Pizzasöndag

Hej på er,

Hoppas ni haft en riktigt fin helg, och att ni får en fortsatt fin söndag. Vi har haft en lugn dag, och mest såsat runt i myskläder & raggsockor. Vi startade dagen ( jag och maken )  med en powerwalk i regnet, trist väder men gott när det är gjort. Sen eldade vi flitigt, var rätt frusna när vi kom tillbaka. Efter lunch så åkte Melvins kompis hem som sovit över, och jag och tjejerna har slötittat på sorgliga disneyfilmer. Snyft! Jag kan väl sammanfatta dagen som en lat och trevlig söndag med andra ord.

Och middagen blev ….tadaaaa! Köpepizza.
pizza
Kebabpizza med extra allt kan man säja

Men nu ska jag faktiskt sätta mig och skruva ihop träsofforna vi köpt till trädgården.
Så att jag får något vettigt gjort idag också 🙂

0
3 kommentarer

Veckomatsedel

Måndag Halloumiburgare med coleslaw
Tisdag Torsk i citronsås
Onsdag Broccoli & kasslergratäng
Torsdag Mexikansk köttfärssoppa
Fredag Kycklingbullar i citronsås
IMG_4936

Detta behöver du:
500 gram kycklingfärs
1/2 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1/2 tsk salt
1/2 tsk citronpeppar
Smör till stekning

Citronsås:
1 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 msk kycklingfond
1 citron

Gör så här:
Häll upp mjölk & ströbörd i en skål och låt svälla några minuter. Rör sen ihop alla ingredienser till kycklingköttbullarna och ställ kallt i tio minuter. Rulla sedan köttbullar eller forma till biffar. Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör och stek köttbullarna gyllene bruna. Under tiden gör du citronsåsen i en kastrull. Värm upp grädde, crème fracihe och fond, riv ner det gula skalet och pressa ner citronsaft efter egen smak och tycke. 1-2 msk citronsaft hade jag i min sås

* * * * * * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet

IMG_7713

Det här behöver du :
200 gram digestiv
50 – 75 gram smält smör
400 gram nutella
300 gram philadelphiaost
1 nypa salt

hackade hasselnötter

Gör så här:
Mixa digestivkexen och rör ihop med smöret.
Platta ut denna digestivblandning i en rund form med avtagbara kanter. Rör ihop philadelphian med nutella och flingsalt. Rör tills smeten är väl blandad. Fördela ut över digestivbotten och strö över finhackade hasselnötter.
Ställ i i kylskåp ( ej frys ) i minst 5 timmar innan servering.

Mums

 

0
2 kommentarer

Dumlemousse

För oss är detta gårdagens efterrätt. För er kanske dagens?
En fluffig krämig och god dumlemousse med chokladkross & kolakräm.

IMG_0100 (1) IMG_0088 (1)

Det här behöver du till 6-8 portioner:
150 gram hackad mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
250 gram kvarg
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 burk med karamelliserad mjölk

Topping:
Dumlekolor

Gör så här:
Hacka chokladen rätt smått.
Vispa grädden luftig, vispa/ rör ner kvarg, florsocker & vaniljsocker.
Vänd ner all choklad, och ringla försiktigt ner ett några msk av den karamelliserade mjölken. Gärna så det blir ett snyggt mönster. Klicka en msk kolakräm i portionsglasen och fyll upp med moussen. Toppa med en skivad dumlekola på varje.

Klart att servera.

IMG_0081 (1)

0
19 kommentarer

Nu tar vi helg

Alla hemma från jobb & skola, så nu börjar helgen. Jeeeey.

Och jag ser mycket fram emot sovmorgon imorgon, det har varit extremt mycket jobb denna vecka…. Om jag får gnälla lite haha. Men nu har vi precis varit och lämnat Nomi på pyjamasparty, de ska t.om sova över där. Det tyckte hon var mycket spännande!  Sen får se om det blir ett telefonsamtal klockan tio, någon liten tuss som kanske längtar hem lite. Hi hi ….. Hon är inte så van att sova borta, men vi får se. Hon vet att vi kommer och hämtar henne om hon ångrar sig.

Nu tänkte vi landa i tv-soffan med resten av familjen och slötitta på film & äta godis. Ska bara hitta en film som alla vill se också, detta kan ta tiiiid.

Detta är min stora last i livet:
riktigt gott lösgodis ( kanske mest choklad )Godis

0
1 kommentar

Söta tårtljus

När vi var i Dubai kikade vi runt i en och annan matbutik. Jag tycker det är lite kul att se hur det skiljer och vad de olika länderna har att erbjuda för gott. I en av butikerna fanns en lite tårt & kakavdelning, ännu roligare ju. Och jag sprang på dessa skruvade tårtljus. Längtar tills jag får använda dem! Men räknade just efter och nästa födelsedagstårta är i Augusti när Thelma fyller 15 år. Jaha så det är ju länge kvar.

Vet inte om de går att hitta i sverige, isåfall får ni gärna tipsa varandra i kommentarsfältet
IMG_9996

0
4 kommentarer

Smörstekt torskrygg med bacon

Torskrygg är så himla gott tycker jag. Och det lämpar sig lika bra till vardags som till fest.

