. Godmorgon där ute, Kidsen sover som stockar, undrar just hur man ska lyckas få liv i dem på måndag när skolan kickar igång. . . Jaja… de ska väl få vila upp sig nu de sista dagarna av sommarlovet. Nomi har en tjejkompis här, och Melvin har flickvännen på besök. Så det är fullt hus, vilket jag trivs med.
Och som ni redan sett på Instagram så blev det ju en stranddag där i helgen. Första besöket i Köpingsvik för mig i år. Det är ju nästan som att vara utomlands.
Solade och badade massor. Och naturligtvis blir man hungrig av det, en smörgåstårtepizza och en iskall cola.
Jag hoppas på att hinna till Köpingsvik fler gånger i år innan det blir kallt i vattnet. Det är lika trevligt att sitta där i solstolen när alla sommargäster har åkt hem. Lugnt och tyst.
Men nu ska jag ta och fota dagens samarbete innan det är dags att packa för götlaborg imorgon. Jag & Martina ska ta med oss kidsen till Liseberg då. Samlar ännu mera mammapoäng eller vaddå ?
Hej där, I helgen var vi och käkade på Slipkajen (här i stan) med bästa Fia & Fredrik. Vi kallar oss även husbilsgruppen då vi har en grupp där vi delar våra bästa tips & guldkorn här i Sverige. Pensionärsvarning på oss alla 🙂 Men är man mor- eller farförälder så är det ju inte så länge kvar till pensionen kan man tycka. Haha… Och det är alltid kul att ses och så v ar det sååå god mat dessutom.
Till förrätt tog vi in friterade grönkålschips , mums!
Till varmrätt valde jag Bouillabaisse, fast på ett annorlunda vis. Väldigt trevligt.
Och efterrätt har man alltid plats för , så det avslutade vi med.
Somnade riktigt mätt & belåten efter denna festmåltid. Nu ska jag fortsätta att jobba av allt som jag har hamnat efter med, kidsen hänger med kompisar / flickvänner så då kan man jobba med gott samvete.
Nu är det ny vecka, och det lutar åt att bli en stranddag med kidsen idag. Vi passar väl på ett par dagar till innan vi styr kosan mot Göteborg & Liseberg. Tänkte att det fick bli en fin avslutning på sommarlovet. Här börjar barnen skolan på måndag, varit en toppensemester men samtidigt längtar jag tillbaka till rutiner och vardag nu. Hösten är välkommen kan man säga, med allt vad det innebär.
I vårt fall blir det att fira in hösten med kräftskiva om ett par veckor.
Älskar kräftor! Och alla tillbehör såklart.
Här har vi kräftskivan för ett par år sedan som vi hade på bryggan. Såååå mysigt. Och det största utbudet på dukning till kräftskivan hittar du på nätet.
Toppa med en god bea, eller kebabsås. rör ihop alla ingredienser ovan och låt stå kallt ett par timmar innan servering.
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och värm upp vattnet till fingervarmt, rör ut jästen med lite av vattnet – rör tills all jäst har löst sig. Blanda ner resten av ingredienerna och blanda ner så mycket mjöl som behövs för att degen ska släppa runt kanterna och bli smidig. Arbeta gärna degen med maskin eller visp med krokar. Låt jäsa i 45 – 60 minuter, baka sedan ut på plåtar, lägg lite olja på botten så blir den lättare att baka ut och krispigare när den gräddas.
Under tiden kokar du tomatsåsen. Rör ner samtliga ingredienser, och låt sjuda i 10 minuter , smaka av för ev med socker / kryddor. Sedan kan du lägga på goda fyllningar men börja med tomatsåsen och sedan osten, och de valfria fyllningarna. Pizzan blir bäst om man har osten direkt efter tomatsåsen. Annars finns risk att den blir sladdrig och vattning. Lägg pizzastenen eller plåten på grillen, tills pizzan fått fin färg.
* * * * * * * * * *. * *
Något gott till kaffet: Cheesecake extra allt
Det här behöver du till en rund form 25 cm : 200 gram riven mjölkchoklad 1/2 paket med digestiv 30- 50 gram smör3 äggvitor 3 äggulor 1 dl socker 300 gram phialdelphiaost 1 msk vaniljsocker 4 dl grädde
Gör så här: Börja med botten till cheesecaken, ungefär halva digestivpaketet lite drygt. Banka eller mixa det till smulor.För att slippa disk är det smidigast att lägga kexen i en påse och banka med en brödkavel. Smält sedan smöret och rör ihop med kexen som du sedan plattar ut i en rund springform med avtagbara kanter. Ställ denna svalt medan du börja med själva cheesecaken. Riv chokladen smått och ta fram tre olika skålar, dela gula och äggvita i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Börja med att vispa äggvitan till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och chokladen ner i grädden och vänder ner allt i en och samma skål som grädden. Vänd upp smeten i formen & ställin i frysen. Nu kan du starta med att göra den mjuka choklad tryfflen: Sjud upp grädden och smöret, bryt ner chokladen och ta bort från värmen, rör tills allt har smält och tills du fått en blank chokladtryffel. Låt svalna något innan du lägger över den. Skulle du få någon smet över kan man göra små portionscheesecakes i mindre muffinsformar eller liknande. Låt stå i frysen i minst 5 timmar, ta fram en tjugo minuter innan det är fika.
