Bästa efterrätten

Godkväll,

Vi har precis ätit hemlagade hamburgare med pommes, även Thelmas kompis stannade på middag. Trevligt!
Är det något som alltid går hem så är det väl just det. Och till efterrätt blev det jordgubbar, de är så goda & söta just nu. 20 kronor litern säljs de för här i växjö – rena klippet ju. Skulle kunna äta det till frukost, lunch & middag – med lättvispad grädde eller glass.
Omnomnom

IMG_4563

Skolavslutningskläderna är framplockade & förberedda, och nu ska Thelmis och jag iväg till stan för att fixa naglarna. Vi brukar gå och fixa iordning dem var 4:e- 5:e vecka, det är vår mamma- & dotter-tid. Thelma brukar alltid vara tuffare än mig med både färg och olika former på naglarna. De blir jättefina, men jag väljer alltid samma – fransk manikyr 🙂 då vet jag att jag blir nöjd.

Hej så länge.

0
4 kommentarer

Lunch

Hej där,

Sitter här och jobbar ikapp, svarar på frågor & vidarebefodrar mail kors & tvärs. Redigerade bilder och text till kommande samarbeten. Ja ,det är en sådan dag när jag liksom inte hinner laga lunch, utan jag åkte & hämtade mig en sallad istället. Samtidigt som jag betade av ett telefonmötet på vägen. Check.

Kebabsallad är en återkommande favorit, med extra allt & mycket sås.

IMG_0243 IMG_0246

Om en timme ska jag åka och hämta Thelma som haft utedag & börja förbereda för morgondagens skolavslutning….
Fattar inte vart tiden tar vägen nu för tiden. Efter sommarlovet börjar alltså Nomi i 2:an, Melvin i 5:an, Thelma i 9:an och Jacob sitt 2:a år på gymnasiet !!

Majj Gad vad jag börja bli gammal alltså 🙂

0
4 kommentarer

Daimtårta

Daimtårta med sommarsöta jordgubbar.

Bloggen finns även på instagram: @jennysmatblogg

IMG_4323

Det här behöver du: 
2 marängbottnar ( köpe-bottnar)
150 gram mjölkchoklad
1/4 dl vispgrädde
4 dl vispgrädde
3 dubbeldaim
( spara 1 daim till garnering )
1 liter jordgubbar

Gör så här:
Smält chokladen tillsammans med 1/4 dl grädden, på svag värme & under omrörning. Bred ut chokladen över en marängbotten och ställ den svalt i kyl. Grovhacka daimen, vispa grädden fluffig och fast och vänd ner daimen till fyllningen. Spara ungefär 1 daim till dekorationen. Skiva 1/2 liter jordgubbar tunt, medan den andra halvan klyver du på mitten.

Ta fram marängbotten från kylen och bred över daimfyllningen över marängen & chokladen. Fördela ut de tunt skivade jordgubbarna och lägg på det andra maränglocket. Bred över ett tunt lager med daimfyllningen och fördela ut de resterande jordgubbarna & daimhacket.

Serveras genast! Galet gott.

IMG_4258

IMG_4333 (1)

6
21 kommentarer

Doftisar

Som vanligt när jag varit på Ullared så bunkrar jag med doftljus, dock tyckte jag att det inte fanns lika många fräscha dofter längre. Jag gillar dofterna av nytvättat, eller citron…  även lavendel funkar bra. Så jag tänkte ge mig ut på nätet sen och klicka hem lite nytt. Dessa fick iallafall följa med hem, de doftar lagom mycket. Fast tyvärr inte lika länge som de dyrare.

IMG_4225 (1)

IMG_4222 (1)

Nu dags att börja med middagen, jag missade min lunch då jag satt hos frissan,
så det får bli en tidigt middag för mig istället 🙂
* hungrig som en varg *

0
2 kommentarer

Krämig fläskfilegryta

När grädde eller crème fraîche fattas i kylskåpet så brukar jag reda av mina grytor med färskost.
Det ger en len & krämig smak, rundare & mjukare än crème fracihe. Gott!

IMG_3839 (1)
Detta behövs till 4-5 personer: 
2 putsade fläskfileer
smör
salt & peppar
5 dl vatten
1 msk kinesisk soja
2msk oxfond
1 msk rödvinbärsgele
300 gram färskost
svartpeppar + salt

Servera grytan med kokt ris eller pressad potatis.

Gör så här: 
Putsa och skiva upp fläskfilen i medaljonger. Stek den lite i taget i en stekpanna tills den är klar. Lägg ner allt kött och vänd över vatten, soja & fond + gelé. låt sjuda upp. Vänd ner färskosten i den sjudande grytan och låt allt koka samman.
Smaka av med salt & peppar.

1
3 kommentarer

Maybeauty Foot Mask

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED MAYBEAUTY

 

Hej hej

Idag har jag lyxat till det med hemmaspa för fossingarna. Ville passa på nu innan det är dags att börja jobba på solbrännan. Denna fotmasken använder jag regelbundet, den gör mina fötter lenare & mjukare än någonsin. Och det är en av mina absoluta favoriter, för den kräver ytterst lite ansträngning och ger hållbart resultat.


IMG_5153

Hur fungerar denna ?
Jo du klipper upp sockorna och trär på dem, och tejpar fast dem. Låt dem sitta i 2 timmar, och under tiden kan du läsa lite magasin, titta på tv, lyssna på ljudböcker, eller bara slösurfa.  När två timmar gått så tar du av sockorna och sköljer fötterna med ljummet vatten. Efter ett par – tre dagar börjar du tappa torr & död hud på fötterna. Du kan snabba på ditt resultat genom att bada fotbad en gång om dagen. Annars kan det ta upp till 7-10 dagar innan du har tappat allt.

