Lördagskväll och middagsplaner

img_6575
Hej hej,

Vi kom precis tillbaka från spaavdelningen, och nej vi har inte varit där hela dagen. Men två gånger idag har vi varit förbi.
De har en riktigt stor pool här som till och med fortsätter ut ur spa-avdelningen. Hur gott är det inte med uppvärmda pooler utomhus. Bästa! Men nu börjar vi bli hungriga igen och har kollat över matmöjligheterna. Kanske går vi ner och äter på restaurangen på hotellet, som tydligen ska vara riktigt bra…..Eller så kilar vi ner på stan och kollar utbudet där. Eller så beställer vi roomservice, och käkar choklad. Det lutar åt det sista alternativet om jag får välja 😉

Hoppas ni har en riktigt härlig lördag!

Kram

0
3 kommentarer

Minisemester

Hej där hemma,

Idag vaknade vi upp på ett mysigt spahotell i tyskland. Vi kom fram rätt sent igår, närmare bestämt strax innan midnatt. Jag hade lite för mycket jobb att få klart innan, men bättre sent än aldrig. Jonathan fyllde ju år i veckan och detta ville vi fira med en liten minisemester. Vi har inte hunnit se så mycket av hotellet än, men ska snart gå ner och kolla in spaavdelningen.

img_6564
Vi tog sovmorgon idag och har precis ätit frukost, och den fick mycket väl godkänt.
Stor frukostbuffe värdesätter jag när jag reser, gärna mycket av allt. För sällan äter man så mycket fruskot som när man sover på hotell. Ser redan fram emot morgondagens frukosttallrik. Hehe….img_6559

Nu ska vi smita ner på spa:t. Hoppas ni har en härlig lördag

Hörs snart igen!

0
3 kommentarer

Signera böcker

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED MIN EGNA KAKBOK

 

Välkommen fredag, och så härligt med helg! 

Idag anlände mina böcker från Bonnier, så idag har jag signerat böcker som bara den. Det känns faktiskt helt galet roligt att ni är så många som beställt den. Tusen tack snälla ni, jag är så oerhört tacksam & glad för varenda bok jag får skriva på och skicka till er! Och vet ni…. jag var tillochmed tvungen att skicka efter en till leverans av böcker redan igår. För den första bokordern tog slut redan innan böckerna nått mig. Så nu väntar jag hem ännu en leverans på måndag.  ( Bra att veta ifall att ni undrar varför böckerna dröjer)

Boken beställer ni lättast via min webshop KLICKA HÄR
Eller via alla andra bokshoppar på nätet. Skillnaden är att jag signerar alla.

img_6547
Jag har hunnit öppna 4 lådor än så länge och signera dem. Jag har ungefär 10- 12 lådor kvar som väntar på pennan och packas och få postas. Så här ser det ut hos mig just nu 🙂 Bokstaplar i varje hörn och vrå.

img_6537

Allt gott!!

Kram och på återseende

0
17 kommentarer

Malteserskaka

Här kommer helgtipset! Galet god paj, eller kaka eller vad man ska kalla det!
Helt ljuvlig efterrätt med perfekt kombo av choklad, sött och lite salt.

img_6462

Det här behöver du : 
300 gram maltesers ( en påse )
25-30 gram smält smör

400 gram mjölkchoklad
50 gram smör
2 1/2 dl grädde
10 salta kex

Valfri chokladtopping

Gör så här:
Mixa maltesers i en matberedare eller krossa direkt i påsen med en brödkavel.
Smält smöret och rör ihop med maltesers-smulorna. Pressa ut i en rund springform (24 cm) med avtagbara kanter.
Koka upp grädden och ta bort från plattan, rör ner chokladbitarna och smöret och rör tills smeten är blank och fin.  Låt svalna något, bryt ner stora bitar av de salta kexen i smeten och fördela ut över botten. Toppa med massor utav choklad och ställ sedan kallt i minst 4 timmar. Gärna över natten.

Serveras med en klick grädde.

img_6454

0
9 kommentarer

Hembakade delicatobollar

Hej där,

Kikar förbi och säger hej, hoppas allt är bra med er. Nomi och jag har tagit det lugnt, fast det knappt märks att hon varit sjuk längre. Men vi har pusslat, läst böcker, lyssnat på ljudböcker ( tack för tipset ) och sedan har vi bakat. Är det något hon tycker är roligt så är det att hjälpa till i köket. Så jag har haft en liten assistent denna veckan.

