INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

HÖSTFINT PÅ TRAPPEN

Godmorgon där ute
Hoppas ni har sovit gott. Om inte annat är det ju Fredag och en helg som närmar sig.
Jag har bokat in sovmornar och lata dagar i pyjamasen i dagarna två, äta lata frukost framför morgon-tv:n och inte ha bråttom någonstans. Hur låter det ?
I går gjorde jag lite höstfint på trappen, det behövdes kan jag lova. Hade både två och tre halvdöda växter där i mina krukor. Men nu är det iordning igen. Och på Söndag blir det lite kroppkaksfest för Melvin, han har ju numera fyllt 17 bast och storasyskonen vill komma och fira honom, så det blir mysigt.

Så här höstfint blidde det med de nya planteringarna, sen sopade jag rent trappen och diskar upp ljuslyktorna och dekorerat med frukten från trädgården. Tror ni någon av tonåringarna märkte det när de kom hem. Haha… Näe, så så mycket för den ansträngningen.

Och sedan såg jag det här på Cerveras hemsida :

Snacka om schysst RABATT, 50 % och massa fint och bra och ha saker.
Klicka här
Och gillar ni varumärket smeg så var det också på 20 % rabatt på deras sortiment. Klicka här

9
Kommentera
INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

MATIG HÖSTSOPPA

Det här är en soppa för hela familjen med pasta , kyckling och len grädde.
Serveras gärna med ett gott bröd. Så enkelt , gott och billigt.

Det här behöver du;
500 gram kycklingfileé
smör
salt & peppar
8 dl vatten
500 gram passerade tomat
5- 6 dl valfri pasta
1 vitlöksklyfta
2 scharlottenlök
1 msk chilisås
2 små morötter
2 msk koncentrerad kycklingfond
1 bit purjolök
2 1/2  dl vispgrädde
100 gram färskost
lite cayennepeppar alt. chiliflakes

Serveras med : bröd och god riven ost ( jag valde västerbotten)

Gör så här :
Bryn kycklingen i smör, krydda med salt & peppar.
När den nästan är klar så fräser du den hackade scharlotten löken de skivade mörötterna  , och chilin tillsammans med kycklingen tills den är helt genomstekt.
Häll i vatten och passerade tomater , och kycklingfond. Vill du göra soppan mer rund och mjuk i smaken så ha i grädde. Red av soppan med färskosten.
När det börjat sjuda så häller du i valfri nästan färdigkokt pasta, och låter den sjuda tills den är helt klar.
smakar av med salt, peppar och om ni som jag gillar stark mat kan man smaka av med lite cayennepeppar.  Toppa med en god ost , och med en god bröd bit.

Innan servering så toppar du soppan med purjolök

* * * * * * * * * * * * *

Och när vi ändå pratar hösten så sprang jag på en superbra rabatt på fina jackor.

25 % RABATT just nu på massa fina jackor.
Så är du i behov av en kan du ju alltid börja att kika här.

Nu ska jag förhöra läxor och diska undan efter middagen

På återseende imorgon.

5
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

JENNYS HERRGÅRDSKYCKLING

Godkväll raringar,

Ett av de mest googlade recepten på bloggen kommer här,
Har ni inte provat så är det dags nu. Och så tips på massa fina utomhusmöbler och tillbehör nu när det närmar sig vår med stormsteg. Massa fint till din trädgård eller balkong hittar du här

Recept till 4 personer på herrgårdskyckling:
 4 kycklingfileer
smör
salt& peppar
100 gram rökt skinka
2 msk finhackad persilja
4 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
1 1/2 dl riven herrgårdsost

Gör så här: 
Ställ ugnen på 225 grader. Bryn kycklingfilerna runt om i en stekpanna så att de får fin färg. Salta & peppar under stektiden. Lägg dem i en form och strössla över den strimlade skinkan. Blanda ihop creme fraiche, persilja, dijonsenap, och riven ost. Fördela ut röran över kycklingen och skinkan. Och ställ in imitten på ugnen, i cirka 20 minuter- eller tills kycklingne är klar. Servera med klyftpotatis eller ris.

