Las Vegas och Grand Canyon

Hej igen.

Klockan är kväll här nu, närmare bestämt strax efter tio på kvällen. Och här kommer en himla massa bilder från vår tid i Vegas, jag har ju tagit flera hundra varje dag. Men jag försöker korta ner så gott det går. Gårdagens middag åt vi på restaurang : 800 ° som bara ligger ett par kvarter från oss. Det påminner lite om Subway, att man bestämmer genom glasfönster vilken bas och topping man vill ha. Pizzan tog på riktigt bara några minuter att få serverad. Den bakades i deras stenugnar som ni ser på bilden, mycket väl godkänt fick denna middag.

img_4978
img_4988
Mätta och belåtna gick vi en sväng på stan, Vegas är ju som finast på kvällen.
Det finns saker att se överallt, vattenshower, eldshower, musik och dans.
img_5102

img_4975
img_4989
img_4966
Alla lampor, storbildsskärmar och blinkade ljus är vad jag förväntat mig av staden. Fantastiskt roligt att få vara här. Men efter dessa dagar känner vi oss rätt klara, och imorgon drar vi vidare med L.A igen. Men innan det var dags att åka så ville vi såklart se Grand Canyon. Vi var lite i valet & kvalet om vi skulle bila dit, men efter en snabb summering av vår tid här så insåg vi att vi inte skulle hinna. Så vi bokade en helikoptertur, så himla häftig.
img_5008
Vi valde att flyga på eftermiddagen, för vi ville se solnedgången över Canyon.
Maffigt är bara förnamnet, det är lite svårt att föreställa sig hur stort det är.
img_5037
img_5052
img_5060

Själva flygturen tog nästan 2 timmar. Detta är första gången vi flyger helikopter, så bara det var en upplevelse i sig. Och så fint det var att flyga in över staden sedan och se allt ovanifrån. Helt magiskt!

img_5096
Kvällens middag blev på Cheesecake Factory, tänk att jag för bara några år sedan trodde att det bara fanns fika här. Cheesecaken är sååå GODA, och det är maten också. Rekommenderas varmt.

img_5103
img_5105

Till förrätt beställde vi en en stor tallrik med nachos+ tomatsalsa + gräddfil+guacamole. Till varmrätt tog jag fish & chips, valde dock sötpotatis-strips istället för vanliga. Mumsfillibabba.

img_5110
Jonathan tog Burritos med kyckling.
Barnen valde som vanligt burgare & pizza. Haha. img_5114-2Vi valde Reese cheesecaken till efterrätt.
Majj Gadd så god.
img_5125

Nu mina vänner är det dags att jobba,
och så lovar jag att återkomma om en stund igen med nya recept.

På återseende snart.

Förresten… Jag har nu spelat upp 50 kronor på kasino och vann.. ingenting 😉 Fast nu har jag provat.
Och jag tycker fortfarande inte om att spela bort pengar.

0
Kommentera

Tacofredag?

Fredagskväll och kanske även tacokväll? 

 Det hade vi lätt haft om vi var hemma. Efter all julmat & alla hamburgare/ pizzor här i USA ska det bli extra gott med den traditionella tacofredagen. Fast den vardagliga husmanskosten saknar jag nog mest. Har så mycket nya recept jag ska prova nästa vecka, yeeeej. Och för att inte prata om alla nya efterrätter & onyttigheter som jag ska prova fram.

Tacos eller vad har ni ätit idag?

taco-1

Detta är en typisk Jenny-Tacos med extra allt. Jag öser alltid på för mycket, så det går aldrig att äta mina tacos snyggt.
Imorgon kommer nya tips här på sajten på vad du kan göra om du får över tacos idag.

Håll utkik imorgon 🙂

0
3 kommentarer

Recept på semmelkladdkaka

Den ljuva semmeltiden närmar sig med stormsteg.
Kanske kan du bjud på denna goding tills dess?

