. Hej där, Hoppas att ni har en fin tisdag so far. Jag sitter just nu på Espressohouse i Bromma och jobbar av mailen, kom med morgonflyget och blir kvar till och med torsdag. Jag ska ha lite möten kring nya boken, och fota för ett härligt samarbete. Det är något trevligt över att sitta och jobba på cafe , tycker ni inte det? Jag får så himla mycket mer gjort när jag inte jobbar hemma. Annars är det så lätt att jag under tiden också starta en maskin tvätt, dammsuger eller väljer att gå ut och fixa i trädgården. Så jag ska faktiskt bli bättre på att åka iväg och sätta mig med datorn.
Nu ska jag djupdyka ner i mailen. Ville bara kika in till er och säga hej.
Hej hej allihopa Hoppas ni haft en superfin start på veckan. Här har måndagen rusat förbi oförskämt snabbt, men jag har fått massa saker gjorda. Och som pricken över i:et så hann jag med skvaller och lunch med bästa Fia. En toppenmåndag, helt enkelt. Helgen tillägnade jag att umgås med min lilla solstråle Aaron.
Vi kollade på tecknad film, var på lekplatsen, åkte vagn och sov.
I går sprang vi runt i butiker för att hitta lite nya skolkläder till Nomi. Var runt i tio butiker ( miiiinst) hon hittade inget hon ville ha. Haha… Men vi fick lite extra motion.
Idag var det min tur att kila in och kolla kläder . Jag hittade desto mer.
Potatisgratängen är svårt att ge i exakta mått. Men vi skivade potatisen tunt med mandolin. Kokte den mjuk i hälften grädde, och hälften mjölk. Smakade av den med kalvfond, salt & peppar. Slängde upp den i en ugnsform och rev över ost och swish in i ugnen på 250 grader tills den blivit gratinerad.
Till detta serverade vi en mör och god oxfilé. Rödvinsåsen hittar ni här
Det här behöver du till bearnaisesås: 150 gram smör 2 schalottenlökar 2 msk vitvinsvinäger 4 vit pepparkorn 3 msk vatten 2 äggulor 1/2 msk torkad dragon 1 nypa salt
Så här gjorde vi bea:n: Skala och hacka schalottenlöken så fint du kan. Krossa vitpepparkorn i en mortel. Koka upp vitvinsvinäger, vatten, krossade vitpepparkorn och schalottenlök i en kastrull tills det kokat ner till hälften. Sätt åt sidan att svalna. Smält smör i en kastrull på låg värme. Låt stå smält vid sidan och svalna till runt 40-50 grader. Smöret får inte vara för varmt när du blandar det med äggen då spricker bearnaisen direkt. Värm vatten i en bredbottnad panna eller kastrull till vattenbad. Börja med låg värme runt 50 grader. Sila över vinägern i en liten såskastrull. Tillsätt äggulorna till vinägern. Vispa ihop. Sätt kastrullen eller bunken med äggulorna och vinägerblandningen i vattenbadet. Vispa äggulorna fluffiga för hand eller med elvisp ca 30 sekunder. Obs börja med låg värme – blir det för varmt då koagulerar äggen och såsen spricker direkt. Droppa i smöret under kraftig vispning. Tillsätt smöret lite i taget under vispning. Obs börja med låg värme som sagt annars spricker såsen. Tillsätt salt och dragon. När du vispat i allt smör med äggen så fortsätt vispa och öka värmen försiktigt på vattenbadet så kommer såsen att börja tjockna. Vispa och värm såsen till en majonnäs-liknande konsistens. Det kan ta några minuter. Obs chansa ej och värm för länge – den ska ej bli för varm (över 60 grader) då spricker såsen då äggen koagulerar. Smaka av Bearnaisesåsen med salt och vitpeppar samt ev. mer dragon.
* * * * * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Snickersglass
Fotograf Ulrica Pousett
Den karamelliserade mjölken är alltså färdigkokt sötad kondenserad mjölk.
Det här hade jag i min glass: 5 dl vispgrädde 1 burk med kondenserad sötad mjölk 300 gram med jordnötssmör 2 nävar salta jordnötter 1 burk med karamelliserad mjölk + ett par msk ovispad grädde chokladströssel
Gör så här: Vispa grädden så att den bildar toppar, vänd ner jordnötssmöret och vispa till jämn smet, vänd ner den sötade kondenserade mjölken och vänd om tills du har en klumpfri smet. Blanda upp den karamelliserade mjölken med lite ovispad grädde, för att få den lite lösare i konsistens. Ta fram en form och varva smet med jordnötter och karamelliserad mjölk ( kolasås), smeten och toppa sedan ytan med jordnötter, strössel och ringla över kolasås. Plasta och ställ in i frysen i minst 4-5 timmar innan servering.
Men snälla….. jag kan ju inte vara den enda som äääääälskar REA! När det dessutom är REA PÅ REAN så blir man ju extra lycklig. Här ska fyndas till höstgarderoben.
Missa inte koden 30EXTRA för att få ytterligare 30 % RABATT På reapriset. KLICKA HÄR för att komma till sidan. Det är verkligen hur mycket fint som helst! Så det blir dagens tipselitips. Här kommer några av mina favoriter:
Hej igen,
Jag älskar ju porslin, och tycker om att samla så man kan duka fint när man har gäster. Eller jag försöker duka fint även till vardags också för den delen.Jag har två favoriter / finporslin som ni har frågat mycket om. Jag brukar beställa någon produkt i månaden ibland mer. Jag gillar ju nätshopping, och de finns b.la att klicka hem på Åhlens webshop. Jag länkar här under mitt porslin. Man kan välja / byta färg på alla produkter.