Gokväller, Hoppas dagen varit fin, här har jag solat och badat för fulla muggar. ”Passat på” som vi så fint brukar kalla det 🙂 Och medan hösten närmar sig så blir jag allt mer sugen på att shoppa kläder. Denna tröjan kommer från Lindex, en klassiker som jag säkert hunnit köpa tre exemplar av under åren , den funkar liksom till allt. KLICKA HÄR
Och för er som vill se mina andra favoriter på Lindexs hemsida, så kommer de här.
Och för er som inte är intresserade så får ni bara blunda hårt eller bläddra vidare ❤️ Vet att många av era tycker om att jag tipsar om vart jag köper mina kläder och letar upp mina favoriter.
Denna gossiga jackan vill jag ha när jag promenerar genom ett friskt skogshav i fantastiska färger. KLICKA HÄR till och med på REA nu – halva priset ju.
Mintgröna myskläder i velour. Också halva priset KLICKA HÄR
Hur snygg ribbstickad kjol. Denna vill jag ha till stora stickade tröjor ( som den nedan) när kylan kommer KLICKA HÄR
Stora stickade tröjor kan man inte få för mycket av till hösten. Denna var så fin KLICKA HÄR
Och sist men inte minst, skulle jag vilja ha den här gråa oversize tröjan. Jag hade beställt den i storlek XS för den är så stor och rymlig iallafall. KLICKA HÄR
. Godmorgon, Efter att jag hade signerat tusentals med böcker så bokade vi in oss på ”Ellery Beach house” på Lidingö. Första gången jag över huvudtaget var på Lidingö, så himla fint. Och för att inte tala om hotellet, ett riktigt litet guldkorn. Så här såg rummet ut:
Men vi stannade inte på rummet länge, vi ville ju se omgivningarna såklart.
Tre uppvärmda större pooler, och så sedan bastu nere vid havet.
Så vi badade och bastade tills det var dags för middag. 19 grader i vattnet, och ja…. jag hoppad i denna gången också. Eller nja… jag gick ner från stegen mer exakt 😉
Lite snacks och kall dryck vid poolen, med en livs levande DJ – hur trevligt?
Maten var supergod, har ätit så mycket gott de här dagarna så känns knappt som jag kommer bli hungrig igen. Men så värt.
Mätta och belåtna spelade vi ett par omgångar med flipperspel. Så roligt, hade till och med glömt hur kul jag tyckte det var när jag var yngre. Men sedan var det hem och sova skönhetssömnen, för den varan hade det inte blivit så mycket av de senaste dagarna.
Nu bär det av mot stranden, men får passa på de sista dagarna av sol. Nästa vecka säger rapporterna att det ska bli regn. Men hoppas de har fel 🙂
Ni är många som frågat efter vart jag har köpt mina ribbade klänningar som syns på mina bilder här och där. Och jag har köpt dem i olika butiker, men de verkar slutsålda. Så därför har här nu under resan hem haft tid att leta upp andra varianter till er.
Denna är sju superfin och dessutom på REA, det gillar vi. KLICKA HÄR bara 215 kronor.
. Godmorgon… eller kanske till godförmiddag, Jag ska snart logga upp mig mot ett teamsmöte med en kund där vi ska prata om vårat samarbete ett som kommer kicka igång till hösten. Sedan blir det att packa ihop och checka ut från hotellet.
Men är inte hotellfrukost är det lyxigaste och godaste som finns när man bor på hotell, där vill man liksom ha allt och lite till på buffebordet. Och nu när jag varit uppe i huvudstaden och signerat i veckan så har jag unnat mig en lång och lat frulle innan jag stressat iväg till lagret.
Efter utcheckning bär det av mot Kalmar igen. Borta bra men hemma bäst <3
. Heeeeej där raringar, Suttit och kikar runt ytterligare på Bubbelroom vad jag villhöver till min höstgarderob. Just nu känns det som jag hade behövt rensa ut hälften och fylla på med nya härliga och gossiga höstplagg.
Här hittar ni mina favoriter :Två tröjor i en, så smidigt! Och snyggt. KLICKA HÄR
Hej där Onsdag Nu har redan halva veckan gått och vi är kvar i Stockholm. Nu bär det dock vidare mot Lidingö och nästa boende. Men innan dess ville jag visa måndagsmiddagen som intogs ute. Och det blev ett besök på Farang efter en låååång dags signering.
Tredje eller fjärde gången jag går hit, och det är alltid lika trevligt. Och det bjöds även denna gången på massa goda smårätter :
Friterad krabba, en av mina favoriter bland dessa. Vet att de serverade denna även de andra gångerna jag var här.
Avslutades med kokosglass med massa goda tillbehör.
I går vart det middag på Punk Royal, och det är en heeeeelt annan historia. Galen sådan. Tyvärr ( eller kanske tur) fick man inte ha med sig kamera eller mobil på den restaurangen, en helt annan upplevelse- god mat och minst sagt stökig och annorlunda besök.