Lite nytt (och gammalt) hem

Söndagskväll och regn över småstaden,

Men det gör ingenting, det är så mysigt att tända blockljus & doftljus i varje rum. Hann med en powerwalk mellan regnskurarna, och känns att det är mycket kyligare i luften idag. Så idag är det varma mjukiskläder & raggstrumpor på och funderar på om jag ska tända en brasa. Tänkte visa lite nytt jag köpt hem, inget märkvärdigt men ni brukar gilla lite småtips. Eftersom jag kommer få så mycket frågor vart allt är köpt så skriver jag in det med en gång. Både nytt och gammalt : Den vita skänken köptes på ellos för över ett år sedan, den är lika tung & rejäl som den ser ut. Supernöjd.

IMG_2556

Snygga ljusstakar i ”silver” från Mio, och en söt lite hundstaty också därifrån.

IMG_2544
Glasvasen med rosorna är gammal, och inköpt på blomsterlandet. Brukar mest använda den som ljuslykta, men funkar som både och. ”Tegelväggen” är prydnadssten som vi målat över, men vi funderar på att knacka ner den och ha någon fondtapet eller måla väggen i en mörkare grå.

IMG_2568

Knäppte en bild på soffgruppen, inget nytt här men vi är på jakt efter lite kuddar / kuddfodral både hit och till tv-rummet uppe.
Mattan är en måttbeställd heltäckningsmatta, soffbordet från artwood.

IMG_2584

Denna stora vita prydnasvas hittade vi på Mio, gillade att den var så stor.
Ljusstake på fot från blomsterlandet säkert 5 år gammal, runda ljuslyktor köpte för mååånga år sedan på gekås.
Den vita skänken är ett fynd på blocket, köpte den färdigmålad och allt. Så smidigt!

IMG_2491 IMG_2472

Nu ska vi packa klart gymnastikkläder & skolväskor inför morgondagen,

Trevlig kväll på er! 

0
16 kommentarer

Räkomelett med dillstuvning

Häromdagen blev jag bjuden på en riktigt god räkomelett med dillstuvning till lunch.
Receptet är lite ändrat men kommer annars från Leif Mannerström. Riktigt gott och mättande och denna står man sig på länge. En klassisk LCHF- rätt med andra ord.

IMG_2339

Till omeletten: 
4 ägg
3 msk grädde
salt & peppar
smör till stekning

Till stuvningen: 
1 dl vispgrädde
100 gram philadelphiaost
2 msk finhackad dill
salt
1 dl riven ost

Toppa med handskalade stora räkor

Gör så här:
Vispa ihop äggen med grädden i en skål. Hetta upp en stekpanna och stek omeletten på medelvärme tills den har stelnat.
Under tiden värmer du upp en kastrull och låter grädde, philadelphiaost sjuda upp, smaka av med dill & salt och dra bort från värmen. Vänd ner osten och rör om tills allt har smält.  Häll detta över omeletten och fördela ut räkorna.

Klart att servera.

IMG_2362

Och sedan har ni frågat på Instagram om mina favoritparfymer,
Tänker att jag tipsar om det här :

Hej där raringar,
På mina frågestunder får jag ofta frågor om vilka parfymer, smink och hudvårdsprodukter jag använder.
Tänkte jag kunde börja med mina favorit-parfymer, jag använder en parfym för varje tillfälle. Just nu i min parfymhylla har jag dessa dofterna hemma. Och jag såg dessutom att massor av mina godingar var på rea nu, först ut är Dolce & Gabbana Light Blue. Så gooood.

KLICKA HÄR

Andra favoriter som jag alltid har i parfymhyllan är clean, gillar ALLA deras dofter.
Och man blir så glad när det är R E A 😉
Lätt friskt och fräscht. KLICKA HÄR :


Min vardagsparfym som jag alltid har med mig i handväskan. Äääälskar.
KLICKA HÄR

Ja jag vill ha massa parfymer hemma, har en för varje tillfälle.
Och denna doftar bara så friskt & citusfräscht.
KLICKA HÄR

Sist men inte minst så är det denna goding.
KLICKA HÄR

3
9 kommentarer

Veckomatsedel

En tidig veckomatsedel kommer här.
Hoppas ni hittar något ni gillar.

Måndag: Grekisk sallad med fetaost & oliver 
Tisdag Pestolax med rostade pinjenötter
Onsdag Lufsa med bacon
Torsdag Fiskgryta med potatis 
Fredag Chicken Oscar

aa2 (1)

Du behöver till 4 personer
8 tunna kycklingfileer
Smör
Pommes
Bearneiesås – recept här (om du vill göra egen)
2 knippe grön sparris
1 burk med kräftstjärtar

Gör så här:
Sätt på ugnen och ställ in pommes:en tills de får en fin krispig yta. Jag brukar ringla på ordentligt med rapsolja för den lite mer friterade ytan. Smörstek kycklingen klar och koka sparrisen. Lägg upp & servera som bilden ovan.

