INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

KALASKAKOR

Dessa kakor passar perfekt till barnkalaset.

Det här behöver du till strösselkakor:
1 dl strössel
225 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

1/2 dl strössel till garnering


Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela på 3 och rulla ut till längre, och skär ut cirka 40 stycken kakor.
Rulla dem sedan till bollar och doppa i strössel, och lägg ut på bakplåt med ugnspapper. Tryck dem lätt med en gaffel.

Ställ sedan in dem i mitten på ugnen och grädda dem tills de får vacker färg.
Cirka 8-11 minuter, låt svalna något innan du tar loss dem.Fungerar utmärkt att frysa in. Prova även med chokladströssel- gottigottgott!

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Missa inte alla fina höstkläder just nu hos Bubbleroom, 20% RABATT på allt stickat.
KLICKA HÄR

6
1 kommentar
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

VITA KLADDKAKEMUFFINS

Detta behöver du :
100 gram smör
100 gram vitchoklad
2 ägg
3 dl  strösocker
2 dl mjöl

Garnering : Vispad Grädde + bär

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader
Bryt ner chokladen i en bunke, smält smöret och häll över.
Rör om tills chokladen smält.
Blanda strösocker, mjöl och ägg – och rör sedan ner i choklad blandningen.
Klicka ut smeten i muffins formar ( ca 2/3 -delar ) Och grädda i mitten på ugnen 8-12 minuter. Eller tills de fått lite färg. Toppa dem när de svalnat med grädde och bär.


❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Missa inte alla fina höstkläder just nu hos Bubbleroom, 
KLICKA HÄR

5
1 kommentar
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

BROWNIE MED SNICKERSTOPPING

Mums!

Till själva browniebotten behöver du: 
2 1/2 dl strösocker
2 ekologiska ägg
100 gram smält smör
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 nypa salt

Till lager två behöver du:
1 dl slät jordnötskräm
1 burk med marscmallowfluff

Till lager tre behöver du:
1 burk karamelliserad mjölk
270 gram salta jordnötter

Till topping: 
300 gram mjölkchoklad

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Ta fram en skål och rör ihop socker och ägg med en slev, vispa inte.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten tillsammans med smöret. Rör tills du har en slät smet.
Täck en avlång sockerkaksform med bakplåtspapper cirka 32 lång och 12 cm bred form hade jag.
Häll upp smeten och grädda kakan i mitten på ugnen i cirka 12-15 minuter. Kakan ska ha stannat till sig, men fortfarande vara dallrig i mitten. Låt kakan svalna en timme innan du gör lager nummer två.

Lager nummer två:
Använd rumsvarmt jordnötssmör, eller värm upp snabbt i micron,
Blanda väl och fördela över brownie:n. Ställ svalt gärna någon timme innan du gör det sista lagret.

Lager nummer tre:
Rör ihop jordnötter med karamelliserad mjölk.
Och fördela över kakan. Och ställ svalt igen, gärna en timme eller två.

Smält chokladen i micro eller över vattenbad.
Och fördela ut den över kakan. Låt svalna någon timme innan du skär upp den.
Denna är busenkel att baka och farligt GOD.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Missa inte alla fina höstkläder just nu hos Bubbleroom, 
KLICKA HÄR

7
2 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

POLLYCOOKIES

Kanske baka lite i helgen ?

Det här behöver du  till cirka 35-37 cookies:
120 gram smör
1 dl brunt farinsocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat + 1/2 tsk salt
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk ljus sirap

Fyllning :  1/2 påse Polly eller om man hellre vill så kan man fulla med marschmallows eller Dumle

Garnering : Strösocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader ( vanlig ugn, ej varmluft ) Blanda smöret och farinsockret till en jämn massa, vänd ner socker och blanda ihop. Blanda ner äggen & sirapen i sockersmeten, blanda väl. Rör ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat & salt i en skål och vänd ner i sockersmeten, arbeta ihop till smidig deg. Förbered och häll upp en skål med strösocker och förbered två ugnsplåt med bakpapper. Fortstätt med degen och rulla ihop till små chokladbollar- lite mindre storlek en studsbollar. Ta fram pollyn och platta ut bollen med ett tryck i mitten lägg dit en polly per och rulla ihop till en boll.
Rulla bollarna i socker och lägg på en ugnsplåt- grädda i 6- 10 minuter (håll koll ) tills de har flytit ut lite och får lite sprickor i degen.
Ta ut och låt svalna något inna du provsmakar.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Missa inte alla fina höstkläder just nu hos Bubbleroom, 
KLICKA HÄR


4
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

JÄTTECOOKIE BAKAD I GJUTJÄRNSPANNA

Choklad, pekannötter och kolasås. Kan det bli godare ?

Du behöver:
200 gram mjölkchoklad
200 gram smör
2 dl brunt farinsocker
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 gram pekannötter
smör + ströbröd till pannan

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa gjutjärnspannan. Grovhacka chokladen och tärna smöret.
Lägg i en bunke och tillsätt farinsocker & strösocker.
Vispa ihop med elvisp sedan räcker det att du rör ner resten av ingredienserna. Toppa med pekannötterna i slutet. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30- 35 minuter, eller tills kakan fått fin färg.
Låt den svalna innan du serverar den med glass och kolasås.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Missa inte alla fina höstkläder hos Cellbes.
KLICKA HÄR


8
5 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

LAKRITSSNITTAR

Favorit i repris.
Och receptet kommer från min senaste bok ”Jennys Söta”

Det här behöver du:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 gram choklad med Lakrits

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade chokladen .

