Dessa härliga chokladägg till efterrätt har jag spanat och velat provbaka i flera år. Så sött att servera dem i äggkoppar också. Och nu har äntligen jag också provat. Har ni inte hunnit med det än så gör det nu till påsk.
Det kommer lätt bli alla barnens favorit.
Till 4 goda påskägg:
4 kinderägg
1/2 dl grädde
50 gram smält vit choklad
1 dl kesella
4 tsk lemoncurd
Gör så här:
Smält chokladen på svag värme. Antingen i micro över vattenbad, och låt svalna ytterligare. Dela kinderäggen längst mitten / på längden i skarven och ta ut leksakerna. Och bryt av lite av chokladen på toppen. Tryck sedan ihop ägget igen och placera ut i en äggkopp. Vispa grädden den ska bara bli lättvispad och rör försiktigt ner chokladen och kesellan. Spritsa eller klicka ut i chokladäggen och toppa med lemoncurd så att det ser ut som en äggula.
Klart att servera.