Kladdkaka i micron

Yeeeej,

Det är ju kladdkakans dag idag ju. Men har ni missat att förbereda kladdis till eftermiddagskaffet så har jag bästa recept på det. Extra plus att den är så enkel att göra, och ingredienser som man nästan alltid har hemma.  Tar knappt  ett par minuter i microvågsugnen , servera med lite vispad grädde och färska bär ( om du har hemma )

Favorit i repris!

mugcake (1)

Det här behöver du till 2 st koppar :
4 msk mjöl
1/2 dl nutella
4 msk socker
3 msk Kakao
1 ägg
3 msk olja
3 msk mjölk

Serveras med lättvispad grädde, färska hallon och nougatsås

Gör så här :
Ta fram 2 koppar ( gärna någor mindre än mina ikea koppar på bilden)
Blanda ihop alla ingredienser och rör till en jämn smet. Fördela i kopparna. Lite mer än 3/4 – jag tycker bara det är fint om lite av chokladen bubblar över på sidorna.
Kör sedan en och en i micron på högsta styrka, Det beror såklart lite från micro till micro. men mellan 1.00 – 2 minuter. Man får prova sig fram, mina mug cakes var perfekta efter 1 minut och 30 sekunder. Då hade jag en lite större mugg – testa dej fram – för det är olika mellan olika microvågsugnaroch det är inte gott med en torr kladdkaka.

Serveras genast.

2
11 kommentarer

Little Havana

Godmorgon och välkommen måndag & ny vecka.

Här är klockan mitt i natten, men jag har tidsinställt en inlägg till er så att ni ska få lite att läsa här till morgonkaffet. Ska man åka hit till Florida med barn så tycker jag absolut att man ska besöka Disneyland. Men vi valde bort detta då vi redan varit på detta i Paris, vilket var helt fantastiskt. Så vi kände att vi klara med det. Så igår blev det en tur till Little Havana efter era tips på instagram. Tog cirka en halvtimma ifrån Miami Beach där vi bor.

img_8955
Detta är en liten kubansk stadsdel i Miami,
och det är massor med färger, musik och sång. De här tupparna fanns överallt i stan img_8960

Vi stannade bara till på vägen för att ta en glass, dock var den ingen höjdare. När man blivit bortskämd med hemmagjord glass, eller som den smakar i Italien så vet man vad som är bra eller mindre bra glass 😉 Men förutom glassen så var det ett trevligt litet glassfik.

img_8966
Lite olika toppningar till glassen.img_8971 img_8984

Det fanns gott om parkeringar, men man får vara uppmärksam på vart man parkerar fel och får bilen bortbogserad.
Det står sådana skyltar överallt.

img_8992
Melvin, Nomi & halva Jacob lyckades fastna på bild

img_8997Massa färger, graffitimålningar och restauranger/ snabbmat längst gatorna.
img_9000

img_8989-1

Middagen avslutade vi på Hollywood Beach med en tacomiddag. 
Svårt att få bra bilder , så det var så mörkt inne på restaurangen. Men mysigt ställe!
img_9021 img_9016

Det var lite bilder från vår söndag.
Jag kikar förbi om en stund igen med nytt recept

På återseende

0
5 kommentarer

Baka med godis

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED MIN  KAKBOK


Godmorgon

Jag får så mycket mail, kommentarer och hejarop angående boken så det är inte klokt. Tack fina ni, och vad roligt att ni gillar den. Och jag håller med i det många av er skriver, att den är söt som en pralin. Bästa Ulrica har verkligen lyckats med fotona boken igenom. Just nu är alla på lagret signerade med en liten hälsning. Så passa på innan de tar slut igen.

