Chilicheese lax

Förra veckan lagade vi kanske världens godaste lax, toppad med chilicheese.
Denna rätten ta knappt 20 minuter att laga. Jag lagade denna middagen för två personer. Men skriver ut receptet för 4 personer istället.

IMG_9417

Det här behöver du: 
4 portionsbitar tinad lax
1/2 dl riven/ hackad cheddarost
1 1/2 msk creme fraiche
valfri mängd finhackad jalapenjos

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg laxen i en ugnsform, rör ihop osten, crème fraichen & jalapenjos.
Bred ut över laxen. Ställ in i mitten på ugnen i knappt 20 minuter.

Ta ut och servera, antingen med bara med en god sallad eller med ris.

Smaklig spis

IMG_9337

På väg in i ugnen
IMG_9344

 

0
8 kommentarer

Sjöstjärnor och illgröna ödlor

Godkväll där, 

Klockan närmar sig åtta här seychellersk tid. Och vi har precis ätit klart middagen, maten är nog rätt så anpassad för turisterna. Dv.s mycket pasta, pommes och kött även om jag gissar att fisk och skaldjur som de har på menyn är deras specialité. När vi badade idag så hittade vi flera stora sjöstjärnor. Vi har undvikit att lyfta dem över vattenytan. De är riktigt häftiga att hålla i och så himla vacker färg på dem. Det är så olika sjöstjärnorna här jämfört med Thailand.

IMG_9675IMG_9695

Även ödlorna har häftigare färg, de är helt illgröna!

IMG_9699
Vi traskade över till grannön idag på förmiddagen när det var lågvatten, de har inte lika vacker sand som på vår ö.
Men stenarna där är väldigt typiska för landet. Så där stora runda & gråa, och ser ut som elefanter typ.

IMG_9650 IMG_9648

En tur till Victoria, och sedan har vi varit ute och snorklat,
bland hajar ( såklart inte farliga ) rockor & färgglada nemofiskar.

Det var den dagen det, nu ska vi ringa barnen och säga godnatt.

Vi hörs mer imorgon. 

0
2 kommentarer

Victoria

Hej där hemma,

Vi åkte en tur till Victoria idag ( stan ), för fika på stan och ett snabbt besök till internetcafeet vi sitter på just nu. Det enda som inte är bra med vårt hotell är just internet. Tänk vad bortskämd man är just med internet hemma, här fungerar det knappt att läsa nyheterna. Så för att det inte ska bli alltför tyst här så slänger jag in några bilder från vår gårdag.

Stränderna på vår ö är så där magiskt vita. Och ja man blir faktiskt så här bländad när solen skiner.IMG_9595Ser ni de små söta ögonen där inne i snäckan 🙂

Så här ser vår lilla väg ner till stranden från bungalow.

IMG_9618
Nu när det är lågvatten på förmiddagen så kan man gå mellan de två öarna. Det kan vara lite molnigt på förmiddagen, men det lättar oftast upp så där innan lunch.

IMG_9620

Det finns fullt med små krabbor & små kräftor.
Även om barnen inte är med så tycker pappan i familjen att det är löjligt roligt att fånga dessa snabba kryp.

IMG_9654
Jodå, efter lite om & men så lyckades han fånga den.
Och släppte såklart tillbaka den.

IMG_9666 IMG_9669

Nu ska vi kila vidare här och ta en fika innan båten går tillbaka till hotellet!

Hej så länge.

0
1 kommentar

Grekiskt lantbröd med fetaost & soltorkad tomat

Gillar ni också att baka ert egna bröd.
Då tycker jag ni ska testa detta, fyllt med fetaost & soltorkade tomater.  Jag valde en fetaost på burk med olja runt om. Tycker det ger bra krydda både i sallad och som i detta fallet brödet. Kanske inte det vackraste brödet jag bakat, men oj så gott & smakrikt.

IMG_9107 IMG_9111
Det här behöver du till 1 limpa:
25 gram jäst
5 dl ljummet vatten
50 gram fetaost
+ 1 msk olja från fetaosten
8 finklippta soltorkade tomater
1 tsk salt
2 dl rågsikt
5-6 dl vetemjöl

Gör så här:

Smula när jästen i en skål. Och vänd över det ljumna vattnet, rör ordentligt tills det har löst upp sig.
Smula ner ost och rör ner de klippta soltorkade tomaterna, salt tillsammans med lite olja. Sen arbetar du ner mjölet, lite i taget tills du har en smidig och deg. Låt jäsa i 40 minuter innan du bakar ut till en limpa. ställ ugnen på 180- 200 grader. Låt jäsa ytterligare 30 minuter på plåten, pensla brödskorpan med vatten innan du ställer in den i nedre delen av ugnen i cirka 30-35 grader. Eller tills den får vacker färg.

IMG_9199

1
2 kommentarer

Paradiset

Tjingeling,

Kikar förbi från en liten sväng från vår paradisö, det är så vackert här att man blir bländad. Nu är klockan snart 18.00, vi är två timmar före sverige. Så tidskillnaden är inte så stor. Nomi & Melvin skickade meddelande nyss från cypern, de badade & hade det bäst med farmor & farfar. På Sandy Bay är det vattengymnastik varje dag, de äter massor utav glass och de lyssnar på sånguppträdande på kvällarna = mycket nöjda barn. Vi saknar dem mer än de saknar oss.

