Godmorgon,
här kommer ett tidsinställt inlägg. Vi är redan på väg nu, flyger går halv nio i Dubai-tid. Igår hade vi en ännu en fin dag ( trots regn ) Vi besökte marinan och deras köpcenter. Där vi åt gott & shoppade, Thelma hittade en väska och Nomi shoppade lite kläder. Vi andra fönstershoppade mest. Detta är en mer lagom stor galleria tyckte jag, även om Dubai mall var häftigt att besöka. Dock var det svårare att hitta där, även om jag rekommenderar det som utflyktsmål. Det får man inte missa.
Här vid marinan är fint att fota på kvällarna, när alla skyskrapor lyser.
Stannade till och åt lunch, hamburgare och sallad.
Maten har varit god här och ungefär samma priser som i sverige.
Mycket mer bilder än så lyckades jag inte fota igår, men det finns lite fler filmer & bilder på instagram för den som är nyfiken 🙂
Bl.a filmen på de hundratals rullande cupcakes:en. På samma sätt äter man sushi i deras restauranger.
Roligt att ni ville följa med på denna resan.
På återseende igen hemma i växjö.
En saftig och god kyckling kryddad med örter & vitlök. Vi provade den förra helgen i stugan. Kan rekommendera er att laga denna ”kyckling Kiev” redan idag.
Till 4 portioner 4 tunna kycklingfileer
80 gram smör
1/2 riven vitlöksklyfta
persilja + dill ( går bra med fryst )
1 vispat ägg
ströbröd
flingsalt
Serveras med potatismos Mjölig potatis varm mjölk
smör
salt och vitpeppar
Gör så här: Koka potatisen mjuk, och innan servering häll av vattnet och krossa potatisen med hjälp av en potatiskross eller elvisp. Värm upp lite mjölk och vänd ner lite mjölk i taget medan du vispar / rör ihop moset, en klick smör och smaka av moset med salt och vitpeppar.
Kycklingen gör du så här:
Låt kycklingen tina innan om den är fryst.
Rör ihop smöret med den rivna vitlöken och forma till stavar. Rulla sedan stavarna i persilja och dill
Skär ett snitt i filen och baka/ rulla sedan in smöret i filen. Fyll en tallrik med ströbröd & några nypor flingsalt. Pensla sedan runt om kycklingen med uppvispat ägg och doppa sedan filen så att den täcks med ströbröd.
Stek dem sedan på medelhögvärme tills kycklings är helt genomstekt.
idag är vår femte dag här och vi har hunnit med massor. Vi har ätit gott, kikat runt på sevärdheter och kollat in alla häftiga skyskrapor. Igår blev det en ökentur, och det var så himla coolt! Till barnens glädje var vår chaufför var helt galen, och körde som en tok över sanddynorna. Vi stannade till på ett par olika ställen där vi fick möjlighet att fota lite, och barnen leka.
Detta gäng med bilar åkte vi med på vår ökensafari.
Alla utom Thelma fastnade på bild här nedan. Det var hon som ville fota. Det blåser en del och det var en ganska behaglig dag att göra en utflykt på.
Thelma och Nomi springer över sanddynerna.
Nomi och Melvin sprang, hoppade och gjorde volter. Sanden är precis som nysnö. Vi var i öken när vi var i Egypten också, men detta går inte jämföra. Öken i Dubai är så mycket vackrare.
Efter körningen i öknen så åkte vi bort till ett matställe de byggt upp mitt i ingenstans,
där vi blev bjudna på mat & dansshower. Trevlig men barnen var trötta efter denna heldag så vi åkte hem lite tidigare.
Detta är min mormors favvokaka, och faktiskt en nybliven favorit för mig med. Tips är att frysa ner de mandelmusslor som inte går åt. Så är det lätt att ta fram och fylla med grädde & sylt när du får oväntat besök. Smidigt & supergott.
Du behöver små plåtformar för att baka dessa, går att köpa i butiker som har köksprodukter. Eller på secondhand finns drösvis av dem för billigare peng.
Det här behöver du till 40 mandelmusslor: 200 gram mandelmassa 4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
200 gram rumsvarmt smör
1 ägg
Fyllning: lättvispad grädde & sylt
( jag hade hjortronsylt & hallonsylt )
Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader
Riv mandelmassan ner i en skål, tärna ner smöret och arbeta i resten av ingredienserna till en smidig deg.
