Bookbeat och julklappstips

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE BOOKBEAT


Hej där,

Sitter ni precis som jag mycket framför dataskärmen. Vi är nog rätt många av som jobbar så här på veckorna. Här på bilden är en vanlig syn hemma hos mig. Jag redigerar bilder, provsmakar bakverk / maträtter medan jag lyssnar på bra böcker. I och med samarbetet med bookbeat så har jag lyssnat på fler böcker än jag tillsammans läst under flera år. För min del beror det på att jag sällan tar mig tid att sätta mig och läsa böcker. Så det är sjukt bra med ljudböcker, då kan man lyssna medan man är ute promenerar, tränar eller reser. Gillar´t

img_0470

 Jag lyssnar gärna på deckare, och har hunnit beta av flera av Lars Kepler böcker.
Denna är hans senaste ”Kaninjägaren” och den är riktigt läskig. Så jag lyssnar helst på den dagtid, haha. Andra bra böcker är Martina Haags senaste, Gula citroner små och alla Mari Ljungsteds böcker.

Tipsa mig gärna i kommentarsfältet om fler bra böcker att lyssna på!

img_0421

På Bookbeat finns böcker för alla smaker. Du kan både lyssna och läsa mängder böcker här.  För alla nya medlemmar kan jag erbjuda er 1 månad gratis om ni registrera er HÄR eller klickar er inpå bookbeat.se anger koden jennysmatblogg

√ Lyssna fritt 1 månad!
√ Lyssna & läs så mycket du vill
√ Välj bland tusentals böcker
√ Ingen bindningstid. Kom igång direkt!

img_0403-1

Sedan ett JULKLAPPSTIPS i samarbete med bookbeat.

Ett riktigt bra erbjudande för er som vill ge bort en prenumeration till någon ni tycker om.
Det är ett presentkort där du kan ge bort:
1 månad för 169 :-
3 månader för 449: –
6 månader för 849 :-

För att komma till det julklappserbjudandet Klicka här

0
3 kommentarer

Snögubbar, pepparkakor och varm choklad

Godkväll,

Hoppas ni har en fin helg. Här på öland har vi det toppen, det är lite extra mysigt att vara här i stugan när det ligger ett litet snötäcke över marken. En värmande brasa, varm oboy och god fika, ja så ser vår helg ut. Nu är Nomi piggare och kusinerna kom hit en sväng och lekte, de byggde snögubbar & lyktor i snön. Barnen lekte med vi staplade ved i vedbon. Kan vara bra och ha om det blir en kall vinter.

img_1952

Efter att man varit ute i kylan en stund så är det extra gott med lite värmande chokladmjölk.

img_1953-1

Klockan är snart 18 här och det är middag på gång. Vi har en stor gryta som just nu står och puttrar på spisen. Doftar väldigt gott, så vi hoppas att den ska smaka. Får återkomma med recept på den vid ett senare tillfälle.

img_1966

Trevlig kväll där ute! 

0
2 kommentarer

Sjukstuga

Hej hej,

Jag och Nomi vaknade upp till ett vitt snötäckt öland.
Vi kom hit redan igår för Nomi kände sig inte kry nog att gå till skolan. Så vi packade in oss i bilen och åkte till stugan bara hon och jag. Resten av gänget kommer idag. Vi tog en sovmorgon och tittade på julkalendern på play när vi vaknade, hennes feber är fortfarande kvar. Men vi hoppas det vänder snart. Men tills dess skrotar vi runt i myskläder och äter glass i stora lass framför tv:n

img_1842

img_1866
Det blev en en sen frukost med lite allt möjligt gott ( det som fanns i kyl & skafferi ). Vid frukostbordet och med ett stort glas o`boy så säger hon: ”Mamma frukosten är alltid mycket godare i stugan”

Gulligt sagt, och visst är det så. Jag håller med ♡

img_1860
Glasen är från IKEA, bytte ut alla udda och gamla. Och ska nog köpa lite av dessa hem till stan också.
Vi har fått upp lite julpynt och stjärnor även här nu.
Men det är nog snön utanför fönstret som ger den mesta julstämningen nu.
Hoppas verkligen vi får en massa snö till jul i år.

img_1879

 

0
6 kommentarer

Adventsbaka

Ska ni baka lite julgodis i helgen?
Här kommer 10 tips på lite godingar ni inte får missa.
Klicka på det texten över bilden på det receptet ni vill komma till.

Saltlakritsfudge
salt

Oreotryfflar med polkaströssel

oreo

Saffranstryfflar

saffrans

Chokladdoppad kola
cho

Saffranskola med rostad kokos
rostad

Wienernougat med mjölkchoklad
wien

Mozartrulle med polkakross

moz

Mintkakor
mint

Polkafudge med vit choklad

polka
Bästa knäcken så klart! 

knack

0
Kommentera

Spröda och frasiga churros

Godkväll,

Fredag imorgon och då sitter ni säkert och letar efter goda recept här på bloggen.
Och detta är ju bara något ni måste prova att göra snart.
Magiskt gott! Onyttigt i massor men fint för själen. Glöm inte följa mig på instagram för fler mat- & baktips
@jennysmatblogg

img_0283

Du behöver:
2 1/2 dl mjölk
125 gram smör
1 tsk salt
2 msk strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
5 ägg

