CHOKLAD- & KOLABROWNIE


Denna ljuvliga brownie bara måste ni prova snart. Magiskt god.

Fotograf: Maria_barlund

Botten
120 gram Smör
120 gram Mörk Choklad
3 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
3 dl Vetemjöl
2 msk Kakao
1 krm Salt
100g hackad Mjölkchoklad

150g grovt hackade Marshmallows
1 burk karamelliserad mjölk = färdigkokad sötad kondenserad mjölk

Chokladtryffeltäcke
125g hackad Mjölkchoklad
125g hackad Mörk Choklad
1,5 dl Vispgrädde

Gör så här
Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad. Rör i sockret, vaniljsockret och äggen. Sikta i mjölet, saltet och kakaon. Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin. Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20x30cm. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min. Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg. Bred över dulce de leche över marshmallow lagret. Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Bred tryffeln över dulce de leche-lagret.

15
4 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

BUTIKSHÄNG

.
Hej där,
Välkommen Måndag och ny vecka. Hoppas helgen varit till belåtenhet.
Vissa dagar är det bara trevligare än andra att springa runt och glutta i butiker.
Speciellt nu under hösten, då vill jag typ byta ut ALLT. Denna gosiga tröjan provade här, men som vanligt fanns inte min storlek så jag fick klicka hem den här. Kan man ha för många mjuka tröjor nu denna årstiden ? Tror inte.


Tog en kaffe och efter fika & lite fönstershopping så styrde jag kosan hit och kände väl mer eller mindre att det var dags att riva ut och byta ut allt hemma. Hahah….. Men riktigt så illa är det väl inte. Blir inte ni också sugna på att förnya hemmet till hösten / vintern.

Denna snyggelisnygga spegel villhöver jag verkligen.
Och bänken var också så fin.


Samma sänggavel som Nomi har, verkligen superfin. Vi fick klicka hem den på nätet, då den inte fanns på lager i butik. Finns i flera olika färger HÄR


Plädar kan man inte få för många av. Så många snygga hade de nu.
Sedan har jag suttit i telefonkö för att få köpa ved. Men alltså det är omöjligt, slutsålt överallt.
Så det kanske inte är så dumt ändå att bunkra upp med massa filtar och plädar inför den kommande vintern.

Kram på er där ute.

12
Kommentera

ÄPPELPAJ I PORTIONSGLAS

.
När hösten stormat in så här härligt så finns det väl inget bättre än att börja skörda från trädgården och baka massa gott. Dessa små ”mini-pajer” är så busenkla att göra dessutom.
Varsågoda



Till 4 portioner: 
2-3 röda äpplen
3 msk smör
3 msk strösocker
1/2 tsk kanel
1 1/2 dl vispgrädde
2 dl smulor av kakor (jag valde digestivkex)
+ extra vaniljvisp

.
Gör så här: 
Skala och skär äpplena i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och vänd ner bitarna.
Strö över socker och kanel och låt dem småputtra tills de är mjuka. Låt svalna. Under tiden vispar du grädden fluffig. Varva sedan kaksmulor, äppelkompott, vaniljvisp och grädde.

Serveras direkt. Smaklig spis.

3
2 kommentarer
REKLAM FÖR HELLOFRESH

RABATT PÅ HELLOFRESH


.

Heeeej raringar,
Veckomatsedlar i all ära, ibland är det skönt att slippa åka och handla och förbereda. Då vill jag slå ett slag för HelloFresh som jag gärna använder mig av, speciellt under stressiga perioder om året.
Och just nu har de ett specialerbjudande till alla nya medlemmar. För just ni får ni upp till : 1359 kr RABATT på 5 kassar från HelloFresh på de fem första boxarna. KLICKA HÄR


Med HelloFresh får du alltid god och lättlagade middag, Bästa är att du själv kan välja ut vilka receptkort du vill ha med i just din box. Välj mellan 18 olika middagar varje vecka.
Matsvinnet minskar också då maten är planerad precis så att det ska passa era receptkort. I boxen finner du ingredienserna i påsar, som är märkta med en färg, den färgen tillhör sedan ett receptkort. Vilket gör det enkelt att veta vilka produkter som ska vara med i receptet.

