Ljuvligt god sallad med saftig kyckling.
Pulled chicken är alltid gott, det tar en liten stund att laga, men perfekt höstmat
Det här behöver du :
900 gram kycklingfile
2 1/2 – 3 dl barbequesås
Paprikapulver
1 gul lök
Olja
Serveras i tortillabröd eller bara med en matig sallad.
Gör Pulled Chicken så här :
Ställ ugnen på 130- 140 grader. Fräs kycklingen så att den får lite färg på ytan och lägg den i en ugnssäker gryta, ringla över lite olja, i med den klyftade löken. Häll över barbequesåsen och ställ in i mitten av ugnen med lock på grytan , i cirka 2 1/2 timme ( tills kycklingköttet inte längre är rosa) , kycklingen ska trilla isär när du sätter gafflen i den. Dela kycklingen med två gafflar och servera genast.
I min sallad hade jag avokado, blandsallad, soltorkade tomater, tomat, gurka, babyspenat och såklart en vitlökssås.
Recept finns härjag halverade dock receptet.
Så roligt att ni gillar att läsa om våra resor här. Och ännu roligare när ni tar er tid att skriva en liten rad eller två. För de bästa tipsen för mina resor får jag från er! Tack. Som The cheesecake factory, detta är verkligen så värt ett besök eller två. Finns så mycket mer än cheesecakes, och vilka rejäla portioner man får. Extra stort gilla på det.
Trevlig miljö, lagom fint för en barnfamilj att sitta och äta på. Vi beställde in lite plockmat i väntan på maten.
Nachotallrik med tre olika sorters ost, salsa och underbart god guacamole.
Vi beställde in burgare med bacon, pizza, kryddig kyckling och en sallad till mig.
Och vilken sallad sedan, den hade nog räckt till 3 personer om vi delat. Väldigt god och fräsch.
Efter maten så var vi alla proppmätta och orkade inte med att äta efterrätt, så vi köpte med oss lite cheesecakes hem.
Och vilka cheesecakes de hade, helt ljuvliga.
Det desserter fanns för alla smaker, själv är jag mest för choklad. Men de andra var rätt goda de också.
Idag är planerna att sola lite och bada i poolen.
Så vi håller tummarna för vackert väder.
Inte helt fel att vakna upp till en fredag idag. Jeeey! Här i Florida så har det varit lördag hela veckan, med goda frukostar och slappa dagar. Fast jag har jobbat en hel del på kvällar och nätter för att komma ikapp, så är det är så värt det. Det är en sådan lyx att få komma iväg så här med familjen, det är något jag är så tacksam för. Ibland måste man bara stanna upp och vara ödmjuk för allt man faktiskt har och för det man får uppleva. Att resa är något jag började med så sent som när jag var 20 år, men sedan dess har det också blivit måååånga resor efter det. Och fler står på min drömlista att få göra.
Halva semestern tycker jag är maten. Och eftersom vi inte bor på hotell denna gången så har det blivit vår uppgift att handla allt gott man kan tänka sig på en frukostbuffe. Och det tycker jag vi lyckats bra med. Igår blev det t.om våfflor med lönnsirap till frulle. Hur amerikanskt är inte det?
Igår bjöd Miami på halvmulet väder vilket är perfekt utflyktsväder.
Vi körde ”Down town” för att kolla läget. Bokade en speedbåt efter en gullig bloggläsares tips. Tack!
Och dessa båtar gick verkligen undan, så roligt!
Vi åkte runt och fick se vackra skyskrapor, och kuststräckor. Tiden till sjöss var 45 minuter, vilket är väldigt lagom när man reser med barn tycker jag. Pluspoäng för musik och rolig guide, barnen skrattade under hela båtturen.
Själv tyckte jag nog det roligaste var att se alla kändisarnas sommarhus. Inga små sommarstugor här inte, och de kostar hur-mycket-som-helst!. Allt från Madonna, Will Smith, Angelina & Brads och Enrique Iglesias har hus här i Miami. Dock såg vi inga kändisar, men bara husen i sig var imponerande. Bra jobbat, och grattis till dem 🙂
Sedan blev det mat & desserter på supertrevlig restaurang innan vi åkte hem.
Men det får bli ett eget inlägg, då det var alldeles för många bilder. Uppdaterar det om en stund
Sugen på att baka något gott till helgen?
Då tycker jag ni ska prova denna goding, kanske den godaste bland kladdkakor.
