På väg hemåt

Kikar förbi en sväng, vi sitter i bilen på väg hemåt från Ikea.  Jonathan kör så jag hinner jobba lite, bra uppdelning tycker jag. Vi hittade massa fina växter på blå-gula varuhuset, och även gardiner till vardagsrummet. Nu återstår bara att se om de passar… ja gardinerna alltså.

Fixade lite vårfint i köket igår, med att plantera lite lökar.IMG_7631Denna söta diskborste gillar jag. Är dock inte säker på vart jag köpte den.
Men gissningsvis ullared…

IMG_7637

Vi har varit och beställt mattorna. Här var de nya mattproverna som vi valde mellan. De är marmorerade för att de ska vara tåligare. Både snyggare och mer praktiskt tycker jag, Vi valde den mörkaste upp till vardagsrummet.
Och den beiga/grå blev det till vardagsrummet nere. En ordentlig bit på 4*3 meter men när man ändå ska specialbeställa vill man inte ha för liten.
IMG_7623

Hörs senare.

0
2 kommentarer

Till minglet

Gomorron gomorron,

Här gör vi oss klara för att åka och kika på lite möbler & beställa mattan, tusen tack för alla tips. Det blev dock ingen av de mattproverna ni såg utan vi åkte och hämtade fler och blev helt sålda på en. Ni får se sen när det blir klart såklart. Här kommer ett litet förslag till minglet. Jag har skrivit om detta tidigare, men det tål att nämnas igen.
Chips funkar alltid, servera dem gärna med lite extra gott på.

IMG_6963Te.x en klick med mascarpone eller creme fraiche
stenbitsrom
hackad rödlök
finklippt dill

0
1 kommentar

Nystädat och nypiffat

Hej hej

Fredagkväll och huset luktar gott av ajax och citron.
Bästa starten på helgen är det att ha ett nystädat hem, och gärna med en ny bukett blommor på bordet. Haha, vad gammal jag låter. Men jag gillar det, och det var precis så vi startade denna helgen. Eftermiddagen ägnade jag åt att fara omkring och uträtta ärenden, handla mat & införskaffa lite nya växter.

Ni brukar tycka att det är roligt att se lite ”hemma hos”-bilder. Och här kommer ett gäng.

IMG_7489

Behövde lite rejäla grönväxter, då nästan alla mina har kastat in handduken.
Antingen vattnar jag dem för mycket eller så glömmer jag helt bort dem.

IMG_7499
Ville ha något nytt till badrummet.
Och hittade en jättestor fredskalla som fick följa med hem. Oopps… rättelse växten heter ju flamingo 🙂

IMG_7551
Kanske svårt att få en rättvis bild av den, men det är rejäl. IMG_7572 (1) IMG_7586
Nya doftljus, denna tror jag att jag köpt på ullared.
Brukar bunkra doftisar när jag är där.
IMG_7611
Även en bukett med små små röda rosor fick följa med hem.

IMG_7507

IMG_7515
Kunde inte motstå att köpa ett gäng söta pärlhyacinter,
de ger verkligen hopp om våren.
IMG_7542

Nu ska jag hjälpa Nomi & hennes kompisar att måla naglarna.
De ska iväg på disco ikväll, gissa om de är peppade för det.

På återseende

0
12 kommentarer

Kyckling i ugn

Lite tips på fredagsmiddag kommer här.
Kyckling med bacon är alltid smarrigt! Adderar vi lite sås på detta, och nötter och fetaost… ja då blir det ännu smarrigare.
Mums

Det här behöver du:
3-4 kycklingfileer
2 pkt bacon
4 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
3 msk kinesisk soja
1 tsk rödavinbärsgele

Toppa med smulad fetaost, ev. strimlad soltorkad tomat + cashewnötter

Servera med potatispure

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Linda in kycklingfilen i bacon. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn denna runt omkring tills den får en vacker färg.
Lägg i en ugnsfast form, vispa ihop crème fraîche, grädde, soja och gelé och häll över formen. Ställ in i ugnen i cirka 30-40 minuter, eller tills kycklingen är färdig. Toppa med fetaost & nötter innan servering.