Enkelheten är också toppen då barnen också lätt kan hjälpa till med middagen.
Dessutom kan du kan över en box när du vill , eller avsluta prenumerationen precis när det passar dig.
Av alla matkassar / boxar jag har provat så är HelloFresh den absolut bästa. Så jag rekommenderar den starkt.


Kram och finaste söndagen önskar jag er.

9
Kommentera

VECKOMATSEDEL

Då startar vi igång denna söndagen med en veckomatsedel.

Måndag Kesoplättar ( LCHF )
Tisdag : Lax med krämig täcke av getost
Onsdag : Baconinlindad kyckling i ugn
Torsdag : Fiskgryta med sötpotatis
Fredag : Lax med citronsås & räkor

IMG_0784

Det här behöver du till 4 personer:
4 portionsbitar lax


Citronsås:
1 1/2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1/2 msk hummerfond
1 citron
nyskalade stora räkor

Gör så här: 
Börja med att ställ ugnen på 200 grader. Lägg den tinade laxen i en ugnssäker form. Gör citronsåsen i en kastrull. Värm upp grädde, crème fracihe och fond, riv ner det gula skalet och pressa ner citronsaft efter egen smak och tycke. 1-2 msk citronsaft hade jag i min sås. Häll citronsåsen över laxen. Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills laxen är klar.
Toppa med nyskalade räkor och servera genast.

Smaklig spis,

* * * * * * * * * * *

NUTELLATÅRTA

Du behöver 2 tårtbottnar, baka gärna ett par dagar innan och frys in.
Så blir den lättare att dela. Ungefär 3/4 går åt till själva fyllningen av tårtan, 1/4 räcker till spacklingen.

1 Chokladtårtbotten cirka 25- 26 cm : 
smör & ströbröd till formen
150 gram smör
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa flingsalt
1 1/2 dl hett vatten

Nutellafyllningen:
400 gram rumsvarmt smör
500 gram philadelphiaost
2 1/2 dl nutella
1 1/2 dl karamelliserad mjölk ( = färdigkokad )
2 1/2 dl florsocker
1 dl kakao
2 dl vispad grädde

Mörktryffel till spritsad topping: 
60 gram mörk choklad
75 gram smör
1/2 dl strösocker
3/4 dl nutella

250 gram hackade hasselnötter

Dekorering: 25 st Ferrero Rocher

Gör så här:
Ugnen 175 grader.
Börja med att smöra & bröa formen.  Fortsätt med att smälta smöret och vispa ihop äggen i en kopp.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner smör och de lättvispade äggen. Vänd sist ner de heta vattnet och häll upp i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20- 30 minuter- eller tills den är färdig. Frys gärna ner bottnarna när de är färdiga, blir lättare att jobba med då.  När det är dags att börja med tårtan så dela varje tårtbotten i 2  delar. Dvs 4 bottnar sammanlagt.

Nutellafyllningen:
Vispa det rumsvarma smöret mjukt och tillsätt philadelphiaosten i, vispa så att allt blir smidigt. Vänd ner den karamelliserade mjölken, nutellan, florsocker, kakao och vispa tills allt blir blankt och fint. Vänd ner den vispade grädden tills allt har blivit en jämn och fin smet. Ställ denna kallt medan du gör den mörka tryffeln, mät upp smör & socker i en kastrull på svag värme, på svag värme tills allt socker smält. Ta bort från platta och bryt ner chokladen, rör tills allt smält och vänd sist ner nutellan. Låt svalna, har du bråttom går det bra i ett vattenbad. Blir det för hårt för att spritsa går det bra att värma upp igen.

Nu kan du börja bygga tårtan, varva varje lager med nutellafyllning som du strösslar hasselnötter över. Spara ungefär hälften av alla nötter som du sak dekorera tårtans kanter med. När alla lager är på plats så spacklar du hela tårtan med nutellafyllningen.  Jag använde mig av en slickepott / stekspade. När du är nöjd med spacklingen så kan du piffa till kanterna med de sista hackade nötterna. Jag kupade händerna med nötter i och gick runt tårtan så, lite pilligt men de fastnar lätt.

