Vi äter gärna kyckling här hemma, tycker det är gott. Sen går det ju att variera så mycket. Plus i kanten är att det är mer klimatsmart än att äta rött kött. Jag har i samarbete med Kronfågel provat deras nyhet ”Kycklingbacon”. Och även deras ”Minut-Kyckling” som kommer i ett senare inlägg. Kronfågel står alltid för 100 % svensk kyckling, vilket jag tycker känns bra. Och just Kycklingbaconet känns som ett fräschare & mer hälsosamt alternativ till vanligt bacon .
Du kan läsa mer om Kycklingbaconet & hitta tips på olika recept här
Den är rökt över alspån vilket ger en god smak på Kycklingbaconet. Jag valde att laga carbonara fast på mitt vis, och självklart med färsk pasta. Det är så mycket godare än att köpa torrpasta.
Det här behöver du till 4 personer:
färsk pasta
smör
1 finhackad schalottenlök
1 finhackad vitlöksklyfta
200 gram Kycklingbacon
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl creme fraiche
salt & svartpeppar
Garnering: hyvlad parmesan
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning.
Hetta upp en stekpanna med smör. Vänd ner den finhackade löken, vitlöken och det strimlade baconet. Fräs tills det får en vacker färg
.
Vänd sedan ner crème fraîche & grädde och låt det sjuda ihop till en krämig sås.
Smaka av med salt & nymalen svartpeppar. Servera genast med pastan.
Hyvla eller riv över parmesanost.
En rätt som funkar lika bra till vardags som till helgen.
Hela familjen gillade rätten, den rökta smaken på Kycklingbaconet gav fin sälta & smak till hela carbonaran.
Detta kommer vi att laga flera gånger.
* * * * * * * * * I samarbete med Kronfågel * * * * * *