KLICKA HÄR för att köpa den

img_8234
Biskvierimg_8237
Cheesecakesimg_8240
Långpannekakorimg_8244
Godiskakor, julgodis, tårtor, pajer, pannacottor och mycket mer. img_8246

Min kakbok går att hitta även på adlibris, bokus eller större bokhandlar.
Eller så köper ni den via min webshop HÄR

* * * * * * * * * * * * * *

0
8 kommentarer

Veckomatsedel

Måndag  Vegetarisk kålsoppa
Tisdag Fiskgratäng toppad med räkor
Onsdag Pasta- & salamipanna
Torsdag Kycklinggratäng med västerbottenost
Fredag Pannbiffar med extra allt

img_5650

Det här behöver du till 5-6 personer :
Smör att steka i
1 kilo blandfärs
2 msk oxfond
1 riven gullök
1/2 msk kinesisk soya
salt och peppar

Potatismos:
mjölig potatis
varm mjölk
smör
salt och vitpeppar

Till såsen :
Steksky från biffarna
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl grädde
2 msk oxfond
1/2 msk kinesisk soya
salt och peppar
1 tsk rödvinbärsgele
maizena

Gör så här  :

Koka potatisen i saltat vatten. Värm upp ugnen på 80 grader ( till biffarna under tiden du gör såsen )
Blanda ihop alla ingredienser , och rulla och platta ut lagom stora pannbiffar, fräs i smör tills de är genomstekta. Ta upp biffarna och lägg i en ugnssäkerform i ugnen. Dags för att börja med såsen. Häll i vatten i stekpannan och vispa ur all steksky, häll i grädde,soya och  fond och låt sjuda ett par minuter. Sila sedan såsen och häll tillbaka den i den rena stekpannan, och låt sjuda upp igen. Smaka av såsen med salt och peppar, och vinbärsgelen. Önskar ni en tjockare sky red av den med maizena ( eller färskost är också gott  ). Låt småsjuda.
Känn på potatisen att den är mjuk, häll av vattnet och krossa potatisen med hjälp av en potatiskross eller elvisp. Värm upp lite mjölk och vänd ner lite mjölk i taget medan du vispar / rör ihop moset, en klick smör och smaka av moset med salt och vitpeppar.

Klart att serveras.

* * * * * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet: Äppelpaj med krispig topping

IMG_1077

Det här behöver du till en form på 22-24 cm: 
äpple som täcker formen
ev socker om frukten är syrlig

Pajdeg:
100 gram smör
2 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
3/4 dels dl strösocker
1 kryddmått salt
1 tsk bakpulver

Gör så här : 
Ställ ugnen på 225 grader.
Täck pajformen äpple skuret i mindre bitar , strö socker över om det behövs.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt sirap, och blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner det i det smälta smöret till en smet. Klicka ut smeten över frukten och grädda i mitten på ugnen tills pajen fått en gyllene färg
Cirka 25- 30 minuter.

 

0
3 kommentarer

Kladdkakans dag närmar sig

Godkväll,
här kommer en påminnelse inför nästa vecka.
För på måndag mina vänner är det inte vilken dag som helst. Nej det är ju kladdkakans dag!
Så värt att fira.

Här kommer 5 stycken godingar som ni kanske kan testa.

Marskladdkaka
kladd1

Kladdkaka med jordnötssmör
kladd2

Söt & syrlig citronkladdkaka

kladd3

Glutenfri kladdkaka

kladd4

Mintkladdkaka
kladd5

0
2 kommentarer

Taco Bell och Everglades

Hej på er där ute,

Här i Miami är klockan snart tre på eftermiddagen. Vi har haft en toppen dag, och hunnit med massor.
Frukost och poolbad innan vi packade in oss i bilen för utflykt mot Everglades. På vägen dit hann vi bli hungriga igen. Och jag skulle nog våga påstå att vi börjar bli experter på det här med amerikanska snabbmatskedjor. Hehe…

Taco Bell provade vi idag till lunch

img_8871-1

Överraskande gott,
den mexikanska pizzan på menyn var grym.

