I samarbete med Maybeauty så provade jag deras The Incredible Face Gel. Detta är en gel som skonsamt tar bort smink, döda hudceller och rengör porerna. Resultatet är att huden känns lenare & fräschare, det är en rengöring på djupet.
Det är en liten behändig förpackning, som är smidig att förvara i necessären.
Och själva gelén är lite ljusrosa i färgen, och doftar väldigt gott.
Hur gör man?
Jo, man masserar in gelen i ansiktet, och man märker med en gång hur orenheterna & döda hudcellerna lossnar.
När man masserat in gelen i hela ansikten så sköljer man bort den med ljummet vatten. Och huden känns fräsch som en nyponros efter behandlingen. Jag gillade att behandlingen gick snabbt, och man märker skillnad med en gång.
Nu kan jag erbjuda er 30 % rabatt med koden ”jennygel”för att komma direkt till erbjudandet
klicka här
* * * * * * * * I samarbete med Maybeauty * * * * * * * *
Vi har haft en jättefin påskhelg med släkt & vänner på öland. Som sedan avslutade med god påskmiddag i söndags hos svärmor & svärfar i Kalmar. Och idag börjar barnens påsklov, har förstått att många hade påsklov redan förra veckan. Vi flyger till Dubai idag hela familjen. Ska hämta upp Jacob & Thelma som varit hos sin pappa över påsk, och hoppas vi fått ner det viktigaste i resväskorna. Så här ser stället ut som vi ska bo på ( bilder lånade från hotels.com )
Vi letade länge och funderade på var vi ville bo, nära havet eller mitt i staden. Vi valde mitt i staden, med en stor pool på hotellet. Mer prisvärt, och sen badar helst barnen i poolen.
För er som vill följa med oss på resan så kommer det i vanlig ordning uppdateras en del på både blogg och instagram: @jennysmatblogg Fast jag har förberett massa nya recept och tips till er som bara vill läsa om mat också.
Att göra egen majo är busenkelt. Men vill du göra detta receptet ännu enklare, så använder du bara en färdigköpt majo + några droppar tryffelolja.
Busenkelt.
Tryffelmajonäs: 2 äggulor
4 dl matolja/solrosolja / rapsolja
1 msk dijonsenap
1 kryddmått salt
några skvättar vit tryffelolja
Gör din tryffelmajonäs så här : Ta fram äggen och oljan så att de hinner bli rumstempurerade, ( eller ska de vara kalla bägge två )
för har de inte samma temperatur så finns det en risk att majonäsen skär sig.
Lägg äggulorna i en skål och , häll över senap , salt och peppar och vispa det fluffigt.
Tillsätt sedan sakta, till en början droppvis oljan. Men när du ser att oljan och ägget binder samman och
blir tjockare så kan du hälla i mer åt gången, viktigt att vispa hela tiden med elvispen.
När all olja är i så är den färdig. Smaka av med några skvättar tryffelolja.
Då var vi hemma i stan igen efter en härlig weekend i stugan. Stannade till hos svärföräldrarna på vägen hem och åt god påskmiddag. Västerbottenpaj, ägghalvor, inlagd sill, strömmingslåda, köttbullar, korv, lax & jansson. Ja en salig blandning nästan som julbordet, fast ändå inte. Nu är det tid att packa upp väskorna och packa om, imorgon börjar påsklovet och vi far på en liten semester.
Och här kommer lite bilder från Karins goda påskmiddag. Mums
Här kommer ett grymt tips till er som också gillar att handla hemifrån. I samarbete med bonusbay så vill jag tipsa er om hur man handlar smartare & mer ekonomiskt på nätet. Samla dina inköp på ett och samma ställe och få riktiga pengar tillbaka, inte massa poäng. Utan riktiga pengar. Eftersom jag och säkert många andra med mig handlar via internet så är det ju perfekt att kunna samla dessa inköp på ett och samma ställe. Och sedan få utdelning och pengar tillbaka, pengarna sätts in på ditt konto. Det handlar inte om att handla mer utan bara att handla smartare. Bonusbay har över 400 olika butiker som blandannat : Hotels.com, Ellos.se, Cubus.se , Nelly.com , Eleven.se, Adlibris.se, halens.se , tretti.se och många många mer. Jag som själv handlar mycket flyg och hotell på nätet använder mig av Bonusbay som jag tycker är en riktigt bra tjänst. På en bokning av hotels.com får du 5 % tillbaka i pengar. Jag loggar även in via bonusbay när jag handlar kläder, presenter, prylar till renovering, tapeter och möbler.
Och blir du medlem nu genom att registrera dig HÄR Så får ni 100 kronor i välkomstbonus. Det innebär att Du endast behöver samla 50 kr i bonus för att själva få ut 150kr.