IMG_3316
Resultatet blir sommarfräscha fossinga, lena och mjuka.

foot

Vill ni också passa på att få fräscha sommarfötter nu innan det är dags att börja jobba på solbrännan?
Då får ni nu 30 % rabatt med koden jennyfootmask eller Klicka HÄR
för att komma direkt till erbjudandet

0
5 kommentarer

Resan går till Malta

Godförmiddag,

Hoppas er helg också varit fin. Och att ni kunnat ta del lite av det ljuvliga sommarvädret. Hoppas att det håller i sig nu och blir en varm semester.  Dock brukar inte midsommarvädret vara självklart med sol, utan snarare tvärtom. Så detta året bokade vi en resa till Malta under midsommarveckan istället. Jag har aldrig varit där, och ser fram emot det jättemycket. Vi hyrde ett gulligt stenhus ( ser fint på bilderna iallafall) och tänkte bila runt lite och se en del av ö ( öarna ) också.

Som vanligt tar jag gärna emot restips.
Vad får vi inte missa? Några guldkorn?
Trevliga restauranger?

IMG_4134

0
32 kommentarer

Spagetti med godaste tomatsåsen

Idag bjuder jag på en mustig & smakrik tomatsås. Enkelt, billigt gott  & vegetariskt!
Varsågoda.

IMG_2338
Detta behöver du till 4 personer: 
2 msk olivolja
1 liten finhackad schalottenlök
2 askar med mogna körsbärstomater
2 msk vatten
1 riven vitlöksklyfta
1/2 kruka finhackad persilja
1/2 tsk strösocker
salt & peppar

Gör så här:
Fräs upp olivolja och den finhackade löken i en kastrull tills den har blivit mjuk & glansig.
Klyfta tomaterna ner i kastrullen och fräs runt, vänd ner vatten och låt allt stå och småputtra i 10 minuter. Mosa dem lätt med en gaffel så att det inte är några större bitar kvar. Riv ner vitlöken & smaka av med persilja, socker, salt & peppar.
Serveras med en god pasta

0
2 kommentarer

Veckomatsedel

Måndag Halloumiburgare med coleslaw
Tisdag Torsk- & kräftgratäng
Onsdag Hawaiikassler
Torsdag Kycklingsallad med avokado
Fredag Skogspanna
panna

För festligare tillfällen kan fläskfilen lätt bytas ut mot oxfile. Mums!

En skogspanna för 5-6 personer :
smör
1 näve med kantareller
2 putsade fläskfileer
5 dl grädde
2 msk kinesisk soya
2 msk med ox eller kalv-fond
2 msk med lingonsylt
maizena ( eller mjölredning* )
salt & peppar

Serveras med ungsbakad potatis & morötter
eller kokt potatis eller kanske ris?

Gör så här:
Dela svampen i lagom stora munsbitar,  Hetta upp ett par msk smör i pannan fräs sedan kantarellerna så att vätskan försvinner. Under tiden skär du köttet i medaljonger och delar varje medaljong i tre bitar. Lägg ner köttet och fräs det så att det får fin yta, och nästan är genomstekt. Tillsätt grädden, soyan och fonden och låt sjuda upp. Smaka av med lingonsylt och lite salt och peppar.
Sjud ihop en kvart innan servering, dekorera med lite färska lingon och några gröna örter.

Klar att servera !

* mjölredning är att man blandar 1/2 dl vatten med 2 msk mjöl och vispar upp , häll sedan i litet i taget

 

0
2 kommentarer

Godaste tårtan

Ni är så många som frågat efter receptet på den goda marängtårtan, som jag kallar 10-minuterstårtan. Det går bra att söka på sajten, högst upp till höger på skärmen finns både sökruta, samt kan du kategoriscrolla. Men här kommer tårtan igen, för er som missat. Detta är den godaste tårtan jag ätit, och jag hoppas ni gör den någon gång i sommar. Kanske till skolavslutningen, studenten eller varför inte midsommar! Så himla smaskig. Receptet hittade jag på ica.se, och denna är faktiskt riktigt billig att baka om man jämför. Kostar cirka 55-60 kronor per tårta, det är prisvärt om man är många.

Ni hittar mig med mera mat- & baktips på instagram: @jennysmatblogg
Eller facebook HÄR

IMG_0357 IMG_0349

Det här behöver du till en tårta för 8- 10 personer  : 
2 färdiga marängtårtor
1/4 dels dl vispgrädde
150 gram mjölk choklad
4 dl vispad vispgrädde
250 gram hallon ( frysta el färska)
( florsocker efter egen smak & tycke )

Dekorera med jordgubbar & blåbär + 50 gram hackad choklad.

IMG_0300

IMG_0305

Gör så här:
Koka upp 1/4 dels grädde och bryt ner chokladen ner i kastrullen, ta bort från värmen och rör tills du från en blank smet.
Ta fram den första marängformen och lägg på ett fat, fördela ut chokladen över marängen och ställ svalt. Vispa under tiden grädden fluffig, vänd sedan ner de frysta hallonen och vispa ihop till en härlig rosa färg. Smaka ev av med florsocker.

enkel tårta

Ta ut den svala maräng- & chokladbotten och fördela ut hälften av hallongrädden. Lägg på en marängbotten till och fördela ut resten av hallongrädden.
Dekorera med jordgubbar, blåbär & hackad choklad.

Serveras genast!

2
22 kommentarer