Till sist spritsa den mörka chokladfrostingen och dekorera med Ferrero Rocher godisar.

* * * * * * * * * * * * * *


1
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR FÖR LINDEX

KLADDKAKA & PROVHYTTEN MED MIG

.
Hej där ,
Kikar förbi med både god kladdkaka och sedan lite hösttips från butik,
varsågoda

IMG_5631

Nomnom.

Det här behöver du för att baka kladdkaka :

 3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk med karamelliserad mjölk
( eller kondenserad sötad mjölk som kokat i tre timmar )

Topping : Rice crispies + 120 gram mjölkchoklad

 

 Gör så här:
Den karamelliserade mjölken hittar ni i vissa affärer vid bakprodukterna , annars går det bra att koka egen. Med sötad kondenserad mjölk kokar du denna karamelliserade kolakräm. Om du anv dig av kondenserad mjölk så ta bort pappret runt och koka den oöppnade konservburken i en stor gryta med mycket vatten , vattnet ska hela tiden täcka burken. Efter att den kokat i tre timmar kyler du ner burken.  Detta  moment kan förberedas redan dagen innan, förvara den kokta burken i kylskåp sen.
Nu kan du börja med kladdkakan : Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter,   Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten  i den, och  klicka ut kolakrämen i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Smält mjölkchokladen över vattenbad och rör ner ett par dl rice crispies och bred över den crispiga chokladtoppingen över kladdkakan och ställ svalt fram till servering.

IMG_5612


Lördagseftermiddag här nu och jag vaknade nyss till liv för 2:a gången idag, Nomi å jag bäddade ner oss för ett par timmar sedan i soffan för att kolla film. Vi toksomnade bägge två tillsammans med katterna. Men nu har vi piggnat till, så vi ska ge oss ner till Ica för att handla dricka och gottis och göra ett till försök att kika på film igen. Men innan dess var jag en runda på stan för att shoppa lite hösttröjor. Väldigt utplockat i alla storlekar, därför är det så smidigare att handla på nätet. Tips !

Denna hittar du HÄR Finns i massa härliga färger.
Jag testade även denna i beiget och den nedan i brunt.


Dock var samtliga slut i min storlek så jag får skicka efter på nätet.
Kan bara inte hundra bestämma mig för vilken färg. Men ni har röstat för den bruna – så den kanske det blir då.

Denna cardigan är så gosig, finns i 2 olika färger.
Gillar nog den ljusa bäst…. tror jag. Men den bruna är också väldigt snygg.

Denna blårutiga skjorta hade jag köpt om jag liksom inte redan hade tre identiska hemma.
Så användbar, och söt.


En stickad poncho med fransar.
I brunt / beiget.


Sist men inte minst en härligt pang-blå stickad kofta
Som matchar sött till mobilskalet,


Allt för mig, men förresten såg på hemsidan att det var 20 % rabatt på alla byxor också på Lindex.
Så passa på att klicka hem era favoriter,

Happy shopping.

10
Kommentera
ANNONSLÄNK FÖR BUBBLEROOM

KREOLSK GRYTA

.
Godkväller,
Här kommer ett sent middagstips som kanske kan passa fint tills imorgon. I dag kändes det som riktig höst här hemma i Kalmar. Och vad passar då bättre än härliga värmande grytor.


img_2735

Det här behöver du till 4 personer:
smör600 gram kycklingfile eller fläskfile
salt & peppar
2 stycken choritzokorvar
1 stor gul lök
10 stycken klyftade champinjoner
1 röd paprika
2 dl vatten
3 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
1 tsk kinesisk soja
maizena
salt
1/2 tsk oregano
1/2 tsk timjan
1 dl svarta oliver
1 dl syltlök

Serveras med ris

Gör så här: 
Skär kycklingen i små bitar och fräs den i smör i stekpannan tills den är genomstekt. Krydda med salt & peppar. Skär paprika, lök & svamp, korv i mindre bitar. Lyft över kycklingen på en tallrik medan du steker den löken, den ska bara bli glansig. Vänd ner korven paprika och svampen och bara hetta upp allt – då lägger du tillbaka kycklingen. Vänd i vatten, grädde, fond & soja. Låt allt sjuda upp, önskar du tjockare konsistens kan du reda av grytan med lite maizena. Smaka sedan av grytan med salt, oregano, timjan. Sist du ner syltlök & oliver, när allt blivit genomvärmt är grytan klar att servera.

