Gör så här:
Ställ ugnen på 130 grader.
Rör ihop alla ingredienserna i en skål, platta ut på en bakplåt eller ugnsform, klädd med bakplåtspapper.
Kakan ska bli ungefär 15*20 cm. Ställ in i ugnen och grädda i cirka 35-40 minuter. Ta ut och låt svalna något. Smält chokladen och bred över kakan, värm upp ett jordnötssmör och fördela ut lite jordnötssmör över chokladen. Med hjälp av en tandpetare eller gaffel gör du ett snyggt mönster, genom att dra streck över toppingen. Låt svalna & skär lagom stora bitar. Klä in varje bit i bakplåtspapper eller plastfolie och förvaras i kylskåp.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Just nu är det REA på denna grymma dusch-hyllan. Bara 351 : – Klicka här:
Vi håller på med en liten minirenovering av lilla toaletten, vi har tre stycken i huset. Källarplanet har ett, denna lilla toalett på mittersta våningen och sedan det stora badrummet på övervåningen. Så det är faktiskt sällan det är kö till badrummen på morgonen. Dock behövs lite uppfräschning både på denna och även den i källaren ( det får bli ett projekt till hösten )
Väggarna var redan kaklade i svart när vi flyttade in, och då var ett vitt golv. Men nu ville vi byta ut badrumsmöblerna, och la sedan in ett mycket snyggare golv. Älskar verkligen dessa marockanska mönstrerna, vi har ett liknande i stugan också.
Imorgon ska det fogas, och förhoppningsvis hinner rörmokaren hit och koppla in badrumsmöblerna.
Ska försöka komma ihåg att knäppa av lite förebilder sedan till nästa renoveringsobjekt.
För det är alltid roligt att se skillnaden, eller hur ?
Blev tipsad av en läsare att fräsa på bacon i köttfärsåsen, och jag var såklart tvungen att prova.
Det blev jättegott, och barnen backade om flera gånger = Mycket bra betyg.
Det här behöver du
1 pkt bacon
smör
1 finhackad gullök
1 kg nötfärs
2 msk tomatpure
1 förpackning krossade tomater
1 msk oxfond
1 msk chilisås
1 msk kinesisk soja
2 1/2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
salt & peppar
Gör så här: Hetta upp en panna och klipp ner baconet och fräs det tillsammans med löken. Jag fräste till baconet blev knaperstekt. Vänd ner färsen och fräs den klart. Vänd ner tomatpure, krossade tomater och låt sjuda upp tillsammans med fond, chilisås & soja. Vänd ner crème fraiche & grädde och smaka av allt med salt och peppar.
Detta är en tårta som uppskattas av både stora som små. Chokladbollstårtan här på sajten har blivit väldigt uppskattad, så jag tänkte att det var dags att piffa upp med en ny variant. Detta är en rolig & smarrig kaka med krämig fyllning inuti, som smakar blåbärscheesecake! Underbart god, om jag får säga det själv.
Denna tårtan går finfint att förbereda redan kvällen innan.
Fyllning:
2 dl vispad grädde ( den ska vara hårt vispad )
200 gram färskost
1 1/2 dl blåbär
1 dl florsocker
Gör så här:
Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet,
rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen & chokladen och ställ kallt i 1 timme. Ta fram ett tårtfat & en rund springform, använd inte botten. Ställ formen i mitten på tårtfatet ( spänn spännet som om du hade haft en botten i) Tryck ut ungefär 2/3 av chokladbollssmeten som om du hade bakat en paj. Gör sedan cheesecakefyllningen.
Vispa grädden hårt, vispa ner färskost, bär & florsocker och fyll skalet med. Spänn upp och ta bort springformen.
Ta fram ett bakplåtspapper och tryck ut ett runt lock av resten av chokladbollssmeten. Lyft upp och placera över tårtan som ett lock, tryck ihop med pajen försiktigt, och strössla sedan över strössel, kokos eller pärlsocker.
Härliga jordnötsbars med massor av smaker & energi.
Lätta att baka och proppfulla med nötter & bär- varsågoda.
Det här behöver du till 12 små, eller 8 stora :
2 dl havregryn
1 1/2 – 2 dl jordnötssmör ( osötad & ekologisk )
1 dl grovhackade jordnötter
1 1/2 dl russin
1 dl hackade valnötter
2 msk kokosflingor
3 msk linfrön
2 äggvitor
2 msk honung
Gör så här:
Ställ ugnen på 130 grader.
Rör ihop alla ingredienserna i en skål, platta ut på en bakplåt eller ugnsform, klädd med bakplåtspapper.
