Varma tacomackor

Varma nygrillade tacotoast är bland det godaste man kan göra med överblivna tacorester. Har du ingen smörgåsgrill så går det lika bara att göra dem i våffeljärnet.

Tacorester

För 2 Tacotoast behöver du:
4 rostbröd
1 1/2 dl tacofärs
2- 3 msk färskost
ost
smör

Värm upp tacofärsen med lite färskost. Lägg fyllningen emellan bröden, med en ostskiva eller två.
Smöra utanpå sidorna och grilla ett par minuter.

Servera med en god sallad.

0
1 kommentar

Lite nya doftisar

Nya doftisar hämtade vi ut igår, och är det något som alltid finns hemma så är det doftljus i varje vrå.  Jag köper blandad kompott, ibland lite dyrare och ibland budget. Ibland har man turen att hitta bra, ibland går man på en nit när det gäller de billigare sorterna. Dessa klickades hem från nätet, har inte hunnit tända dem än så kan inte säga om de är bra. Mina favoriter är när de doftar nystädat, citron eller lavendel. Har du några braiga tips på doftljus så tipsa gärna, så jag vet vad jag ska klicka hem nästa gång.

IMG_8907
Hepp hepp,
nu blir det en powerwalk ut i vårsolen.

0
9 kommentarer

Veckomatsedel

Godmorgon godmorgon,
Vakande upp till ett strålande väder idag. Här kommer en veckomatsedel med tips inför veckan.
Hoppas på vackert väder till nästa helg så att vi kan grilla. Annars går kycklingen lika bra att göra i ugnen.

Måndag: Halloumistroganoff med ris
Tisdag: Lax- & kräftpasta
Onsdag : Grönpepparbiffar med kokt potatis
Torsdag Pasta Carbonara
Fredag : Baconinlindad kyckling


IMG_1855

Du behöver till 4 bitar:
4 kycklingfileer
12 bitar soltorkad tomat
1 dl färskost
16 st baconremsor

Gör så här:
Ta fram de tinade filéerna och skär ett snitt i dem på tvären.
Finstrimla soltorkad tomat & rör ihop med färskosten. Fyll filéerna med röran och linda om baconskivorna runt dem. Grilla dem eller tillaga dem i ugnen på 180 grader.  Lägg dem i en ugnsfast form & ställ in i mitten av ugnen i cirka 30- 35 minuter tills kycklingen är klar ( längre eller kortare tid beroende på tjocklek)

IMG_1859

0
5 kommentarer

Hemma på vår gata i staaan

Godkväll, 

Då var vi på plats i växjö igen och på våran gata i stan. Resan gick bra och förflöt på utan förseningar, vilket alltid uppskattas. Har varit med om några förseningar genom våra resor, och det är inte jättekul när man bara vill åka hem. Så vi är tacksamma för det och att bagaget kom fram som det skulle. Några undrade över vad vi har för resedrömmar i fortsättningen… Ja vad ska jag börja…. Vi älskar att resa och skulle gärna bila runt i USA i några veckor, eller resa till Seychellerna, Australien har vi inte sett än, eller heller Moskvam vilket hade varit roligt att besöka. Vi drömmer om en vecka i Aruba eller Mauritius & Hawaii kanske Dominikanska varför inte Nya Zeeland ? Detta är bara ett handplock av länder och ställen vi vill till. Drömma kan man alltid, vilket är DITT favoritresmål eller drömresa?

Lördag igen ju, men eftersom vi missade tacofredag igår så fuskade vi och det blev taco idag istället.

Tacosallad är inte alls så tokigt, så jag klagar inte.
IMG_8893

0
12 kommentarer

Nu bär det av hemåt igen

Godmorgon,
här kommer ett tidsinställt inlägg. Vi är redan på väg nu, flyger går halv nio i Dubai-tid. Igår hade vi en ännu en fin dag ( trots regn ) Vi besökte marinan och deras köpcenter. Där vi åt gott & shoppade, Thelma hittade en väska och Nomi shoppade lite kläder. Vi andra fönstershoppade mest. Detta är en mer lagom stor galleria tyckte jag, även om Dubai mall var häftigt att besöka.  Dock var det svårare att hitta där, även om jag rekommenderar det som utflyktsmål. Det får man inte missa.

Här vid marinan är fint att fota på kvällarna, när alla skyskrapor lyser.

IMG_8859 (1)

Stannade till och åt lunch, hamburgare och sallad.
Maten har varit god här och ungefär samma priser som i sverige.