För fler mat- & baktips finns jag på instagram också: @jennysmatblogg

img_1667

Det här behöver du:
smör+ ströbröd till formen
150 gram smör
100 gram mandelmassa
2 tsk kardemummakärnor
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt

Topping: 
2 dl lättvispad grädde
florsocker
75 gram mandelflagor

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smörj & bröa formen.
Smält smöret & riv mandelmassan i en skål, mortla kardemummakärnorna & rör ner både smör & kardemumma med mandelmassan. Vänd sedan ner resten av ingredienserna i skålen och rör tills allt har blandat sig. Häll över smeten i formen och ställ in i mitten av ugnen i cirka 18- 22 minuter.  Låt svalna i kylskåp ett par – tre timmar innan servering.
Rosta mandeln i en torr stekpanna så att den får nötig färg. Låt svalna under tiden du vispa grädden och bred över kakan, pudra över florsocker &  på med den kalla mandeln

0
10 kommentarer

VIVA LAS VEGAS

Heeeej,

Idag är vår andra andra dag i Las Vegas och ja detta stället är verkligen helt galet. Hur-mycket-folk-som-helst & på kvällarna är det mängder med blinkade lampor, tv-skärmar och musik överallt. Vi har träffat Elvis, Spindelmannen, Michael Jackson, Batman bara för att nämna några. Det finns saker att se överallt och går man in på ett av hotellen här längst vägen så finns det affärer, restauranger & casino i överflöd.

img_4859
Nomi hittade några godisfigurer utan för den stora Reese´s butiken. Passar på att fota i dagsljus, på kvällarna går det knappt att komma fram på gatorna.

img_4865

img_4866
img_4864
Lunchen blev såklart på ett av våra favorithak : Shake Shack.
img_4869 img_4870

Japp en stadig lunch innan vi började utforska staden.

img_4878 img_4936
Eiffeltornet och frihetsgudinnan finns här i små versioner.
Lyser jättefint på kvällen. img_4886
Grabbarna inväntar vattenshowen. Den är väl ett miniformat av Dubais stora show.
Extra fint på kvällen kan tilläggas, och den visas en gång i kvarten.img_4890
Vi gick in ett STORT köpcenter, och så här såg det ut inuti ? Kändes ju som det var kväll och vi var utomhus.
Vi beställde in kaffe och glass på ”uteserveringen”, det är roligt att bara sitta och titta på allt som händer.
img_4900 img_4902

Fikapaus efter att vi promenerat en sisådär 17000 steg.  img_4917

En gullig butik med handgjorda tvålar.
Luktade väldigt gott. img_4892

Casinon finns i alla hotell och längst gator. Varken jag eller Jonathan är särskilt intresserade av att spela.
Men vi ska väl spela upp några kronor innan vi åker hem, bara för att. img_4925 img_4942
I cocacola-butiken stötte vi på den busiga coca cola björnen.
Precis efter att jag tagit denna bilden så bet han Melvin. img_4945
Här finns hur mycket hotell som helst.
Men vill man bo i ett specifikt hotell ska man boka i tid. Det fanns bara cirka 18 procent hotellrum kvar när vi bokade dagen innan.
img_4948
Vårt slottshotell, det är riktigt häftigt från utsidan! Men skulle jag boka igen skulle jag välja ett annat. Till er som funderar på att resa hit så kan jag tillägga att hotellrummen har sett sina bästa dagar, och skulle behöva en uppfräschning. På plussidan så ligger hotellet jättebra och vi har nära till allt. img_4949

0
11 kommentarer

Godaste pastasåsen

Detta är en riktig favorit här hemma. En krämig pastasås med bacon & svamp.
Lika snabb att laga som pastan tar att koka. Dessutom en mycket billig vardagsmiddag.

img_2858
Det här behöver du till 4 personer: 
1/2 finhackad gul lök
2 pkt bacon
15 st champinjoner
3 dl creme fraiche
1- 2 tsk sambal

Gör så här:
Klipp baconet smått och fräs den tillsammans med löken till de är gyllene.
Klyfta och vänd ner svampen och fräs ett par minuter. Vänd sedan ner crème fraîche & lite sambal oelek. Vill du ha pastasåsen lite mindre krämig så tillsätt lite av pastavattnet.

