Weekend i Göteborg

 

Hej där, 
Hoppas ni haft en härlig helg. Vi har haft en riktigt fin helg i götet, trots en & annan liten regnskur. Jacob övningskörde nästan hela vägen från växjö. Tyckte det var dags att öva lite på motorväg, och det gick jättebra. Denna helgen kan nog sammanfattas som att vi ätit oss igenom hela helgen. Underbart gott, och ni brukar ofta be om tips på trevliga restauranger. Så jag kan tipsa om de som vi besökte denna weekend. Förresten såg ni Eurovision igår, vann rätt låt tycker ni ? (Den ständiga frågan efter tävlingen ) Vi hann hem till hotellet efter middag, och hann se nästan alla bidrag.

Hotell Pigalle bodde vi på denna helgen, vi ville bo nära till allt.

IMG_2010

Nomi i lobbyn väntar på att checka in. Pernilla & Theo bodde här för några veckor sedan när de gjorde göteborg & liseberg.
Så vi tänkte att det var ett bra val.

IMG_1961

Vi behöver som vanligt två rum, eftersom vi åker så många. Och hade en hel svit i ett av rummen.Middagen i fredags åt vi på hotellets urmysiga restaurang ”Atelier ”, så smidigt & gott att slippa ge sig iväg första kvällen. Här kan man ju äta utan att bo på hotellet.

IMG_1897

Nu kommer en hel bildkavalkad på all god mat! Nu fotade jag inte miljön så mycket inser jag, men det är en supermysig inredd restaurang, så har ni inte provat Atelier än så gör det! Menyn uppskattas kanske mer av de vuxna än barnen. Jag & Jonathan tyckte det var grym mat.

IMG_1905 IMG_1907 IMG_1921 IMG_1922
IMG_1928IMG_1946

Frukosten åt vi på samma ställe som restaurangen finns, och massa gott att välja på.
Och allt det där lilla extra fanns på frukostbuffen. Hotellfrukost är det bästa.

IMG_1949

Sen bar det av mot Liseberg där vi hade fått en inbjudan för pressdag. Vi parkerade bilen i ett p-hus vid hotellet, för att slippa parkering när vi åker runt. Vi provade de omtalade CityCard:en, och åkte fritt med spårvagnar & bussar över hela stan. Och vi såg att det ingick massa bra rabatter på inträden på kortet. Nu har vi nyss varit på Universeum annars är det gratis inträde in dit, och även till paddarna för rundturer. Det gillas 🙂

IMG_1999 (1)

Efter ett par timmar och massor av karusellåkande så gick vi och åt en grym brunch på Wärdshuset.
Väldigt mysigt och varmt ställe med massa god mat. Barnvänligt och urmysig personal.

IMG_1966 IMG_1973 IMG_1996

Mätta & belåtna så orkade vi åka karuseller & spela chokladhjul i ytterligare flera timmar. Innan det var dags att åka spårvagn tillbaka till hotellet för att göra oss klara för middag. Just det…. ännu mera mat. Vi hade bokat bord på fräscha Brasserie Lipp. Denna restaurang är väldigt barnvänlig, med busig personal & trevlig atmosfär. Nomi fick följa med ut i köket och kolla hur de hade det där, det gjorde hela hennes kväll. Det fanns kritor på alla borden, så man fick måla på duken. Trevligt att spela luffarschakt i väntan på maten 🙂

Maten var även här väldigt god. Kan varmt rekommendera löjrommen, så god! Och trevligt upplägg.
IMG_2021

Vi tog ryggbiff med bea till varmrätt, alla utom Melvin & Nomi. Jättegott & rejäla köttbitar. Minstingarna tog Pasta bolognese. Efterrätten missade jag att fota, jag & Jonathan beställde in ostar. Medan barnen beställde in glass med chokladsås.

IMG_2026
Även nu på hemvägen övningskörde sonen hem, och det gick bra. Tänk att han är så stor snart att han kommer köra bilen själv. Jisses…. Tiden går alldeles för snabbt.

Vi hörs senare, ha det bäst! 