IMG_8863

Mycket mer bilder än så lyckades jag inte fota igår, men det finns lite fler filmer & bilder på instagram för den som är nyfiken 🙂
Bl.a filmen på de hundratals rullande cupcakes:en. På samma sätt äter man sushi i deras restauranger.

Skärmavbild 2016-04-01 kl. 22.10.43

Roligt att ni ville följa med på denna resan.
På återseende igen hemma i växjö.

0
3 kommentarer

Kyckling Kiev

En saftig och god kyckling kryddad med örter & vitlök. Vi provade den förra helgen i stugan. Kan rekommendera er att laga denna ”kyckling Kiev” redan idag.

IMG_6514

Till 4 portioner
4 tunna kycklingfileer
80 gram smör
1/2 riven vitlöksklyfta
persilja + dill ( går bra med fryst )
1 vispat ägg
ströbröd
flingsalt

Serveras med potatismos
Mjölig potatis
varm mjölk
smör
salt och vitpeppar

Gör så här:
Koka potatisen mjuk, och innan servering häll av vattnet och krossa potatisen med hjälp av en potatiskross eller elvisp. Värm upp lite mjölk och vänd ner lite mjölk i taget medan du vispar / rör ihop moset, en klick smör och smaka av moset med salt och vitpeppar.

Kycklingen gör du så här:
Låt kycklingen tina innan om den är fryst.
Rör ihop smöret med den rivna vitlöken och forma till stavar. Rulla sedan stavarna i persilja och dill

IMG_6496

Skär ett snitt i filen och baka/ rulla sedan in smöret i filen. Fyll en tallrik med ströbröd & några nypor flingsalt.  Pensla sedan runt om kycklingen med uppvispat ägg och doppa sedan filen så att den täcks med ströbröd.
Stek dem sedan på medelhögvärme tills kycklings är helt genomstekt.

Servera sedan genast!

IMG_6526

0
2 kommentarer

Dagsutflykt i öknen / Dubai

Godmorgon från ett varmt Dubai,

idag är vår femte dag här och vi har hunnit med massor. Vi har ätit gott, kikat runt på sevärdheter och kollat in alla häftiga skyskrapor. Igår blev det en ökentur, och det var så himla coolt! Till barnens glädje var vår chaufför var helt galen, och körde som en tok över sanddynorna. Vi stannade till på ett par olika ställen där vi fick möjlighet att fota lite, och barnen leka.

Detta gäng med bilar åkte vi med på vår ökensafari.
IMG_8833
Alla utom Thelma fastnade på bild här nedan. Det var hon som ville fota. Det blåser en del och det var en ganska behaglig dag att göra en utflykt på.

IMG_8695

Thelma och Nomi springer över sanddynerna.

IMG_8737
Nomi och Melvin sprang, hoppade och gjorde volter. Sanden är precis som nysnö. Vi var i öken när vi var i Egypten också, men detta går inte jämföra. Öken i Dubai är så mycket vackrare. IMG_8721 (1) IMG_8724 IMG_8735 IMG_8736
IMG_8755 IMG_8759

Efter körningen i öknen så åkte vi bort till ett matställe de byggt upp mitt i ingenstans,
där vi blev bjudna på mat & dansshower. Trevlig men barnen var trötta efter denna heldag så vi åkte hem lite tidigare.

0
4 kommentarer

Mandelmusslor med lättvispad grädde

Detta är min mormors favvokaka, och faktiskt en nybliven favorit för mig med. Tips är att frysa ner de mandelmusslor som inte går åt. Så är det lätt att ta fram och fylla med grädde & sylt när du får oväntat besök. Smidigt & supergott.
Du behöver små plåtformar för att baka dessa, går att köpa i butiker som har köksprodukter. Eller på secondhand finns drösvis av dem för billigare peng.

IMG_7490

IMG_7501

recept mandelmusslor

Det här behöver du till 40 mandelmusslor:
200 gram mandelmassa
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
200 gram rumsvarmt smör
1 ägg

Fyllning: lättvispad grädde & sylt
( jag hade hjortronsylt & hallonsylt )

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader
Riv mandelmassan ner i en skål, tärna ner smöret och arbeta i resten av ingredienserna till en smidig deg.
Smörj formarna och tryck ut degen så du får en skål i mitten. Ställ sedan in i ugnen i cirka 7-9 minuter eller tills kakorna börjar få färg. Ta ut och låt svalna på galler innan du vänder dem upp och ner.