Servera sedan med färsk pasta & god sallad

img_2885

0
1 kommentar

Genom Death Valley

 

Hej,

Ja då vart det kväll igen här i amerika, dagarna går förfärligt snabbt när man har roligt. I skrivande stund är vi just incheckade och framme på vårt rum. Ni ser hotellet på instagram om ni är nyfikna @jennysmatblogg heter jag även där. Vi var tvungna att ta ett lunchstopp på vägen, innan vi åkte över Death Valley.

img_4762
Vi provade Carl´s JR för första gången.
Mycket goda burgare & pommes, hit kommer vi absolut komma tillbaka. 

img_4754
Min hamburgare med extra allt ser ni här under. Många hamburgare har det blivit på denna resan, inte mig emot.
Jag föredrar att äta rejält med mat, mycket hellre än att sitta och peta i någon tjusig 12-rätters meny med luft & salladsblad på tallriken 😉

img_4759

Mätta och belåtna så drog vi vidare på vår resa. Death Valley kan jag varmt rekommendera för er som ska ut på roadtrip. Ett vackert ökenlandskap med massor utav skiftningar i naturen. Det finns mycket att titta på längst vägen.

img_4776
Sommartid blir det riktigt varmt här, så här vill man ha en bil som inte riskerar att bli gå sönder eller bli överhettad av värmen.
Vi fick dock nöja oss med 17- 19 grader idag, helt lagom för oss. img_4777

Tydligen ska det finnas gott om skallerormar i detta område,
som TUR var så såg vi inte en enda.

img_4787
Något som man ska ha i åtanke när man bilar så här är att allt tar längre tid än man tror. Man stannar och äter, fotar eller så kan det bli trafikstockning. Våra planerade turer tar nästan alltid 1 timma längre än vi planerat. Vi tycker att cirka 4 timmar är lagom att sitta i bilen de dagar vi reser.
img_4806
Vackra vita berg i Death Valley. Dessa vyer vill ni inte missa om ni är i närheten.

img_4824

Nu ska jag förbereda lite inlägg på bloggen & svara på massa mail innan det är dags att sova.
Hoppas du får en riktigt fin torsdag.

0
2 kommentarer

Kreolsk Kycklinggryta

Detta är en god och smakrik gryta som passar lika bra till vardags som till fest.
Och denna syltlök gjorde bara hela denna grytan! Bli inte rädd för att det är en massa ingredienser i denna, för den är så värt allt besvär. Mumsfillibabba. Gillar man fläskfile bättre än kyckling så går det bra att byta ut.

img_2706

img_2685-2

Det här behöver du till 4 personer:
smör
600 gram kycklingfile
salt & peppar
2 stycken choritzokorvar
1 stor gul lök
10 stycken klyftade champinjoner
1 röd paprika
2 dl vatten
3 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
1 tsk kinesisk soja
maizena
salt
1/2 tsk oregano
1/2 tsk timjan
1 dl svarta oliver
1 dl syltlök

Serveras med ris

Gör så här: 
Skär kycklingen i små bitar och fräs den i smör i stekpannan tills den är genomstekt. Krydda med salt & peppar. Skär paprika, lök & svamp, korv i mindre bitar. Lyft över kycklingen på en tallrik medan du steker den löken, den ska bara bli glansig. Vänd ner korven paprika och svampen och bara hetta upp allt – då lägger du tillbaka kycklingen. Vänd i vatten, grädde, fond & soja. Låt allt sjuda upp, önskar du tjockare konsistens kan du reda av grytan med lite maizena. Smaka sedan av grytan med salt, oregano, timjan. Sist du ner syltlök & oliver, när allt blivit genomvärmt är grytan klar att servera.

4
9 kommentarer

Från San Francisco mot Las Vegas

Hej hej 
Då var vi framme på vårt stopp längst vägen i den lilla staden Bishop. Nästan alla hotell var fullbokade, vi bokar bara kvällen innan vi ska fara. Men vi hittade ett ok, Holiday Inn. Rent & fräscht, med gratis parkering & frukost. Dock vet vi ju att frukosten sällan är värt det, men vi var glada att få ett hyfsat rum. Frukosten kan vi äta på någon av restaurangerna här runtomkring innan vi far vidare imorgonbitti.