img_8874

Hårda tacoskal, mjuka tortillabröd, kycklingrullar och olika dipsåser.
Det är inte riven morot på tacos:en , fast det nästan ser ut så. Utan det är cheddarost.

img_8882Kul att ha provat även detta då man ofta har sett de här kedjorna på tv:n.

img_8880img_8878

Sen åkte vi vidare mot everglades och alligatorerna som var dagens utflyktsmål. Det finns massor med stopp på vägen där de erbjuder större guidade båtturer i träsket ( national parken ) På de turerna sitter man i stora båtar, och det kändes inte lika kul tyckte vi. Så vi valde ett mindre ställe med en mindre airboat. Precis en sådan där som man ser på de amerikanska filmerna.

img_8889

img_8926
Det tog inte många minuter från att vi satt i den lilla båten tills att alligatorerna började visa sig.
Vi körde ut en tio minuter ut i träsket och stannade till, och minuterna efter hade vi fyra- fem stycken som simmade runt omkring oss.
img_8894

Det är rätt stora de här, men vi såg även mindre ”bebisalligatorer” längst vägen.

img_8896
En jätteduktig guide, som berättade allt han visst om alligatorerna, och han verkade helt orädd för de stora djuren. På bilden nedan matar han dem med bröd och fotograferar dem till mig. För jag vågade inte gå så där nära.

img_8910
img_8920
img_8916

Detta var en riktigt häftig utflykt bland vilda djur, och vi såg mängder av andra djur också. Fåglar, fiskar och sköldpaddor.
Kan varmt rekommendera om ni har vägarna förbi

0
10 kommentarer

Pepparkaksdrömmar

Det är ju nästan riktigt adventsväder nu, jag har både hört & sett (på Facebook) att ni har snö hemma i sverige.
Mysigt, tycket jag. Och då gissar jag att ni vill ha lite baktips till helgen. Dessa drömmar som jag kryddade med pepparkakskrydda är verkligen så goda som de låter.  Och det doftar ljuvligt i hela huset medan du bakar dem.

IMG_0829
Cirka 20-22 st:

100 gram rumstempurerat smör
1/2 msk vaniljsocker
3 dl strösocker
1 1/2 msk pepparkakskryddor
1 dl rumstempurerad rapsolja
1 tsk hjorthornsalt
4 dl vetemjöl

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader, vispa smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt den ner i oljan, pepparkakskryddor ner i degen. Och så rör ihop mjöl och hjorthornsaltet innan du rör ner det i smeten. Rör samman till en smidig deg. Dela sedan i två olika högar och rulla cirka 20-22 bitar, och rulla sedan dessa till små bollar som du lägger på en ett ugnspapper på en plåt.

Och  lägg inte kakorna för tätt, eftersom de flyter ut lite. Grädda sedan kakorna i ca 18-20 minuter.
( Under gräddtiden , och då du öppnar ugnen kan det lukta lite starkt. Detta beror på Hjorthornsaltet

Låt drömmarna svalna innan du serverar dem, annars finns risk för att de smular sönder.

0
4 kommentarer

Pulled Chicken med avokado & sallad

Ljuvligt god sallad med saftig kyckling.
Pulled chicken är alltid gott, det tar en liten stund att laga, men perfekt höstmat

img_4935

Det här behöver du :
900 gram kycklingfile
2 1/2 – 3 dl barbequesås
Paprikapulver
1 gul lök
Olja

Serveras i tortillabröd eller bara med en matig sallad.

Gör Pulled Chicken så här :
Ställ ugnen på 130- 140 grader. Fräs kycklingen så att den får lite färg på ytan och lägg den i en ugnssäker gryta, ringla över lite olja, i med den klyftade löken. Häll över barbequesåsen och ställ in i mitten av ugnen med lock på grytan , i cirka  2 1/2 timme ( tills kycklingköttet inte längre är rosa) , kycklingen ska trilla isär när du sätter gafflen i den. Dela kycklingen med två gafflar och servera genast.