  • * * * * * * * * * * * * * * *

    Och så något gott till kaffet : Sega lingonsnitt


    Det här behöver du:
    200 gram smör
    3 msk sirap
    5 dl vetemjöl
    1 1/2 dl strösocker
    1 1/2 tsk bakpulver
    1 msk vaniljsocker
    1 1/2 dl frysta lingon

    Gör så här:
    Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
    Rör ihop socker och smör mjukt och arbete i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela på två och rulla ut till länger. Nu kan du baka in de frysta lingonen.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
    Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

0
6 kommentarer

Räktacos

Godkväll! 

Idag har vi fått ännu en helt stålande sommarkväll. Så idag blir det högrevsburgare på grillen i briochebröd. Men mer om dem lite senare, vi provade en ny variant och jag tror att de blir riktigt goda. Nu tänkte jag tipsa om en skaldjursrätt, eller har ni provat räktacos än? Om inte vill jag nog våga påstå att ni har missat något. Detta är grymt gott och faktiskt extra kul att kunna variera denna tacoskväll som många utav oss har varje vecka. Haha..

IMG_2435
Jag bjöd på samma tillbehör som vi brukar ha till tacos.
Ja ni vet det där vanliga:
Hårda bröd
Mjuka bröd
blandad sallad
gurka
paprika i olika färger
rödlök
sockerärter
avokado
tomat
jalapenos

Istället för vanlig kall sås hade vi chiliaioli till
recept finns HÄR

Själva räkorna gjorde jag så här: 
1 kilo stora räkor med skal
1 liten finhackad lök
1 finhackad röd chilifrukt
2 msk olivolja
1/2 kruka med koriander
citronsaft
flingsalt

Skala räkorna hacka lök, chilifrukt & koriander och rör ihop med olivolja och lite citronsaft.
Jag hade rätt mycket citron, jag gillar det syrligt. Men prova er fram till vad ni gillar.

IMG_2368 IMG_2373

0
1 kommentar

Lindas Matbröd

Hej hej,

Kikar förbi er här mellan trädgårdsarbete & en gofika på altanen. Barnen har kompisar, och vi tänkte passa på att äta upp det sista av glasstårtan med oreo. Och nu när hösten snart är på väg så är det så mycket roligare att stå inne i köket och laga mat men framförallt att baka! Brödbak är något som jag vill göra mycket mera här till bloggen. Och speciellt när den här inspirerade boken damp ner i min låda, här hittade jag massa nya tips inför hösten.

Det är min vän och blogg”kollega” Linda som har gett ut en helt underbar bok med matbröd. Superfin är den.
Och nu längtar jag ännu mer tills jag får hålla i min egen kakbok, men den är det inte släpp på förrän den 4 oktober.

IMG_2517 (1)
I denna inspirerande brödbok hittar scones, limpor, småbröd, kex & knäckebröd.
Gillar du bröd så vill du inte missa denna boken. 150 kronor kostar den, fraktfritt.

Den går att beställa HÄR

IMG_2520 IMG_2529

 

0
1 kommentar

LCHF Brunch / Lunch

Godmorgon,

Jag vet att många av er äter LCHF, eller iallafall äter lite mindre kolhydrater.
Och det är alltid roligt att få lite nya tips. Häromdagen så provade vi att steka ägg med massa ost på.
Blev helt galet gott faktiskt. Kan varmt rekommenderas med knaperstekt bacon till.
Så det får bli ett litet brunch eller lunch tips nu så här på morgonkvisten.

IMG_1907

Gärna lite goda kryddor på under stekningen också. Mums

IMG_1899 (2)

1
Kommentera

Fredagsgodis och familjefilm

Godkväll vänner,

Vilken sommarvärme vi fått. Jag är så glad för att hösten väntar en stund till. Även om jag gillar den friska krispiga luften som den tar med sig. Idag har huset blivit nystädat, dammråttorna är ett minne blott & det luktar ajax i varje vrå. Gillar´t så mycket. Nya grönväxter och snittblommor har fått flytta in och även lite nya saker till inredningen. Ska visa er sedan när jag hunnit fota.
Men nu har vi officiellt tagit helg. Middagen är undanplockad, familjefilmen är framröstad och lösgodiset är framdukat.

IMG_2260 IMG_2247

En salig blandningen av choklad, salt, surt sött.
Vad gillar du bäst? 