0
5 kommentarer

Veckomatsedel

Godmorgon raringar, 
Då vart det söndag och jag har tidsinställt ett inlägg till er. Förhoppningsvis sover vi gott nu efter gårdagens heldag på liseberg.
Snart blir det hotellfrulle, och sedan har jag lovat Thelma några timmar på stan för shopping. Till er kommer här en veckomatsedel

Måndag Vegetariska piroger
Tisdag Fiskgryta med potatis
Onsdag Ugnsbakad falukorv med halloumi
Torsdag Tex-Mexsoppa
Fredag Gratinerad oxfile 

IMG_9634

Detta behöver du:
1 bit oxfile
smör
salt & peppar

Garnering: 
2 dl riven lagrad ost
10 finhackade soltorkade tomater
1/2 kruka klippt persilja

Serveras med smörstekta sockerärtor
potatisgratäng
rödvinssås

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Skiva upp filen och smörstek den med salt & peppar. Antingen bara snabbt för medium eller lite längre om du vill ha den välstekt. Själv föredrar jag rosa när det är oxfile, men det är en smaksak. Lägg oxfilemedaljongerna i en ugnssäker form och strö över ostblandningen över och ställ in o mitten på ugnen i 5-10 minuter tills osten har fått en vacker gratinering.

Serveras genast!

IMG_9658

* * * * * * * * * * * * * *
img_5175 (1)

Det här behöver du till en form 30*25 cm:
225 gram smör
5 dl socker
4 små ägg
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 st äppel

Kardemumma och Pärlsocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.  Smöra och bröa formen. Smält smöret i en rymlig skål i micron eller en kastrull på spisen.
Ta ut & låt svalna något, rör ner socker och ägg till en jämn smet och sikta ner vetemjöl och vaniljsocker och rör ihop. Häll upp i formen 30 *30 cm , och skala sedan äppel och skiva dem tunt. Tryck ner dem i ett fint mönster i kakan strö över kardemumma och strössla över pärlsocker.  Ställ in äppelkakan i mitten / eller lite lägre och grädda 30- 45 ( beroende på ugn)   minuter tills kakan fått fin färg och stannat till sig.  Skär sedan upp den när den svalnat något, pudra över florsocker och servera med en klick vaniljsås.

Omnomnom

 

0
2 kommentarer

BookBeat

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED BOOKBEAT

 

IMG_1571 IMG_1588

Godmorgon härliga lördag,

Denna helgen är vi i göteborg hela familjen, och vi ska snart gå ner och äta god hotellfrulle.
Fast en vanlig lördag hemma i stan, så brukar Jonathan & jag snöra på oss skorna och gå en långrunda efter frukosten. Jättehärligt att börja dagen med frisk luft, och en perfekt anledning för oss att lyssna på våra ljudböcker.  Både jag & Jonathan provar BookBeat, som är Bonniers nya ljudbokstjänst i mobilen. Det är så enkelt & smidigt och finns massor av bra böcker att välja mellan. Jag har hunnit plöjt en hel del böcker nu dessa veckor,  och just nu lyssnar jag på en bok av Lucy Dillon som heter ”Hundra omistliga ting”. Jag gillar hennes böcker massor, och har bara en endaste kvar att lyssna på innan jag ”läst” alla. Tipselitips till er som vill ha boktips.

Nu har jag i samarbete med BookBeat är kanonerbjudande till er:

LYSSNA FRITT 1 MÅNAD 
√ Lyssna och läs så mycket du vill
√ Välj bland tusentals böcker
√ Ingen bindningstid. Kom igång direkt!

Jag har just nu möjlighet att låta alla mina läsare testa BookBeat helt utan kostnad i 1 hel månad.
Kunderna börjar sin gratismånad på bookbeat.se och anger din koden: jennysmatblogg vid registrering.
Eller KLICKA HÄR så kommer du direkt till erbjudandet

IMG_1612

 

 


0
9 kommentarer

Recept Pecannötpaj

Detta är den godaste pajen jag vet, och när jag bläddrar i arkivet ser jag att det var över fem år !! sedan jag bakade den. Det ska inte dröja lika länge tills nästa gång. Denna tycker jag att ni ska prova i helgen, ljuvligt seg & med smak av kola & pecannötter.
Omnomnom…

IMG_1814 (1)
Detta behöver du :

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 gram smör
1 kryddmått salt
3 msk kallt vatten

Fyllningen :
125 gram smör
3 dl ljus sirap
1 1/2 dl ljust muscovado socker ( fungerar även med vanlig socker )
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
200 gram pecannötter

