Quesadilla med tomatsalsa & kyckling

Vi kan väl inte vara de enda som alltid får över massa av tortillabröd efter fredagstacosen?
Och jag gillar inte alls att kasta bra mat, så därför brukar det bli Quesadilla eller grillade enchiladas på lördagarna.

 IMG_3903

IMG_3848

 Quesadilla till 2 personer: 
1 stor kycklingfile
smör
Valfri krydda ( jag hade min hemmagjorda kebabkrydda )
färskost
tomatsalsa
1 bit gul finhackad paprika
1 bit finhackad grön paprika

Gör så här:
Strimla kycklingen smått och fräs klar i smör med kebabkrydda. Ta fram de mjuka tortillabröden och bred färskost över halva brödet. Stör över någon msk tomatsalsa och paprikan. Fördela kycklingen över tortillabröden, på varsin halva. Och vid dem sedan dubbelt.  Hetta upp en torr stekpanna och stek dem ett par minuter på varje sida.
Klipp varje Quesadilla i tre delar, serveras med salsa.

Smaklig spis

0
2 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

Fyllda gratinerade krustader

Välkommen sommarlov ! 

Vi har precis landat i stugan på öland, jag och döttrarna. Resten kommer senare.
Det har tydligen regnat under ett par dagar på ön, men just nu har vi strålande sol. Tjejerna badar och jag jobbar ikapp, och försöker svara på de viktigaste mailen innan det är dags att ta helg.

Något som är gott framför tv:n är gratinerade krustader. Går att fylla med lite var som helst.

IMG_8605

Här är två olika varianter:
Mjukost med smak av jalapenjos
Brieost

Gör så här: 
Fyll krustaderna med ost.
Ställ in i 10- 13 minuter i ugn på 175 grader.

Ta ut och servera,

Psst…. lägg gärna en klick hjortronsylt på den smälta brieosten.
Servera
IMG_8611 IMG_8612

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Och så dagens tips! Missa inte dessa hotell-lyxiga sängkläderna för bara 129 kronor. Och med de bästa recensionerna. Klicka här för erbjudandet

1
9 kommentarer

Mot skolavslutning (arna)

Välkommen 10 juni,

Och den allra sista skoldagen innan ett låååångt sommarlov.  Nog för att alla barnen i familjen har skolavslutning idag, men nu är det bara de två yngsta som vi ”får” gå och titta på när de sjunger. Undra hur många skolavslutningar vi hunnit med egentligen under alla år?  Minns att det vissa år var väldigt stressigt för att hinna i tid till alla ( för att då inte nämna luciatågen hihi ) , då barnen hade olika tider i olika skolor. Vissa år har vi fått åka på olika håll för att hinna med en liten sångstund hos alla, som tur var har både jag & Jonathan jobb där vi kan flexa. Jaja, idag är det ”bara” två barn och på ett och samma ställe, får inte glömma att plocka ner näsdukarna, jag blir så lätt tårögd när de står där och sjunger.

Kram och bästa fredagen till er

IMG_2053

0
Kommentera

Bästa efterrätten

Godkväll,

Vi har precis ätit hemlagade hamburgare med pommes, även Thelmas kompis stannade på middag. Trevligt!
Är det något som alltid går hem så är det väl just det. Och till efterrätt blev det jordgubbar, de är så goda & söta just nu. 20 kronor litern säljs de för här i växjö – rena klippet ju. Skulle kunna äta det till frukost, lunch & middag – med lättvispad grädde eller glass.
Omnomnom

IMG_4563

Skolavslutningskläderna är framplockade & förberedda, och nu ska Thelmis och jag iväg till stan för att fixa naglarna. Vi brukar gå och fixa iordning dem var 4:e- 5:e vecka, det är vår mamma- & dotter-tid. Thelma brukar alltid vara tuffare än mig med både färg och olika former på naglarna. De blir jättefina, men jag väljer alltid samma – fransk manikyr 🙂 då vet jag att jag blir nöjd.

Hej så länge.

0
4 kommentarer

Lunch

Hej där,

Sitter här och jobbar ikapp, svarar på frågor & vidarebefodrar mail kors & tvärs. Redigerade bilder och text till kommande samarbeten. Ja ,det är en sådan dag när jag liksom inte hinner laga lunch, utan jag åkte & hämtade mig en sallad istället. Samtidigt som jag betade av ett telefonmötet på vägen. Check.

Kebabsallad är en återkommande favorit, med extra allt & mycket sås.

IMG_0243 IMG_0246

Om en timme ska jag åka och hämta Thelma som haft utedag & börja förbereda för morgondagens skolavslutning….
Fattar inte vart tiden tar vägen nu för tiden. Efter sommarlovet börjar alltså Nomi i 2:an, Melvin i 5:an, Thelma i 9:an och Jacob sitt 2:a år på gymnasiet !!

Majj Gad vad jag börja bli gammal alltså 🙂

0
4 kommentarer

Daimtårta

Daimtårta med sommarsöta jordgubbar.