Smörj formarna och tryck ut degen så du får en skål i mitten. Ställ sedan in i ugnen i cirka 7-9 minuter eller tills kakorna börjar få färg. Ta ut och låt svalna på galler innan du vänder dem upp och ner.
Innan servering fyller du dem med lättvispad grädde och valfri sylt.
Omnomnom
Lite fler restips kommer härifrån Dubai. Världens högsta torn ”Burj khalifa” finns här med sina 829,8 meter över land. Vi har inte bestämt oss än för om vi ska åka upp i det. Tyckte faktiskt det var rätt dyrt, och det är rätt vackert att titta på den så här också. På kvällarna är det vackra vattenshower med musik utanför, det rekommenderas varmt och film & fler bilder hittar ni på insta.
Här kommer bilder från gårdagen.
Dock har jag inte fotat alls mycket av allt som finns, kameran är rätt stor och klumpig.
Stannade till på Pizza California vid fontänerna och åt både god kyckling & pizza. Och lite små förrätter, vi anpassar oss lite efter barnens önskemål när vi reser. Hur mycket de orkar promenera, vilka attraktioner de vill besöka, eller vad de vill äta. Snart är de så stora att de inte vill följa med på resorna längre.
Jacob valde restaurang, och alla blev mätta & belåtna.
Under denna jättesallad ligger lika mycket kyckling.
Mycket gott!
Barnen beställde in efterrätter, och jag blev mätt bara av att titta på dem. Någon Oreo-efterrätt med oreo, grädde, glass & brownie. Gott!
Timmarna går fort när man har roligt och senare var det dags att vinka in ett par taxibilar och åka tillbaka till hotellet.
Vårt hotell ligger hyfsat centralt med det tar en 10-15 minuter med taxi i denna trafiken och det kostar cirka 50 :- att åka den biten.
Idag blir det en stadig frukost och sedan ska vi ge oss iväg på ökensafari.
Något barnen & vi också ser fram emot jättemycket.
Tack för alla bra Dubaitips ni ger både på insta & blogg.
Jag har i samarbete med Kronfågel även provat deras smarriga nyhet Minut-kyckling.Det är en smidig färdigstekt kyckling som är klar att använda direkt. I sallad, gryta, wraps, tacos eller på pizza. De finns i smakerna Classic, Ceasar och BBQ. Vi äter mycket kyckling hemma hos oss för att det är mer klimatsmart & nyttigare alternativ till rött kött. Och vi tycker att det är gott, därför var det extra roligt att prova dessa nyheter också.
Det som behövs för en stor sallad för minst 2 personer:
1 stor Romansallad
200 gram färdig ceasarkyckling från Kronfågel
2 rostbröd + stekolja
1 bit med parmesan
Gör så här:
Skölj och bryt ner romansalladen på en stor tallrik, strö ut kycklingen över.
Hetta upp en stekpanna med olja och fräs brödet knaperstekt. Skär i mindre bitar och strö över salladen. Hyvla över parmesan och servera med den goda ceasardressingen.
Gör dressingen så här:
Hacka ner sardellerna i en skål, vänd ner äggula, pressad vitlök, citron. Mixa detta och häll i lite av olivolja/rapsoljan i taget, tills allt blandat sig, vänd ner osten & grädde tills och mixa slätt. Smaka av med salt & peppar och ev. dofta över lite cayennepeppar.
Servera sedan genast. Denna mumsiga salladen räckte gott och väl till två. Så himla gott & lättlagat. Det tog ungefär 5 minuter att slänga ihop den här salladen, och minimalt med disk.
Tur för mig så blev det även över över min lunch imorgon 🙂
Riktigt gott och smidigt!
Jag har fått möjlighet att lotta ut presentcheckar till 5 utav er!
Till ett värde av 300 :- stycket.
För att vara med och tävla skulle jag vilja veta vad du kommer laga för gott med denna Minut-kyckling.
Tävlingen pågår fram till den 2 april, och vinnarna kommer uppdateras i inlägget här, och kontaktas via mail.
Lycka till !
* * * * * * * * * * *
Tävlingen är avslutad. Grattis till Sofia, Jenny, Josefin, Maria och Anette.
Godmorgon där hemma,
Här är klockan två timmar framför er, och det gör ju att vi är lite extra morgontrötta här minsann. Men det går bra tycker jag. Och gårdagen var en fantastisk dag. Känns som vi hunnit med massor, fast vi har hur mycket som helst att se. Att bara åka taxi i Dubai är en upplevelse. Och faktiskt relativt billigt. Dubai är vad jag förväntat mig, fast bättre. Det är höga skyskrapor överallt & vackra byggnader. Så häftigt att få uppleva allt detta med min familj, och det lilla vi har sett än så länge så gillar vi mycket.
