Själva steg vi upp i ottan för att checka in på flyget klockan 04.45 i morse. Zzzzzz…. Jag avskyr dåliga flygtider, men å andra sidan får vi en hel dag ”extra” med sol och bad. Så jag ska inte klaga, nej nej nej. Jag är så sjuk tacksam för att vi kan resa så här, och så extra glad att min syster och hennes familj också är med på resan. Det kommer bli så grymt roligt. Woop woop
Vi har hunnit med många resor, sist nu så var vi USA. Och jag vill gärna tillbaka och upptäcka ännu mer där. För er som missat om vill läsa om våra resor på bloggen, kan hitta dem i kategorin semester HÄR
Denna stranden minns jag som igår, vackra Bali.
Nomi var inte ens fyllda 1 år när vi var här. Minns att det var helt magiskt vackert, men flygtiden var väldigt lång när man reste med 4 barn.
Seychellerna hade magiska stränder.
Dubai är ett riktigt roligt resmål. Sol, bad , öken och roliga sevärdheter.
Och Malta… är helt ljuvligt.
Dit skulle jag gärna åka tillbaka till. Kanske också berodde på det superfina huset vi hyrde.
Och denna gången går resan till Kap Verde,
Kanske inte lika många utflykter som vi brukar göra, utan detta blir mer en chartersemester.
Med mest sol, bad, god mat och åka vattenrutchkanor.
För er som vill se ännu fler bilder & videos så finns jag ju även på instagram : @jennysmatblogg
Vad roligt att ni var så många som kikade förbi och kollade in YouTube -kanalen. Jag tror att så snart jag fått lite mer kunskap så kommer det gå som tåget. Men det är fortfarande mycket att lära sig och allt tar väldigt lång tid. Onsdag idag och jag åker snart till stockholm, måste ut till mitt lager för att signera fler böcker till webshopen. Sen har jag möte med säljare och agenter, en dag med massa möten med andra ord.
Ni får gärna hjälpa mig med förslag på vad jag ska laga & baka på YouTube.
Vad skulle vara roligt att se där tycker ni ?
Idag har jag jobbat med videoklipp, och jag hoppas så att ni kommer uppskatta min nya You Tube-kanal. Jag har ju matbloggat så himla länge att det faktiskt kändes som att det var på tiden att börja videoblogga om mina recept också. Och jag vet att jag har massor att lära mig om filmning, ljus och vinklar. Så kom gärna med feedback, det behöver jag. Och även Jacob som fixar med all redigeringen och klippning av filmerna. Tack.
En sak jag märkte rätt tydligt var att jag ju glömde att faktiskt fota under tiden, nu filmade jag bara.
Detta brödet är jättegott till maten eller buffén.
Vad behöver man för det här goda Cheesy Bacon-bread:
1 grekisk lantlimpa
2 dl riven ost ( tillex. gouda eller hushållsost)
1 pkt knaperstekt bacon
Finklippt ramslök / vårlök
Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader.
Skär snitt vågrätt och lodrätt över brödet så det bildar kuber på cirka 1*1 cm över brödet.
Skär ungefär halvvägs igenom. Fyll sedan skårorna med ost, bacon och ramslök.
Gratinera i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, eller tills osten smält och brödet får en krispig yta,
Väcktes av kaffe och frukost på sängen samt ett litet paket. Han är så fin min man, själv hade jag ju liksom inte köpt någonting.
Jag har planerat att bjuda på extra god middag ikväll. Inte helt tokigt det heller.
Firar ni alla <3-ans idag?
En av fördelarna med att arbeta hemifrån är att man inte behöver varken fixa sig i ordning eller klä upp sig. Väldigt soft att kunna gå runt och arbeta med en stor rufsig tofs på huvudet och i jamas. Jag gillar´t.
Här är min dagens: med mjukisklänning, leggings och de gosigaste raggsockerna.
Någon modebloggare kommer man inte bli då va.
Nyfixade naglar har jag dock,
ville ha något mer vårligt nu när vi snart pyser mot solen.
Nu ska jag starta igång dagen på riktigt.
Ska prova recept, köra en telefonintervju och kämpa mig igenom mailen.
Är ni precis som jag och bunkrar doftljus när ni hittar några bra?
Då kommer ni gilla detta budgettipset
Fyra fina doftljus för under 100 lappen (25 kr stycket), finns på rusta. Söta förpackningar, och doftar gott. Nej jag är inte ett dugg sponsrad, jag tyckte bara det var ett toppenpris. Sen hur bra & dryga de är det kan jag inte svara på än, köpte dessa till stugan.
