Gårdagens shoppingtur

Vi hade en sådan tur igår när vi kom fram till gekås, det vart nästa helt folktomt. Så vi kunde gå i lugna ro och bara kika på allt.
Jag träffade flera gulliga bloggläsare under tiden som kom fram och småpratade, kul! Och så fyndade jag som vanligt en hel del.
Denna gången måste jag säga att det var mest kläder, det fanns jättemycket fina sommarkläder till Melvin & Nomi där just nu. Köpte ett par adidasbyxor till Jacob och några plagg till Thelma också. Sen köptes det även lite annat smått & gott som jag kan visa vid ett senare tillfälle.

På väg till skolan idag i lite nya kläder. Nomis favoritfärg är blått, så hon vart mycket nöjd. IMG_3657

Tuffa trasiga jeans till Nomi och en färgglad paljett-tshirt.

IMG_3689IMG_3699

Mjukisbyxor, shorts och t-shirts till Melvin.
IMG_3717
Och så avslutningskläder, en vit klänning och en rosa ribbad tröja att ha över axlarna om det blir en sval dag.
Jag köpte även en till mig i stl 170 🙂 De var prissänkta ner till 29 kronor. Helt galet så dessa var nog bästa fyndet under gårdagen.IMG_3722 IMG_3728 (1)
Melvins avslutningskläder också klara. Beiga shorts och en ljus piketröja.
Så nu är det bara Thelma & Jacob kvar…. Tiden går ju rätt snabbt och det är två veckor kvar tills sommarlovet är här.

IMG_3747IMG_3746

Kikar in senare med middagstips.

Så kanske ”hörs” vi senare.

0
4 kommentarer

Frukost och på språng

Godmorgon alla där ute.

Idag ringde klockan tidigt hemma i småstaden. Jag och Ingela ska nämligen iväg till det stora varuhuset i Ullared. * Sitter nu i bilen och skriver medan Ingela kör *Jag fixade dunderfrukost & massa kaffe trots tidig morgon så att vi orkar shoppa hela dagen. Stekta ägg är något jag äter alldeles för sällan men det är så gott! Och stekta ägg, stekt skinka  och mjuk avokado är en underbar kombo.

Hörs senare !

IMG_1119

0
4 kommentarer

Sallad med ägg & krispiga sockerärtor

Hej hej, 

Idag är det strålande solsken över växjö! Och den tidiga tisdagslunchen dukades fram i solen på trappan på framsidan. Vi har hantverkare här även idag så någon altan finns inte att sitta på än. Och det går sakta med säkert framåt med bygget, fortfarande en del plintar som ska ner innan det kan börja skruvas. Kan visa lite bilder senare, för er som vill se.
Nu ska jag dyka ner i mailen och besvara de mail jag inte hunnit i helgen. Sedan ska jag hämta Thelma från skolan innan vi ska åka iväg på en liten shoppingtur.

IMG_2425

Lunchen blev en liten kylskåpsrensning av allt lite möjligt smått & gott:
Kokta ägg, avokado, solrosskott, sallad, tomater, rödlök, soltorkade tomater och sockerärtor.

0
1 kommentar

Pasta med pesto & champinjoner

Veganska & vegetariska maträtter är väldigt populära på bloggen just nu! Roligt att ni gillar.
Här kommer en till, och detta är en riktigt god pastarätt med sting i.

veganska maträtter
Detta är en middag som är smidig att laga till många.
Och smaka själv av hur mycket pesto du vill ha i din matlagning, jag väljer en pesto med chili i.

Till 4-5 personer: 
500 gram pasta
1/2- 1 burk röd pesto
olivolja
babychampinjoner

Gör så här: 
Koka pastan i saltat vatten. Under tiden steker du babychampinjonerna i olivolja. Häll bort vattnet och vänd ner valfri mängd med pesto. Vänd ner champinjonerna & servera.
Busenkelt & jättegott!

0
8 kommentarer

Kasslergryta

Vi hade rätt mycket kassler kvar sedan konfirmationsbjudningen i helgen, så den gjorde jag en gryta på igår.
Enkelt, gott och bra när man kan ta tillvara på maten. En väldigt barnvänlig maträtt, mina backade om allihopa. Middagen tar lika lång tid att laga som det gör för pastan att koka.

kassler recept
För att göra den extra barnvänlig så rev jag ner löken, och hade i ketchup. För mer sting i rätten, byt ut ketchupen mot bara chilisås. 

Detta behöver du:
smör
1 gul lök 
400-500 gram kassler
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
1 msk tomatpure
1 msk chilisås
2 msk ketchup
salt & peppar

Serveras med pasta.

Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med smör, riv ner löken och fräs den mjuk.
Strimla ner kassler och fräs om. Tillsätt grädde, crème fraîche, tomatpure, chilisås, ketchup och låt allt sjuda upp i några minuter.  Smaka till sist av med salt & peppar.

Serveras med pasta.