Gutenmorgen,
Vi startar dagen med en veckomatsedel. Imorgon är det annandag påsk, en del kommer äta påskmatsrester och en del vill laga något annat. Och här kommer mina förslag på en god vecka
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser till dressingen och ställ kallt. Rör sedan ihop alla ingredienser till burgarna,
Och forma till 5- 6 burgare för hand eller med hamburgerpress. Stek dem på varje sida i några minuter och serveras sedan i bröd med tillbehör och dressing.
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet / deg med äggvitan och socker. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten.
Låt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Rör ihop rumsvarmt smör med philadelphiaost, rör dem klumpfritt, vänd ner florsocker och rör ut. Hacka ner oreo och blanda ihop med smörblandningen. Smält under tiden chokladen, över vattenbad eller i micron. Låt chokladen svalna något innan du börjar chokladdoppa biskvierna. Annars är risken att chokladen rinner av. När alla biskvier är chokladdoppade kan du grovhacka oreo och toppa biskvierna med.
Börja med vaniljfyllningen : Mät upp mjölken i en kastrull, dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg i mjölken tillsammans med stången.
Låt koka upp tillsammans under omrörning, fiska upp stången och kasta den. Vispa äggulor, socker och maizena fluffigt med en elvisp. Häll över den heta mjölkblaningen över äggsmeten under vispning. Och häll tillbaka allt i kastrullen igen, och värm försiktigt upp under tiden du vispar. Så fort krämen börjar tjockna häll upp den i en kall skål och ställ den kallt, tillsätt smöret ( vattenbad eller kylskåp ) rör om då och då så ingen hinna bildas. Nu kan du börja med vetedegen.
Smula ner jästen i en bunke. Mortla saffranet med lite a sockret.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt saffran och mjölk och värm upp till fingervarmt 37 grader.
Rör ut lite av degvätskan med jästen, rör tills det löst sig. Tillsätt resten av vätskan, sockret kvarg, salt och ägg. Arbeta i nästan allt mjöl , gärna med bakmaskin.
Pudra över lite mjöl och täck med bakhanduk, låt jäsa i 40 minuter. När degen jäst klart bakar du ut dem till cirka 30-35 bullar. Använd spritsen och fyll bullarna med cirka 1 msk av vaniljkrämen Låt jäsa i ytterligare 40 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 225- 250 grader och grädda sedan bullarna i cirka 10-12 minuter- tills de blivit gyllene.
Ta ut de färdiga bullarna och pensla med smält smör och doppa genast i strösocker.
Sprita cirka 1 msk vaniljkräm i varje bulle.
Det doftar helt ljuvligt i hela huset när man bakar dessa. Saffran är ju en fantastisk krydda i både matlagning och bakning.
Och detta tycker jag en en rolig variant av lussebulle, istället för den vanliga traditionella lussebullarna.
Vilken ljuvlig dag vi haft idag, solen har strålat hela dagen. Vi har planterat vårfint i blomlådor & krukor och fixat i trädgården. Varit nere i stan ( Borgholm då da ) och ätit glass och promenerat en sväng på stan. Sedan kom Fanny & Casper förbi på fika, det är min systerdotter med hennes kille. De har precis ordnat lägenhet och ska flytta ihop om ett par veckor. Så vi har plockat ihop ett par lådor med glas, tallrikar och heminredning som vi inte längre har plats med. Det är stort att flytta till första boendet, kan inte förstå att hon blivit så stor nu. Tiden rusar verkligen förbi.
Nomi plockade in en bukett med snödroppar. Och om någon undrar så fanns vasen i stugan när vi köpte den. Och de två ljuslyktorna i bakgrunden fyndade jag i en inredningsbutik här på öland i torsdags.
Trevlig lördag & påskafton önskar jag er. På återseende snart igen.
Jag får bjuda er på en goding från förra veckan, då mitt kort till kameran alldeles nyss gav upp. Typiskt då jag hade ett gäng trevliga maträtter på kortet. Men det blir att åka ner till Borgholm och köpa nytt snart, och vi ska handla påskliljor till blomsterlådorna. Idag blir det härligt att fixa i trädgården. Hoppas solen lyser på er också, vart i landet ni nu befinner er.
Detta är en klassiker från 80-talet. Vi åt den ofta när jag växte upp.
Jag har förnyat den lite och så här lagar jag den idag 🙂
Hawaiikassler för 5-6 personer : 600 gram kassler
1 stor burk ananasringar
15 champinjoner
3 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
2 msk chilisås
riven ost
Serveras med ris
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, putsa kasslern och skär upp i tunna skivor.
Varvar kassler och ananasringar i en ugnssäker form. Klyfta svampen och lägg i formen. Vispa ihop grädde, crème fraîche och chilisås och fördela ut över svampen. Riv över en god lagrad ost och gratinera i 15-20 minuter i ugnen tills allt har fått en vacker färg.