Det här behöver du för att baka denna kladdis: Form cirka 22-24 cm
3 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
1 burk med karamelliserad mjölk
Tryffeltopping:
1 rör med center
200 gram mjölkchoklad
1/2 dl vispgrädde
1 näve salta jordnötter
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Och häll upp smeten i den smorda formen, den karamelliserade kolan klickar du ut jämnt i smeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter, den ska fortfarande vara lös i mitten ( den stannar till sig i kylen sen). Placera ut center på den varma Kladdkakan och ställ den sedan svalt.
Gör tryffeltoppingen genom att värma upp grädden på spisen, bryt ner chokladen och rör den glansig. Ta bort från plattan och rör ner jordnötterna. Klicka ut snickerstryfflen över den (kalla) kladdkakan och bred ut till ett jämnt lager. ställ sedan svalt i minst 2 timmar innan servering
Denna kolan kokar jag flera gånger om året.
Helt onödigt god … Passar lika bra i november som i advent & juletider.
Använd gärna en juicepress för att få ur all citonsaft.
Du behöver till denna citronkola ( 70 – 80 bitar ) :
5 3/4 dl strösocker ( alltså nästan 6 dl socker)
3 st citroner
125 gram med smör
350 gram vit choklad
225 gram kokosfett ( jag minskade ner till 200 gram)
Behövs : kökstermometer
Gör så här:
Tvätta och riv av det gula skalet från alla citronerna ner i en kastrull. Presa sedan ur all saft ur citronerna ner där i, ja använde en juicepress för att få ut all saft. Koka upp socker och saft, skal tills sockret har smält. Sila det och häll tillbaka i kastrullen. Låt sjuda upp och koka upp till 115 grader. Tillsätt då smöret och låt fortsätta koka upp till 120 grader. Pensla med kallt vatten på kanterna av kastrullen för att förhindra sockret att karamelliseras under koktiden. Rör ner den vita chokladen och rör smeten blank, Tärna ner kokossmöret och låt smälta under omrörning. När smeten är blank häll upp i en stor form klädd med bakplåtspapper, eller två mindre.
Låt kallna innan du skär upp med en vass kniv.
Hoppas ni har en härlig torsdag, kanske har ni också höstlovsledigt ?
Detta är vår 4:e dag i Miami och vi har varit runt och sett massa redan. Sedan har vi så mycket som vi hoppas på att hinna med. Vi har även pratat om att åka båten över till Bahamas, för det låter helt fantastiskt. Vi kikar lite på hotell där en natt eller två. Vi bokar nästan alltid våra hotell när vi är ute och reser med hotels.com. Därför är det extra roligt nu att jag har detta samarbetet med refunder. För genom att vi är medlemmar i refunder och utgår från refunder.se när vi handlar på nätet får vi pengar tillbaka på köp / hotellnätter. Alltid riktiga pengar, inte bonuscheckar eller sådant.
Hur fungerar då refunder ?
Varje gång man genomför ett köp genom refunder.se hos någon av de 100-tals välkända butiker så får man återbäring. Och för mig som ofta handlar på nätet så är det grymt. Bagaren & kocken där jag brukar handla porslin och köksgrejer är en butik som samarbetar med refunder. Även Åhlens där jag kollar inredning, och så hotels.com där vi bokar hotellnätter.
Min tidigare bloggkollega Hanna Graaf ser man här på skärmen ovan. Pårefunder.se kan se vilka butiker som finns kopplade. Fler butiker som finns hos refunder.se är ellos
Zalando, boozt med massa flera.
Fotograf till samtliga bilder : Lisa Öberg
Det enda du behöver göra för att få återbäring är att bli medlem och shoppa. Det kostar ingenting att vara medlem och du får pengar tillbaka på alla dina köp. Du samlar din återbäring hos refunder och kan när som helst gå in på ditt medlemskonto och se hur mycket pengar du har. Så snart du har mer än 100 kronor kan du föra över pengarna direkt till ditt bankkonto.
Jag har tidsinställt massa inlägg till er för att det inte ska bli för tyst på bloggen. Klockan är inte mer än fem på morgonen hos oss nu. Så förhoppningsvis sover vi gott nu. Jag vet att ni är många som gillar att läsa om våra resor, och jag kan bara tipsa om det som vi tycker är bra. Och tips nummer ett! Det lättaste sättet att ta sig runt i i Florida är att hyra bil. Och vi valde ett riktigt vrålåk, stor som en buss (se instagram) Men vi ville ha det lite sådär amerikanskt när vi ändå är här. Och igår vår tredje dag bestämde vi oss för att åka mot Key West. Stanna lite och bada på vägen, se delfiner, fika, äta och kolla omgivningarna.
Bara att åka bil i USA är fantastiskt tycker jag, kan inte sluta se på alla skyskrapor.
