HĂ€r kommer en ny veckomatsedel.
Hoppas ni hittar lite ni gillar đ
MĂ„ndag Vegansk ”köttfĂ€rssĂ„s”
Tisdag Dillstuvade potatisar med panerad torsk
Onsdag Currydoftande baconsÄs
Torsdag  Spagetti Carbonara med kyckling
FredagÂ
Detta behöver du till 5-6 portioner:
ris
2 putsade flÀskfileer
smör
salt & peppar
Till sÄsen:
2 msk smör
15 smÄ fÀrska champinjoner
4 msk kalvfond
5 dl vispgrÀdde
1 tsk kinesisk soja
2 tsk svartvinbÀrsgele
Salt & peppar
Riven ost till toppingen
Gör sÄ hÀr:
StÀll ugnen pÄ 200 grader. Koka riset enligt anvisningar pÄ förpackning. SkÀr den putsade fileen i 2 cm tjocka bitar och baka ut dem lite med handflatan. Stek dem i en panna med smör sÄ att de nÀstan Àr helt genomstekta. Stek inte för mÄnga filebitar Ät gÄngen, för dÄ kokar köttet, istÀllet för att fÄ en fin stekyta. Fördela köttet i smÄ ugnsfasta portinsformar. eller i en stor form.
DÄ kan du börja med sÄsen:
Rensa svampen och dela till lagom stora bitar, frÀs den i smör tills den fÄr hÀrligt gyllene fÀrg, tillsÀtt fond, grÀdde & gele. LÄt allt sjuda upp och smaka av med salt & peppar. Fördela sedan sÄsen över köttet och riv över lite av valfri ost. Och stÀll in i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter, tills osten smÀlt och köttet Àr genomstekt.
Serveras genast med ris.