13
Kommentera

LAX MED TÄCKE AV VÄSTERBOTTENSOST



.
Godkväll raringar,
Jag har precis dukat undan kvällens middag, och fått in all disk i maskinen. Eftermiddagen gick åt att ringa runt och leta prao-plats till Nomi. Till sist hittade vi en förskola som Nomi ville vara på och som hade tid att ta emot henne. Så nu har vi löst det, Och Nomi är nöjd och glad.

IMG_5195

Till 4 portioner :

4 laxbitar
1 1/2 dl creme fraiche ( valfri smak )
3 dl grädde
1 skvätt med chilisås ( beroende på hur starkt du gillar)
Salt & peppar

Gratinering : Riven västerbottenost.

Serveras med potatis eller bara en sallad

Gör så här :

Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg laxfilerna i smord form , rör ihop creme fraiche, grädde och chilisås i en skål.
Smaka av med salt. Häll över såsen över fisken och riv över rikligt med god ost.
Gratinera i ugnen tills fisken har en innerteperatur på cirka 58 grader.  ( cirka 15- 20 minuter)

Servera med kokt potatis och en god sallad.

Efter middagstips kommer tips till Höstgarderoben.
Gillar att det för massa färg nu, vem blir inte glad av det.

Och jag fick dessutom precis nys om att de är 25 % RABATT,
nu på Cellbes, med koden 2223

Happy Shopping.

4
2 kommentarer

ÄLGGRYTA

.
Hej på er,
Hoppas tisdagen börjat bra.
Höstkänsla i luften här i Kalmar, och jag älska´t.

Det här hade jag i min älggryta: 
1 kilo grytbitar av älg
smör
salt & peppar
2 gula lökar
2 morötter
1 msk tomatpure
8 dl vatten
4 msk konc. viltfond
2 1/2 dl rött vin
3 msk kinesisk soja
200 gram trattkantareller
2 dl vispgrädde
1 tsk torkad timjan
1 msk svartvinbärsgele eller lingonsylt
salt, peppar

Toppa med lingon

Gör så här:
Hetta upp en gryta med smör & fräs grytbitarna med salt & peppar tills de får vacker färg.
Slanta ner morötterna & klyfta ner löken & vänd om så att de blir glansiga. Pressa ner tomatpuren och mät i vatten, fond, vin & soja och låt allt sjuda upp. Låt stå och småputtra länge under lock ( gärna 4- 5 timmar tills köttet är mört och fint) Mot slutet är fräser du upp kantarellerna i en anna stekpanna och tillsätter smör när vätskan kokat bort. Och fräs tills du fått en fin färg på dem. Vänd ner i din gryta, och runda av med gelé & grädde och smaka av med timjan salt och peppar.

* * * * * * * * * *

Och i å med höstens intåg så är det alltid roligt att förnya garderoben.
Mysiga koftor, gossiga jackor och snygga jeans.

Här är några av mina favoriter just nu.
Sedan har jag klickat hem en ny parfym. Ska visa er senare,

Kram och önskar er en fortsatt fin start på dagen

3
2 kommentarer

ÖREBRO & SMULTRONGÅRDEN


Hej där raringar,
Detta är en måndag som bara rusat förbi utan att jag egentligen har fått så mycket gjort, eller det har jag ju men inte de sakerna jag hade planerat. Nu är iallafall kylen påfylld inför barnveckan, väntar hem kidsen när som helst och idag står de spagetti med baconröra på menyn. Mums.
Helgen som gick gjorde jag ett besök i Örebro, faktiskt första gången jag stannade till där om vi inte räknar med den gången jag hämtade hem våra katter, men det var en bit utanför stan.

