Vi vaknade upp till ett strålande väder på öland. Hoppas ni också får ett fint valborgsväder var ni än befinner er. Vi kom fram till stugan igår, och välkomnades av ett mindre trevligt strömavbrott. Suck! Allt i frysen var halvtinat, så det var bara att börja kasta. Men med tanke på att det var skaldjur i frysen så lyckades jag iallafall vända det negativa till något positivt. Tänk om det hade hunnit bli ljummet i den frysen….. Ånej! Då hade det inte varit så kul att komma till stugan. Så jag kom fram till att jag var riktigt glad för att frysen åtminstone fortfarande var som sagt halvtinad och inte ljummen. Nog om det, nu kommer roligt tips på vad du kan göra av dina tacorester. Detta är en paj som cirkulerat på Facebook jättemycket, och Jacob har skickat bilder till mig och vill att jag lagar den. Så här kommer den:
Jag gjorde dem i portionsformar, går även göra i en stor pajform. Om du använder rester, så värm upp tacofärsen innan du lägger den i formen.
Detta behöver du för 4 portioner
3 paket bacon
4 -5 dl stekt tacofärs
2 dl riven god ost
Ställ ugnen på 225 grader.
Täck formen med bacon, ett lager färs, riven ost & ett lager färs. Täck pajen med baconet och skjuts in i ugnen.
Ställ in dem i mitten på ugnen i cirka 15 minuter eller tills baconet fått en vacker färg.
En härlig bukett har stått här i vardagsrummet och lyst upp hela denna regniga veckan. Det är lite vardagslyx med snittblommor, man blir alltid på så bra humör. Sen klickade jag hem lite nya kuddfodral & en pläd till soffan förra veckan. Gillar verkligen det här grovvirkade mönstret. Fyndade även en blekrosa gosig pläd till stugan. Nu har vi precis packat ut oss i bilen för att åka mot öland, ska stanna till på fika hos mamma på vägen. Men innan dess inväntar vi bara husvakten som när som helst dyker upp.
Vi hörs mer sen när jag är på plats på öland,
Och förresten jag hörde precis att ön skulle ha bra väder hela helgen.
Låter som ljuv musik i mina öron 🙂
Godmorgon och välkommen härliga fredag!
Och det är extra gott att det snart är helg, för Jonathan har varit iväg till Slovakien med ett bilevent sedan i tisdags. Och han kommer inte hem förrän på söndag. Så jag och barnen har varit själva hela veckan, men nu blir det en tur till stugan i helgen. Och husvakten får flytta hem till oss i några dagar. Ja, valborg imorgon och då ska vi grilla & äta gott med systeryster & familj. Vad planerar ni för mat?
En god frukost som detta kommer det bli både på lördag & söndag.
Stekta ägg, en avokado, skinka eller ännu hellre bacon, och krämig brie. Jummi!
Vi är precis hemkomna efter en bio jag och barnen ( alla utom Jacob ) Vi såg Djungelboken, oj vad spännande den va, bra och lite läskig.
Tänkte att jag skulle kika in med ytterligare ett tips på GOD efterrätt som ni kan göra till helgen. Denna Stracciatellamousse är inte bara god, utan lätt att förbereda också. Nu gjorde jag 4 jättedesserter för att det blev snyggare på bild. Men denna goding räcker gott och väl till 8 personer.
Så gott med chokladkrossen i denna, så ljuvligt god.
Det här behöver du till 8 portioner :
150 gram choklad ( jag hade hälften mörk & hälften mjölkchoklad)
2 dl vispgrädde
250 gram mascarpone ( eller philadelphia )
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Grovhacka chokladen. Vispa grädden luftigt, och rör ihop med mascarponen, florsocker + vaniljsocker.
Rör ihop till en jämn smet och vänd sedan ner chokladen. Spara lite till topping.
Häll upp i små serveringsglas och toppa med krossad choklad.
Denna kan förberedas timmar innan servering.
Smidigt!
Idag vill jag tipsa er om ett grymt samarbete jag har med Bonusbay. Som ni vet så gillar jag att handla från nätet när det är dags att shoppa. Smidigt då jag sällan har tid att gå runt och leta i butiker. Och det finns oftast större utbud bland färger & olika uppsättningar på nätet. Och för oss som handlar hemifrån så kan man nu samla inköpen på ett & samma ställe, och sedan få pengar tillbaka. Du får riktiga pengar tillbaka som sätts in på ditt konto.