Igår bytte vi bungalow, så vi fick en mer sol & badvänlig strand. Ön där borta kan man promenera till på morgonen då dt är lågvatten. Och vattnet är helt ljummet och det finns hur mycket fiskar som helst och kolla på. Snorkling är ett måste när man befinner sig så här på en paradisö.

IMG_9572

Dagarna går väldigt fort här, precis som alltid när man är bortrest. Vi äter gott, vi solar, badar & äter lite till.
Frukten smakar så mycket godare här än hemma. Häftigaste djuret förutom alla färgglada sjöstjärnor är de flygande hundarna. Flyghundar fanns även på Maldiverna när vi var där, de flyger gärna på morgonen eller i skymningen och äter bara frukt. Ni får googla på dem om ni blir nyfikna. Jag har försökt fånga dem på bild, men de är lite för snabba.

En söt mini-sjöstjärna, finns i blått & rött här.IMG_9584

* * * * * * Sorry internet är såååå segt just nu. Detta var de enda bilderna jag lyckades ladda efter mycket om & men…Får återkomma om en stund med fler * * * * * *

0
4 kommentarer

Roliga glasstrutar

 

För roligare glasstrutar nu i sommar så är detta busenkla knep.
Pensla med en chooklad runt omkring struten och doppa i strössel eller krossade karameller.

Blir alltid poppis, och rolig dekoration till barnkalasen.

IMG_4696 IMG_4700

0
1 kommentar

Karibisk Kyckling

Ett smarrigt recept jag hittade på ica.se
Karibisk kyckling i ugn, jag hettade dock upp den lite med sambal oelek.

IMG_8853 (1)

Det här behöver du:
600 gram kyckling
salt & peppar
1/2 gul lök
1 burk med kokosmjölk ( 400 gram)
1 msk curry
1 krm cayennepeppar
1 tsk samal oelek
1/2 tsk salt
1 lime

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Skär kycklingen i minde bitar och lägg i smord form.
Rör / vispa ihop ingredienserna till såsen och häll över kycklingen.

 

IMG_8785
På väg in i ugnen.IMG_8819
Ställ in i mitten på ugnen i cirka 35 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.
Serveras sedan med couscous eller ris.

Smaklig måltid. 

0
6 kommentarer

Sol och bad

Hej hej,

Hoppas allt är bra där hemma. Vi har det jättebra här på seychellerna. Fast internet är faktiskt så illa som vi misstänkte att det var, men men… Jag har försökt att ladda upp bilder sedan igår. Nu fick jag hjälp av personalen, att koppla på mig på ett nytt nätverk, så även om det går sakta så verkar det som om det fungerar. *håller tummarna*
Ön är annars heeelt fantastisk, mycket vackrare än vi föreställt oss. Alla små bungalows har en egen liten privat strand, med solstolar ? Hur lyxigt får det vara…. detta hade vi ingen aning om när vi bokade.

IMG_9502

Här är vägen upp till hotellet från bryggan,
vi kom hit med en liten båt som hämtade upp oss på fastlandet. IMG_9475

Här uppe äter vi frukost. Lunch och middag verkar det som alla beställer till rummet.
Så gör vi också 🙂 Jätte fina uteplatser och man äter middag med vacker utsikt över det turkosa havet. IMG_9530

0
4 kommentarer

Frukost, brunch eller Mellis

 

Nu under sommarlov & semester så ser jag att det söks mycket efter Mellis.
Och våfflor är en av mina egna favoriter, funkar lika bra till frukost eller brunch. Ja nästan till efterrätt också med en stor kopp kaffe. Mums.

IMG_8596 (1) IMG_8624 (1)

Så här gör jag mina våfflor : 

4 ägg
6 dl kolsyratvatten ( naturell)
5 1/2 – 6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
200 gram smält smör

Gör våfflorna så här :
Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop alla torra ingredienser.
Vispa lätt ihop äggen , och blanda ner det kolsyrade vattnet i smeten samt nästan allt smör, restren använder till gräddningen.
Rör ner de torra ingredienserna och vispa för hand tills du fått en fin klumpfri smet.
Sedan kan du börja grädda våfflorna.

Servera dem genast med lättvispad grädde och färska bär.

0
1 kommentar

Då börjar resan mot Seychellerna

Hej där,

Nu är farmor & farfar är på väg till cypern med småttingarna ❤ Och jag och Jonathan har precis påbörjat resan mot seychellerna. Sitter i bilen och skriver till er nu. Vi stötte nyligen på ett oväntat trafikstopp innan älmhult och fastnade i kö i en timme. Sedan kunde vi inte förlora mer tid, så vi fick ta en omväg och håller tummarna för att vi hinner till flyget. Och håller tummarna ännu mer för att det inte var en allvarlig olycka på vägen. Vid 15.30 lyfter vårt plan från Köpenhamn. Och resan tar 14 timmar dit och 17 timmar hem. Eftersom vi reser utan barn denna gången så tyckte vi inte att det gjorde något med ett byte, och lite väntetid.  Vi bokade bungalows på ön Enchanted island, inte jättelångt från flygplatsen. Tror att det bara finns ett hotell på just denna ön, ser ut så på bilderna jag sett iallafall.

Och här är några av bilderna, lånade från hotellets hemsida:

sey7

sey2

sey1 sey3 sey5

Det ser nästan för vackert ut för att vara sant. Dock läste jag att det var lite halvdåligt internet.
Men jag ska göra mitt bästa för att kika förbi och uppdatera bloggen.

Hörs snart igen!

0
8 kommentarer