Och är man i närheten av Örebro måstre man ju åka och kramas lite med fina Vickan.
Har ju inte sett henne sedan vi var i Dubai, och detta firade vi med lite bubbel. Det är så enkelt att umgås med en annan bloggerskan, hon precis som jag vet ju att vi ska fota under dejten 😉


I lördags blev det ett besök till ett av kalkbrotten, så vackert.
Kul att få se det, och tydligen skulle vattnet inte vara så kallt. Men jag badade inte, då jag hade planer på att åka vidare till Smultrongården för lite lunch.

Kaffe och god smörgås blev det där. Ett trevligt ställe med lite heminredning och fina kläder.
Värt ett litet stopp om man har vägarna förbi.


Jag avslutade vackra Örebro med en middag på Fratelli, som Vickan hade tipsat om. Och jag blev inte besviken, där fanns allt möjligt smarrigt på menyn.
Så Örebro har bjudit på en helg med god mat & ett besök till Smultrongården, massa jobb
och så häng med Viktoria. Mys!

16
1 kommentar
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

30 % RABATT PÅ DYRASTE VARAN HOS ELLOS

Hej igen,
Kikar förbi med ett superduper erbjudande, och det vet jag att ni gillar.
För just nu så får ni 30 % RABATT hos Ellos på den dyraste varan,
om ni anger koden 455721 i kassan.

Här kommer mina fem snygga favoriter. Hur snyggt med turkos soffa.
Koden omfattar allt hos Ellos, dv.s möbler,
kläder & skönhet.


Vitrinskåp som är behagligt grönt, och hur söt fåtölj.
Villhöver båda två.


Denna hade varit så fin i mitt kök. Och hade jag haft en gammal sommarstuga eller torp hade jag lätt klickat hem den dit.



Sängkläder, sänggavlar och nattduksbord.
Glöm inte att ange koden 455721 kassan så får ni 30 % rabatt. Klicka er in på Ellos hemsida här

Trevlig kväll

3
1 kommentar

VECKOMATSEDEL

Godkväll på er,
Precis hemkommen från en liten minitrip till Örebro, där jag även träffade fina Vickan.
Kalendern säger söndag den 11 september, och jag har landat i tv-soffan och har planerat att följa valvakan. Spännande.

Söndagar betyder ju också veckomatsedel så det kommer här nedan.

Måndag Ugnspannkaka med pizzasmaker
Tisdag: Smördegsinbakade köttfärsknyten
Onsdag: Kokt potatis med lax & kall romsås
Torsdag: Kasslergryta med pasta
Fredag : Butterchicken

Till 4 portioner behöver du: 
800 gram kycklingfilé / alt kycklinglårfilé 

Till marinaden behöver du: 
3 vitlöksklyftor
1 dl naturell yoghurt
2 msk riven ingefära
2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 tsk malen spiskummin
1 1/2 tsk chilipulver

Till grytbasen behöver du : 
olja / smör en klick av varje.
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk riven ingefära
2 cm finhackad chili i olika färger 
1 ½ tsk garam masala
1 tsk malen koriander
2 stycken kanelstång
1 förpackning krossade tomater á 500 g
2 msk tomatpuré
2 msk strösocker
2 dl vispgrädde


Gör så här: 
Skär kycklingen i lagom stora bitar. Rör ihop ingredienserna till marinaden och vänd ner kycklingen. Låt stå kallt i några timmar, detta kan du med fördel göra över natten. 
Värm olja och lite smör i en stekpanna och fräs kycklingen i några minuter.. Lägg åt sidan. Skala och hacka löken, som du sedan fräser i smör i samma tills den blivit glansig. Tillsätt hackad vitlök och fräs i några minuter till. Rör i kryddorna och tillsätt krossade tomater, tomatpuré och socker. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter. Plocka ur kanelstången och kör såsen slät med mixerstav eller matberedare. Häll tillbaka såsen i en kastrull och tillsätt grädde och kycklingen. Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter, eller tills kycklingen är klar. Blanka av grytan med en klick smör. Smaka av med salt och peppar. Hacka över lite färgglad chili ( vill ni inte ha hettan så kärna ur frön och fröväggar ordentligt. 