Bland annat har vi bakat goda delicatobollar. img_6416 img_6417

Det här behöver du till 30 delicatobollar: 
200 gram rumsvarmt smör
8 dl havregryn
3 dl florsocker
1 nypa salt
2 msk kallt kaffe
2  1/2 msk kakao
1/2 dl oboy
50 gram smält mjölkchoklad

Garnering:
150 gram mjölkchoklad
Kokosflingor eller pärlsocker

Gör så här:
Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet,
rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen & chokladen och ställ kallt i  1 timme.Rulla sedan chokladbollar och ställ in dem i kylen under tiden du smälter chokladen. Rulla dem sedan i chokladen som du låtit svalna, och sedan även i kokosflingor eller pärlsocker, vilket du tycker är godast.

Förvara chokadbollarna svalt.

* * * * * * * * * * * *

Vi tog sovmorgon idag, och nu ska vi äta en sen frukost. Har köpt hem allt möjligt gott, och goda pålägg. Så denna frukosten kommer nog gå över i brunch 🙂  Som sagt vi har inte gjort så mycket, utan mest skrotat runt i myskläder.
Dessa gossiga tofflor fyndade jag på rusta 29:90 :- och mysbyxor på H&M minns inte exakt pris på den. Är jag inte ett modelejon så sig 😉

På återseende vänner.

img_6447 img_6449

0
8 kommentarer

Tips till fredagsfikat

Hej där,

Det är ju bara onsdag idag, men jag ville tipsa om godaste fredagsfikat! Ja eller varför inte till helgens bjudning.
Denna grymma efterrätt tar bara 10 minuter att ”slänga ihop” och du kan använda vilken bär & topping du tycker passar bäst.
För fler enkla tips så hittar ni mig även på Facebook & instagram: @jennysmatblogg

tarta

Det här behöver du till en tårta för 8- 10 personer  : 
2 färdiga marängbottnar
1/4 dels dl vispgrädde
150 gram mjölk choklad
4 dl vispad vispgrädde
250 gram hallon ( frysta el färska)
( florsocker efter egen smak & tycke )

Dekorera med jordgubbar & blåbär + 50 gram hackad choklad.

Gör så här:
Koka upp 1/4 dels grädde och bryt ner chokladen ner i kastrullen, ta bort från värmen och rör tills du från en blank smet.
Ta fram den första marängformen och lägg på ett fat, fördela ut chokladen över marängen och ställ svalt. Vispa under tiden grädden fluffig, vänd sedan ner de frysta hallonen och vispa ihop till en härlig rosa färg. Smaka ev av med florsocker.

Ta ut den svala maräng- & chokladbotten och fördela ut hälften av hallongrädden. Lägg på en marängbotten till och fördela ut resten av hallongrädden.
Dekorera med jordgubbar, blåbär & hackad choklad.

Serveras genast och njut!

tarta1

0
5 kommentarer

Nu finns min kakbok att beställa

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED MIN EGNA KAKBOK

 

Hej där,

Nu blir det lite reklam för min egna kakbok.
För äntligen nu så har den kommit och det känns som jag/vi har jobbat med denna i flera år. Haha… Och den blev sååå fin, man får man väl ändå skryta om sin första bok ? Jag är iallafall sjukt glad över den, och känner mig så tacksam över att jag fått göra denna. Kakboken innehåller, småkakor, efterrätter, julgodis. kladdkakor, pajer och en & annan tårta & kladdkaka. Och för dig som vill ha den (signad) så går den bra att beställa i min alldeles nya webshop. KLICKA HÄR 

I boken hittar ni massa nya recept, en och annan gammal favorit och helt underbara bilder tagna av fotografen: Ulrika Pousette

_59a7416

Beskrivningen av boken låter så här:

” Vill du bjuda på något extra smaskigt till eftermiddagsfikat, som garanterat går hem hos både vuxna och barn? Då är det i Baka med godis du ska leta. Här hittar du kladdkakecookies med nutella och godis, brownies med kolasås och karamelliserade popcorn, chokladbollar med nutella, snickersbitar, kladdkaka med center, moussecheesecake med mjölkchoklad, daimpaj med citrongrädde och mycket mer ” På jakt efter en godisboostad dessert? Vad sägs om godispannacotta med Ahlgrens bilar eller mintpannacotta med polkaströssel? Eller nonstopglass och citronglass med lakritsrippel?

