Här har dagen knappt startat än, men torsdagen är redan fullbokad. Har dock valt att klämma in en morgonpromenad direkt efter frukost, fast jag egentligen inte har tid. Men jag får väl verkligen snabba mig på att gå rundan då, så att det blir en effektiv PW. Sedan har vi möte på banken jag & maken, vi ska flytta över sparande & lån hit till banken i växjö. Har ju haft kvar dem på vår tidigare bank av bara gammal vana. Sedan ska jag dyka ner i receptarbete…. Hur-många-som-helst-kvar till kommande boken. Även om bilderna är klara så är det massa jobb kvar. Så jag vet vad jag ska göra resten av veckan. Och ikväll har jag bokat in middag med bästa Ingela, det var alldeles för länge sen vi såg. Ska bli jätteroligt.
Snabbt och gott lunchtips, perfekt om du har en kycklingfile eller två över sedan gårdagen.
Här kommer receptet på en god kycklingröra.
Det här behöver du:
En kall stekt kycklingfile
2 msk creme fraiche
1/2 tsk chilisås
gul curry ( den i kryddhyllan )
salt
Gör så här:
Skär kycklingen i mindre bitar och rör ihop med crème fraîche, chilisås, curry & salt.
Fördela ut i en god fralla med lite grönsaker.
Jag vet att ni gillar att läsa om tips & lite allt möjligt här på bloggen. Och idag har jag lite skönhetstips att dela med mig av. Jag har än en gång genom ett samarbete med Maybeauty ordnat fram ett kanonerbjudande till er. Både serumet för håret och omvårdnad för fötterna. Efter resan till maldiverna var det nu välbehövligt för lite hemma-spa här igen, med maskerna för ansiktet sockor för fötterna och serum för håret. Jag gillar när det är enkelt, inte tar någon tid och resultat syns.
Foot Mask är ett par sockor som du trär på dig på fötterna och sitter med i två timmar. Perfekt när man ska kika på tv:n eller bläddra igenom tidningar för inspiration.
Foot mask är min absoluta favorit av alla skönhetsprodukter. Den skulle jag inte vilja vara utan, jag gör den var varannan månad och har aldrig haft så lena fötter någonsin.
Detta är också smidigt för oss som inte hinner boka in besök på skönhetssalongerna, eller orkar med att fila fossingar i evigheter. Detta är så grymt bra att ni inte kan bli besvikna.
Hur fungerar det sedan efteråt ?
Jo efter ett par – tre dagar börjar du tappa all torr & död hud på fötterna. Du kan snabba på resultatet genom att bada fotbad en gång om dagen. Annars kan det ta upp till 7-10 dagar innan du har tappat allt, med sedan har du jättelena och mjuka fötter.
Så här mjuka och lena blir mina fötter efter behandling. För mina fötter brukar de ta ungefär 10 dagar att tappa allt skinn. Som sagt mina favvoprodukt bland alla jag har provat. Resultatet håller sig i månader. Stort gilla på det.
Och så har vi Moroccan Miracle hair serum, vilket är en hårprodukt som får håret mer mjukt, lent & glänsande. En väldigt dryg och väldoftande olja som man använder i hårtopparna.
Handduks torka håret efter dusch och krama in ett par droppar i hårtopparna.
Det räcker med ett par droppar.
Sedan kan du hårföna och det precis som vanligt, oljan skyddar även håret från värmen. Så det är också en grym produkt. Gillar stora koftor / tröjor också by-the-way 🙂
Nu har jag ordnat fram en riktigt bra rabatt till er som vill prova dessa.
Grått väder ute idag, men jag ska trotsa tråkvädret och ge mig på en morgonprommis.
Tänkte tipsa om en god och värmande soppa idag. Halva sverige har ju sportlov denna veckan, och då är ju en värmande soppa/ gryta ett måste. Förresten, vinnaren till tävlingen om den fina eltandborsten finner ni HÄR
En klassiker från skoltiden: Hedvigsoppa
Det här behöver du till 4-5 personer: smör
4 dl riven vitkål
2 rivna potatisar
2 finhackade schalottenlökar
2 finhackade vitlöksklyftor
2 rivna morötter
2 msk tomatpure
500 gram nötfärs
400 gram krossade tomater
10- 12 dl vatten
4 msk konc. oxfond
1/4 dels röd paprika
1/4 dels gul paprika
1 /4 del grön paprika
salt & svartpeppar
Serveras med en klick gräddfil & hyvlad parmesan
Gör så här : Hetta upp en kastrull med lite olivolja eller smör. Vänd ner alla rivna grönsaker / lök (förutom paprikan) i kastrullen och fräs tills det har fått en vacker färg. Pressa ner tomatpuren och rör runt. Vänd ner köttfärsen och fräs den klar. Tillsätt tomatkross, vatten & fond och låt sjuda upp. Vänd ner paprikan och låt sjuda ett par minuter. Önskar du mer vätska så tillsätt det.
Smaka av med salt & peppar och servera.
