Sandwichtårta <3

Hej på er alla där ute,

Trots att ni är fler än någonsin här inne och läser så är det tystare än det brukar. Ni vet väl att jag tycker att det är jätteroligt att läsa en rad från er, även om det såklart inte ska kännas som ett måste. Vill du göra något enkelt & supergott att bjuda på till helgen så rekommenderar jag verkligen den här sandwichtårtan. För godare glasstårta får ni nog leta efter. Den tar kanske en sådär 10 minuter att slänga ihop, och går liksom inte misslyckas med.

IMG_2207
Du behöver:
8 sandwich
nutella
3 dl vispgrädde
färska bär

Gör så här: 
Lägg ut sandwichen på ett tårtfat, exempelvis 3 i botten.
Kräma över ett rejält lager med nutella. Och placera ut mer glass över. Jag hade 2 1/2 sandwich på både lager 2 och lager tre.
Bred nutella emellan varje lager.

IMG_2105

IMG_2114
Vispa grädden fluffig, och spritsa den runt omkring tårtan.
IMG_2116
Strö över med så mycket bär som får plats.
Och voila, det är klart!

IMG_2170
Lätt som en plätt och magiskt gott!IMG_2187

2
29 kommentarer

Sandwichtårta

Hej på er alla där ute,

Trots att ni är fler än någonsin här inne och läser så är det tystare än det brukar. Ni vet väl att jag tycker att det är jätteroligt att läsa en rad från er, även om det såklart inte ska kännas som ett måste. Vill du göra något enkelt & supergott att bjuda på till helgen så rekommenderar jag verkligen den här sandwichtårtan. För godare glasstårta får ni nog leta efter. Den tar kanske en sådär 10 minuter att slänga ihop, och går liksom inte misslyckas med.

IMG_2207
Du behöver:
8 sandwich
nutella
3 dl vispgrädde
färska bär

Gör så här: 
Lägg ut sandwichen på ett tårtfat, exempelvis 3 i botten.
Kräma över ett rejält lager med nutella. Och placera ut mer glass över. Jag hade 2 1/2 sandwich på både lager 2 och lager tre.
Bred nutella emellan varje lager.

IMG_2105

IMG_2114
Vispa grädden fluffig, och spritsa den runt omkring tårtan.
IMG_2116
Strö över med så mycket bär som får plats.
Och voila, det är klart!

IMG_2170
Lätt som en plätt och magiskt gott!IMG_2187

1
27 kommentarer

Hälsans kök – Fredagsmys

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED HÄLSANS KÖK

När fredagen är här & helgen står på glänt så äter vi gärna snabb & lättlagad mat. Säkert många av fler som också gör det?
Dessa Soja Nuggets från Hälsans Kök var precis i vår smak, smakar dessutom som helt vanliga chicken nuggets. Vi serverade i söta korgar med vaxat tidningspapper för att det skulle kännas lite restaurangkänsla över det.

IMG_7768
IMG_7891

Detta serverade vi i korgarna
Pommes
Soja nuggets från Hälsans Kök
Ketchup
hemmagjord majjo

Hemmagjord majonäs
2 äggulor
4 dl matolja/solrosolja / rapsolja
1 msk dijonsenap
1 kryddmått salt och peppar

Och förutom grunden till majonäsen,
så kan såklart smaksätta din majonäs med te.x vinäger, citron, cayenne eller vad just du tycker är gott.

Gör så här :
Ta fram äggen och oljan så att de hinner bli rumstempurerade, ( eller ska de vara kalla bägge två )
för har de inte samma temperatur så finns det en risk att majonäsen skär sig.
Lägg äggulorna i en skål och , häll över senap , salt och peppar och vispa det fluffigt.
Tillsätt sedan sakta, till en början droppvis oljan. Men när du ser att oljan och ägget binder samman och
blir tjockare så kan du hälla i mer åt gången, viktigt att vispa hela tiden med elvispen.
När all olja är i så är den färdig.

Klar att servera.

IMG_7787

Det är roligt att hjälpas åt i köket, och de minsta fixade dukningen. Och även att fylla på med ketchup & majonäs.
Små äggkoppar eller liknande är perfekt att fylla upp med olika såser.

IMG_7827
Hmm…. Har vi glömt något?
Ja kanske ett par bitar till med nugget:sen.

je (2)

IMG_7964

En sådan här fredagsmiddag gillar barnen. Det tyckte att det var precis som om vi varit i snabbköket & beställt mat.
Fast det är både godare, billigare & nyttigare att servera så här. Tror ni barnen märkte att det var vegetariskt? Nej, de frågade inte ens. Och middagen gick hem hos hela familjen.

