Snickerstryffel

Godkväll,

Detta blev ett lyckat experiment av alla de godisrester jag hade hemma. Lite skafferitömning helt enkelt, och godiset blev bland det godaste jag gjort. Jag hade mest mjölkchoklad, men blandade några rutor mörkt och några rutor vit choklad. Tillsammans med krämig jordnötssmör och salta jordnötter så blev det banne mig en helt fantastisk kombo.
Prova vettja

För fler tips på julgodis finns jag på instagram : @jennysmatblogg

img_2263img_2247
Det här behöver du till denna gudomliga snickerstryffel:
1 dl vispgrädde
200 gram choklad (mjölk- mörk- eller vit choklad)
1 dl jordnötssmör
2 msk nutella
1 näve salta jordnötter

Topping lite choklad och jordnötter

Gör så här: 
Koka upp grädden tills den sjuder. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen och rör tills den är blank.
Vänd ner jordnötssmör och ett par msk nutella om du har hemma, annars kan du utesluta den. Rör tills du har en jämn smet.
Rör ner jordnötterna och vänd upp allt i en klädd form.
Toppa med lite jordnötter och hackad choklad.

3
20 kommentarer

Tryffel med vit choklad

En magiskt god tryffel gjord på vit choklad, och med en liten touch av citron.
Så god och busenkel att göra.

img_2311-2 img_2326-3

Det här behöver du:
3/4 dl vispgrädde
skalet av 1 citron ( ekologiskt )
200 gram vit choklad

Garnering: Kokos

Så här gör du:
Låt grädden sjuda upp på svag värme. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen.
Rör tills du har en bland smet. Riv ner skalet av en tvättad citron och blanda väl. Ställ in i kylskåp tills tryffeln har stelnat. Jag hade min i frysen en nån timme för att den skulle bli mer lätthanterlig. Forma sen små kulor som du sedan rullar i kokosen. Jag hade en tallrik med vanlig kokos och en med några droppar röd karamellfärg.

Sedan är det klart att serveras.

Godiset förvaras i kylen, och kan med fördel frysas ner.

3
9 kommentarer

Julklappstips

REKLAM FÖR MIN BAKBOK

Hej där,

Hoppas ni har en härlig söndag.
Det är så roligt att kunna följa på instagram hur böckerna kommer fram till er. Tagga #bakamedgodis så kan jag se hur fint boken pryder er hylla i köket eller vad ni provbakar för något till söndagskaffet. Kakboken gick på omtryck nu i veckan igen, tror det är fjärde gången nu. Jag känner sådan tacksamhet för att bonnier trodde på mig, och att jag fick chansen att göra denna boken tillsammans med duktiga fotografen Ulrika Poussette. Alla som gjort en egen bok vet vilket jobb det är bakom, vilken tid, stress, press och till sist glädje när den äntligen är klar. Och den blev precis så där pastellsöt som jag hoppats.

img_2073

img_2114

”Baka med godis” är en bok som innehåller allt gott man kan tänka sig.
Chokladigt, salt, sött och surt.

 

Kladdkakor
Småkakor
Pajer
Tårtor
Glass
Biskvier
Pannacottor
Julgodis

 

Nu i dessa julklappstider så vill jag tipsa om att den går att köpa HÄR I MIN WEBSHOP
Köp den till en vän du tycker om, kanske någon som behöver ny inspiration. Eller bara någon som vill lära sig baka.
Eftersom det bara är enkla & lätta recept så har jag sett att det är många som köper den till barn och barnbarn.
Det är så roligt att läsa.

Boken finns även att köpa på adlibris.se, bokus.se, cdon.se eller i en bokhandel nära dig.
Och passa på om ni vill ha den, för den hinner nog inte gå i tryck ännu en gång innan julhandeln.

img_2084 img_2131

0
2 kommentarer

Bookbeat och julklappstips

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE BOOKBEAT


Hej där,

Sitter ni precis som jag mycket framför dataskärmen. Vi är nog rätt många av som jobbar så här på veckorna. Här på bilden är en vanlig syn hemma hos mig. Jag redigerar bilder, provsmakar bakverk / maträtter medan jag lyssnar på bra böcker. I och med samarbetet med bookbeat så har jag lyssnat på fler böcker än jag tillsammans läst under flera år. För min del beror det på att jag sällan tar mig tid att sätta mig och läsa böcker. Så det är sjukt bra med ljudböcker, då kan man lyssna medan man är ute promenerar, tränar eller reser. Gillar´t

img_0470

 Jag lyssnar gärna på deckare, och har hunnit beta av flera av Lars Kepler böcker.
Denna är hans senaste ”Kaninjägaren” och den är riktigt läskig. Så jag lyssnar helst på den dagtid, haha. Andra bra böcker är Martina Haags senaste, Gula citroner små och alla Mari Ljungsteds böcker.

Tipsa mig gärna i kommentarsfältet om fler bra böcker att lyssna på!

img_0421

På Bookbeat finns böcker för alla smaker. Du kan både lyssna och läsa mängder böcker här.  För alla nya medlemmar kan jag erbjuda er 1 månad gratis om ni registrera er HÄR eller klickar er inpå bookbeat.se anger koden jennysmatblogg

√ Lyssna fritt 1 månad!
√ Lyssna & läs så mycket du vill
√ Välj bland tusentals böcker
√ Ingen bindningstid. Kom igång direkt!

img_0403-1

Sedan ett JULKLAPPSTIPS i samarbete med bookbeat.