Själv är jag på jakt efter lite snygga köksredskap hem till köket, det är alltid roligt att förnya sig lite nu till våren. Och Bonusbay har många butiker som man samlar bonuspoäng på, b.la finns både KitchenTime, Bagaren och kocken och Lagerhaus där jag ofta handlar snygga köksprylar. Smidigt att kunna laga mat & leta snygga uppläggningsfat & salladsbestick samtidigt 🙂
Eftersom jag och säkert många andra med mig handlar via internet så är det ju perfekt att kunna samla dessa inköp på ett och samma ställe. Och sedan få utdelning & pengar tillbaka, pengarna sätts in på ditt konto. Jag tycker inte att jag handlar mera nu utan bara att jag handlar smartare. Bonusbay har över 400 olika butiker så det är inte bara mat & köksprylar. Bl.a Hotels.com, Ellos.se, Cubus.se , Nelly.com , Eleven.se, Adlibris.se, halens.se , tretti.se och många många mer. Ni som registrera er nu får 100 kronor i välkomstbonus. Det innebär att Du endast behöver samla 50 kr i bonus för att själva få ut 150kr.
Och du blir medlem nu genom att registrera dig HÄR
* * * * * * * I samarbete med Bonusbay * * * * * * * * *
Har precis skjutsat iväg barn till skola och har satt mig med frukost & dator för att kika lite på nyhetsmorgon. Här kommer en inte alls stylad frukostbild, men det är ju oftast det ser ut så här. En slarvig filt i soffan, ofluffiga kuddar, och inte helt så perfekta blombuketter, och så barnens leksaker som de gärna sprider över hela huset hihi… ( bakom blomvasen ser jag nu att Nomis prinsesskrona hamnat. )
Nu nyheterna & vädret… Och håller tummarna för fint väder till helgen. Eller åtminstone uppehåll.
En mer stylad bild kommer här av lilla frukosten.
Surdegsbakat knäckebröd med skinka, avokado, krämig brie, paprika & lite finhackad rödlök.
Så gott, med ett par koppar kaffe….
I samarbete med Maybeauty har jag igen provat dessa tre produkter : Face Mask, Pore Mask & Face Gel. Jag använder dem regelbundet & tycker att de är grymma.
The Incredible Face Mask gör huden fräsch & tar bort orenheter. Man applicerar den svarta masken i ansiktet med en pensel ( undvik ögonbryn ) och låt den torka 30-40 min. Sen drar man av masken och med den så försvinner orenheter såsom pormaskar, olja i fet hy och den motverkar acne.
Pore mask är en ansiktsmask som suger ut talg, döda hudceller, stänger porerna och gör dem mindre. Applicera ut Pore masken i ansiktet, låt den stelna i 15- 20 min och skölj sedan av med ljummet vatten. Denna masken gillade jag mycket, konsistensen påminner om lera. Och huden blev mjuk & len och kändes fräsch efteråt.
Face Gel det är en liten behändig förpackning, som är smidig att förvara i necessären.
Och själva gelén är lite ljusrosa i färgen, och doftar väldigt gott.
Hur gör man?
Jo, man masserar in gelen i ansiktet, och man märker med en gång hur orenheterna & döda hudcellerna lossnar.
När man masserat in gelen i hela ansikten så sköljer man bort den med ljummet vatten. Och huden känns fräsch som en nyponros efter behandlingen.
Jag gillar dessa behandlingarna för att de går snabbt, och man märker skillnad med en gång.
Nu har jag ordnat fram en rabattkod som ger er 30 % på detta paketet. Ange koden: jennyface
Eller klicka HÄR för att komma direkt till erbjudandet
Gör så här:
Mosa ihop alla ingredienser till avokadokrämen. Smaka av med citron, salt & ev cayennepeppar.
Häll upp i glasen och garnera med toppingen.
Ställ in i kylen fram till servering.
* * * * * * * * * * * * * * * *
Ostkexen till cirka 15 stycken:
5 dl riven lagrad ost
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Skala och grovhacka räkorna, låt rinna av.
