En härlig dag i stockholm

Hej där, 

Dagen som kom och försvann lika snabbt, typ så har denna dagen varit. Det har varit en späckad och rolig dag. Och just nu är jag så trött att ögonen går i kors. Startade dagen med härlig hotellfrukost, sen mötte jag upp Nina . Tog en kaffe och pratade igenom dagens jobb. Alltid roligt att komma upp till vår fina huvudstad, gillar den mer och mer för varje gång jag är här. Vi har bjudit på mat & fika och pratat med trevliga läsare, och timmarna försvann förbi snabbare än blixten

img_7654

Hur fint är det inte mer alla fina färger nu på hötorget! Helt underbart.
Frukt, grönsaker, pumpor och blommor.

img_7656 img_7664
Vi träffade även på denna lilla nallen på stan idag.
Och hon fick såklart följa med oss på dagens jobb, imorgon tänkte jag lämna av henne på flygplatsen.
Kanske är det du som springer på henne där ?

img_7661-1
Dagen avslutades sen med middagsmöte på en trevlig kinesisk restaurang, där vi blev serverade massa god mat.
Och mätta & belåtna som bara den gick vi därifrån.

Hoppas er dag har varit lika fin,
På återseende inom kort.

0
4 kommentarer

2 månader kvar till jul

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED MIN EGNA KAKBOK

 

Hej,

Jag hann med flyget till stockholm, och har varit på en jobblunch och möten. Nu ska jag bara byta om och hoppa i ett par torra skor ( kan det inte bara sluta regna ) innan det är dags för dagens sista möte. Hoppas det innebär middag, för jag är vrålhungrig. Annars får det bli att stanna till på donken på vägen hem igen, och ta med lite skräpmat upp på rummet. Och vet ni, det är ju knappt 2 månader kvar till jul, helt galet så fort tiden går. Jag har läst att många av er köpt boken som julklapp till både syskon, vänner och era bakintresserade barn. Tanken är att jag också ska vara ute i lika god tid med mina julklappar i år. *Håller tummarna* Jag har en vision varje år att jag ska vara klar i början av december. Men det blir aldrig riktigt så, men i år kanske.

 

Det har varit stor efterfrågan på boken, vilket gör mig så glad. Den verkar nästan helt slutsåld, så den har gått i tryck igen. Så den kommer inom kort, och har ni tid att vänta en veckan eller två så finns boken att beställa i min webshop KLICKA HÄR för att komma dit.

_59a7416-1 _59a7753

Jag tänkte först tipsa om att boken även finns att köpa på adlibris & bokus. Eftersom att det kanske gick snabbare där. Men boken vart verkligen slutsåld även där, såg jag nu. What? Ni är helt galna ♡

Dock har jag sett att det finns lite ex ute i butikerna iallafall. Måste säga att jag fick nypa mig lite i armen när jag gick förbi bokhandeln idag. Det där är liksom min bok som står frontade i deras affärer och folk kan faktiskt tänka sig att betala för den…
Vilken urhäftig känsla, jag blir typ helt rörd bara av att tänka på det.

_59a7759

Nomi och jag står och bläddrar igenom boken, hon vill baka typ allt.
Fast småkakor där hon kan dega är alltid favoriten, eller kladdkakorna där hon kan smaka av smeten.

_59a7805-1Alla bilder är tagna av fotograf Lisa Öberg. Hon är verkligen urduktig på att fota, by the way.

0
33 kommentarer

Hötorgshallen imorgon

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED HÖTORGSHALLEN

 

img_5876Det är inte precis denna soppa jag kommer bjuda på imorgon. Men det blir en annan höstinspirerad soppa.

Godmorgon där ute, 

Idag ringde klockan tidigt, eftersom jag måste hinna med flyget till huvudstaden om en stund. Ni har väl inte missat att jag och Nina kommer hålla till i Hötorgshallen imorgon. Vi kommer bjuda på lite mat och fika. Hoppas många av er kan komma dit och göra oss sällskap. Kanske lite hungriga i magen, eller lite fikasugna eller bara komma och säga hej? Och finns det någon som vill ha min bok signerad så fixar vi det. Här kan ni läsa mer om det trevliga eventet

Hötorgshallen i stockholm den 26:e oktober klockan 13-15

Hoppas vi ses där 🙂

aaaaaa

0
1 kommentar

Vegetariskt och veganskt

Hej igen,

Ni är många som efterfrågar vegetarisk recept. Och vi försöker själva äta detta minst en gång i veckan. Jag har en hel del nya recept, men inte hunnit fixa klart bilder eller recept än. Men jag kan tipsa om mitt matarkiv. Där finns massor av recept i alla olika kategorier, närmare bestämt nästan 4000 olika recept. Ska se om teknikerna kan hjälpa mig att förbättra sökfunktionerna snart så att det blir lättare att söka bland alla kategorier. Ja, det måste jag fixa idag….

