Godmorgon
Något som är så grymt gott är raggmunkar. Och detta är väl inte det första receptet i världshistorien. Fast alla gör ju sina på olika sätt så här nedan kommer mitt recept på de godaste raggmunkarna. Vi brukar servera med bacon istället för fläsk, för det gillar barnen bättre. Och väljer ni bort baconet helt så har ni en helt vegetarisk rätt. Tipselitips.
Det här behöver du till 4-5 personer:
10 stora potatisar fast sort ( minst 800 gram )
6 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk salt
smör till stekning
Gör så här:
Skala & riv potatisen grovt ner i en bunke. Vispa ut mjölet med lite mjölk i taget till en klumpfri smet, och vispa ner resten av mjölk och ägg, salt. Blanda ihop mjölksmeten med de rivna potatisen. Hetta upp stekpanna med smör ( gärna två pannor om du har) och stek två laggar i taget i respektive stekpanna. Några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna.
Serveras sedan med knaperstekt bacon och rårörda lingon.
Smaklig spis