I Baka med godis är recepten enkla, och ger snabba resultat. Perfekt när barnen vill vara med och hjälpa till!

Med lite godis i smeten eller degen blir det färdiga resultatet helt enkelt dubbelt så gott!

_59a7483 _59a7753

För er som önskar den signad så kommer jag försöker skriva i alla böcker jag bara hinner när ni beställer på min webshop. KLICKA HÄR

Önskar ni däremot slippa min lilla kråkstil i boken så går den beställa i vilket bokshop som helst på nätet 😉

_59a7759
Dessa bilder fotade jag häromdagen med duktiga fotografen: Lisa Öberg (från Linköping)

0
16 kommentarer

Thelmas kanelsnurror

Thelma kom hem med smarriga kanelsnurror från skolan för ett par veckor sedan.
Själv brukar jag ju bara baka vanliga men dessa vart ju så fina att jag idag ska prova att snurra egna.

Till ca 35 bullar behöver du :

1 pkt jäst ( söta degar)
125 gram smör
8 dl standard mjölk
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk stött kardemumma
1 kryddmått salt
Vetemjöl Special cirka 1,1 kg

Kanelfyllning:
350 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3-4 msk kanel

Garnering : vispat ägg och pärlsocker

Gör så här :
Smula ner jästen i en ordentligt stor bunke, smält smöret i en kastrull och häll på mjölken och värm tills det blir fingervarmt 37 grader. Häll lite över jästen och rör tills jästen löst upp sig, häll över resten av mjölkblandningen, och rör ner socker, salt, kardemumma och sist äggen. Sedan häller du ner mjöl och blandar ( alternativ. använder bakmaskin ) Man ska bara ha i så mycket mjöl att degen blir smidig och lossnar, den ska inte bli för hård. Låt sedan jäsa under bakduk i cirka 1 timme. Under tiden rör du ihop fyllningarna och starta ugnen på 225 grader och förbered plåtarna genom att placera ut bullformar.  Efter en timme är det dags att börja baka ut. Kavla ut degen till en rektangel och bred över fyllningen. Vik degen en gång längs långsidan. Sedan skär du 2cm breda remsor av degen. Sedan tvinnar du dessa och snurrar till en snurra, lägg änden underst och placera på bakplåtspappersklädda plåtar

Låt jäsa ytterligare 20 minuter och pensal dem med vispat ägg precis innan de ska in i ugnen och strö pärlsocker över dem. Grädda dem i 8- 10 minuter i mitten på ugnen och ta ut dem när de är gyllene.  Låt svalna på galler – äts med fördel ljumna med iskall saft eller ett stort glas mjölk.

 

0
Kommentera

Tack för alla fina krya-hälsningar

img_3657
Godmorgon,

tack för alla krya på er hälsningar ni skickat till Nomi, både på instagram & blogg. Hon är mycket piggare nu, även om hon blir hemma med mig nu ett par dagar till. Vi tog det bara lugnt igår, vi bakade lite bara för att Nomi ville det. Vi åt glass och jag läste böcker, måste nog en tur till biblioteket också då jag läste ut alla som vi hade hemma nu. Det finns inte så mycket att göra nu då det inte blir någon tv, eller ipad nu ett par dagar så här efter hjärnskakningen. Ville bara kika in och säga att det är bra här iallafall.
Senare kommer ett middagstips, men nu ska vi ut och gå en liten sväng med Molly

Trevlig tisdag,

Kram

Bilden är tagen för över ett år sedan, gillade bilden lite extra mycket.

0
4 kommentarer

Kvar på sjukhuset

Hej fina,

Ni som följer via instagram vet att vi hamnade på sjukhuset igår. Nomi cyklade omkull och fick hjärnskakning, självklart hade hon hjälm! Vågar knappt tänka på vad som kan ha hänt om hon inte haft det. När vi kom in igår så mådde hon riktigt dåligt och vart förvirrad, yr, hade ”tappat” synen & fruktansvärd huvudvärk. Hon började först må bättre framåt kvällen, vi fick stanna kvar på barnakuten över natten för säkerhetsskull. Nu vilar hon lite, fast är så mycket piggare så nu väntar vi på ronden och på att få åka hem.

Idag blir det tyst på bloggen, vi ska hem och krya nu.

Kram

skarmavbild-2016-10-03-kl-08-44-36

0
31 kommentarer