Godmorgon Söndag
Ska ni sätta er och planera veckohandling och matsedel för veckan så kanske ni hittar lite inspiration här.
Måndag: Pastasallad med kikärtor & ägg ( veg )
Tisdag Ugnsbakad laxsida med potatis & kall sås
Onsdag: Ajvargratäng med falukorv
Torsdag Thaisoppa med kräftstjärtar
Fredag Grekiska grillspett
Till dessa grekiska grillspett behöver du 4 personer :
800 gram blandfärs eller nötfärs
3 msk med barbequesås ( te.x Heinz )
Salt & peppar
Serveras med pommes, sallad och fetaostkräm
Gör så här :
Blanda ihop alla ingredienser och ställ kallt i kylskåp en timma. Trä sedan cirka 15 stycken grillspett med färsen.
Grilla dem antingen i ugnen på 225 grader, eller på grillen ute – klara och servera genast.
Tips för att slippa att de fastnar i grillgallret – pensla det med matolja / olivolja.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Och så något gott till kaffet, klicka här
Det här behöver du:
200 gram smör
3 msk sirap
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl frysta lingon
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och smör mjukt och arbete i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela på två och rulla ut till länger. Nu kan du baka in de frysta lingonen. Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.
Galet goda!