0
8 kommentarer

Sandwichtårta <3

Hej på er alla där ute,

Trots att ni är fler än någonsin här inne och läser så är det tystare än det brukar. Ni vet väl att jag tycker att det är jätteroligt att läsa en rad från er, även om det såklart inte ska kännas som ett måste. Vill du göra något enkelt & supergott att bjuda på till helgen så rekommenderar jag verkligen den här sandwichtårtan. För godare glasstårta får ni nog leta efter. Den tar kanske en sådär 10 minuter att slänga ihop, och går liksom inte misslyckas med.

IMG_2207
Du behöver:
8 sandwich
nutella
3 dl vispgrädde
färska bär

Gör så här: 
Lägg ut sandwichen på ett tårtfat, exempelvis 3 i botten.
Kräma över ett rejält lager med nutella. Och placera ut mer glass över. Jag hade 2 1/2 sandwich på både lager 2 och lager tre.
Bred nutella emellan varje lager.

IMG_2105

IMG_2114
Vispa grädden fluffig, och spritsa den runt omkring tårtan.
IMG_2116
Strö över med så mycket bär som får plats.
Och voila, det är klart!

IMG_2170
Lätt som en plätt och magiskt gott!IMG_2187

2
29 kommentarer

Sandwichtårta

Hej på er alla där ute,

Trots att ni är fler än någonsin här inne och läser så är det tystare än det brukar. Ni vet väl att jag tycker att det är jätteroligt att läsa en rad från er, även om det såklart inte ska kännas som ett måste. Vill du göra något enkelt & supergott att bjuda på till helgen så rekommenderar jag verkligen den här sandwichtårtan. För godare glasstårta får ni nog leta efter. Den tar kanske en sådär 10 minuter att slänga ihop, och går liksom inte misslyckas med.

IMG_2207
Du behöver:
8 sandwich
nutella
3 dl vispgrädde
färska bär

Gör så här: 
Lägg ut sandwichen på ett tårtfat, exempelvis 3 i botten.
Kräma över ett rejält lager med nutella. Och placera ut mer glass över. Jag hade 2 1/2 sandwich på både lager 2 och lager tre.
Bred nutella emellan varje lager.

IMG_2105

IMG_2114
Vispa grädden fluffig, och spritsa den runt omkring tårtan.
IMG_2116
Strö över med så mycket bär som får plats.
Och voila, det är klart!

IMG_2170
Lätt som en plätt och magiskt gott!IMG_2187

1
27 kommentarer

Hälsans kök – Fredagsmys

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED HÄLSANS KÖK

När fredagen är här & helgen står på glänt så äter vi gärna snabb & lättlagad mat. Säkert många av fler som också gör det?
Dessa Soja Nuggets från Hälsans Kök var precis i vår smak, smakar dessutom som helt vanliga chicken nuggets. Vi serverade i söta korgar med vaxat tidningspapper för att det skulle kännas lite restaurangkänsla över det.

IMG_7768
IMG_7891

Detta serverade vi i korgarna
Pommes
Soja nuggets från Hälsans Kök
Ketchup
hemmagjord majjo

Hemmagjord majonäs
2 äggulor
4 dl matolja/solrosolja / rapsolja
1 msk dijonsenap
1 kryddmått salt och peppar

Och förutom grunden till majonäsen,
så kan såklart smaksätta din majonäs med te.x vinäger, citron, cayenne eller vad just du tycker är gott.

Gör så här :
Ta fram äggen och oljan så att de hinner bli rumstempurerade, ( eller ska de vara kalla bägge två )
för har de inte samma temperatur så finns det en risk att majonäsen skär sig.
Lägg äggulorna i en skål och , häll över senap , salt och peppar och vispa det fluffigt.
Tillsätt sedan sakta, till en början droppvis oljan. Men när du ser att oljan och ägget binder samman och
blir tjockare så kan du hälla i mer åt gången, viktigt att vispa hela tiden med elvispen.
När all olja är i så är den färdig.

Klar att servera.

IMG_7787

Det är roligt att hjälpas åt i köket, och de minsta fixade dukningen. Och även att fylla på med ketchup & majonäs.
Små äggkoppar eller liknande är perfekt att fylla upp med olika såser.

IMG_7827
Hmm…. Har vi glömt något?
Ja kanske ett par bitar till med nugget:sen.

je (2)

IMG_7964

En sådan här fredagsmiddag gillar barnen. Det tyckte att det var precis som om vi varit i snabbköket & beställt mat.
Fast det är både godare, billigare & nyttigare att servera så här. Tror ni barnen märkte att det var vegetariskt? Nej, de frågade inte ens. Och middagen gick hem hos hela familjen.

IMG_8016 IMG_8054 (1) IMG_8085

0
14 kommentarer