IMG_9817 Torskrygg recept

Det här behöver du till 4 personer:
smör
4 bitar torskrygg
salt & citronpeppar
klippt dill
1 charlottenlök
1 pkt knaperstekt bacon

Serveras med dillmos:
Mjölig potatis
varm mjölk eller grädde
( jag tar hälften grädde, hälften mjölk )
smör
salt och vitpeppar
1/2 kruka klippt färsk dill

Gör så här: 
Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. Tillsätt en grädde / mjölk och smöret. Stöt ihop med potatiskross, och smaka av med salt & peppar + dillen. Stöt tills du har ett klumpfritt mos.Torsken ska vara helt tinad när du börjar med den. Stek den i rikligt med smör, som du under stektiden över över fisken. Krydda med salt & lite citronpeppar & färsk dill. Och stek den färdig på bägge sidor. Fräs den finhackade löken & strimlade baconet och fördela ut över fisken.

Serveras genast!

6
9 kommentarer

Syltgömmor

Söta och spröda syltgömmor som du bakar på nolltid.
Recept på lätta bakverk vet jag brukar uppskattas. Och precis så där lagom stora, så man kan ta flera utan att skämmas.

Fyll dem med vad du vill : sylt, bär eller nutella . 
IMG_9791

Det här behöver du: 
smördeg
sylt eller valfri fyllning
florsocker

Gör så här: 
Ställ ugnen på 225 grader. Ta fram smördegen så att den hinner tina.
Ta fram en ugnsplåt och klä med bakplåtspapper. Stämpla ut små runda cirklar, med t.ex ett snapsglas.
Lägg dem på plåten, och grädda den tills de är gyllene. D.vs några minuter, håll koll – det går fort.
ta ut dem och dela varje cirkel på mitten. Fyll med sylt eller nutella och pudra över rikligt med florsocker.

Servera genast.

Recept enkla kakor

0
3 kommentarer

Gratinerad oxfile

Hej där,

Imorgon är det redan fredag igen, och jag kan se att ni är många som sitter här på sajten & letar fredagsmat. Söker ni recept med oxfile till helgen så kan ni sluta leta! Denna gratinerade oxfilen är verkligen hur god som helst.

Prova vetja. IMG_9634

oxfile recept

Detta behöver du:
1 bit oxfile
smör
salt & peppar

Garnering: 
2 dl riven lagrad ost
10 finhackade soltorkade tomater
1/2 kruka klippt persilja

Serveras med smörstekta sockerärtor
potatisgratäng
rödvinssås

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Skiva upp filen och smörstek den med salt & peppar. Antingen bara snabbt för medium eller lite längre om du vill ha den välstekt. Själv föredrar jag rosa när det är oxfile, men det är en smaksak. Lägg oxfilemedaljongerna i en ugnssäker form och strö över ostblandningen över och ställ in o mitten på ugnen i 5-10 minuter tills osten har fått en vacker gratinering.

Serveras genast!

IMG_9658

0
10 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

Min godaste lasagne

Hej på er där ute!

Det blev tyvärr ingen grill till middag idag för efter lunch så hade vi både regn och grå himmel över småstaden. Nej så då slängde jag ihop en lasagne istället, inte tokigt det heller. Detta är ett av de mest sökta recepten på min blogg. Kul att ni gillar den & jag tycker också att den är jättegod, krämig och smakrik. En perfekt lasagne ska inte gå att skära eller lägga upp snyggt. Hehe… Här kommer mitt recept på den godaste lasagnen

lasagne recept

Lasagne till 4-5 pers:

10 -12 lasagneplattor (gärna färska )
600 gram blandfärs
smör
2 pressade vitlök
1 riven gullök
1/2 dl chilisås
1 burk krossade / passerade tomater
salt och peppar
2-3 dl riven ost, tex. mozarella

Bechamelsås till lasagne:
5 dl grädde
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
100 gram smör
Lite riven muskotnöt
salt och peppar

Så här gör du lasagne: 

Ställ ugnen på 175- 200 grader. Stek färsen, löken och vitlökeni en stekpanna med smöret.
Blanda sedan i tomatkrossen, Chilisåsen och salta och peppra. Låt alltsammans sjuda, medan du gör Bechamelsåsen:
Smält smöret Häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp
Häll upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning.
Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder. Riv ner lite muskotnöt, bara några drag på rivjärnet. salta och peppra, och låt sjuda ett par minuter.

Sedan ringlar du över lite olivolja i en ugnssäkerform, och täck botten bechamelsås,
och sedan med lasagneplattor.Varva sedan med, sås, köttfärsröra  och riven ost, lasagneplattor ca 3 lager av varje. Även gott och lägga ett lager med mozzarella, när man varvar med köttfärsen och såsen.
Sedan ska lasagnen vara inne i ugnen i ca 45- 50 minuter, men efter halva tiden kan du ta ut gratängen och toppa dem med lite ost.

Smaklig måltid!!

IMG_9783

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Nu är det massa nya fina nyhet hos Bubbleroom,
KLICKA HÄR för att spana in dem.

8
17 kommentarer

Onsdagsfrukost

Onsdagsfrulle vart det här,

Barnen har studiedag så även jag tog en sovmorgon. Startade dagen med en brakfrukost / brunch med ägg, bacon, omelett, frukt ost & smörgåsar. Jordgubbar & vattenmelon känns så mycket sommar, eller semester. Härligt! Har precis skjutsat in den första plåten med kakor i ugnen, och det börjar dofta riktigt gott. Ska prova lite olika nya sorter idag.
Solen skiner & det är underbart vårväder, så middagen idag blir troligtvis grillat. Hört att vädret blir sämre redan imorgon, hoppas de har fel.

omelett recept

0
1 kommentar