2
1 kommentar

Pannkaksrullar med nutella

Dessa händer att jag gör ibland till helgfrukosten, när jag vill göra mig till lite extra.
Barnen & ungdomarna i huset är tokiga i dem såklart, pannkakor + nutella går ju inte misslyckas med.

IMG_7304 (1)

 

Det här behöver du till en massa nutellarullar:
2 1/2 dl vetemjöl
1 nypa salt
1/2 tsk vaniljsocker
3 eko ägg
6 dl eko standardmjölk

Fyllning:
Nutella

Gör så här.
Jag brukar göra smeten en timme innan det är dags , så att den hinner svälla tills det är dags att grädda. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker, i en skål- vispa ut med lite av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölk och ägg och vispa till en slät smet.
Jag har inget smör i smeten, det har jag sedan i stekpannan när jag gräddar. Låt pannkakorna svalna något innan du fördelar nutella över halva. Rulla ihop och skär upp varje pannkaksrulle på tre.
Klart att servera.

0
1 kommentar

Jag ser det snöar

Godmorgon,

Här blev det en väldigt lugn morgon. Barnen vaknade innan väckarklockan och frukosten var uppäten långt innan den brukar vara. Jacob skjutsade dem till skolan, för Jonathan är på konferens. Så det innebar att jag kunde börja jobba redan innan klockan åtta, vilket lyx.

Min lilla arbetshörna i köket. IMG_7411
En stor kopp kaffe och en sprakande brasa i köket är inte helt fel.

IMG_7392Utanför toksnöar det, vilket är jättemysigt! Och hoppas snön stannar kvar till sportlovet.
Sen får det gärna töa bort fort som bara den. Sen vill vi ha sol & vår, eller hur ?

IMG_7348

Altanen som blev klar i somras. Vi hade tänkt oss att måla både staket och kryssen under altanen i vitt.
Men efter att ha pratat med svärmor som verkligen har öga för sådant, så tror jag att vi kommer måla in kryssen under altanen i samma färg som dörr & fönsterkarmar. Det vill säga vinrött, ser fram emot att se det färdiga resultat. Men vi har några månader kvar innan vi kan börja måla.

IMG_7418 IMG_7430

Jag önskar er en riktigt fin torsdag

Hej på ett tag

0
8 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Moussecheesecake med mjölkchoklad & center

En riktigt krämig chokladmoussetårta.
Kanske något att bjussa gästerna på denna till helgen ….
Omnomnom

img_4729-1

Botten:
200 gram cookies ( te.x Maryland )
80 gram smält smör

Mousse:
3 gelatinblad
400 gram mjölkchoklad
250 gram mascarpone
500 gram philadelphiaost
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk vatten
1 rulle center

Topping: 
färska hallon
1 rulle center

Gör så här:
Mixa kakorna till smulor och rör ihop med det smälta smöret.
Pressa ut blandningen i en rund springform med avtagbara kanter. ( cirka 22-24 cm) Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Smält chokladen försiktigt i micron eller över vattenbad ( den ska inte bli för varm )
Vispa ihop mascarpone& färskostmed en elvisp i en bunke. Vispa grädden tills den är ordentligt fast och bildar stadiga toppar. Vänd ner grädden tillsammans med chokladen i mascarponeblaningen, vänd försiktigt med en slickepott tills allt är väl blandat.
Krama ur gelantinbladen och värm dem tillsammans med 2 msk vatten i en kastrull, de ska precis bara smälta. Rör ner detta i smeten, och rör kraftigt så att allt blandar sig väl. Grovhacka ner centern och blanda om fördela sedan ut jämt över kakbotten.
Låt stå och svalna i kylskåpet i minst 5 timmar, men gärna över natten.

Toppa med center och hallon.

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Och ett annat litet Tisdagstips är ju REA:N på Bubbleroom, där det just nu är upp till 70 % 
på alla dessa fina kläder. KLICKA HÄR.

