Något som jag gärna äter är torsk. Och denna gratäng blev så god, jag gillar kombon citron och torsk. Jag letar alltid nya recept så har Du lite andra goda fiskrecept provar jag dem gärna. Tipsa i kommentarerna. Här kommer lite andra finfina torskrecept ifall att ni inte hunnit prova:
Panerad torsk, smörstekt torsk med dillsås, torsk i currysås, torsk- & kräftgratäng, torskgryta med dill,
Det här behöver du :
400 gram torsk ( ett block )
15 små körsbärstomater
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl creme fraiche
2 msk dill / persilja ( går bra med fryst )
1 msk chilisås
1-2 msk citronsaft
1 msk fisk eller hummerfond
salt & citronpeppar
1 dl riven lagrad ost
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader
Tärna ner den halvtinade fisken i formen, jag tärnade min i lite större bitar. Fördela ut ett gäng körsbärstomater. Rör ihop grädde, crème fraiche, dill, chilisås, fond + citronsaft. Salta & peppra fisken innan du häller över röran. Riv över lite ost och skjuts in i ugnen. När gratängen fått vacker färg, så där efter 20 minuter så är den klar att serveras.