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader
Mät upp mjöl i en bunke, tärna ner smöret, och rör ner vatten och salt.
arbeta ihop detta till en deg, och tryck ut i en form ( 22 – 24 cm )
Förgrädda i ca 10 minuter. Under tiden gör du fyllningen.
Mät upp smör i en kastrull, häll i sirap socker vetemjöl, salt och låt detta sjuda upp. Låt det sjuda under omrörning i ett par tre minuter. Ta sedan av kastrullen från plattan och rör ner de grovhackade nötterna samt de lättvispade äggen, vaniljsocker i kolasåsen.
pecannötpaj

Och häll sedan över fyllningen i det förgräddade skalet – och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 35- 40 minuter. Märker du att pajen får för mycket färg under gräddning, täck den med grillfolie/ ugnsfolie.
När pajen är färdiggräddad, ställ den kallt i kylskåpet och låt den svalna innan servering.

2
8 kommentarer

Packning pågår

Hej där, 
Det var visst lite väl tyst här på bloggen idag, det beror på att jag packar lite resväskor. Vi ska iväg på weekend i helgen hela familjen, så det är några väskor som ska packas. Nu är det bara min kvar dock, så passar jag på att kika förbi och säger hej.
Så: hej hej! Ingen har väl missat att det är mellofinal på lördag. Jag har tidsinställt en helt grym efterrätt som ni bara måste prova tills dess. Och så hörs vi när vi är på plats på hotellet. Ni kan även följa vår helg på instagram @jennysmatblogg

 Och ja jag behöver verkligen någon elegantare resväska, får kanske kika efter det på nätet sen. Dock är de färgglada väldigt bra på flygplatserna, man ser direkt vilka resväskor som tillhör familjen Warsen.
IMG_1821

Hej så länge

0
Kommentera

Grillad fläskfile med primörer

Ska ni också grilla idag? Eller kanske imorgon iallafall.
Här kommer ett tips på jättegott tillbehör, eller till och med istället för potatis.

IMG_1499

Man tar vilka grönsaker man nu har hemma, eller vad årstiden erbjuder: 
röd lök
vårlök
röd paprika
gul paprika
sparris
zucchini
sockerärter

Gör så här:
Fräs detta al dente ( inte för mjukt )  i en stekpanna med en god olivolja.
Volia- jättegott & fräscht. jag tycker det är godast när det fortfarande finns lite stuns kvar i grönsakerna.
Servera till grillad fläskfile eller oxfile
eller varför inte kyckling.

IMG_1529

1
3 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

Kladdkakemuffins med Dumle

Dessa är så mumsiga: sega och ett helt underbart gott fikabröd!
Ursprungligen är det min kladdkakemuffins som jag har provat att baka lite som dumlegrottor.

IMG_1694

Jag bakade dubbelsats och fryste in, perfekt nu inför den kommande fikatiden. 
IMG_1707

Till cirka 15  stycken :
100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
15 stycken dumlekolor
15 stycken noblesschoklad

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.  Ställ ut formarna på en plåt.
Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Blanda sist i smöret och rör tills smeten är ordentligt blandad. Häll upp i formarna 2/3 – med smet. Trycks ner en varsin dumle i mufffinsen, och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter. Ta ut och lägg en noblesschoklad på varje.

Serveras med fördel lite ljumna. Eller för den delen de är försvinnande goda även från frysen 😉

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Och något annat ni inte får missa är ELLOS outlet nu när de REA:ar ut massor av möbler, kläder och skönhetsprodukter. Upp till 50 % 
KOLLA IN REAN HÄR

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

8
9 kommentarer

Chokladbollens dag

Visst ni att det var chokladbollens dag idag? Sådana här dagar är ju värda att fira, eller hur?!
Här kommer mina bästa recept på chokladbollar!

Chokladbollar fyllda med center : 
IMG_7455

Det här behöver du till 20-25 chokladbollar
200 gram smör
7-8 dl havregryn
3 dl florsocker
1 nypa salt
2 msk kallt kaffe ( eller kall mjölk)
2  1/2 msk kakao
1/2 dl oboy

20-25 stycken center/plopp

Garnering: kokosflingor

Gör så här:
Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet,
rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen vispa till en slät smet och ställ kallt i  1 timme. Rulla sedan chokladbollar och tryck ut en grop i mitten för ploppen och rulla ihop till bollar. Rulla dem sedan i kokosflingor och ställ svalt till servering.