För vegetariska recept klicka här

veggi

Och för veganska recept klicka här

veg

0
2 kommentarer

Ny vecka och ny energi

Ny vecka och ny energi

Japp, så är det. Det är därför jag gillar måndagar så mycket.
En härlig ( fast väldigt regnig ) helg är slut och denna veckan är det så mycket jobb och möten inbokade att det är galet. Men men… en sak i taget, nu ska jag sätta mig och besvara mail jag ligger efter med. Och sen måste jag kolla av alla bokbeställningar som kommit in under helgen. Och alla ni där ute som väntar på böcker, jag ber om ursäkt för sen leverans. Det har varit slut på huvudlagret i 2 omgångar. Inte mycket jag kan göra åt detta tyvärr och nästa bokleverans kommer på fredag igen. Sen skickas det så fort det bara är möjligt. Så böckerna är på gång, de blir bara något sena.

Mysigt att sitta och jobba i morgonmörkret med en tänd brasa och ett par koppar kaffe.

img_5988

0
1 kommentar

Veckomatsedel

Söndag och veckomatsedel.  Så roligt att ni uppskattar dessa.
Här kommer mina tips inför veckan med lite vegetariskt, en och annan fiskrätt och lite italienskt.
Varsågoda.

Måndag : Spagetti med mustig tomatsås (vegansk)
Tisdag Lax i citronsås med räkor
Onsdag Pasta- & bacongratäng med mozzarella
Torsdag Spagetti kycklingcarbonara
Fredag: Oxfile i ädelostsås

oxfile1

Till 4 personer:
800 gram oxfile
smör
salt & peppar

Potatisen: 
12 Potatisar ( fast sort )
flytande smör
ströbröd
flingsalt

Ädelostsås:
Steksky
1 dl vatten
1 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
1 tsk kinesisk soja
1 förpackning ( triangel) med ädelost
1 tsk flytande honung
salt & peppar

Gör så här:
Ta fram oxfilen i minst 2 timmar innan den ska tillagas.
Ställ ugnen på 180 grader. Skala potatisen och skiva upp i en ugnsfast form. Pensla med smör och strö över ströbröd & flingsalt. Ställ in i mitten på ugnen och låt den stå minst 20 minuter innan du börja med oxfilen. Så att potatisen hinner bli klar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn oxfilen runt omkring tills den får en vacker färg. Placera en termometer i den tjockaste delen och ställ in i ugnen. Sänk värmen på ugnen och låt oxfilen nå en innertemperatur på 58- 60 grader innan du tar ut den. ( om du vill ha rosa / medium ) Linda in i grillfolie och låt via i 10 minuter. Under tiden gör du såsen.
Vispa upp stekskyn med vattnet och låt sjuda upp med crème fraîche, grädde soja. Smula ner ädelosten och vispa till den löst upp sig, smaka av med flytande honung, och ev. salt och peppar.

* * * * * * * * * * * * *

Lite nyttigare jordnötbars till kaffet


IMG_2212

Det här behöver du till 12 kakor :
2 dl havregryn
1 1/2 – 2 dl jordnötssmör ( osötad & ekologisk )
1 dl grovhackade jordnötter
1 1/2 dl russin
1 dl hackade valnötter
2 msk kokosflingor
3 msk linfrön
2 äggvitor
2 msk honung

Topping: 150 gram mörk kvalitets choklad
3-4 msk jordnötssmör ( osötad )

Gör så här:
Ställ ugnen på 130 grader.
Rör ihop alla ingredienserna i en skål, platta ut på en bakplåt eller ugnsform, klädd med bakplåtspapper.
Kakan ska bli ungefär 15*20 cm. Ställ in i ugnen och grädda i cirka 35-40 minuter. Ta ut och låt svalna något. Smält chokladen och bred över kakan, värm upp ett jordnötssmör och fördela ut lite jordnötssmör över chokladen. Med hjälp av en tandpetare eller gaffel gör du ett snyggt mönster, genom att dra streck över toppingen. Låt svalna & skär lagom stora bitar. Klä in varje bit i bakplåtspapper eller plastfolie och förvaras i kylskåp.