Rapsolja till fritering

topping:
1 dl strösocker blandat med kanel

Gör så här:
Lägg mjölk, smör, salt & socker i en kastrull och låt sjuda upp. Blanda ner mjölet under omrörning, och fräs ett par minuter tills degen släpper från kastrullen. Lägg degen i en ren bunke och knäck ner ett ägg i taget under omrörning. Tills degen blir slät och jämn.img_0280

Hetta upp en djup kastrull med olja till cirka 180 grader och spritsa ner lite av degen i taget.
låt de friteras tills de blir gyllene. Vänd sida på dem då och då.
När de är färdiga låt dem rinna av på ett papper och doppa runt den i socker och kanel. Serveras genast, men lite nutella och färska bär.

Magiskt

  img_0306

2
2 kommentarer

Nya vinterjackan

Godmorgon,

1 december idag och vår klocka ringde lite extra tidigt. Startade dagen med Julkalenden, och vi gillade första avsnittet. Ska bli riktigt spännande att följa årets saga. Idag blir det massa jobb, lunch med en vän och sedan måste jag till det stora blå/gula varuhuset och handla värmeljus + servetter. Tog en bild på gårdagens fynd, min nya vinterjacka med stor fuskpäls. Jag hittad den på New Yorker, av ren slump. Brukar sällan eller aldrig hitta kläder där. Men jag handlade lite nya kläder till Thelma, och sprang på denna. Gillade att det var lite längd på den.

img_1540-2
Gillade att det var päls i fodret också, värmande och gosigt.

img_0870

Trevlig torsdag på er.

Och på återseende senare med nytt recept.

0
11 kommentarer

Fylld choritzo

Snabbt middagstips har vi här.

Det var länge sedan jag gjorde fylld choritzo, vet inte varför för det är jättegott.
Man kan fylla med vad man har hemma, lite stark ost, lite finhackad soltorkad tomat eller som här nedan.
Mozzarella- & Jalapenos

img_1077
img_1095

Det här behöver du :
choritzo
mozzarella
finhackad jalapenos

Gör så här: 
Ställ ugnen på 225 grader.
Skär ett snitt på längden i korven och fyll den med små bitar av mozzarella och jalapenos.
Lägg dem i en ugnssäker form och gratinera dem i 10 minuter i ugnen eller tills de får färg.

Serveras därefter med potatismos.

1
2 kommentarer

Nougattryfflar

Kikar förbi med ett smarrigt jultips.
Krämiga nougattryfflar som smälter i munnen!  Dessa är ett måste till julgodisbordet. Enkla att göra och går typ inte misslyckas med.

img_1056-1

img_1038-1

Detta behöver du:
200 gram rumsvarm nougat ( te.x guldnougat)
1 dl grädde
1 msk smör
florsocker

Gör så här: 
Låt grädden sjuda upp på svag värme. Ta bort från värmen och bryt ner nougaten & vänd ner smöret.
Rör tills smeten blivit blank. Häll upp i en liten klädd form. Låt svalna i minst ett par timmar innan du skär upp i lagom stora munsbitar. Doppa i florsocker och så är det klart att servera.

Mumsfillibabba.

1
1 kommentar

Frågestund

Hej igen, 

Jag kom på att det var evigheter sedan vi hade frågestund. Och det är något ni har efterfrågat så vi kör ett sådant inlägg idag. Så undrar ni något om resor, recept, inredning, hur jag jobbar så ska jag försöka besvara det. Jag får många frågor på Facebook, instagram & bloggen och ibland missar jag att svara för att det helt enkelt kommer för mycket kommentarer. Så är det något du undrar över eller har frågat om så fråga igen.

Undrar du om saker från arkivet, kopiera gärna länken så jag vet vilket recept eller inlägg ni funderade på 🙂
Jag fyller på med svar på frågor allt eftersom här i kommentarsfältet.

img_1030-1
Blå hyacinter kan vara det finaste. Och så doftar den galet gott också. img_1032

0
52 kommentarer

Juliga köttbullar

Kanske har du planer på att slänga ihop en riktigt god julsmörgås till helgen. Då vill jag i god tid tipsa om dessa goda köttbullar.
Kryddade med jul och som är busenkla att göra.

img_9765

Det här behöver du :

500 gram blandfärs
3/4 dl ströbröd
1/2 riven gullök
1 msk oxfond konc.
1 1/2 dl grädde
1 ägg
1 tsk salt
1 – 2 kryddmått malen kryddpeppar

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader. Rör ihop ströbröd med grädde, och låt svälla i 10 minuter. Blanda köttfärsen ,med salt,ägg, lök, fond och kryddpeppar. Rör om tills allt är riktigt blandat. Rör sedan ner gräddblandningen och rör om ordentligt.. Smöra en ugnsplåt, och börja forma köttbullarna och lägg på plåten När alla är färdiga så gräddar du dem tills de fått en vacker gyllene färg och är ordentligt genomstekta. Rör om då och då på plåten, så det blir en jämn färg på alla köttbullar,
(ca 20 minuter – det beror på hur stora köttbullarna är )

0
4 kommentarer