Chokladbollar med lakrits:

IMG_7491

Det här behöver du till 28-30 chokladbollar
200 gram smör
8 dl havregryn
3 dl florsocker
1 nypa salt
2 msk kallt kaffe
2  1/2 msk kakao
1/2 dl oboy

25-28 stycken plopp – med lakritssmak

Garnering: lakritsströssel

Gör så här:
Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet,
rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen vispa till en slät smet och ställ kallt i  1 timme. Rulla sedan chokladbollar och tryck ut en grop i mitten för ploppen och rulla ihop till bollar. Rulla dem sedan i lakritsströssel och ställ svalt till servering.

Oboybollar: 
choklad (1)

 

 Det här behöver du : 
150 gram smör
2 dl strösocker
10-12 msk med oboy
6 dl havregryn
1 dl mjölk

Gör så här: 
Blanda allt i en skål och rör ihop till en smet , jag använder elvisp.
Ställ kallt i en halvtimme och forma sedan lagom stora chokladbollar.
Rulla i kokos och sen är det klart.

Färgglada chokladbollar: 

Chokladbollar recept

 Det här behöver du : 
150 gram smör
2 dl florsocker
10-12 msk med oboy
6 dl havregryn
1 dl mjölk

Gör så här: 

Blanda allt i en skål och rör ihop till en smet , jag använder elvisp.
Ställ kallt i en halvtimme och forma sedan lagom stora chokladbollar.
Rulla i färgglatt strössel och sen är det klart.

 

0
2 kommentarer

Nya projekt både på jobbet & hemma

Godmorgon,

Alltså vilket underbart väder vi har! Sol, sol och sol…. I löööv it!
Och gårdagens middag blev grillat, vi vill ju nästan inte äta något annat i denna sommarvärme. Det är så gott när man jobbar hemifrån & kan sätta sig med en kaffe på altanen en stund.  Men idag arbetar jag inte hemifrån utan det är nya spännande jobbprojekt i stockholm. Planet går om drygt en timme & jag landar nog hemma runt halv elva ikväll om jag inte har några förseningar. Nya projekt på hemmaplan också då vi äntligen ska renovera altanen, denna gamla är snart ett minne blott. Hoppas snickarna hinner komma nu denna vecka, jag hade önskat få klart innan Thelmas konfirmation nästa helg. *Hoppas hoppas*

IMG_1538 (1)

Underbart körsbärsträd i blom.
IMG_1536

Syrenhäcken vi planterade för två år sedan börjar växa till sig nu. Tänkte jag skulle klippa den senare efter blomning, så att det blir tät & finare med åren.

Nu är det tid att köra mot flygplatsen.
Hoppas du får en riktigt fin Tisdag.

0
1 kommentar

Köttfri måndag

Gutenmorgen,

Den 9:e maj idag säger kalendern, och det är måndag. Då försöker vi laga och äta vegetariskt, och ni är många med mig. Detta med pizza och olika fräscha tillbehör är det som går mest hem hos barnen. Det går att variera massa också du kan ha fyllning som mozzarella, sparris, paprika, lök, tomater, svamp, zucchini, chili ja nästan vad som helst faktiskt. Och vill ni laga snabbvarianten så går det ju numera köpa färdig pizzadeg för en tia på affären. Något som är gott är faktiskt att grilla pizza. Har ni provat ?

vegetariskt recept

Till 4 runda pizzor ( tunna ) 
25 gram jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
ca 7-8 dl vetemjöl special

Egen tomatsås :
1 burk med tomatkross
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano
1 nypa socker

Gör så här:

Smula jästen i en bunke och värm upp vattnet till fingervarmt, rör ut jästen med lite av vattnet – rör tills all jäst har löst sig. Blanda ner resten av ingredienerna och blanda ner så mycket mjöl som behövs för att degen ska släppa runt kanterna och bli smidig. Arbeta gärna degen med maskin eller vispa med krokar. Låt jäsa i 45 – 60 minuter, baka sedan ut på plåtar. Under tiden kokar du tomatsåsen. Rör ner samtliga ingredienser, och låt sjuda i 10 minuter. Sedan kan du lägga på goda fyllningar men börja med tomatsåsen och sedan osten, och därefter toppar du med valfria grönsaker. Tillexempel svamp, paprika, lök och tomater. Gratinera sedan i mitten på ugnen i ca 225- 250 grader tills pizzan fått fin färg.

0
5 kommentarer