Kakan ska bli ungefär 15*20 cm. Ställ in i ugnen och grädda i cirka 35-40 minuter. Ta ut och skär lagom stora bitar. Klä in varje bit i bakplåtspapper eller plastfolie och förvaras i kylskåp.
Morrn morrn, Idag är vi många som försöker äta vegetariskt. Jag är alltid på jakt efter lättlagade goda & framförallt barnvänliga veg.rätter. Så sitter ni inne på sådana så lämna gärna receptet i kommentarerna, det uppskattas! Denna grönsaksås istället för köttfärssås blev omtyckt här hemma, prova vetja.
Det här behöver du till 4 personer :
smör
1 riven gul lök
1 riven vitlöksklyfta
1/2 riven zucchini
2 morötter
2-4 msk ajvar (stark)
1 burk passerade el. krossade tomater
1 1/2 dl creme fraiche
salt & peppar
Toppa med riven ost
Gör så här:
Riv lök, vitlök morötter & zucchini. Hetta upp en stekpanna & fräs lök och vitlök någon minut tills det doftar nötigt.
Vänd sedan ner morötter & zucchini och fräs i några minuter, vänd ner passerade tomater, ajvar & crème fracihe och smaka av med salt & peppar.
Serveras genast med pasta och nymalen svartpeppar.
Hej där,
Hoppas ni haft en härlig helg. Vi har haft en riktigt fin helg i götet, trots en & annan liten regnskur. Jacob övningskörde nästan hela vägen från växjö. Tyckte det var dags att öva lite på motorväg, och det gick jättebra. Denna helgen kan nog sammanfattas som att vi ätit oss igenom hela helgen. Underbart gott, och ni brukar ofta be om tips på trevliga restauranger. Så jag kan tipsa om de som vi besökte denna weekend. Förresten såg ni Eurovision igår, vann rätt låt tycker ni ? (Den ständiga frågan efter tävlingen ) Vi hann hem till hotellet efter middag, och hann se nästan alla bidrag.
Hotell Pigalle bodde vi på denna helgen, vi ville bo nära till allt.
Nomi i lobbyn väntar på att checka in. Pernilla & Theo bodde här för några veckor sedan när de gjorde göteborg & liseberg.
Så vi tänkte att det var ett bra val.
Vi behöver som vanligt två rum, eftersom vi åker så många. Och hade en hel svit i ett av rummen.Middagen i fredags åt vi på hotellets urmysiga restaurang ”Atelier ”, så smidigt & gott att slippa ge sig iväg första kvällen. Här kan man ju äta utan att bo på hotellet.
Nu kommer en hel bildkavalkad på all god mat! Nu fotade jag inte miljön så mycket inser jag, men det är en supermysig inredd restaurang, så har ni inte provat Atelier än så gör det! Menyn uppskattas kanske mer av de vuxna än barnen. Jag & Jonathan tyckte det var grym mat.
Frukosten åt vi på samma ställe som restaurangen finns, och massa gott att välja på.
Och allt det där lilla extra fanns på frukostbuffen. Hotellfrukost är det bästa.
Sen bar det av mot Liseberg där vi hade fått en inbjudan för pressdag. Vi parkerade bilen i ett p-hus vid hotellet, för att slippa parkering när vi åker runt. Vi provade de omtalade CityCard:en, och åkte fritt med spårvagnar & bussar över hela stan. Och vi såg att det ingick massa bra rabatter på inträden på kortet. Nu har vi nyss varit på Universeum annars är det gratis inträde in dit, och även till paddarna för rundturer. Det gillas 🙂
Efter ett par timmar och massor av karusellåkande så gick vi och åt en grym brunch på Wärdshuset.
Väldigt mysigt och varmt ställe med massa god mat. Barnvänligt och urmysig personal.
Mätta & belåtna så orkade vi åka karuseller & spela chokladhjul i ytterligare flera timmar. Innan det var dags att åka spårvagn tillbaka till hotellet för att göra oss klara för middag. Just det…. ännu mera mat. Vi hade bokat bord på fräscha Brasserie Lipp. Denna restaurang är väldigt barnvänlig, med busig personal & trevlig atmosfär. Nomi fick följa med ut i köket och kolla hur de hade det där, det gjorde hela hennes kväll. Det fanns kritor på alla borden, så man fick måla på duken. Trevligt att spela luffarschakt i väntan på maten 🙂
Maten var även här väldigt god. Kan varmt rekommendera löjrommen, så god! Och trevligt upplägg.
Vi tog ryggbiff med bea till varmrätt, alla utom Melvin & Nomi. Jättegott & rejäla köttbitar. Minstingarna tog Pasta bolognese. Efterrätten missade jag att fota, jag & Jonathan beställde in ostar. Medan barnen beställde in glass med chokladsås.