* * * * * * * * * *

Något gott till kaffet: Smunkar

IMG_6494
Här kommer ett snabbfika-tips.
Jag har inte bakat eller friterat munkarna själv, utan de är köpta på hemköp 4 stycken för 25 :- .
Makalöst gott med färska munkar, och ännu godare när de smakar semla.

Jag skar av toppen på munkarna, och gröpte ur dem lite för att få plats med mandelmassa-fyllningen.
Mandelmassa + lite ovispad grädde som jag rörde ihop till en kräm.
Fyllde sedan munkarna med detta. Vispade grädde och spritsade runt om.
På med locket, pudra med massa florsocker

ÄT OCH NJUT!


2
Kommentera

HELGFRULLE

.
Goooomorgon gott folk,
Hoppas ni haft en fin vecka och vaknat upp till en lugn och fin lördag.
Det är väl alltid mysigt att duka extra fint till helgen, äta frukost länge framför tv:n och prata igenom veckan som passerat.

Hemmagjord musli ( recept HÄR ) frallor, olika sorters ost, bär och grönsaker.
Less is more gäller inte söndagsfrukostar. 

Jordgubbar och passionsfrukter är så gott! 

O´boy är obligatoriskt när det är helg.
Äta frukost i pyjamas/ myskläder också. Min frulle och första portionen. Obs är det helgfrulle så ska man äta länge och mycket. 

Och på tal om att duka fint
…. kolla in denna godbit!


På Önskelistan står denna snyggelisnygga tekanna i gjutjärn.
Hur fin ?


Nu hoppa ur jamsen och fånga dagen.

12
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

OREO MUD CAKE


En galet gooood kaka som ser mer komplicerad ut än vad den är!
Denna måste ni prova.

Botten:

150 g smält smör 
3 dl strösocker 
1 dl kakao 
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 förpackning Oreokakor
Fyllning & topping:
300 gram vit choklad
100 gram mörk choklad
100 gram rumsvarmt smör
2 dl grädde
1 förpackning Oreokakor Mini (alternativt vanliga Oreokakor och delade på mitten) 
1 påse Marshmallows Mini
1 dl O´hoy chokladsås

Gör så här:

Smält smöret , (ta en rymlig kastrull då du 
skall blanda ner övriga ingredienser till botten i kastrullen) och låt det 
svalna av lite.Blanda i resten av ingredienserna, ta ett ägg 
i taget och avsluta med mjölet.Grovhacka Oreokakorna och blanda med i 
smeten.Häll smeten i en rund smörad och bröad 
springform.Jag bröar med kakao.Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15 
minuter, låt kakan svalna lite.Finhacka chokladen till fyllningen, värm 
grädde i en kastrull och rör ner chokladen.Klicka i smör och rör till en jämn smet, låt 
svalna lite. (Koka upp om det inte tjocknar)Lägg minimarshmallows på den gräddade kakan, 
spara lite marshmallows till topping.Häll över fudgesmeten och häll på resterande 
marshmallows, tryck ner minioreokakor lite varstans, ringla över 
chokladsås.

Låt kakan svalna och stelna i kylen minst 2 
timmar, gärna över natten, den blir ännu bättre med tiden.

* * * * * * *

Här kommer sötaste presenttipsen :

Söta burkar med tändstickor – gå-bort-present eller varför inte till julklappsspelet! Sötaste jag sett, och du hittar dem här


Perfekta efterrättsglasen ( finns sällan i butik så smidigare att klicka hem ) Du hittar dem här.
Perfekta för mousse , pannacotta eller portionspajer. Och huuuuur fina?

Sedan något till vinhyllan.

Jag har dessa champagneglasen – så fina och goda att dricka ur. Du hittar dem här
Bättre att klicka hem än att springa omkring och leta i butik, för de är oftast slut där.

Sedan mina fiiiina vinglas,

Du hittar dem här
Älskar dem!

Så det får bli dagens tips.


5
1 kommentar