Jag samlar på blått & grått i Gerbera, men de har massor av andra snyggelisnygga färger. Kanske nytt porslin till Påsk, eller till sommarens grillmiddagar?
Denna Shepard pajen måste ni prova!
Det här behöver du :
1 kg potatis
2 dl grädde/mjölk
en klick med smör
1 ägg
salt & peppar
Till köttfärsröran: 500 gram lammfärs
150 gram finrivna morötter
1 finriven gul lök
50 gram riven rotselleri ( kan hoppas över)
4 msk tomatpure
2 1/2 dl creme fraiche (smaksatt med chili )
2 msk ox- eller kalvfond
1 tsk salt
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Koka potatisen mjuk och rör / vispa ihop moset.
Fräs färsen klar i smör, tillsätt sedan grönsakerna och låt fräsa ett par minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda upp en tio minuter.Fördela ut färsen i en ugnssäkerform , spritsa eller klicka ut moset och grädda sedan i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter eller tills moset fått en fin färg.
Det här behöver du:
600 gram fisktärningar ( jag skar ner torsk & lax )
1 tsk salt
2 msk hummer fond
500 gram passerade tomater
3 dl vispgrädde
1/2 tub med valfri mjukost
( jag hade en med smak av chipotle )
Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg laxtärningarna i en ugnssäker form och salta. Vänd ner fond, passerade tomater & grädden.
Kläm över tuben med ost och skjuts in i ugnen i cirka 10-15 minuter ( tills fisken är klar )
Toppa med massa räkor.
Servera genast med ris och god sallad.
Det finns tallrikar, assietter, gratängformar, uppläggningsfat och koppar. Just nu fri hemleverans vid köp över 300 :- KLICKA HÄR
.Roligt att både ge bort och få.
Varför inte som studentpresent, födelsedag eller inflyttningpresent.
♥ ♥ ♥
. Dåså, då var man hemma igen i Kalmar. Riktigt kvalmigt ute nu, vi hade behövt en ordentlig regnskur för att fräscha upp luften. Gårdagen på Liseberg var toppen, barnen var nöjda & mammorna var nöjda. Vi kickade igång sommarlovet med Wrågården & Skara Sommarland, och avslutade med Liseberg.
Vi hängde på låset när de öppnade och alla kidsen sprang typ åt olika håll så fort de kom innanför grindarna. Jag å Martina styrde kosan mot våfflorna istället.
Det var lagom med folk igår måste jag ändå säga, och perfekt väder. Varken strålande sol eller regn. Så kidsen hann åka allt de orkade och lite till.
Jag gillar oxå karuseller och klämde in Valkyria, Helix, Loke och Atmospher…. för att inte tala om spökhotellet Gasten. Hahahha…. Riktigt bra och läskig.
Vi käkade middag på Hamnkrogen, tog en skagen med tunnbröd och sedan en god räksoppa -supergott. Detta ställe måste ni prova om ni är här. Nu ska jag sätta mig med pappersarbetet, och sedan blir det att krypa ner i bingen och sussa kudden är helt slut idag.
Nu sitter vi i bilen på väg hem från götet, vi har haft ett toppen dygn på Liseberg med kidsen. Martina kör så jag kan passa på att jobba av mailen lite. Frågestunden är avslutad, och jag såg att jag fått många frågor kring sängar och sänggavlar. Och av en slump så fick jag se att det var SUPERREA just nu på massa fina sängpaket. KOLLA IN HÄR 50 % rabatt på alla dessa sängpaket.
Man kan förändra ett helt sovrum med en liten sänggavel och en sängkappa Vill ni se alla sängpaket som det var halva priset på så hittar du dem HÄR
Tjingeling bloggisar, I går var det officiellt boksläpp av ” Mera Middagstips” , dvs den 16:e Augusti. Några av er hade lyckats få tag i den några dagar tidigare 🙂 Roligt att se när ni taggar mig på Instagram när ni hämtat ut dem, fortsätt med det!
Kändes nästintill högtidligt att få ställa ännu en bok på min lilla bokhylla i skafferiet. Nyp i armen och en liten tår i ögat. Och ännu är det inte slut på boktillverkandet, nu har vi ju kickat igång nästa.
Nu har klockan sprungit iväg igen, klockan är snart tio. Och det är nog snart dags att bädda ner sig och sussa kudden. Jag känner av i hela kroppen att jag suttit och jobbat fram datorn hela dagen, så jag behöver verkligen sova ordentligt i natt så jag orkar med en heldag på nöjesparken i morgon. Klockan ringer tidigt, och vi ska åka och hämta upp Martina och grabbarna strax efter åtta.
Avslutar med en kvällsbild från balkongen. Som en tavla.
Go´kväller, Hoppas eran tisdag varit riktigt fin , jag har jobbat effektivt hela dagen måste jag säga. Trots vackert väder så har jag bara suttit framför datorn och checkat av alla måsten. Har ett par timmar kvar innan det är dags att stänga ner datorn, men tog en paus för att kika in här till er…..
Jag får ofta frågan vad man ska ge bort i present till födelsedagar, här kommer fem snabba tips. .