0
2 kommentarer

Pepparkakor, alladinaskar och julmust

Hej hej 

Vilken butik man än går i nu så är det julmust, pepparkakor och alladinaskar så långt ögat når. Då är det svårt att motstå att handla, dessa dumle med pepparkakssmak har funnits några år. Jag tycker de är löjligt goda att skölja ner med julmusten, gillar egentligen ingen läsk. Fast julmust det gillar jag. Och något annat som är gott, är väl ädelost och pepparkakor.  Såg nu att även doftljuset i bakgrunden matchade in i detta juliga inlägg….

Jaha, 2 månader kvar till jul!

img_7430

0
1 kommentar

En värmande fisk- & skaldjursgryta

Ni önskade recept på denna goding som ni fick en skymt av på instagram igår. jag gör ju otroligt mycket fisksoppor nu. Sen gör jag dem alltid lite olika, denna blev med lite mer rotfrukter än jag brukar. Mer mättnade och så gott!
När jag gick och handlade igår så hittade jag ett färdigt soppkitt- med purjolök, morötter, selleri och palsternacka. Packat och klart, sådant gillas ju.  Så detta hade jag som grund till soppan, sellerin gav verkligen en god smak åt denna gryta. Prova gärna.

img_7398

Det här behöver du till 3-4 portioner:
1 stor gula lökar
10 cm purjolök
1 bit selleri
2 morötter
1 palsternacka
10 st körsbärstomater
1 msk olivolja
2 msk tomatpure
4 msk hummerfond
6 dl vatten
600 gram blandad fisk ( lax, sej, torsk )
2 1/2 dl vispgrädde
1-2 tsk sambal oelek ( beroende på hur starkt du vill ha det)
1 påse med stora oskalade räkor
1 kruka dill

Gör så här : 
Skala och skär löken smått löken, skiva även ner purjon. Skala grönsakerna och riv ner dessa på en tallrik. Skär även fisken i kuber.
Hetta upp en kastrull fräs löken & grönsakerna en liten stund , häll ner tomatpure, fond och vatten. Låt sjuda upp tillsammans i 10 minuter innan du vänder ner fisken och tomaterna. Låt sjuda i 8 minuter under lock eller tills fisken är genomkokt. Och smaka av med dillen samt lite sambal oelek. Runda av med vispgrädde & låt sjuda upp. Ta bort från spisen och nu är den klar att servera.
Lägg räkorna i djupa tallrikar och häll över den den goda grytan. Mums.

Servera genast med gott bröd.

img_7417

1
12 kommentarer

Ljuvlig doft

Hej från sommarhuset,

Vi är på öland och det är sådant ruggit höstväder utanför. Vi har precis ätit en riktigt god gryta med fisk- & skaldjur med nybakat bröd. Men slutar det regna funderar vi dock på om vi ska ut och bada lite. Det bästa är när badtunnan alltid är uppvärm till 40 grader! Då kan man bada närhelst man vill, mycket bättre än en swimmingpool om du frågar mig.

Och bästa doften i köket nu är citron, det är min crusch just nu.
Frisk och syrlig citrondoft har alltid varit den bästa doft jag vet. *Pik* till min man då jag önskar mig ny parfym, hehe….

img_7376 img_7383

Härligt med fredag även om helgerna faktiskt är mina effektivaste jobbdagar.

Kram

0
2 kommentarer

Baka godis till helgen

Godmorgon, 

Fredag igen, Yaaay! Och vet ni, baka eget godis kan man faktiskt göra redan nu. Fast det inte är jul.
Kolla in dessa nutellagömmor. Maaaagiskt goda.

img_3415-1

Det här behöver du till 25-30 praliner:
25-30 st hasselnötter
350 gram nutella

Garnering:
200 gram mjölkchoklad
75 gram finhackade hasselnötter

Gör så här:
Ställ in nutellan i kylen eller frysen en stund innan, så är den mer lätthanteradRosta under tiden hasselnötterna, på 180 grader i ugnen. Bara några minuter så att de inte bränns. Ta ut och låt svalna ta bort de skalen som lossnar av nötterna.
ta fram nutellan från kylen/ frysen. Detta moment är kladdigt, men håll ut 🙂
Ta ungefär en halv msk till varje nöt. tryck in nöten och baka ihop till en hyfsat rund boll. Lägg i en form med bakplåtspapper. Och ställ sedan in alla i frysen. Under tiden så smälter du chokladen låt svalna, annars kan den få problem att fästa på nutellan. Och rör ihop chokladen med de hackade nötterna, ta fram nutellabollarna och chokladdoppa dem. Och lägg tillbaka dem på bakplåtspapper, låt chokladen sedan stelna innan du servera dem.

Nya favvogodiset

0
Kommentera