Jag har förstått att många inte hittar eller vet hur de ska söka här på sajten. Det är ju inte så lätt om man inte vet hur man ska göra. Så jag tänkte att jag kan berätta igen för er som missat, eller er som kanske är nya här.
Högst upp till höger på skärmen finns tre streck, klicka på dem för att komma till alla kategorier, eller för att läsa månadsvis. Ska ni söka efter något specifikt så klicka på förstoringsglaset och skriv in ert sökord.
Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader.
Förstek filéerna för fin färg i en stekpanna med smör. Krydda med salt & lite chiliflakes.
Stoppa sedan in i mitten på ugnen, tills de är färdiga. Börja under tiden med såsen.
Hetta upp en kastrull med lite smör i, färs där den finhackade lök/ vitlöken. Vänd sedan ner jordnötssmör, jordnötter, grädde av ingredienserna och låt sjuda upp. Jag hade i ett par droppar sojakulör för färgens skull. Smaka sist av med chiliflakes & limesaft + socker och vatten till önskad konsistens. Dra bort från värmen och servera genast.
Kycklingen blir saftigast om den får ligga i ugnen och bli färdig. Men det går att steka den även i pannan om man har bråttom.
Ny månad och en ny vårlig tulpanbukett har fått flytta in. En rosa & cerise med lite små kvistar i. Idag kommer min mormor & morfar hit för lite fika & skvaller. Alltid lika mysigt, och jag behöver lite hjälp att tömma kakförrådet. Efter att ha bakat alla dessa kakor till boken så har jag inte bara sju kakor i frysen utan säkert 27 olika sorter.
Men nu tänkte jag snöra på mig skorna och ta en lång morgonrunda innan dess.
Dessa ljusa mornar & friska luften gör ju att det är mycket lättare att vakna till.
Jippi, nu närmar sig våren med stormsteg. Fast det trodde jag knappast igår när himlen var bäcksvart och det haglade. Idag blir det ett tips för er som fortfarande har sportlov eller iallafall tid att baka om dagarna.
Igelkottar av choklad, roligt och lätt för barnen att baka själva. Nomi och jag rullade chokladbollar igår i färgglatt strössel, men just dessa små chokladdjur som hon gjorde var ju mycket roligare.
Nomis fina choklad-igelkottar.
De godaste chokladbollarna gör du med florsocker och oboý. Prova vetja.
Så här gör jag med chokladbollssmet:
150 gram smör
5 dl havregryn
2 dl florsocker
1 nypa salt
2 msk kallt kaffe ( eller vatten )
2 msk kakao
3 msk oboy
35 gram smält choklad
Topping : kokos eller strössel
Gör så här:
Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet,
rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen & chokladen och ställ kallt i 1 timme innan du arbetar med smeten.
Sedan formar du valfria chokladdjur.
Kikar förbi med ett till smarrigt vegetariskt tips. Dessa hamburgare gick verkligen hem hos Melvin och hans vänner. Jag valde en smaksatt halloumiost med chili, för mer smak.
Till 4 burgarna behöver du:
2 stycken halloumi ( a 200 gram)
olivolja
4 hamburger bröd
1 röd paprika
lök
tomater
majonäs
Det här behöver du till 4-6 portioner:
6- 7 dl riven vitkål
1 stor riven morot
1 1/2 dl gräddfil
1 dl majonäs
1 1/2 dl creme fraiche
1/2 tsk salt
1 msk vitvinsvinäger
svartpeppar
Gör så här: Börja med coleslaw:en.
Riv kål & morot tunt. Jag rev kålen med en osthyvel och moroten på ett rivjärn.
Blanda ner övriga ingredienser och rör om.
Låt stå kallt fram till servering.
Ta fram halloumi, och dela dem på mitten. Dela paprikan i fyra sidor, som bilden här nedan. Och stek ost & paprika tills de får vacker färg. Jag använde en mönstrad stekpanna, men det går lika bra med en vanlig.
Stek även brödet så att den får en fin yta.
Fyll sedan med sallad, tomat, lök, ost, paprika och en klick majonäs.
Vegetariska middagar verkar vara det som är väldigt uppskattat just nu på matsajten, jätteroligt tycker jag. För skulle alla försöka äta mindre kött så blir det skillnad i det långa loppet på miljön. Jag tycket inte att det är det minsta jobbigt att ha en köttfri dag i veckan. Barnen favoritmiddag när det är vegetariskt hittar duHÄR
Idag ska jag prova en ny veg.middag som jag tror kommer bli en ny favorit. Återkommer med den senare.
Jag valde en god fylld pasta med soltorkade tomater. Blir ännu mera smak på rätten om man väljer en fylld pasta.
Det här behöver du till 4 personer: Valfri fylld pasta
Gör så här:
Smält smöret och häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp mät sedan upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning. Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder. Andvänd så mycket mjöl tills ostsåsen blir krämig. Pressa ner vitlöken, salta och peppra och smaka av med chilisås, och låt sjuda ett par minuter.
Dra av från plattan och vänd ner osten under omrörning tills osten har smält.