Även nu på hemvägen övningskörde sonen hem, och det gick bra. Tänk att han är så stor snart att han kommer köra bilen själv. Jisses…. Tiden går alldeles för snabbt.
Godmorgon raringar,
Då vart det söndag och jag har tidsinställt ett inlägg till er. Förhoppningsvis sover vi gott nu efter gårdagens heldag på liseberg.
Snart blir det hotellfrulle, och sedan har jag lovat Thelma några timmar på stan för shopping. Till er kommer här en veckomatsedel
Gör så här: Ställ ugnen på 225 grader.
Skiva upp filen och smörstek den med salt & peppar. Antingen bara snabbt för medium eller lite längre om du vill ha den välstekt. Själv föredrar jag rosa när det är oxfile, men det är en smaksak. Lägg oxfilemedaljongerna i en ugnssäker form och strö över ostblandningen över och ställ in o mitten på ugnen i 5-10 minuter tills osten har fått en vacker gratinering.
Serveras genast!
* * * * * * * * * * * * * *
Det här behöver du till en form 30*25 cm:
225 gram smör
5 dl socker
4 små ägg
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 st äppel
Kardemumma och Pärlsocker
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smöra och bröa formen. Smält smöret i en rymlig skål i micron eller en kastrull på spisen.
Ta ut & låt svalna något, rör ner socker och ägg till en jämn smet och sikta ner vetemjöl och vaniljsocker och rör ihop. Häll upp i formen 30 *30 cm , och skala sedan äppel och skiva dem tunt. Tryck ner dem i ett fint mönster i kakan strö över kardemumma och strössla över pärlsocker. Ställ in äppelkakan i mitten / eller lite lägre och grädda 30- 45 ( beroende på ugn) minuter tills kakan fått fin färg och stannat till sig. Skär sedan upp den när den svalnat något, pudra över florsocker och servera med en klick vaniljsås.
Denna helgen är vi i göteborg hela familjen, och vi ska snart gå ner och äta god hotellfrulle.
Fast en vanlig lördag hemma i stan, så brukar Jonathan & jag snöra på oss skorna och gå en långrunda efter frukosten. Jättehärligt att börja dagen med frisk luft, och en perfekt anledning för oss att lyssna på våra ljudböcker. Både jag & Jonathan provar BookBeat, som är Bonniers nya ljudbokstjänst i mobilen. Det är så enkelt & smidigt och finns massor av bra böcker att välja mellan. Jag har hunnit plöjt en hel del böcker nu dessa veckor, och just nu lyssnar jag på en bok av Lucy Dillon som heter ”Hundra omistliga ting”. Jag gillar hennes böcker massor, och har bara en endaste kvar att lyssna på innan jag ”läst” alla. Tipselitips till er som vill ha boktips.
Nu har jag i samarbete med BookBeat är kanonerbjudande till er:
LYSSNA FRITT 1 MÅNAD
√ Lyssna och läs så mycket du vill
√ Välj bland tusentals böcker
√ Ingen bindningstid. Kom igång direkt!
Jag har just nu möjlighet att låta alla mina läsare testa BookBeat helt utan kostnad i 1 hel månad.
Kunderna börjar sin gratismånad på bookbeat.se och anger din koden: jennysmatblogg vid registrering.
Eller KLICKA HÄRså kommer du direkt till erbjudandet
Detta är den godaste pajen jag vet, och när jag bläddrar i arkivet ser jag att det var över fem år !! sedan jag bakade den. Det ska inte dröja lika länge tills nästa gång. Denna tycker jag att ni ska prova i helgen, ljuvligt seg & med smak av kola & pecannötter.
Omnomnom…
Detta behöver du :
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 gram smör
1 kryddmått salt
3 msk kallt vatten
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader
Mät upp mjöl i en bunke, tärna ner smöret, och rör ner vatten och salt.
arbeta ihop detta till en deg, och tryck ut i en form ( 22 – 24 cm )
Förgrädda i ca 10 minuter. Under tiden gör du fyllningen.
Mät upp smör i en kastrull, häll i sirap socker vetemjöl, salt och låt detta sjuda upp. Låt det sjuda under omrörning i ett par tre minuter. Ta sedan av kastrullen från plattan och rör ner de grovhackade nötterna samt de lättvispade äggen, vaniljsocker i kolasåsen.
Och häll sedan över fyllningen i det förgräddade skalet – och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 35- 40 minuter. Märker du att pajen får för mycket färg under gräddning, täck den med grillfolie/ ugnsfolie.
När pajen är färdiggräddad, ställ den kallt i kylskåpet och låt den svalna innan servering.