Innan servering fyller du dem med lättvispad grädde och valfri sylt.
Omnomnom

5
4 kommentarer

Dubai

Lite fler restips kommer härifrån Dubai. Världens högsta torn ”Burj khalifa” finns här med sina 829,8 meter över land. Vi har inte bestämt oss än för om vi ska åka upp i det. Tyckte faktiskt det var rätt dyrt, och det är rätt vackert att titta på den så här också. På kvällarna är det vackra vattenshower med musik utanför, det rekommenderas varmt och film & fler bilder hittar ni på insta.

Här kommer bilder från gårdagen.
Dock har jag inte fotat alls mycket av allt som finns, kameran är rätt stor och klumpig.

IMG_8629

IMG_8637
Stannade till på Pizza California vid fontänerna och åt både god kyckling & pizza.  Och lite små förrätter, vi anpassar oss lite efter barnens önskemål när vi reser. Hur mycket de orkar promenera, vilka attraktioner de vill besöka,  eller vad de vill äta. Snart är de så stora att de inte vill följa med på resorna längre.

Jacob valde restaurang, och alla blev mätta & belåtna.

IMG_8646IMG_8658
Under denna jättesallad ligger lika mycket kyckling.
Mycket gott!

IMG_8655
Barnen beställde in efterrätter, och jag blev mätt bara av att titta på dem. Någon Oreo-efterrätt med oreo, grädde, glass & brownie. Gott!

IMG_8671
Timmarna går fort när man har roligt och senare var det dags att vinka in ett par taxibilar och åka tillbaka till hotellet.
Vårt hotell ligger hyfsat centralt med det tar en 10-15 minuter med taxi i denna trafiken och det kostar cirka 50 :- att åka den biten.

IMG_8677

Idag blir det en stadig frukost och sedan ska vi ge oss iväg på ökensafari.
Något barnen & vi också ser fram emot jättemycket.
Tack för alla bra Dubaitips ni ger både på insta & blogg.

Kram

0
3 kommentarer

Kronfågel Minut-Kyckling + TÄVLING

Jag har i samarbete med Kronfågel även provat deras smarriga nyhet Minut-kyckling.Det är en smidig färdigstekt kyckling som är klar att använda direkt. I sallad, gryta, wraps, tacos eller på pizza. De finns i smakerna Classic, Ceasar och BBQ. Vi äter mycket kyckling hemma hos oss för att det är mer klimatsmart & nyttigare alternativ till rött kött. Och vi tycker att det är gott, därför var det extra roligt att prova dessa nyheter också.

Något som jag ofta lagar är Caesarsallad, så detta provade jag. Här hittar ni fler enkla och goda recpet IMG_5481
Jag gjorde egna krutonger. Tycker det blir godast.

Det som behövs för en stor sallad för minst 2 personer: 
1 stor Romansallad
200 gram färdig ceasarkyckling från Kronfågel
2 rostbröd + stekolja
1 bit med parmesan

Gör så här: 
Skölj och bryt ner romansalladen på en stor tallrik, strö ut kycklingen över.
Hetta upp en stekpanna med olja och fräs brödet knaperstekt. Skär i mindre bitar och strö över salladen. Hyvla över parmesan och servera med den goda ceasardressingen.

IMG_5485

Min ceasardressing: 
1 dl olivolja
1 1/2 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
1/2 – 1 msk pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta
2 sardellfileer
1 äggula
1 dl riven parmesanost
1 msk grädde
salt & peppar

Gör dressingen så här: 
Hacka ner sardellerna i en skål, vänd ner äggula, pressad vitlök, citron. Mixa detta och häll i lite av olivolja/rapsoljan i taget, tills allt blandat sig, vänd ner osten & grädde tills och mixa slätt. Smaka av med salt & peppar  och ev. dofta över lite cayennepeppar.

IMG_5500

Servera sedan genast. Denna mumsiga salladen räckte gott och väl till två. Så himla gott & lättlagat. Det tog ungefär 5 minuter att slänga ihop den här salladen, och minimalt med disk.

Tur för mig så blev det även över över min lunch imorgon 🙂
Riktigt gott och smidigt!

IMG_5511

Jag har fått möjlighet att lotta ut presentcheckar till 5 utav er!
Till ett värde av 300 :- stycket.

För att vara med och tävla skulle jag vilja veta vad du kommer laga för gott med denna Minut-kyckling.
Tävlingen pågår fram till den 2 april, och vinnarna kommer uppdateras i inlägget här, och kontaktas via mail.

Lycka till !

* * * * * * * * * * *
Tävlingen är avslutad. Grattis till Sofia, Jenny, Josefin, Maria och Anette.

 * * * * * * * * * * I samarbete med Kronfågel * * * * * * * * * *

0
86 kommentarer