1
22 kommentarer

Tårta med Fåret Shaun

Godmorgon internet och alla cybervänner 🙂

Här kommer en busenkel och festlig kalastårta till de minsta.
För att göra den ännu barnvänligare så gjorde jag grunden i själva tårtan av chokladbollssmet.
Även en tårta som inte kostar speciellt mycket att göra, och man kan lätt göra större så att den räcker till fler.

Muuums. 

  IMG_6665 (2)
Svart & vit marsipan finns i de större butikerna.
Om inte så kan ni säkert köpa en liten bit på ditt närmaste bageri.

Chokladbollssmeten:
300 gram smör
12 dl havregryn
4 dl florsocker
1 nypa salt
3 msk kallt kaffe
3 msk kakao
3/4 dl oboy
75 gram smält choklad

1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
marschmallows
svart marsipan
vit marsipan

Gör så här: 
Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet,
rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen & chokladen och ställ kallt i 1 timme. Ta fram och och arbeta ihop till en tårtliknande bulle ( se bild nedan ) vispa grädden med vaniljsocker den ska vara fast och bilda toppar. Bred grädden över tårtan. Kavla ut marsipanen tunt och forma först ut ansiktet till fåret Shaun. Placera ut över grädden i mitten på tårtan, sedan formar du öronen och ögon och mun. Detta är jättekul, bara fantasin sätter gränser. Placera ut marschmallows runt omkring fåret Shaun.
Lätt som en plätt!

IMG_6554 (2) IMG_6604 (2)

0
3 kommentarer

Baconinlindade fetaostbiffar

Husmanskost är alltid gott.
Prova att linda in vardagsbiffarna med lite bacon, detta ger fin-fin sälta till dem.

IMG_7226
Detta behöver du:
700 gram nötfärs
2 klyftor pressad vitlök
1 ägg
2  tsk torkad oregano
150- 200 gram smulad fetaost
Salt och svartpeppar
bacon

Till potatismoset:
mjölig potatis
varm mjölk
smör
salt och vitpeppar

Till såsen :
ev. steksky från biffarna
3 dl vatten
1 dl grädde
2 msk oxfond
1 msk kinesisk soya
salt och peppar
1 tsk rödvinbärsgele
maizena

Gör så här:
Koka potatisen mjuk, i saltat vatten.
Ställ ugnen på 200 grader.
Häll upp samtliga ingredienser ( inte baconen)  till till biffarna och rör ihop så att det blandar sig. Forma lagom stora biffar och rulla in i bacon. Lägg i en ugnssäker form och skjutsa in i mitten av ugnen. 20 minuter eller tills de är klara.

IMG_7184

 IMG_7192

Börja då med potatismoset: 

Känn på potatisen att den är mjuk, häll av vattnet och krossa potatisen med hjälp av en potatiskross eller elvisp. Värm upp lite mjölk och vänd ner lite mjölk i taget medan du vispar / rör ihop moset, en klick smör och smaka av moset med salt och vitpeppar.

Såsen:
 Häll i vatten i stekpannan och ev steksky från biffarna i ugnen, häll i grädde, soja & fond och låt sjuda ett par minuter. Smaka av såsen med salt och peppar, och vinbärsgelen. Önskar ni en tjockare sky red av den med maizena ( eller färskost är också gott  ) önskar ni en mörkare sås droppa ner ett par droppa soyakulör i såsen.

Så där nu är det klart att servera.
Mumsfillibabba.

0
6 kommentarer

Tisdagsplaner

Hej hej


Tusen tack för alla tips och råd om mattproverna.
Vi har våra favoriter, och har nu sållat ner till 2 prover. Vi ska känna lite på det ett par dagar till innan vi beställer.
Nu är det jobb framför datorn på schemat, sen efter lunch så har jag tid hos frisören. Inte en dag för tidigt…. Den sista veckan innan man har tid så blir håret bara helt hopplöst och tråkigt. Så jag ser fram emot att få ordning på det idag.


IMG_3438

Tänkte kika förbi med nytt recept på en stund.
Hörs då.

0
2 kommentarer