Däremot hade de fått in ett parti med mina absoluta favoritljus ”Yankee”-candle. Höll på att missa dem först, för jag kände inte igen förpackningen. De kostar lite mer än de här över, fast 100 kronor är fortfarande ett bra pris mot vad Yankee kostar i andra butiker. Mycket nöjd över fynden. Jag köpte dem i fredags, så jag vet inte om de har kvar några i butikerna.
Imorgon är det alla hjärtans dag ♥
Tänkte att det kanske var på sin plats att tipsa om en god trerätters meny.
Lite extra gott måste man väl äta då!
Förrätt
Ostkex med skagenröra
Ostkexen till cirka 15 stycken:
5 dl riven lagrad ost
Skagenröra:
100 gram philadelphiaost
1/2 dl majonäs
600 gram oskalade räkor
2 msk hackad dill
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk pressad citronsaft
knappt en 1/2 burk med röd stenbitsrom
Dekorering: Räkor, röd rom & gräslök
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Skala och grovhacka räkorna, låt rinna av.
Rör ihop de övriga ingredienserna och till sist vänder du ner räkorna. Ställ kallt, till servering.
Riv osten och dela upp i små plättar på en ugnsplåt med bakpapper. Ställ in i mitten av ugnen cirka 5- 10 minuter, tills osten smält och börjat bubbla. Ta ut och låt svalna, lägg sedan ostkexen på ett fat eller ostbricka och klicka ut skagenröra & dekorera med räkor & gräslök
Varmrätt
Det här behöver du till 4 plankor:
1 kilo potatis
1 dl vispgrädde
4 äggulor
salt & peppar
Tillbehör:
1 st Fläskfile
600 gram Oxfile
2 Tomater
Frästa grönsaker som te.x
Sparris
paprika
sockerärter
Gör så här:
Ställ ugnen på 250 grader. Koka potatisen mjuk, och gör mos av den med potatiskross & blandar ner äggulor & grädde. Smaka av med salt & peppar. Lägg in plankorna i ugnen för att bränna av dem, i cirka 5 minuter. Ta ut och spritsa sedan / eller klicka ut ”duschesspotisen” över plankorna. Jag brukar låta moset svalna innan, för att lättare spritsa. Skiva under tiden upp köttet och fräs det hastigt i het stekpanna för att få fin färg, fläskfilen kan stekas nästan helt klar. Salta & peppra under stektiden. Fräs ihop lite grönsaker tillsammans, bara en kort stund så de behåller sin krispighet.
Lägg upp allt på plankan och skjuts in i ugnen, när moset har fått vacker färg så är det klart.
Ta fram och servera med valfria såser.
Efterrätt
Du behöver:
15 digestivkex
75 gram smält smör
Fyllningen:
5 st gelantinblad
2 st ekologiska ägg
400 gram färskost (te.x philadelphiaost )
2 dl creme fracihe
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron ( skal samt saft )
Gör så här:
Börja med botten. Mixa digestiven så det blir smulor. Rör ihop med smält smör och tryck ut i en rund form med avtagbara kanter. Ställ sedan in i kylen. Sedan gör du fyllningen. Lägg 5 gelantinblad i kallt vatten i cirka 5 minuter. Dela äggen i två olika skålar. En för vitan och en för gulan. Blanda gulorna med färskost, crème fraîche, socker, vaniljsocker och citronskal, rör tills då har en slät fin smet. Vispa sedan äggvitorna till ett hårt skum, och vänd ner i smeten. Pressa ur citonsaften i en kastrull, och värm upp den. Ta bort kastrullen från värmen och krama ur vattnet från gelantinbladen och rör ner i saften. Rör tills de blandats väl. Låt det svalna något innan du försiktigt häller ner det i smeten, under omrörning så att allt blandar sig väl. Häll blandningen över botten och låt den stå kallt i ett par timmar.
Sedan kan du börja med glasyren.
Blötlägg gelantinbladet i en skål med kallt vatten, i cirka 5 minuter.
Värm upp vatten och socker i en liten kastrull. Krama ur gelantinbladet och låt det smälta ihop med sockerlösningen.
Skrapa ur passionsfrukterna ner i sockerlösningen och rör om. Låt det svalna innan du försiktigt häller det på kakan.
Låt sedan kakan stå kallt i minst två timmar igen ( gärna längre) innan du serverar den.
Tjingeling,
Jaha då var det redan söndagskväll.
Känns inte som vi har hunnit göra särskilt mycket idag, vi har mest plockat och fixat här hemma. Jonathan var iväg och slängde granarna, såg inte så roligt att att ha dem liggandes i trädgården. Annars brukar vi låta lions plockar upp granarna, det är en bra tjänst. Men i år var vi inte hemma, och missade detta helt.