Och vad som också passar hösten till är lite härliga stickade tröjor. Just nu så är det dessutom REA PÅ REA på Bubbleroom. Med koden 30extra får du alltså ytterligare 30 % rabatt på alla REAPLAGG . KLICKA HÄR

4
Kommentera

POTATISMUFFINS

.

Dessa godingar passar till allt, till grillad kyckling, till ugnsbakad fläskfilé eller varför inte stekt oxfilé.
Festligare kan det knappt bli med potatis- prova till helgen vetja.

Det här behöver du till 4 potatismuffins :
400 gram potatis ( jag hade mjölig sort )
25 gram smör
1 1/2 dl riven lagrad ost
2 stora ägg
salt + peppar

Garnering : Ost

Gör så här :
Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
Ställ under tiden ugnen på 225 grader. När potatisen är klar så pressar du ner den i en skål , genom en potatispress. Rör ner smör, ägg , salt och peppar och osten. Rör till en jämn smet, och fördela i muffinsformar ( eller som jag gjorde på bilden, klippte ut bakplåtspapper och la i min muffinsplåt. ) Fördela smeten och toppa sedan muffinen med lite god riven ost. Grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 15 minuter eller tills de fått en fin färg.

Serveras genast !

19
6 kommentarer

TIPS FRÅN ER, OCH MITT TIPS TILL ER.

Godmorgon,
I dag står det Onsdag den 31:a Augusti i kalendern, min energi är inte riktigt på topp av olika anledningar. Ska berätta mer för er, när jag orkar – tack för att ni finns.
Jag är iallafall på väg till Växjö för att hänga med Klara, och vi ska hämta upp barnbarnet på förskolan. Och det känns så mysigt att få följa med på. Han är på inskolning nu veckan nummer 2, och ska idag för första gången sova middag där. Gullis, orkar knappt ta in att vår lilla bebis är såååå stor. Inskolningen går superbra, liten dagis-kille nu då.

Efter önskemål så har jag plockat med mig massor av päron till Jacob & Klara,
för de vill prova massa nya recept.
Har ni tips på fler Päronrecept det så tar vi / de gärna emot sådana !

Och efter att vi tar emot tips från er så får ni dagens supertips från mig.
För det är sådan GRYM rea nu på Lexington Massa fina sängkläder, heminredning och kläder.
Passa på vetja. Ni hittar massa fina prylar HÄR just nu.


Nu packa in i bilen och fara mot Växjö,
Tack för att ni kikar förbi.
Kram <3

9
1 kommentar
ANNONSLÄNKAR FÖR MIO

MORGONLÄSNING


.
Godmorgon raringar,
Nu är det inte många dagar kvar i Augusti. Snart kliver vi in i september, det är nu min favorit årstid börjar. Hösten med all den friska och krispiga luft och alla färgglada löv, bästa tiden för att vara ute och gå långpromenader. Och något som jag alltid blir sugen på att göra under hösten är att börja piffa inomhus, kanske någon ny färg eller lite nya kuddar eller till och med byta ut lite möbler.

Vardagstipset för att få kaffet så där extra gott, är att du skaka mjölkpaketet eller som i mitt fall så har jag alltid den vegansk barrista ”mjölken” innan du häller ner det i kaffet. Och vips så har du en härlig skummad kaffe.

Man kan ju tycka att det ju var lägligt att Mio-katalogen dök ner i lådan. Jag vill måla om i köket och byta ut mina tråkiga kökstolar. Har egentligen varit inne på det två höstar nu. Men kan inte bestämma mig.

Vad tycker ni om dessa?
Eller dessa eller dessa ?

Skriv gärna i kommentarsfältet

11
3 kommentarer