När vi var i Dubai kikade vi runt i en och annan matbutik. Jag tycker det är lite kul att se hur det skiljer och vad de olika länderna har att erbjuda för gott. I en av butikerna fanns en lite tårt & kakavdelning, ännu roligare ju. Och jag sprang på dessa skruvade tårtljus. Längtar tills jag får använda dem! Men räknade just efter och nästa födelsedagstårta är i Augusti när Thelma fyller 15 år. Jaha så det är ju länge kvar.
Vet inte om de går att hitta i sverige, isåfall får ni gärna tipsa varandra i kommentarsfältet
Torskrygg är så himla gott tycker jag. Och det lämpar sig lika bra till vardags som till fest.
Det här behöver du till 4 personer:
smör
4 bitar torskrygg
salt & citronpeppar
klippt dill
1 charlottenlök
1 pkt knaperstekt bacon
Serveras med dillmos:
Mjölig potatis
varm mjölk eller grädde
( jag tar hälften grädde, hälften mjölk )
smör
salt och vitpeppar
1/2 kruka klippt färsk dill
Gör så här:
Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. Tillsätt en grädde / mjölk och smöret. Stöt ihop med potatiskross, och smaka av med salt & peppar + dillen. Stöt tills du har ett klumpfritt mos.Torsken ska vara helt tinad när du börjar med den. Stek den i rikligt med smör, som du under stektiden över över fisken. Krydda med salt & lite citronpeppar & färsk dill. Och stek den färdig på bägge sidor. Fräs den finhackade löken & strimlade baconet och fördela ut över fisken.
Söta och spröda syltgömmor som du bakar på nolltid.
Recept på lätta bakverk vet jag brukar uppskattas. Och precis så där lagom stora, så man kan ta flera utan att skämmas.
Fyll dem med vad du vill : sylt, bär eller nutella .
Det här behöver du:
smördeg
sylt eller valfri fyllning
florsocker
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Ta fram smördegen så att den hinner tina.
Ta fram en ugnsplåt och klä med bakplåtspapper. Stämpla ut små runda cirklar, med t.ex ett snapsglas.
Lägg dem på plåten, och grädda den tills de är gyllene. D.vs några minuter, håll koll – det går fort.
ta ut dem och dela varje cirkel på mitten. Fyll med sylt eller nutella och pudra över rikligt med florsocker.
Imorgon är det redan fredag igen, och jag kan se att ni är många som sitter här på sajten & letar fredagsmat. Söker ni recept med oxfile till helgen så kan ni sluta leta! Denna gratinerade oxfilen är verkligen hur god som helst.
Gör så här: Ställ ugnen på 225 grader.
Skiva upp filen och smörstek den med salt & peppar. Antingen bara snabbt för medium eller lite längre om du vill ha den välstekt. Själv föredrar jag rosa när det är oxfile, men det är en smaksak. Lägg oxfilemedaljongerna i en ugnssäker form och strö över ostblandningen över och ställ in o mitten på ugnen i 5-10 minuter tills osten har fått en vacker gratinering.
Det blev tyvärr ingen grill till middag idag för efter lunch så hade vi både regn och grå himmel över småstaden. Nej så då slängde jag ihop en lasagne istället, inte tokigt det heller. Detta är ett av de mest sökta recepten på min blogg. Kul att ni gillar den & jag tycker också att den är jättegod, krämig och smakrik. En perfekt lasagne ska inte gå att skära eller lägga upp snyggt. Hehe… Här kommer mitt recept på den godaste lasagnen
Bechamelsås till lasagne:
5 dl grädde
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
100 gram smör
Lite riven muskotnöt
salt och peppar
Så här gör du lasagne:
Ställ ugnen på 175- 200 grader. Stek färsen, löken och vitlökeni en stekpanna med smöret.
Blanda sedan i tomatkrossen, Chilisåsen och salta och peppra. Låt alltsammans sjuda, medan du gör Bechamelsåsen:
Smält smöret Häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp
Häll upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning.
Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder. Riv ner lite muskotnöt, bara några drag på rivjärnet. salta och peppra, och låt sjuda ett par minuter.
Sedan ringlar du över lite olivolja i en ugnssäkerform, och täck botten bechamelsås,
och sedan med lasagneplattor.Varva sedan med, sås, köttfärsröra och riven ost, lasagneplattor ca 3 lager av varje. Även gott och lägga ett lager med mozzarella, när man varvar med köttfärsen och såsen.
