Vill ni följa med ?

Godmorgon alla fina,

En ny resa är bokad- och att resa är det bästa jag vet.
Igår la jag upp en bild på instagram dit vi ska, och jag fick en hel del blandade kommentarer. Så här tänker jag: en del lägger pengar på dyra bilar, en del gillar dyra väskor, en del konsumerar mängder på dyrt boende, och jag vill upptäcka världen. Det finns så många platser som jag inte har hunnit besöka än.

sey

Vill ni följa med på resan, eller ska jag på helt enkelt inte skriva om den? Jag kan ju istället att välja att vara ledig på riktigt, och varken uppdatera blogg eller instagram med våra reseskildringar längre. Vet bara att många uppskattat det tidigare.

Egentligen blir det ingen större skillnad på blogg bara att det blir färre inlägg och mera mat.
Er önskan är min lag 🙂 hihi.. inte riktigt, men nästan

Kram

0
119 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Blåbärskladdkaka med vit choklad

Här kommer kanske världens godaste blåbärskladdis.
För fler mat- & baktips följ mig på instagram @jennysmatblogg

IMG_8686 (1)

Det här behöver du: 
200 gram smör
250 gram vit choklad ( t.ex Marabous)
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl blåbär

Blåbärsgrädde: 
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
1 1/2 dl blåbär
Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på spisen, på svag värme.

Rör ner resten av ingredienserna med slev, och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm. Fördela ut blåbären över smeten och tryck ner dem lite försiktigt med handen. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 25- 27 minuter. Märker du att den får för mycket färg, lägg lite folie över under gräddningstiden. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 4-5 timmar i kylskåp eller gärna över natten. Blåbärsgrädden gör du så att du mosar bären i en skål, vispar grädden fluffig i en annan och rör ihop med florsocker.

IMG_8684 IMG_8760

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ ❤️ ❤️  ❤️ 

Nu får ni 25 % RABATT på den dyraste varan hos ELLOS. Med koden 455755 Gäller både möbler och kläder.  Denna fåtöljen skulle bli så himla fin hemma hos mig. Villhöver!!  KLICKA HÄR 

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ ❤️ ❤️  ❤️ 

3
18 kommentarer

7 Juli

Godmorgon raringar,

Igår bakades det & provsmakades här hemma i Växjö. Blåbär är så gott och trevligt att baka med. Provade ett nytt recept, tänkte fota det och få ut det nu i veckan. Annars har jag mest lagat mat denna veckan, massa vegetariskt som kommer dyka upp inom kort. Dessa ljuvliga liljor står just nu och pryder köksbordet, jag klipper alltid bort de orange:a pinnarna när de blommor. Då slipper man allt stoff på bordet, som är svårt att tvätta bort sen.

IMG_8588 (1)

Idag vart jag uppe tidigt, ville äta frukost med Thelmis innan hon åkte till jobbet.
Hepp, nu ska jag också öppna datorn och jobba !

Vi hörs senare

0
6 kommentarer

Tillbaka från blåbärsskogen

Tjingeling,

Då var jag tillbaka från blåbärsskogen med fina blåbär. Kikade även efter kantareller, men jag är en av dem som aldrig hittar några. Sen ser jag att folk kommer med fyllda icapåsar med skogens guld från samma ställen haha… Jorå så är det. Men jag har desto mer tur med blåbär.

IMG_8390 (1) IMG_8396

Varken barn eller hund ville följa med ut i skogen eftersom det regnat. Och jag tycker att det är särskilt jobbigt att plocka blåbär själv heller, med en bra bok i lurarna. Det tråkigaste är att rensa dem.
Men jag tillhör dem som bara plockar med händerna, visst går det snabbare med sådana där blåbärsplockare. Fast jag tycker det är härligt att gå i skogen och bara andas skogsluft i en timme eller två, så det får ta den tiden.

IMG_8521

Nu ska jag prova ett nytt recept.
Fortsättning följer…..

Bye bye!

0
3 kommentarer

Knäckiga hallonsnittar

Hej där,

Har precis ätit frukost med barnen, även lillasyster Johanna är här. Hon & Thelma är som sagt lika gamla så de brukar hänga ihop en hel del. Vilket jag tycker är jättekul! De hade hemmaspa här sent igår, nu är ju bubbelpoolen på plats. Så de var ute och badade vid tolvtiden igår. Idag är det molnigt och mest regn över växjö jaja… ska man se det positivt så är det ju bästa vädret att baka i.  Sen tänkte jag ge mig ut i skogen med barnen (de som tycker det är roligt ) och plocka blåbär. Förhoppningsvis massa blåbär. Har du goda blåbärsrecept till mig? Tipsa gärna om vad jag ska baka.