Matstoppet blev längst med vägen, och det blev Taco Bell ( igen ) Vi kan typ allt om amerikansk snabbmat. Det blir ju så när man reser med barn. Pasta, pizza & burgare- jag tror jag har koll på alla ställen just nu. Haha.
img_4652

Sedan påbörjade vi resan över bergen mot Las Vegas. Inte trodde jag att det skulle vara så mycket snö här. För ett par dagar sedan gick vi i shorts och linne i Los Angeles. img_4666
Men här uppe i bergen har det snöat massor, många vägar är avstängda pågrund av vinterväglaget.
Så här måste man åka med snökedjor på däcken, som man liksom knöt fast. Det här med vinterdäck verkar de inte ha på samma sätt som i sverige.img_4680
Snö i drivor, och det var så vackert! Men denna resan tar nog längre tid än att resa över Reno.
Vi körde road 50 fram till vi tog av på 395.
img_4689

Många timmar blev det och när vi väl lämnade bergen så var utsikten magisk!
Det är så vackert här. Dessa vägar åker man nog oftast på sommaren, så åker ni som vi över vintern. Glöm inte att kolla att du har ”snowchains”, här uppe hände mkt olyckor för dem som inte hade rätt däck.
img_4701img_4694 img_4699
Vackra berg och dalar,
jag är så glad att vi valde denna vägen istället för den snabba motorvägen. img_4709 img_4722
Litet tips är att köpa med sig mat och dryck när man reser här, det finns inga riktiga matstopp på länge.
När vi kom fram till Bishop så hittade vi snabbt en populär pizzeria. Det var länge sedan jag ätit så här goda pizzor.

img_4751

img_4724

img_4732
Jag beställde en calzone, fylld med ost, paprika, pepparoni, jalapenjos.
img_4749
Jacob, Melvin & Nomi åt Hawaii & Vesuvio. Medan Jonathan tog en jättegod pizza med extra allt.
Har ni vägarna förbi rekommenderas detta stället jättemycket.img_4738

Vi har precis spa:at nu, de hade en mindre avdelning på hotellet.
Och nu är det dags för att boka vårt nästa boende i Las Vegas.

Hörs snart igen. 

0
7 kommentarer

Recept på potatisplättar

Januari sägs vara årets fattigaste månad. Så jag tänkte köra massa billiga mattips nu till er som önskar det. Om du får lite kokt potatis över efter middagen, spara dem och gör potatisplättar dagen efter.
Gott, billigt och vegetariskt.

img_0355

Det här behöver du för 3-4 portioner:
4 medelstora kokta kalla potisar
2 ekologiska ägg
2 1/2 dl vetemjöl
5 dl eko. mjölk
1/2 tsk salt
smör

Gör så här:
Pressa potatisarna ner i en skål, knäck äggen och rör ihop dem med potatisen.
Vänd i mjölk, mjöl och salt och rör ihop allt till en jämn smet. Hetta upp en stekpanna och grädda plättarna 3 och 3. Servera sedan med rårörda lingon eller valfri sylt.

img_0336-1

1
5 kommentarer

Vår roadtrip i Kalifornien

Hej hej
Nu som först tror jag att vi på riktigt börjat komma in i den rätta dygnsrytmen.
Vi klarar att hålla oss vakna tills efter klockan åtta på kvällen, och vaknar inte fem på morgonen längre. Jeeeey. Hos oss i USA är klockan nu tio över nio på kvällen, vi är tillbaka på hotellet efter en god middag.

Dagens frukost åt vi på Mels ett par kvarter bort från hotellet.

img_4630
Lite Elvis Presley- inspirerat med musik och mat. img_4614
Pommes till frukost, ingen här tycker det är konstigt.
Och å andra sidan så står sig många timmar på en sådan här frukost.

img_4620
img_4626
Idag stod det spårvagn på schemat,
något man måste ha gjort innan det är dags att lämna staden.
img_4632 img_4634

San Francisco är en häftig stad att semestra i, men jag tycker att det räcker med tre dagar här.
Imorgon så åker vi vidare mot nästa stopp på resan. Så taggade för att få se mer av Kalifornien.

img_4639

Middagen ikväll var nog bästa middagen hittills. Den åt vi ett par kvarter från vårt hotell på en liten sport-restaurang som hette Jillian´s

Burgare med extra allt och krispiga sötpotatisar. Mums. 
img_4642

Hörs snart igen. 

0
5 kommentarer