Hemlagad Bearnaisesås

Orkar man inte vispa bearneiesåsen för hand så kan man faktiskt fuska lite med en elvisp. Funkar faktiskt väldigt smidigt.
Här kommer receptet på Tobias sås.


IMG_9313 (1)
Du behöver till 4-6 portioner:

300 gram smör
1/2 msk finhackad sharlottenlök
8 vitpepparkorn ( krossade )
2 msk vitvinsvinäger
1/3 dels dl vatten ( 2 *gånger )
4 äggulor
2 tsk torkad dragonkrydda
3- 4 msk färsk hackad persilja

Gör så här :
Smält smöret i en kastrull, dra åt sidan. Krossa pepparkornen i en mortel.
Finhacka löken , och häll upp den i en annan kastrull tillsammans med vatten ( 1 /3 dels dl ) vitvinsvinäger och peppar. Låt det koka upp. Låt det sjuda så att all vätskan nästan kokat bort – häll då i den andra delen vatten ( 1/3 dl )
Ställ kastrullen i ett vattenbad med hett vatten, och häll under tiden du vispar i en äggula i taget. Vispa tills äggsmeten tjocknar.
Då tillsätter du smöret – först dropp vis – och vispa under tiden – sedan häller du sakta i. Vispa hela tiden. ( annars finns risk för att såsen skär sig )
Tillsätt sist dragonen och färsk persilja. Rör om , och sedan är den klar att serveras.

IMG_9312

0
1 kommentar

Hotellfrukost och på väg

Hej där,

Hoppas ni har det bra i sommarvärmen. Vi kom fram till hotellet igår vid femtiden och mötte upp mina systrar och familjer. Vi tänkte att det var lagom att stanna till på halva vägen så inte barnen skulle vara alltför trötta på Legoland första dagen.  Idag vaknade vi hyfsat tidigt och åt en stadig hotellfrulle innan vi nu rullar vidare mot Danmark. Hotellfrukost är det bästa, bara gå och plocka bland alla olika pålägg och ostar. Till barnen fanns pannkakor med nutella, sylt och grädde. Så de kommer nog vara mätta i timmar efter denna måltid.
Jonathan kör och jag hinner jobba ett par timmar, bra fördelning tycker jag.

IMG_9798

Hörs senare!

0
1 kommentar

Kavli

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED KAVLI

 

 Hej där, 

Många efterfrågar lätta & goda tips på mellanmål nu under sommarlovet. Så här kommer ett litet tipselitips till er. Och smörgåsar med olika pålägg är det som faktiskt går bäst hem till mellis hos oss. Vi varvar med mjukt bröd, knäcke, tunnbröd, runda mackor, hembakat och lite köpebröd. Och bäst äts det om man dukar ute och äter allt på en filt i trädgården. Jag håller med barnen för sällan smakar väl maten så gott som när man äter ute ♥ Mjuka tunnbröd med mjukOst och krispiga grönsaker, det är både smidigt & gott och uppskattat. Både Melvin & Nomi har sina favoriter bland mjukostarna.

IMG_2755

KräftOsten är Melvins & Nomi gillar baconOsten bäst.
Båda är goda säger jag 🙂 Krämiga och mycket smak. Gillar att det är riktig ost man använder sig av i Kavlis mjukOstar.

IMG_2796

För mindre spill brukar jag vika en servett runt eller lite färgglatt prasselpapper.
Fint att servera och de gula är Melvins & de gröna är Nomis,
smidigt att hålla koll på de olika smakerna också.

IMG_2857 IMG_2877

0
1 kommentar

Saftiga morotsrutor

Godkväll i stugan.

Nu är vi på plats hemma i stan, vi kom hem för ett par timmar sedan. Mötte upp barnen, och farmor & farfar och åt hämtmat. Pizza, kebab och andra onyttigheter, mums. Ja för man blir inte direkt jättemätt på flygplansmat. Nu tvättar vi för fullt och packar inför morgondagen. Sedan blir det en tidig kväll, innan vi åker mot Malmö imorgon. Första stoppet innan Legoland.