Köket känns mycket fräschare nu med lite färska blommor och örter.
Detta söta lilla citrusträd kunde jag såklart inte motstå.
Rosmarin är också lite fint att ha framme.
Även om koriander är min favorit att ha på mat. Tänk att för några år sedan gillade jag inte ens denna kryddan, men nu kan jag äta den till nästan all kyckling och så tacos så klart.
Koriander på tacos är ett måste. Mums.
Här hamnade kaffekopparna.
Tidigare satt en tavellist här innan, men tyckte det kändes mer ombonat med lite koppar.
Ja en ganska ovanlig söndagsmiddag hemma hos oss. Tadaaaa… Tacos.
Nästan så det känns som lite fredag bara för att man äter det på ”fel” dag.
Tack för att ni tittar förbi. Hoppas ni får en riktigt fin söndag.
Till 4 personer:
800 gram oxfile
smör
salt och peppar
olivolja
10 -12 små kokpotatisar
250 gram sockerärter
1 ask med körsbärstomater
1 röd lök
Toppa med knaperstekt bacon & klippt färsk gräslök
Fetaostkräm
2 1/2 dl creme fraiche
1 /2 pressad vitlöksklyfta
1 förpackning med fetaost
lite salt
lite italeinska salladskrydda
Gör så här:
Ta fram oxfilen minst 2 timmar innan. Ställ ugnen på 180 grader.
Mosa ihop alla ingredienser till fetaostkrämen och ställ kallt fram till servering. Stek oxfilen i smör med salt & peppar. Bryn den runt om tills den får vacker färg. Ställ sedan in den i ugnen med en köttermometer i den tjockaste delen av filen. Koka potatisen under tiden, och när köttet är klart ( för medium cirka 58-60 grader ) ta ut och rulla in filen i folie.Köttet ska vila i 10 minuter, så under tiden fräser du på tomater, sockerärter och rödlök med lite olivolja, de ska bara få lite färg och bli varma. Klyfta ner potatisen och skär upp köttet och fördela ut på ett stort fat. Sist strö över knaperstekt bacon.
Servera genast.
* * * * * * * * * * *
Bountykladdis
Det här behöver du för att baka kladdkaka 24 cm :
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
170 gram smält smör
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter, och häll ner smeten. Grädda den i mitten på ugnen i cirka 25-30 minuter.
Ställ in i kylskåp och låt svalna i formen. Gärna i fyra timmar innan servering.
Blanda ihop kondenserad mjölk & koksflingor. Och bred ut detta över kakan. Smält chokladen och strö över kokosen. Låt stelna innan du skär upp lagom stora bitar och bjuder på.
DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED MIN WEBSHOP
Godkväll i stugorna,
Här har vi precis plockat undan efter middagen och gjort klart de sista läxorna. Snart blir det tv-soffan och leta efter någon ny serie att följa. Såg att jag fått mail och kommentarer där ni undrar om det finns kvar signerade böcker på lagret.
Jag kan meddela att det finns kvar, så vill ni ha signerade med en liten hälsning så finns böckerna att beställa HÄR
Ni är även flera butiker & företag som mailat mig och önskat beställa böcker med särskilda hälsningar i till kunder / anställda. Jätteroligt, och jag försöker lösa det i den mån det går men det gäller för er som beställer minst 10 böcker. Tänk på att höra av er i god tid, för det tar lite längre tid att få iväg, och glöm inte maila mig ert ordernummer efter beställning…
I boken finns det massa småkakor, krämiga kladdkakor, chokladiga pajer,
och en och annan tårta. Alla recept är lätta att göra.
Alla klarar av att följa dessa, inga konstigheter alls.
Några av mina favoritkakor här ovan. Super goda och går att frysa in 🙂
Är ni precis som jag när ni handlat… Det vill säga att du vill plocka upp och iordning alla saker direkt?
Jag har svårt att se påsarna stå i hallen, jag vill bara få klart och se hur allt passar. Sedan vi kom hem har jag plockat upp alla växter och fått ordning på porslinet. Sitter nu och tittar medan Jonathan sätter upp gardinerna, och det blir faktiskt supertjusigt. Ni ska få se sen.
Dessa kaffekoppar ska inte in i skåpet utan de ska vara framme för prydnad.
Vi har precis skruvat upp krokar för dem i köket. Hittade superfina saftflaskor med gulligt möster på.
Kommer bli jättebra till sommarens hemmakokta safter.