomat
1/2 strimlad gul paprika
gröna & svarta oliver
2 bitar fetaost
olivolja
massa finhackad färsk dill

Gör så här:
Blanda alla grönsaker och lägg upp på två tallrikar.
Lägg fetaosten på sallden och ringla över en god olivolja.
Klipp över dillen & servera genast.

* * * * * * * I samarbete med Oral-b* * * * * * *


0
4 kommentarer

Min arbetsvy

Hej fina, 

Hoppas ni har en bra söndag och allra bästa alla hjärtans dag. Min dag startade tidigt av väckarklockan som larmade runt halvsju. Jag lät resten av familjen få sovmorgon medan jag bakade och förberedde en stor mysfrukost. Sen väckte jag dem strax efter nio, och Jonathan hade tydligen varit iväg med barnen och handlat gulliga presenter, så det blev lite paketutdelning också. Mysigt. Men nu är jag igång igen och bakar. Och nu tror jag att jag börjar se ett slut på allt jobb & alla förberedelser. På måndag kommer Ulrika och då ska det vara klart att fota. Och nu säger listan att jag ”bara” har 8 bakverk kvar, iochför sig kanske de mest krävande men snart är jag iland.

IMG_4705 (1)

Nu vispar jag grädde till en ny cheesecake, bästa fikat att förbereda! Gott gräddigt & chokladigt kommer det blir! Mumma.

0
1 kommentar

Veckomatsedel

Morrn morrn.
Här kommer mina förslag till veckomatsedel, hoppas att ni gillar.

Måndag
 : Tomat & mozzarellapaj
 Tisdag : Baconinlindad lax
Onsdag: Ost- & skinkpaj
Torsdag: Chili- & örtkryddade köttbullar
Fredag: Panerad & fylld skinksnitzel
aveck2

Du behöver till 4 personer:
8 skinkschnitzlar
8 skivor ost
8 bitar rökt skinka
smör

2 vispade ägg
3 dl ströbröd
salt & peppar

serveras med ugnbakade rotfrukter och lite krispiga grönsaker

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, skala och klyfta upp rotfrukterna, strö över rapsolja och pudra över ströbröd & flingsalt. Ströbrödet gör klyftisarna extra krispiga & goda. Ställ in i ugnen, i cirka 30 – 40 minuter- tills de är klara. Lägg ut skinkschnitzlarna på en skärbräda och banka ut dem med en kötthammare eller en brödkavel. Lägg två skivor ost och en skinkbit på hälften av dem och lägg den andra skinkschnitzeln över. Salta & peppra. Hetta upp en stekpanna med smör,  vänd bägge sidor i det uppvispade ägget, och sedan i ströbrödet och lägg ner i stekpannan. Stek varje sida på medellåg värme för att det inte ska brännas. När schnitzlarna är genomstekta servera genast med klyftpotatis, sallas, en bit citron
och en god bearneiesås.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet:  Kladdiga Mariannerutor

aveck3

Recept på långpannekakor kan man inte få för många av.
Kanonbra att baka till kalas, eller om man vill fylla upp frysen.

Till den sega mintkakan behöver du :

200 gram smör
4 ägg
5 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
8 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1 påse med mariannegodis (sådan med papper)

Gör så här
Ställ ugnen på 150 grader.
Smält smöret på svag värme, och låt svalna. Vispa socker och ägg poröst, vänd sedan i smöret.
Mixa mariannegodisarna till pulver, och rör ihop detta med de övriga torra ingredienserna
rör ner dessa ( vispa inte) i smeten  och blanda försiktigt om till en slät smet,
och häll sedan upp det på en långpanna med bakplåtspapper.

Grädda i mitten på ugnen i ca 30 – 35 minuter.

Ska sedan helst stå kallt en stund innan servering så de blir sådär sega / knäckiga.
Nu hade vi lite bråttom, så vi serverade dem varma.  Men jag tycker att de var goda varma också – påminner om mintkladdkaka.

 

0
4 kommentarer

Nya soffbordet

Jeeeey,
vilken glad överraskning jag fick igår när soffbordet levererades redan då. Trodde det skulle dröja flera veckor till. Vi har letat rätt länge, och visste inte riktigt vad vi ville ha först. Men vi tyckte att det kändes snyggt att bryta av allt det vita här hemma med något naturmaterial. Och när vi hittade detta bordet efter mycket googlande så fastnade vi för det bägge två.

IMG_4654
Det är en likandan fast mindre skiva under bordet också.
IMG_4660

Och en bild får igår kväll.
Hur mysigt är det inte med en braskamin. Den använder vi dagligen, ja iallafall nu när det är kallt ute.

IMG_4639

Fast nu har jag inte tid att sitta här framför datorn, jag har tusen saker att göra. Och 25 nya bakverk att hinna med innan fotografen dyker upp måndag morgon.

Hörs senare.

0
18 kommentarer

Alla Hjärtans dag brunch

Tips på alla hjärtans dag frukost / brunch.
Gör sötaste ♡ Sconesen

IMG_0523

Det här behöver du till 8-10 hjärtan :
100 gram smör
7 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
4 tsk bakpulver
1 tsk salt + lite kardemumma ( kan uteslutas )
3 dl mjölk

Gör så här : 
Ställ ugnen på 250 grader. Blanda först de torra ingredienserna i en skål , tärna ner smöret och arbeta ihop till en hyfsat grynig massa, blanda ner mjölken och arbeta till en deg . Dela degen i 8-9 högar och platta ut dem och kavla cirka 1- 1 1/2 cm tjock. Tryck ut 8-9 stora hjärtan och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Grädda i mitten på ugnen i cirka 10 minuter, eller tills de fått en gyllene färg.

Serveras genast

IMG_0548

 

0
1 kommentar

I väntan på maten

Hej där,

Kikar förbi här i väntan på maten, som står i ugnen. Jag åt en så god räkgryta till lunch idag, ni kanske såg en glimt av den på insta. Receptet kommer dyka upp. Ni gillar att läsa lite saker som jag fyndat, stort som litet. Och jag tycker det är lika roligt jag att fota & tipsa om bra köp.

Denna söta från lilla låda för olivolja och kryddor tror jag inte att jag visat tidigare.
IMG_4427
Om någon undrar vad den kommer från så är det HM home. Fast det var rätt länge sen jag köpte den, så kan inte lova att den finns kvar.

Hepp, dags att duka fram för middag. Jonathan får disken 😉

0
4 kommentarer

Vegetarisk pastasallad med kikärtor

Sallader äter jag flera ggr i veckan till lunch, gott & fräscht.
Nu åt jag sist en jättegod vegetarisk pastasallad med kikärtor som jag varmt rekommenderar er att testa.

IMG_4133
Självklart med dressing till, mums.IMG_4127En snabb, mättande och god pastasallad för 4 personer:  
Pasta för 4 personer
4 ägg
1 förpackning kikärtor ( kokta )
blandad grönsallad
1 stor gul paprika
2 avokado
2 stora tomater
olivolja

Dressingen 
1 dl creme fracihe alt. gräddfil
1 msk chilisås
1 pressad vitlöksklyfta
salt & peppar

Gör så här: 
Börja med dressingen, rör ihop och ställ kallt.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen, koka äggen.
Skölj, hacka och blanda ihop grönsakerna, skölj kikärtorna och vänd ner. När pastan är klar, skölj den så att den blir kall och vänd ner i salladen. När äggen är klara kyl ner dem med kallt vatten, skala och dela dem lägg dem i salladen.

Serveras med god olivolja & en klick dressing.

0
4 kommentarer