Här kommer gårdagen i en himla massa bilder. Vi solade och badade fram tills vi tröttnade. Sen åkte vi bort till Dubai Mall, världens största galleria med över 1200 butiker. Och lite till det fanns skridskoåkning & undervattensakvarium och biografer.
Helt otroligt.
Denna butiken stannade killarna i familjen till på i säkert en timma och kollade in alla snygga klockor. För att sedan upptäcka att det fanns ett dussin klockaffärer till med liknade klockor.
Cheesecake Factory fanns här, dock var vi mer hungriga än fikasugna så vi traskade vidare.
Men handlade med lite Donuts hem till senare som efterrätt.
Vi gick nog i över en timme runt och letade efter matställe, allt är så himla stort. Och gallerian hade fyra olika plan.
Tills jag fick syns på Shake Schack ♡ Mums!
Jag och Jonathan åt där när vi var i New York, bästa burgarna ever!!
La Familia väntar på maten, och till vänster bakom oss ett STORT vattenfall.
Burgarna var goda, men inte i närheten av de vi åt på Manhattan.
Så tips- ska ni till NYC ät på Shake Shack bästa burgarna i stada.
Nu ska vi äta en stadig frukost, bada tills vi tröttnar.
Sen ska vi ge oss iväg på nya äventyr.
Kikar förbi med tidigt tips till helgen ❤
Denna vill du bjussa på till efterrätt, och lätt som en plätt att göra dessutom.
Vit chokladmousse med blåbärsswirl, inspo fann jag på icas hemsida.
Och gjorde som i vanlig ordning om receptet för att det skulle passa mig bättre. Jag tycker att det är bra att ha recept som vägledning men ändrar gärna om efter det som finns hemma.
Gör så här: Vispa grädden, lättvispad.
Smält chokladen på svag värme, och låt svalna något. Vispa med elvisp ägget och tillsätt chokladen under vispning. Rör sedan ner grädden och kesellan. Vänd sist ner blåbären, det gör inget om något bär mosas, då blir det bara vacker färg.
Häll upp i små serveringsglas och ställ kallt fram till servering.
Jag har provat att baka min första veganska sockerkaka. Och sockerkaka utan ägg & mjölk går faktiskt utmärkt att baka.
Här bakade jag en variant med kokos & blåbär. För att göra den vegansk använd havremjölk, och använd mjölkfritt smör.
Den går såklart att baka med vanligt smör & vanlig mjölk också. Och saftig blir den som bara den blir den.
Det här behöver du:
till formen smör + kokosflingor
4 dl vetemjöl
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 gram smält smör ( mjölkfri )
2 1/2 dl (havre)mjölk
150 gram frysta blåbär
Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader. smält smöret, och låt svalna. Smörj och bröa formen med kokosflingor.
Mät upp alla torra ingredienser i en skål och blanda väl, vänd ner smör & mjölk och blanda ihop till en klumpfri tjock smet. Vänd sedan ner de frysta blåbären försiktigt. Grädda sedan i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter, låt svalna något innan du stjälper upp sockerkakan.
Då är vi framme i Dubai, och idag är vår andra dag här. Vi har än så länge inte sett mycket mer än hotellet, ett väldigt trevligt hotell iochförsig. Men ska ge oss ut på stan senare efter lunch och boka lite utflykter.
Här kommer lite bilder från resan, vi stannade till och åt hamburgare & chips innan flyget. Trodde nog dock att chipsen skulle vara pommes. Haha… men barnen var mer än nöjda.
Vi hade ett par flyg med gott om benutrymme och massa bra filmer. Så de timmarna gick riktigt snabbt, de tog ungefär fem och en halvtimma hit.
Minstingarna fick en varsin väska med lite pyssel och smått & gott i.
Och så färgglada hörlurar.
Frukosten på hotellet imorse fick MVG,
alldeles för mycket gott att välja bland.
Och här är vi nu, vid poolområdet nedan. Så nu ska vi sola och bada tills vi tröttnar.
Sen bär det iväg till stan för att shoppa lite. Så fler bilder från det kommer senare.
Och kikar ni in om en stund dyker nya recept upp på bloggen.
På återseende,