Sega snittkakor med sylt

IMG_5167 IMG_5146

Det här behöver du till snittkakorna:
220 gram smör
5 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
valfri fast sylt / marmelad

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela på 3 och rulla ut till längre. Platta till och gör en liten grop i mitten på längden och fyll med lite sylt. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

2
3 kommentarer

Gutenmorgen

Gutenmorgen,

Själv var jag uppe innan sju, både jag och mannen. Alla barnen är hemma och de sover fortfarande. Melvin har även sovkompis från igår, tänkte låta dem få sovmorgon innan jag fixar iordning frukost åt dem.  En liten blick över min tidiga frukost och arbetsvy, i väntan på att kaffet ska bli klart. Idag spelas det in film i köket, både roligt och lite tidskrävande, men hoppas ni kommer gilla.

IMG_7343

Nu tillbaka till jobbet.
Ha en jättefin tisdag, och på återseende!

0
2 kommentarer

Strösselkakor

Dåligt väder i sommar? Var inte ledsna. Baka något roligt & gott istället.
Dessa små strösselkakor blir alltid uppskattade, och är busenkla att baka.

IMG_5097 (1)

Det här behöver du till strösselkakor:
1 dl strössel
225 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

1/2 dl strössel till garnering


Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela på 3 och rulla ut till längre, och skär ut cirka 40 stycken kakor.
Rulla dem sedan till bollar och doppa i strössel, och lägg ut på bakplåt med ugnspapper. Tryck dem lätt med en gaffel

IMG_5144
Ställ sedan in dem i mitten på ugnen och grädda dem tills de får vacker färg.
Cirka 8-11 minuter, låt svalna något innan du tar loss dem.

Fungerar utmärkt att frysa in. Prova även med chokladströssel- gottigottgott!

IMG_5232 (1)

4
3 kommentarer

Veckomatsedel

Här kommer en ny veckomatsedel.
Hoppas ni hittar lite ni gillar 🙂

Måndag Vegansk ”köttfärssås”
Tisdag Dillstuvade potatisar med panerad torsk
Onsdag Currydoftande baconsås
Torsdag  Spagetti Carbonara med kyckling
Fredag 


IMG_7911

Detta behöver du till 5-6 portioner:
ris
2 putsade fläskfileer
smör
salt & peppar

Till såsen:
2 msk smör
15 små färska champinjoner
4 msk kalvfond
5 dl vispgrädde
1 tsk kinesisk soja
2 tsk svartvinbärsgele
Salt & peppar

Riven ost till toppingen

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Koka riset enligt anvisningar på förpackning. Skär den putsade fileen i 2 cm tjocka bitar och baka ut dem lite med handflatan. Stek dem i en panna med smör så att de nästan är helt genomstekta. Stek inte för många filebitar åt gången, för då kokar köttet, istället för att få en fin stekyta. Fördela köttet i små ugnsfasta portinsformar. eller i en stor form.

Då kan du börja med såsen:
Rensa svampen och dela till lagom stora bitar, fräs den i smör tills den får härligt gyllene färg, tillsätt fond, grädde & gele. Låt allt sjuda upp och smaka av med salt & peppar. Fördela sedan såsen över köttet och riv över lite av valfri ost. Och ställ in i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter, tills osten smält och köttet är genomstekt.

Serveras genast med ris.

0
4 kommentarer

Torskrygg med äggsås

 

Lättlagat och gott : Torskrygg med äggsås på grönsaksbädd.

IMG_6341
Till 4 personer: 
4 torskrygg
salt & peppar

Äggsås: 
4 hårdkokta ägg
25 gram smör
1 msk finhackad gräslök eller dill
1 1/2 msk vetemjöl
1 finhackade charlottenlök
4 dl grädd/ mjölk ( 50 / 50 )
salt & peppar

Serveras med frästa paprikastrimlor

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Lägg de tinade torskryggarna i en ugnsfast form med smör i botten. Salta & peppra. Torsken tar cirka 13-15 minuter i ugn.
Gör under tiden såsen : Hetta upp en stekpanna med smör , fräs den finhackade scharlottenlöken glansig. Pudra över vetemjölet och rör om, så det inte klumpar sig. Vänd ner grädden och låt sjuda upp, hacka ner äggen och sänk varmen och vänd om försiktigt så att allt blir genomvarmt.
Serveras med stekta grönsaker, tillexempel paprika i olika färger.
Mums

2
3 kommentarer

Surf & Turf

Du behöver till 4 personer
8 tunna kycklingfileer
Smör
Pommes
Bearneiesås – recept här (om du vill göra egen)
2 knippe grön sparris
1 burk med kräftstjärtar

Gör så här:
Sätt på ugnen och ställ in pommes:en tills de får en fin krispig yta. Jag brukar ringla på ordentligt med rapsolja för den lite mer friterade ytan. Smörstek kycklingen klar och koka sparrisen.

Lägg upp & servera som bilden ovan.

God mat behöver inte vara särskilt svår att laga. Mums!

0
Kommentera