Rör ihop de övriga ingredienserna och till sist vänder du ner räkorna. Ställ kallt, till servering.
Riv osten och dela upp i små plättar på en ugnsplåt med bakpapper. Ställ in i mitten av ugnen cirka 5- 10 minuter, tills osten smält och börjat bubbla. Ta ut och låt svalna, lägg sedan ostkexen på ett fat eller ostbricka och klicka ut skagenröra & dekorera med räkor & gräslök
* * * * * * * * * * * * * * * * *
Det här beöver du till 10 stycken snittar:
20 rostbröd
Skagenröra ( recept nedan)
4 dl ostbågar
1/2 dl cremefraiche + philadelphiaost ( 50 / 50 )
Stenbitsrom
citron
Gör så här:
Skala och grovhacka räkorna, låt rinna av.
Rör ihop de övriga ingredienserna och till sist vänder du ner räkorna. Ställ kallt, till servering.
Stamla ut de runda snittarna med hjälp av en rund form kanske pepparkaksform eller ett glas. Fördela ut fyllningen på 10 av snittarna, spara lite till dekoreringen ovan snittarna. Blanda ihop creme fraiche & pjiladelphiaost ochbred runt och ovan på snittarna. Krossa ostbågarna i en fryspåse med hjälp av en kavel som du rullar ovan på. När ostbågarna pulvertiserats rullar du snittarnas kanter i detta. Dekorera sedan snittarna med lite stenbitsrom, en bit citron och den goda skagenröran
Gör så här:
Skala sparrisen och skär upp i 1 centimetersstora bitar. Men lämna själva topparna till garnering. Koka sedan allt i lättsaltat vatten, i cirka 3-4 minuter ( topparna tills de är mjuka ) Under tiden kan du hetta upp en annan kastrull med olivolja, hacka löken och fräs glansig i en kastrull- häll över vinet och buljongen + grädden och låt koka upp. Lägg i sparrisen i gräddsåsen ( men inte topparna) och låt koka i 10 minuter. Mixa sedan allt slätt , smaka av med salt och peppar och häll upp i skålar/ tallrikar.Dekorera med sparristopparna.
Idag var ett riktigt busväder ute så denna mustiga & goda soppan kommer nog smaka extra fint!
Nu håller vi tummarna för att det klarnar upp tills på lördag.
Det här behöver du: smör
4 dl riven vitkål
2 rivna potatisar
2 finhackade schalottenlökar
2 finhackade vitlöksklyftor
2 rivna morötter
2 msk tomatpure
500 gram nötfärs
400 gram krossade tomater
10- 12 dl vatten
4 msk konc. oxfond
1/4 dels röd paprika
1/4 dels gul paprika
1 /4 del grön paprika
salt & svartpeppar
Serveras med en klick gräddfil
Gör så här : Hetta upp en kastrull med lite olivolja eller smör. Vänd ner alla rivna grönsaker potatis / lök (förutom paprikan) i kastrullen och fräs tills det har fått en vacker färg. Pressa ner tomatpuren och rör runt. Vänd ner köttfärsen och fräs den klar. Tillsätt tomatkross, vatten & fond och låt sjuda upp. Vänd ner paprikan och låt sjuda ett par minuter.
Smaka av med salt & peppar och servera.
Gottgottigottgott! Gillar du friska efterrätter- gör denna till valborg. Receptet hittade jag i matmagasinet.
Det här behöver du : 3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
175 gram smält smör
Fyllning:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl grädde
saft av 2 citroner + skal
Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader. Smörj pajformen.
Rör ihop alla torra ingredienser till pajdegen, och rör sist ner det avsvalnade smälta smöret. Tryck ut i formen cirka 24 cm, och ställ svalt i kyl medan du gör fyllningen. Rör / Vispa ihop ägg och socker för hand, vänd ner grädde och citronsaften + det rivna skalet. Vispa ihop för hand tills du har en jämn smet. Fyll upp pajskalet och grädda i cirka 30 minuter eller tills pajen stannat till sig i ugnen.
Låt svalna ett par timmar ( eller gärna över natten )i kylskåp. Pudra ev. över florsocker innan servering & serveras med lättvispad grädde.