IMG_8016 IMG_8054 (1) IMG_8085

0
14 kommentarer

Tipselitips på god Prosecco

Godkväll på er,

Har ni också fått sommarvärmen tillbaka där ni bor? Här i småstaden har det varit helt ljuvligt varmt idag. Och enligt väderprognosen ska det hålla i sig nu ett tag. Jeeey,  det är ju helt underbart! Och jag har sett att många av er har efterfrågat dryckestips bland kommentarerna. Då kanske detta tipset kan passa fint till helgen.

IMG_4790 (1)

Denna provsmakade vi för några månader sedan, efter Per Morbergs tips på Facebook. Jag har bara helt missat att skriva om den tidigare, så typiskt. För detta var den godaste proseccon vi har provat, och nej detta är inget köpt inlägg. Utan bara tips för er som kanske letar efter något gott & bubbligt till helgen.

Extra trevligt blir det om man fryser in glasen en tio minuter innan man ska servera.
Finns att köpa på systembolaget.

IMG_4788 (1)

0
2 kommentarer

Wihooo

Wihooo

Äntligen en kväll i chokladens tecken. Det känns som om det var evigheter sedan jag bakade något riktigt chokladigt. Så ikväll står det förberedelser till några efterrätt på schemat. Gillar desserter som man kan förbereda inför helgen. Smidigt värre.
Annars har dagen mest gått åt att jobba ikapp, plöja igenom mailen och sitta i telefonmöten. Hann dock med en trevlig lunch på stan med mannen också. Lite vardagslyx en vanlig torsdag.

Nu ska jag kavla upp ärmarna och sätta igång med bakande. Älskar´t!

IMG_2078

0
2 kommentarer

Kall röra med kräftstjärtar

 Gott att servera till all sorts fisk, eller ha som tillbehör till kräftskivan. 

Kräftröran gör du så här: 
1 dl gräddfil
1  dl creme fraiche
1 burk med röd kaviar
1 burk med rensade kräftstjärtar
Salt, peppar

Gör så här :

Låt kräftstjärtarna rinna av lite innan du blandar alla ingredienser i en skål.
Ställ kallt ett par timmar innan servering.

2
Kommentera

TÄVLING med BookBeat

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED BOOKBEAT

Hej där ute,

Hoppas din vecka har varit fin så här långt. Nu är nog de flesta tillbaka på jobbet igen. Det är härligt att komma igång igen efter sommaren tycker jag! Jag åkte jag upp till storstan redan i lördags för möten och en & annan intervju. Ja sedan har den fortsatta jobbveckan varit uppbokad med möten & jobbluncher som både är givande och roligt. Men för att rensa huvudet lite efter allt jobb tycker jag det är så nice att ta en powerwalk med en bra bok i lurarna. Eller som de kvällar som de har regnat så har jag stängt av tv:n på hotellet och lyssnat på deckare. Och därför är jag extra glad att mitt fina samarbete med BOOKBEAT fortsätter även nu efter sommaren. Det gör iallafall mina promenader så mycket lättare, nu ser jag fram emot en timme i springskorna.

IMG_1954

Här är jag på väg ut i höstrusket med Sofie Sarenbrants ”Tiggaren” i lurarna. Jag har hunnit lyssna på massor av böcker de här dagarna i stockholm, tycker det är bra att så många böcker ryms i denna lilla telefon.

IMG_1964 (1)

 Nu kan alla som vill vara med och tävla om 1 års gratis prenumeration av Bookbeat. Ljudböcker & e-böcker direkt till din mobil eller läsplatta.

Skärmavbild 2016-07-06 kl. 14.53.39

Tävlingsregler!
(Tävlingen pågår fram till den 7/9).

1. Följ BookBeat på Instagram @BookBeat
2. Kommentera BookBeats senaste Instagram, med ditt bästa boktips & en kort motivering kring varför boken är så bra.
3. BookBeat redaktionen utser den bästa motiveringen & vinnaren får en helårs-prenumeration av Bookbeat helt gratis!

   Lycka till!

* * * * * * * * * * * * * * *

För er som vill komma igång med en gång så har jag ett superbra erbjudande där ni får LYSSNA FRITT 1 MÅNAD!

Det ändras från 2 veckor till 4 veckor när du skriver in kampanjkoden: jennysmatblogg i nästa steg. Rabattkoderna kommer att fungera året ut! Gå in på bookbeat.se eller KLICKA HÄR för att komma dit direkt.