IMG_2639

Det här behöver du
3 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 1/2 dl rapsolja
4 dl finrivna morötter

Till glasyren :
60-70 gram smör
4 dl florsocker
rivet skal av en citron
100 gram färskost

Toppa med lite flagad mandel

Gör så här:
Smörj och bröa din form, jag hade en form som var 25* 25 cm. Funkar bra med en rund springform på cirka 24-26 cm också. Ställ ugnen på 150 grader. Vispa ihop ägg och sockret till en fluffig. Blanda ihop de torra ingredienserna & vänd ner i smeten. Vänd sedan ner morötterna & rapsoljan. Och grädda i cirka 50-60 minuter i nedre delen av ugnen.
Kolla gärna med en sticka så att kakan är klar den ska inte vara kladdig i mitten. Under tiden kakan svalnar/kallnar så vispar du ihop alla ingredienser till glasyren, kanske vill du ha glasyren lite tjockare. Använd då mer florsocker.
När kakan svalnat helt  så  breder du på glasyren.
Sedan är den klar att ätas.

1
Kommentera

På resande fot

Godmorgon från Dubai ( eller snarare godnatt ) Zzzz

Vi är på plats på flygplatsen och sitter och fikar på starbucks, och är så löjligt glada över ett fungerade internet. Äntligen & vilket gott kaffe!  Vårt flyg till köpenhamn går först om går om 3 timmar. Tänkte passa på att jobba så här mitt i natten, lika bra att betala räkningar och svara på mailen medan internet fungerar. Det ska bli gott att komma hem nu, även om det bara är för att hem och vända i dörren, typ. Imorgon åker vi nämligen mot Legoland med två av mina systrar med deras familjer. Så kul, jag har aldrig varit där så det ser vi fram emot.  Här kommer nu de sista bilderna från vår lilla minisemester.

Vi bytte bungalows ett par gånger på ön,
på ena sidan fick vi förmiddags sol och på andra sidan kvällssol. IMG_9768

Visst är det helt galet vackert,
Seychellerna påminner mycket om Maldiverna. Samma vackra hav, kritvita stränder och klimatet.

IMG_9766

Badrummen hade de byggt utomhus på alla husen.

IMG_9776
Denna stranden vid sista huset såg ut så här.
Lite mer vågor här, vilket inte gjorde någonting, tycker jag. Roligare att bada så.
Vi har snorklat massor, och simmat bland rockor, hajar & nemofiskar. Helt grymt.

IMG_9780

Nu ska jag dyka ner och jobba mig igenom mailen innan flyget grå.
Hoppas ni får en riktigt härlig måndag!

Vi hörs när vi är på hemmaplan igen.

Kram Jenny 

0
7 kommentarer

Den lilla grannön

Hej där fina, 

Vi har en liten grannö här i närheten. Vacker så in i norden även denna, men tydligen vilar en förbannelse över ön ( ja om man nu ska lyssna på lokalbefolkningen alltså) Nu tror inte jag på sånt, men tidigare på 1800-talet var det ett fängelse där på ön. Nu senare tid har de drivits flera olika hotellverksamheter som inte fungerar så bra. Och idag är det helt övergivet, men vi vandrar i land en gång om dagen när lågvattnet banar väg.

Bilden nedan är vår vackra ö….
Huset ni ser på bild är våran strand vid vårat hotellrum.
IMG_9733

Bilden nedan är den ”övergivna ön ”
Kan tänka mig att det skulle vara så vackert här om någon höll efter. Det går lite båtutflykter hit med olika företag, men vi kan som sagt vandra hela dagarna. Framåt fem så brukar vattnet ha nått över sandbanken, och då blir det snabbt högvatten.