I min sallad hade jag avokado, blandsallad, soltorkade tomater, tomat, gurka, babyspenat och såklart en vitlökssås.
Recept finns här jag halverade dock receptet.

img_4925

2
3 kommentarer

The Cheesecake Factory

Hej igen,

Så roligt att ni gillar att läsa om våra resor här. Och ännu roligare när ni tar er tid att skriva en liten rad eller två. För de bästa tipsen för mina resor får jag från er! Tack. Som The cheesecake factory, detta är verkligen så värt ett besök eller två. Finns så mycket mer än cheesecakes, och vilka rejäla portioner man får. Extra stort gilla på det.

 

img_8785
img_8739

Trevlig miljö, lagom fint för en barnfamilj att sitta och äta på. Vi beställde in lite plockmat i väntan på maten.
Nachotallrik med tre olika sorters ost, salsa och underbart god guacamole.

img_8741
Vi beställde in burgare med bacon, pizza, kryddig kyckling och en sallad till mig.
Och vilken sallad sedan, den hade nog räckt till 3 personer om vi delat. Väldigt god och fräsch.

img_8749
img_8753
img_8765
Efter maten så var vi alla proppmätta och orkade inte med att äta efterrätt, så vi köpte med oss lite cheesecakes hem.
Och vilka cheesecakes de hade, helt ljuvliga.

img_8776

Det desserter fanns för alla smaker, själv är jag mest för choklad. Men de andra var rätt goda de också.

img_8774

img_8773img_8771 img_8772

Idag är planerna att sola lite och bada i poolen.
Så vi håller tummarna för vackert väder.

Kram

0
8 kommentarer

Down Town Miami

 

Godmorgon,

Inte helt fel att vakna upp till en fredag idag. Jeeey! Här i Florida så har det varit lördag hela veckan, med goda frukostar och slappa dagar. Fast jag har jobbat en hel del på kvällar och nätter för att komma ikapp, så är det är så värt det. Det är en sådan lyx att få komma iväg så här med familjen, det är något jag är så tacksam för. Ibland måste man bara stanna upp och vara ödmjuk för allt man faktiskt har och för det man får uppleva. Att resa är något jag började med så sent som när jag var 20 år, men sedan dess har det också blivit måååånga resor efter det. Och fler står på min drömlista att få göra.

img_8627

Halva semestern tycker jag är maten. Och eftersom vi inte bor på hotell denna gången så har det blivit vår uppgift att handla allt gott man kan tänka sig på en frukostbuffe. Och det tycker jag vi lyckats bra med. Igår blev det t.om våfflor med lönnsirap till frulle. Hur amerikanskt är inte det?

img_8643

Igår bjöd Miami på halvmulet väder vilket är perfekt utflyktsväder.
Vi körde ”Down town” för att kolla läget. Bokade en speedbåt efter en gullig bloggläsares tips. Tack!
Och dessa båtar gick verkligen undan, så roligt!

img_8660

Vi åkte runt och fick se vackra skyskrapor, och kuststräckor. Tiden till sjöss var 45 minuter, vilket är väldigt lagom när man reser med barn tycker jag. Pluspoäng för musik och rolig guide, barnen skrattade under hela båtturen.

img_8664

Själv tyckte jag nog det roligaste var att se alla kändisarnas sommarhus. Inga små sommarstugor här inte, och de kostar hur-mycket-som-helst!. Allt från Madonna, Will Smith, Angelina & Brads och Enrique Iglesias har hus här i Miami. Dock såg vi inga kändisar, men bara husen i sig var imponerande. Bra jobbat, och grattis till dem 🙂

img_8674
img_8690

Sedan blev det mat & desserter på supertrevlig restaurang innan vi åkte hem.
Men det får bli ett eget inlägg, då det var alldeles för många bilder. Uppdaterar det om en stund

img_8790

På återseende inom kort,

// Jenny

0
7 kommentarer