0
Kommentera

Baconknyten a la LCHF

Hej hej,

Då har jag precis landat hemma i mitt kök i vår lilla småstad igen. Borta bra men hemma bäst, så är det bara. Jag tänkte bara kika förbi er för att tipsa om en enkel & snabblagad middag. Sen ska jag gå och hämta barnen från skolan. Här skiner solen över växjö, så i eftermiddag tänkte jag ta ledigt för att bara vara ute i solen. Härligt.

IMG_1209

Så här ser middagen ut innan man börjar skära i iden 🙂

LCHF

Jag gjorde dem i portionsformar, går även göra i en stor pajform. Om du använder rester, så värm upp tacofärsen innan du lägger den i formen.

Detta behöver du för 4 portioner
3 paket bacon
4 -5 dl stekt tacofärs
2 dl riven god ost

Gör dina baconknyten så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Täck formen med bacon, ett lager färs, riven ost & ett lager färs. Täck pajen med baconet och skjuts in i ugnen.
Ställ in dem i mitten på ugnen i cirka 15 minuter eller tills baconet fått en vacker färg.

Serveras med en god sallad.

 

0
1 kommentar

Pecannötpaj med smak av kola

Hej hej

Tiden flyger förbi här, och jag har som vanligt lyckats klämma in lite väl många möten i kalendern. Roligt men oj så stressigt! Nu lunchmöte i gamla stan innan det blir en tur till söder och senare tillbaka in för möte på Östermalm. Jag är så dålig på att hitta, tacka vet jag gps i mobilen!

Här kommer iallafall ett gottistips för er som vill baka. Ljuvligt god pecannötpaj ❤️

IMG_1866

Detta behöver du :
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 gram smör
1 kryddmått salt
3 msk kallt vatten

Fyllningen :
125 gram smör
3 dl ljus sirap
1 1/2 dl ljust muscovado socker ( fungerar även med vanlig socker )
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
200 gram pecannötter

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader
Mät upp mjöl i en bunke, tärna ner smöret, och rör ner vatten och salt.
arbeta ihop detta till en deg, och tryck ut i en form ( 22 – 24 cm ) Förgrädda i ca 10 minuter. Under tiden gör du fyllningen.
Mät upp smör i en kastrull, häll i sirap socker vetemjöl, salt och låt detta sjuda upp. Låt det sjuda under omrörning i ett par tre minuter. Ta sedan av kastrullen från plattan och rör ner de grovhackade nötterna samt de lättvispade äggen, vaniljsocker i kolasåsen.

Och häll sedan över fyllningen i det förgräddade skalet – och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 35- 40 minuter. Märker du att pajen får för mycket färg under gräddning, täck den med grillfolie/ ugnsfolie.
När pajen är färdiggräddad, ställ den kallt i kylskåpet och låt den svalna innan servering.

1
7 kommentarer

Äppelplättar med lättvispad grädde

Godmorgon, 

Ni som är med mig på instagram vet att jag håller till i huvudstaden nu ett par dagar. Det är tydligen här alla viktiga jobbmöten befinner sig. Status just nu är att flera möten redan är avklarade, och kalendern är fullbokad även idag, imorgon & två på onsdag innan det bär av hem. Ja sen åker jag tillbaka hem till småstaden igen. Annars är nu sommarlovet slut och det känns som barnen har vuxit ett helt år sedan skolavslutningen. Nomi börjar 2:an idag, Melvin börjar 5:an, Thelma börjar 9:an och Jacob sitt andra året på gymnasiet. Ja, om ett år är sonen alltså 18 år, helt galet! Annars är det måndag idag, måndag likamed vegetariskt middag för många.

Dagens vegetariska tips är dessa godingar. Kanske passar ännu bättre som Mellis med tanke på att det är äpplen i dem. Men vill ni göra dem mindre söta och mer matiga så skippa grädden & riv ner lite morötter.
Mums

IMG_1745 IMG_1754 (1)

Det här behöver du:
smör till stekning
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
2 msk strösocker ( eller mer om det är syrliga äpplen)
1 ägg
2 1/2 dl mjölk
2 stora rivna äpplen

Serveras med lättvispad grädde

Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna först i en bunke. Knäck ner ägget och vänd ner lite i taget av vätskan
rör tills du har en slät och klumpfri smet. Skala och riv ner 2 äppel. Hetta upp en stekpanna med smör och stek plättar.
Tre i taget brukar vara lagom.

IMG_1764

IMG_1770

0
5 kommentarer