Jonathan har velat åka till Miami i flera år, och jag vet faktiskt inte varför det inte blivit av innan. Jag känner redan nu att jag vill resa tillbaka. För USA är hur coolt som helst, finns saker att se överallt. Efter bad, delfiner och kaffepaus så vart barnen hungriga. Och Jacob valde Denny´s, tror han sett detta på tv:n och det var verkligen ett sådant där typiskt amerikanskt restauranghak.
När man kom in så var det matbås sådär som man ser i alla amerikanska filmer och menyn var exakt vad vi förväntade oss.
Pannkakor med sirap, ägg & bacon och stora hamburgare + milkshakes.
Vi började med att beställa in kryddiga kycklingvingar.
Detta är nog skillnaden när man reser med barn, att man hamnar på dessa hamburger- eller pizzarestauranger var och varannan gång man ska ut och äta. Men inte mig emot 😉 jag gillar flottiga burgare
Vägg i vägg med restaurangen hittade vi Dunkin Donuts, ett måste när man är här.
Och vi beställde ett gäng att ta med, de byter ju hela tiden sina smaker så det finns alltid nyheter.
En salig blandning av olika munkar, med olika toppningar & olika fyllningar.
Min favorit blev den med choklad och jordnötssmörsfyllning. Kanske något onyttig men ack så gott för själen 🙂
Killen på Donuts butiken tyckte jag skulle ta en bild på honom också. Han var en expert på alla olika munksorter, lät oss prova flera olika sorter helt gratis och varnade för de som inte var goda. Haha.. så schysst, vem vill köpa hem fikabröd som inte är supergott liksom
Planerna för idag är fortfarande oskrivna, men jag ska försöka kika förbi er under dagen och säga hej.
Har ni planerat lite kalas eller fikagäster i helgen så kan jag varmt rekommendera dessa urgoda vaniljrutor.
De har blivit en favorit hemma hos oss, och alla som äter vill ha receptet. Måste ju ändå vara bästa betyget.
Det här behöver du till en långpanna 30 * 40 cm ( 42 kakor )
500 gram smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Jobba ihop mördegen i en matberedare, har du liten så kan du göra hälften först och hälften sen till toppingen.
Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen.
Rör sedan ihop fyllningen och bred ut över kakan, strössla sedan den andra delen av mördegen över fyllnings och grädda i 30 minuter.
Gör så här:
Smula kexen för hand eller i matberedare, smält smöret och rör ihop till en smulig deg.
Fördela ut i glasen, och fördela även ut den karamelliserade mjölken ( kolan) skiva banan och lägg över. Grädden ska vara lättvispad och läggas över bananerna. Strö över daimkrosset och servera.
Den går att förbereda flera timmar innan servering, förvaras i kylskåp.
Här är klockan strax efter fem på kvällen. Vi somnade supertidigt igår, trötta efter tidsomställningen. Så vid klockan nio så snarkade alla gott i sina sängar. Men innan dess hann vi landa lite i huset, se oss om runt omkring och även storhandla. Jag tycker att det är så roligt att kolla omkring i matbutiker utomlands, det finns ju helt andra produkter än hemma.
Här kommer en salig blandning från vår dag igår och idag!
Kvällssolen över ”vår” uteplats. Här är det så fint, till och med mycket finare än vi sett på bilderna på nätet.
Här ifrån bryggan kan man även få sig en glimt av delfiner om man har tur. Så vi håller noga utkik över detta.
Fin utsikt till andra sidan.
Och igår firades halloween här i USA, och jag trodde nog inte att det skulle vara så stort som det faktiskt är.
Staden var utsmyckad, och alla husen var pyntade med massor utav skelett, pumpor och spindelnät. Helt galet och roligt.
Vi stannade till och köpte godis, men tro inte att det här räckte längre än en halvtimma. Så vi fick åka ner till affären och handla ännu mer, vi ville inte ha bus på ett hus som inte ens var vårt 😉
Frukosten åt vi tidigt som bara den, vi vaknade av oss själva vid halvsju. Eller ja, Jacob vakande redan klockan fem på morgonen. Känns ju riktigt bra att vakna och vara utvilad vid den tiden.
Efter frukost och bad i pool, så åkte vi ner till Miami Beach.
Det var precis som jag hade förväntat mig med badtornen och parasoller.
Vi har haft 27- 30 grader idag, och vattnet i havet vet jag inte riktigt.
Det var inte lika varmt som i poolen. Men barnen badade utan att protestera att det var för kallt.
Efter sol & bad så drog vi ner på stan och käkade.
Barnen fick bestämma så det blev pizzor, inte mig emot. Jättegott med massa mozzarellaost.
Det var vår dag i det stora hela, nu börjar klockan närma sig middagstid igen.
Vi har planerat att grilla kycklingspett och göra klyftpotatis. Mums