Dela på tre och rulla ut till länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler. Mums

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Missa inte alla fina höstkläder just nu hos Bubbleroom, 
KLICKA HÄR

9
1 kommentar
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

ÄPPELPAJ I PORTIONSGLAS

Enkelt och gott!

Du behöver:
3-4 röda äpplen
3 msk smör
3 msk stösocker
1/2 msk kanel

Att varva med:
Vispad grädde
kaksmulor tex. digestiv
1 dl vaniljvisp

Gör så här:
Skala och skär frukten i mindre bitar.
Hetta upp en stekpanna med smör och vänd ner äpplena.
Strö över socker och kanel , fräs tills äpplena är mjuka.
Låt svalna och varva sedan allt i portionsglas.


❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Missa inte alla fina höstkläder just nu hos Bubbleroom, 
KLICKA HÄR



9
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

BANANRULLTÅRTA

Hur gott?!
Supergott om jag får säga det själv.

12 bitar 

Pensla bottenpappret med kallt vatten så går det lätt att lossa från kakan.

50 gram smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 mogna bananer
1/2 dl mjölk 

Fyllning
150 gram smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 mosad mogen banan

Garnering

2 dl vispgrädde 
1 banan 
Ev. lite hackade hasselnötter

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. 
Klä en långpanna med bakplåtspapper, cirka 30 x 40 cm. 
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. 
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner i äggsmeten. Blanda väl men försiktigt. 
Mosa bananerna med en gaffel och rör ner mjölken. Tillsätt detta till smöret. Rör ner i smeten. 
Bred ut smeten i den klädda långpannan. 
Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. 
Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Pensla bottenpappret med kallt vatten så går det lätt att lossa. 

Gör fyllningen: Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt en mosad mogen banan. Blanda väl. 
Bred fyllningen över den kalla rulltårtan. Rulla ihop från långsidan. Låt rulltårtan stå i kylskåpet en stund innan du garnerar den. 
Vispa grädde och lägg i en spritspåse. Skiva bananen. Hacka eventuellt lite hasselnötter.
Dela rulltårtan i 12 bitar. Spritsa grädde på bitarna och lägg på en skiva banan. Toppa med hasselnötter om du vill.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Missa inte alla fina höstkläder just nu hos Bubbleroom, 
KLICKA HÄR

5
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

FESTMARÄNGER

Stora sega maränger skojar man inte bort. Löjligt gott!

Det här behöver du:
7 äggvitor
5 1/2 dl strösocker
100 gram fin mörkchoklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 125-130 grader (varmluft) Knäck 7 ägg och ta vitan till ett rostfritt kärl.
Kärlet har över ett hett vattenbad, vispa i sockret och vispa smeten tills den är luftig och fluffig och den ska bli varmare än fingerljummet cirka 50- 60 grader. Ta sedan bort kärlet och fortsätt vispa smeten tills den svalnar. Låt chokladen smälta över ett vattenbad, sen ska du ringla ned chokladen i smeten, vänd bara i den försiktigt. För då blir chokladkontrasten vackrare. Klicka upp marängsmeten med stora skedar – ca 9- 10 stycken. Låt stå i mitten på ugnen i ca 50-55 minuter. Låt svalna något innan det är dags att servera.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Missa inte alla SÖTA kläder just nu hos Bubbleroom, 
KLICKA HÄR

6
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

SOCKERBULLAR DE GODASTE AV DE GODASTE

Blir det dåligt väder nu i veckan så måste ni baka dessa. Sååå smarriga

Till cirka 25 stycken.

Ingredienser:
4 dl standard mjölk
150 gram smör
50 gram färsk jäst
1 1/2 dl strösocker
3 tsk kardemummakärnor
1/2 tsk salt
ca 12 dl vetemjöl
1 st ägg

Fyllningen
225 gram rumsvarmt smör
1/2 tsk vaniljpulver
2,5 msk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 dl strösocker

smör
1 dl strösocker

Gör såhär:
Börja med att mortla kardemumman i en mortel. Värm mjölken till 37 grader.
Smula sönder jästen & blanda den med mjölken och kardemumman. Tillsätt smöret som du tärnar ner med socker och salt.
Vispa sedan i ägget.  Tillsätt lite vetemjöl i taget och kör degen tills den börjar bli smidig. Antingen för hand eller i köksassistent.
Den ska precis släppa från kanterna. Låt degen jäsa under handduk till dubbel storlek, ungefär 1 timma.
Då var det dags för fyllningen:
Blanda rumsvarmt smör med socker, vaniljpulver, kardemumma & kanel. När degen har jäst klart så lägg degen på en mjölad bänk och dela den i 2 delar.Kavla ut en i taget till en rektangel ca 1 cm tjock. Smöra på hälften av krämen och vik sedan ena långsidan mot den andra.
Skär ca 3-4 cm tjocka remsor och skär sedan ett snitt i mitten av remsan. (så att remsan ser ut som ett par byxor). Snurra varje ”byxben” åt varsitt håll och knyt en knyt och försök att fästa ändarna under knuten. Lägg knutarna på ett bakplåtspapper på en plåt eller på en smörad plåt.
Sätt ugnen på 200 grader. Låt knytena jäsa under handduk till ungefär dubbel storlek, det tar ungefär 45 minuter.
Pensla sedan bullarna med uppvispat ägg och sätt in dem i ugnen i cirka 7-10 minuter. Dom är klara när dom är gyllene.
När du tagit ut bullarna, pensla dem med smör blandat och direkt i strösocker

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Missa inte alla SÖTA midsommarkläder just nu hos Bubbleroom, 
KLICKA HÄR

8
Kommentera