Bloggen finns även på instagram: @jennysmatblogg

IMG_4323

Det här behöver du: 
2 marängbottnar ( köpe-bottnar)
150 gram mjölkchoklad
1/4 dl vispgrädde
4 dl vispgrädde
3 dubbeldaim
( spara 1 daim till garnering )
1 liter jordgubbar

Gör så här:
Smält chokladen tillsammans med 1/4 dl grädden, på svag värme & under omrörning. Bred ut chokladen över en marängbotten och ställ den svalt i kyl. Grovhacka daimen, vispa grädden fluffig och fast och vänd ner daimen till fyllningen. Spara ungefär 1 daim till dekorationen. Skiva 1/2 liter jordgubbar tunt, medan den andra halvan klyver du på mitten.

Ta fram marängbotten från kylen och bred över daimfyllningen över marängen & chokladen. Fördela ut de tunt skivade jordgubbarna och lägg på det andra maränglocket. Bred över ett tunt lager med daimfyllningen och fördela ut de resterande jordgubbarna & daimhacket.

Serveras genast! Galet gott.

IMG_4258

IMG_4333 (1)

6
21 kommentarer

Doftisar

Som vanligt när jag varit på Ullared så bunkrar jag med doftljus, dock tyckte jag att det inte fanns lika många fräscha dofter längre. Jag gillar dofterna av nytvättat, eller citron…  även lavendel funkar bra. Så jag tänkte ge mig ut på nätet sen och klicka hem lite nytt. Dessa fick iallafall följa med hem, de doftar lagom mycket. Fast tyvärr inte lika länge som de dyrare.

IMG_4225 (1)

IMG_4222 (1)

Nu dags att börja med middagen, jag missade min lunch då jag satt hos frissan,
så det får bli en tidigt middag för mig istället 🙂
* hungrig som en varg *

0
2 kommentarer

Krämig fläskfilegryta

När grädde eller crème fraîche fattas i kylskåpet så brukar jag reda av mina grytor med färskost.
Det ger en len & krämig smak, rundare & mjukare än crème fracihe. Gott!

IMG_3839 (1)
Detta behövs till 4-5 personer: 
2 putsade fläskfileer
smör
salt & peppar
5 dl vatten
1 msk kinesisk soja
2msk oxfond
1 msk rödvinbärsgele
300 gram färskost
svartpeppar + salt

Servera grytan med kokt ris eller pressad potatis.

Gör så här: 
Putsa och skiva upp fläskfilen i medaljonger. Stek den lite i taget i en stekpanna tills den är klar. Lägg ner allt kött och vänd över vatten, soja & fond + gelé. låt sjuda upp. Vänd ner färskosten i den sjudande grytan och låt allt koka samman.
Smaka av med salt & peppar.

1
3 kommentarer

Maybeauty Foot Mask

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED MAYBEAUTY

 

Hej hej

Idag har jag lyxat till det med hemmaspa för fossingarna. Ville passa på nu innan det är dags att börja jobba på solbrännan. Denna fotmasken använder jag regelbundet, den gör mina fötter lenare & mjukare än någonsin. Och det är en av mina absoluta favoriter, för den kräver ytterst lite ansträngning och ger hållbart resultat.


IMG_5153

Hur fungerar denna ?
Jo du klipper upp sockorna och trär på dem, och tejpar fast dem. Låt dem sitta i 2 timmar, och under tiden kan du läsa lite magasin, titta på tv, lyssna på ljudböcker, eller bara slösurfa.  När två timmar gått så tar du av sockorna och sköljer fötterna med ljummet vatten. Efter ett par – tre dagar börjar du tappa torr & död hud på fötterna. Du kan snabba på ditt resultat genom att bada fotbad en gång om dagen. Annars kan det ta upp till 7-10 dagar innan du har tappat allt.

IMG_3316
Resultatet blir sommarfräscha fossinga, lena och mjuka.

foot

Vill ni också passa på att få fräscha sommarfötter nu innan det är dags att börja jobba på solbrännan?
Då får ni nu 30 % rabatt med koden jennyfootmask eller Klicka HÄR
för att komma direkt till erbjudandet

0
5 kommentarer

Resan går till Malta

Godförmiddag,

Hoppas er helg också varit fin. Och att ni kunnat ta del lite av det ljuvliga sommarvädret. Hoppas att det håller i sig nu och blir en varm semester.  Dock brukar inte midsommarvädret vara självklart med sol, utan snarare tvärtom. Så detta året bokade vi en resa till Malta under midsommarveckan istället. Jag har aldrig varit där, och ser fram emot det jättemycket. Vi hyrde ett gulligt stenhus ( ser fint på bilderna iallafall) och tänkte bila runt lite och se en del av ö ( öarna ) också.

Som vanligt tar jag gärna emot restips.
Vad får vi inte missa? Några guldkorn?
Trevliga restauranger?

IMG_4134

0
32 kommentarer