Ny vecka & nya recept, jag har provade många goda förra veckan som kommer dyka upp här denna veckan, så håll utkik för middagsförslag. Igår efter den spännande innebandymatchen så fick Nomi välja maten. Och hon är ingen taco-tjej, utan hon valde ostfyllda biffar, med brunsås & potatis. Gott med husmanskost.
För 4 personer:
650 gram nötfärs
2 msk oxfond
1/2 tsk salt
1 bit västerbottenost
brunsåsen:
steksky
1 dl vatten
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk oxfond
1/2 msk kinesisk soja
1 msk svartvinbärsgele
maizena
salt
Gör så här:
Skala & koka potatisen.
Ställ ugnen på 225 grader. Dela osten till 1*1 cm ostkuber.
Rör ihop köttfärsen med fond & salt och forma till biffar. Gör en grop i mitten med tummen och tryck ner en bit ost. Lägg i ugnssäker form och ställ in i ugnen. Gör under tiden såsen, får du steksky från biffarna, sila ner den i en kastrull, vispa upp med vatten. Mät i fond, soja och låt det sjuda upp. Smaka av såsen med salt & svartvinbärsgele.
Red av såsen med maizena till önskad konsistens. Biffarna tar cirka 15- 20 minuter i ugnen.
Smaklig spis