Ett riktigt bra erbjudande för er som vill ge bort en prenumeration till någon ni tycker om.
Det är ett presentkort där du kan ge bort:
1 månad för 169 :-
3 månader för 449: –
6 månader för 849 :-

För att komma till det julklappserbjudandet Klicka här

0
3 kommentarer

Snögubbar, pepparkakor och varm choklad

Godkväll,

Hoppas ni har en fin helg. Här på öland har vi det toppen, det är lite extra mysigt att vara här i stugan när det ligger ett litet snötäcke över marken. En värmande brasa, varm oboy och god fika, ja så ser vår helg ut. Nu är Nomi piggare och kusinerna kom hit en sväng och lekte, de byggde snögubbar & lyktor i snön. Barnen lekte med vi staplade ved i vedbon. Kan vara bra och ha om det blir en kall vinter.

img_1952

Efter att man varit ute i kylan en stund så är det extra gott med lite värmande chokladmjölk.

img_1953-1

Klockan är snart 18 här och det är middag på gång. Vi har en stor gryta som just nu står och puttrar på spisen. Doftar väldigt gott, så vi hoppas att den ska smaka. Får återkomma med recept på den vid ett senare tillfälle.

img_1966

Trevlig kväll där ute! 

0
2 kommentarer

Sjukstuga

Hej hej,

Jag och Nomi vaknade upp till ett vitt snötäckt öland.
Vi kom hit redan igår för Nomi kände sig inte kry nog att gå till skolan. Så vi packade in oss i bilen och åkte till stugan bara hon och jag. Resten av gänget kommer idag. Vi tog en sovmorgon och tittade på julkalendern på play när vi vaknade, hennes feber är fortfarande kvar. Men vi hoppas det vänder snart. Men tills dess skrotar vi runt i myskläder och äter glass i stora lass framför tv:n

img_1842

img_1866
Det blev en en sen frukost med lite allt möjligt gott ( det som fanns i kyl & skafferi ). Vid frukostbordet och med ett stort glas o`boy så säger hon: ”Mamma frukosten är alltid mycket godare i stugan”

Gulligt sagt, och visst är det så. Jag håller med ♡

img_1860
Glasen är från IKEA, bytte ut alla udda och gamla. Och ska nog köpa lite av dessa hem till stan också.
Vi har fått upp lite julpynt och stjärnor även här nu.
Men det är nog snön utanför fönstret som ger den mesta julstämningen nu.
Hoppas verkligen vi får en massa snö till jul i år.

img_1879

 

0
6 kommentarer

Adventsbaka

Ska ni baka lite julgodis i helgen?
Här kommer 10 tips på lite godingar ni inte får missa.
Klicka på det texten över bilden på det receptet ni vill komma till.

Saltlakritsfudge
salt

Oreotryfflar med polkaströssel

oreo

Saffranstryfflar

saffrans

Chokladdoppad kola
cho

Saffranskola med rostad kokos
rostad

Wienernougat med mjölkchoklad
wien

Mozartrulle med polkakross

moz

Mintkakor
mint

Polkafudge med vit choklad

polka
Bästa knäcken så klart! 

knack

0
Kommentera

Spröda och frasiga churros

Godkväll,

Fredag imorgon och då sitter ni säkert och letar efter goda recept här på bloggen.
Och detta är ju bara något ni måste prova att göra snart.
Magiskt gott! Onyttigt i massor men fint för själen. Glöm inte följa mig på instagram för fler mat- & baktips
@jennysmatblogg

img_0283

Du behöver:
2 1/2 dl mjölk
125 gram smör
1 tsk salt
2 msk strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
5 ägg

Rapsolja till fritering

topping:
1 dl strösocker blandat med kanel

Gör så här:
Lägg mjölk, smör, salt & socker i en kastrull och låt sjuda upp. Blanda ner mjölet under omrörning, och fräs ett par minuter tills degen släpper från kastrullen. Lägg degen i en ren bunke och knäck ner ett ägg i taget under omrörning. Tills degen blir slät och jämn.img_0280

Hetta upp en djup kastrull med olja till cirka 180 grader och spritsa ner lite av degen i taget.
låt de friteras tills de blir gyllene. Vänd sida på dem då och då.
När de är färdiga låt dem rinna av på ett papper och doppa runt den i socker och kanel. Serveras genast, men lite nutella och färska bär.

Magiskt

  img_0306

1
2 kommentarer

Nya vinterjackan

Godmorgon,

1 december idag och vår klocka ringde lite extra tidigt. Startade dagen med Julkalenden, och vi gillade första avsnittet. Ska bli riktigt spännande att följa årets saga. Idag blir det massa jobb, lunch med en vän och sedan måste jag till det stora blå/gula varuhuset och handla värmeljus + servetter. Tog en bild på gårdagens fynd, min nya vinterjacka med stor fuskpäls. Jag hittad den på New Yorker, av ren slump. Brukar sällan eller aldrig hitta kläder där. Men jag handlade lite nya kläder till Thelma, och sprang på denna. Gillade att det var lite längd på den.

img_1540-2
Gillade att det var päls i fodret också, värmande och gosigt.

img_0870

Trevlig torsdag på er.

Och på återseende senare med nytt recept.

0
11 kommentarer

Fylld choritzo

Snabbt middagstips har vi här.

Det var länge sedan jag gjorde fylld choritzo, vet inte varför för det är jättegott.
Man kan fylla med vad man har hemma, lite stark ost, lite finhackad soltorkad tomat eller som här nedan.
Mozzarella- & Jalapenos

img_1077
img_1095

Det här behöver du :
choritzo
mozzarella
finhackad jalapenos

Gör så här: 
Ställ ugnen på 225 grader.
Skär ett snitt på längden i korven och fyll den med små bitar av mozzarella och jalapenos.
Lägg dem i en ugnssäker form och gratinera dem i 10 minuter i ugnen eller tills de får färg.

Serveras därefter med potatismos.

1
2 kommentarer