Sedan ska lasagnen vara inne i ugnen i ca 45- 50 minuter, men efter halva tiden kan du ta ut gratängen och toppa dem med lite ost.
Smaklig måltid!!
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Nu är det massa nya fina nyhet hos Bubbleroom, KLICKA HÄR för att spana in dem.
Barnen har studiedag så även jag tog en sovmorgon. Startade dagen med en brakfrukost / brunch med ägg, bacon, omelett, frukt ost & smörgåsar. Jordgubbar & vattenmelon känns så mycket sommar, eller semester. Härligt! Har precis skjutsat in den första plåten med kakor i ugnen, och det börjar dofta riktigt gott. Ska prova lite olika nya sorter idag.
Solen skiner & det är underbart vårväder, så middagen idag blir troligtvis grillat. Hört att vädret blir sämre redan imorgon, hoppas de har fel.
Dagen har rusat förbi i vanlig ordning, klockan ringde tidigt. Väcka alla barnen, äta frukost, lämna barn i skola. Sedan hem och fika & skvallra med bästa mormor & morfar innan de åkte hem igen. Jobba lite, lämna Molly hos hundfrisören. Hon behövde både klippas och badas, kom hem som en ny välkammad vovve. Svara på så många mail jag hann och sen direkt vidare till Melvins utvecklingssamtal, och hämta Nomi. Laga mat, äta, diska och nu är klockan kväller och jag har precis landat i soffan. Vi ska kika lite på tv men det blir nog snart zzzzova. Vissa dagar går liksom bara sådär i ett. Imorgon ska jag baka, längtar redan!
Hur har din dag varit ? Jobbat, fixat i trädgården eller kanske rent av bara varit ledig?
Berätta gärna.
Här kommer en lättlagad vardagsrätt. Kanske den perfekta tisdagsmiddagen :
Pimpad falukorv i ugn.
Det här behöver du till 4 personer:
1/2 bit falukorv
Fyllning:
200 gram champinjoner
smör
5-6 msk med färskost ( gärna smaksatt)
några droppar kinesisk soja
Topping: Ost & körsbärstomater
Gör så här: Ställ ugnen på 225 grader.
Rengör & skär svampen i lagom stora bitar.
Fräs i smör tills svampen fått vacker färg, stäng av och rör ner färskosten & sojan på eftervärmen. Lägg falukorven i en ugnsfast form och skär ett snitt, fördela ut fyllningen. Riv över ost och lägg ner lite klyftade tomater.
Gratinera i ugnen tills allt har fått en vacker färg.
Blir så mycket piggare när solen skiner, våren är nog den bästa årstiden. Även om jag tokgillar både höst & sommar. Vintern är väl okej också, men för min del räcker det med snö över jullovet. Jag och Molly startade dagen med en långrunda. Rätt gott att gå direkt på morgon när barnen åkt till skolan, så är det ju gjort sedan. I eftermiddag kommer min mormor & morfar hit för att stanna tills imorgon. Morfar & Jonathan ska gå på ishockey, medan mormor & jag och barnen bara ska kolla tv och göra ingenting alls.
Frukosten/ brunchen idag fick bli en sallad på lite allt möjligt som fanns i kylskåpet.
Knaperstekt bacon & kyckling är en riktigt trevlig kombo. Mums.
Hepp hepp,
nu blir det en kaffe i solen innan jag ska röja och städa innan gästerna kommer.
Idag blev det en fixar- & städardag i trädgården, jag som ”bara” skulle ut och liva upp örtlådan med nya örter. Istället blev det att vi klippte ner buskar & växter, planterat ut hyacintlökarna sedan jul och gödslade upp gräsmatta & syrenhäck. Och så ringde jag och beställde oss ett magnoliaträd, ser fram emot att det ska komma på plats. Lite nya gungor & klätterstegar inhandlades till trädgården, som Jonathan just nu försöker montera upp i körsbärsträdet. Phu, då var vi nästan klara här….. Sedan är det samma visa när vi kommer till stugan. Hehe.. Tur att man tycker att det är roligt.
Och idag dammade vi av grillen och grillade hamburgare. Hur gott?!
Vad har ni ätit idag?