IMG_9723Och vad gör vi? Jo vi badar, skrattar, snorklar, äter och vi solar. Idag firar vi 14 år. Ser fram emot minst lika många till haha. ja förhoppningsvis fler. <3

Jag är ingen expert, men jag tror det är viktigt att ha egentid, familjetid och tid tillsammans alla dessa tre i en bra balans.

Att sitta här och sola medan han snorklar efter nemofiskar, det är bara ljuvligt.

IMG_9523 (1)

0
1 kommentar

Chilicheese lax

Förra veckan lagade vi kanske världens godaste lax, toppad med chilicheese.
Denna rätten ta knappt 20 minuter att laga. Jag lagade denna middagen för två personer. Men skriver ut receptet för 4 personer istället.

IMG_9417

Det här behöver du: 
4 portionsbitar tinad lax
1/2 dl riven/ hackad cheddarost
1 1/2 msk creme fraiche
valfri mängd finhackad jalapenjos

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg laxen i en ugnsform, rör ihop osten, crème fraichen & jalapenjos.
Bred ut över laxen. Ställ in i mitten på ugnen i knappt 20 minuter.

Ta ut och servera, antingen med bara med en god sallad eller med ris.

Smaklig spis

IMG_9337

På väg in i ugnen
IMG_9344

 

0
8 kommentarer

Sjöstjärnor och illgröna ödlor

Godkväll där, 

Klockan närmar sig åtta här seychellersk tid. Och vi har precis ätit klart middagen, maten är nog rätt så anpassad för turisterna. Dv.s mycket pasta, pommes och kött även om jag gissar att fisk och skaldjur som de har på menyn är deras specialité. När vi badade idag så hittade vi flera stora sjöstjärnor. Vi har undvikit att lyfta dem över vattenytan. De är riktigt häftiga att hålla i och så himla vacker färg på dem. Det är så olika sjöstjärnorna här jämfört med Thailand.

IMG_9675IMG_9695

Även ödlorna har häftigare färg, de är helt illgröna!

IMG_9699
Vi traskade över till grannön idag på förmiddagen när det var lågvatten, de har inte lika vacker sand som på vår ö.
Men stenarna där är väldigt typiska för landet. Så där stora runda & gråa, och ser ut som elefanter typ.

IMG_9650 IMG_9648

En tur till Victoria, och sedan har vi varit ute och snorklat,
bland hajar ( såklart inte farliga ) rockor & färgglada nemofiskar.

Det var den dagen det, nu ska vi ringa barnen och säga godnatt.

Vi hörs mer imorgon. 

0
2 kommentarer

Victoria

Hej där hemma,

Vi åkte en tur till Victoria idag ( stan ), för fika på stan och ett snabbt besök till internetcafeet vi sitter på just nu. Det enda som inte är bra med vårt hotell är just internet. Tänk vad bortskämd man är just med internet hemma, här fungerar det knappt att läsa nyheterna. Så för att det inte ska bli alltför tyst här så slänger jag in några bilder från vår gårdag.

Stränderna på vår ö är så där magiskt vita. Och ja man blir faktiskt så här bländad när solen skiner.IMG_9595Ser ni de små söta ögonen där inne i snäckan 🙂

Så här ser vår lilla väg ner till stranden från bungalow.

IMG_9618
Nu när det är lågvatten på förmiddagen så kan man gå mellan de två öarna. Det kan vara lite molnigt på förmiddagen, men det lättar oftast upp så där innan lunch.

IMG_9620

Det finns fullt med små krabbor & små kräftor.
Även om barnen inte är med så tycker pappan i familjen att det är löjligt roligt att fånga dessa snabba kryp.

IMG_9654
Jodå, efter lite om & men så lyckades han fånga den.
Och släppte såklart tillbaka den.

IMG_9666 IMG_9669

Nu ska vi kila vidare här och ta en fika innan båten går tillbaka till hotellet!

Hej så länge.

0
1 kommentar