 

17
3 kommentarer

Broccolibiffar med ost & vitlök

Vegetariska måndag, och jag bjuder på broccolibiffar.
Vi serverade med fluffigt potatismos till våra, superenkla & goda.

IMG_2291 (1)

Det här behöver du till 6 stora biffar: 
500-600 gram broccoli
4 ägg
2 dl riven lagrad ost
2 1/2 dl ströbröd
1 vitlöksklyfta
chiliflakes ( efter smak och tycke)
salt

IMG_2260

Gör så här
Ställ ugnen på 225 grader. Koka broccolin några minuter. Häll bort vatten och grovhacka ner den i en skål.
Vispa äggen med en gaffel och vänd ner i broccoliskålen. Rör ner ströbröd, riven ost, chiliflakes & salt & riv ner vitlöksklyftan.
Forma till biffar och lägg i smord ugnsform. Ställ in i ugn i cirka 25 minuter, vänd biffarna efter halva tiden.

Serveras med mos

1
25 kommentarer

veckomatsedel

Måndag : Ugnspannkaka
Tisdag: Pestolax med pinjenötter
Onsdag: Ost- & skinkpaj 
Torsdag:
Balkankyckling
Fredag Fylld fläskfile
vecko7

Detta behöver du till ostfylld fläskfile :
1 fläskfile
2 msk smör
salt och peppar
Fyllning :
100 gram philadelphiaost
Chilikrydda / alternativt en egen favoritkrydda
salt och peppar
Serveras till potatisgratäng & bearneisesås

Gör så här :
Ställ ugnen på 180 grader.
Rör ihop alla ingredienser till philadelphia- röran.
Putsa fileén och salta och peppra.
Hetta upp en panna med smör och bryn fläskfilen så att den får fin färg runt om.
Lägg den på en skärbräda och skär ett snitt längst hela fileen ,
fyll upp med färskosten och lägg i en ugnsform.
Gratinera i ca 40 minuter ( eller tills köttet är genomstekt )

Klart att servera !

* * * * * * * * * * * * * *
Gott till kaffet :

Till cirka 15  stycken :
100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
8- 10 droppar pepparmintolja

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.  Ställ ut formarna på en plåt Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Blanda i smöret och rör tills smeten är ordentligt blandad. Till sist blanda ner dropparna med pepparmint. Häll upp i formarna 2/3 – med smet. Och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter.

 

0
3 kommentarer

Konfirmation

Godkväll.

Jaha, då var konfirmationsbjudningen över och allt är undanplockat och gästerna har åkt hem. En jättelyckad och trevlig dag.
Det var fint i kyrkan och alla var så duktiga. Både Thelma och min lillasyster konfirmerade sig i samma grupp. Efter kyrkan och fotografering ( inte alla som vill vara med på bloggen) så for vi hem och dukade upp i trädgården.  Det blev  kallskuret, potatissallad, grönsallad och så massa frukt. Och gissa om vi var tacksamma för vädret idag… kunde ju inte bli bättre.

Kolla in vilka söta tårtor, och om någon undrar så är de från Cafe Deres i Älmhult. Tycker att de gör de bästa tårtorna!
IMG_2730

Inte bara söta tårtor, utan väldigt goda.
Vår lilla guddotter Mila gav dem högsta betyg! Gottgottigottgott.
IMG_2740

0
1 kommentar

Frukost

Godmorgon,

Härliga lördag & vilket underbart väder vi fått! Jeeeey! Sol är det perfekta konfirmationsvädret. Tältet är uppe och borden är dukade, och snart bär det av mot kyrkan för att titta på Thelma. Trots att jag själv inte är konfirmerad, så är det väldigt fint & stämningsfullt att gå till kyrkan för att titta på konfirmation eller skolavslutningar. Eller hur?

Dagens frukostmackor som vi dukade fram nu när vi har lillasyster med familj här.
IMG_2405

0
2 kommentarer

Saftig morotskaka med frosting

En saftig morotskaka med krämig citronfrosting, detta gillar väl alla till fikat.
Recept kommer här:
IMG_2626 (2)

Det här behöver du
3 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 1/2 dl rapsolja
4 dl finrivna morötter

Till glasyren :
60-70 gram smör
4 dl florsocker
rivet skal av en citron
100 gram färskost

Toppa med lite valnötter

Gör så här:
Smörj och bröa din form, jag hade en form som var 30* 20 cm. Funkar bra med en rund springform på cirka 26 cm också. Ställ ugnen på 150 grader. Vispa ihop ägg och sockret till en fluffig. Blanda ihop de torra ingredienserna & vänd ner i smeten. Vänd sedan ner morötterna & rapsoljan. Och grädda i cirka 50-60 minuter i nedre delen av ugnen.
Kolla gärna med en sticka så att kakan är klar den ska inte vara kladdig i mitten. Under tiden kakan svalnar/kallnar så vispar du ihop alla ingredienser till glasyren, kanske vill du ha glasyren lite tjockare. Använd då mer florsocker.
När kakan svalnat helt  så  breder du på glasyren.
Sedan är den klar att ätas.

4
14 kommentarer