Veckomatsedel

Veckomatsedel 185 i ordningen ,
Hittar du inget här så finns 184 andra att söka bland HÄR

Måndag  Halloumibiffar med mos
Tisdag
Fiskburgare med gurkdressing 
Onsdag
Laxgratäng med pesto
Torsdag
Kycklingbiffar i citronsås
Fredag Oxfilesallad

 

IMG_8561

Till 4 personer: 
800 gram oxfile
smör
salt och peppar
olivolja
10 -12 små kokpotatisar
250 gram sockerärter
1 ask med körsbärstomater
1 röd lök

Toppa med knaperstekt bacon & klippt färsk gräslök

Fetaostkräm
2 1/2 dl creme fraiche
1 /2 pressad vitlöksklyfta
1 förpackning med fetaost
lite salt
lite italeinska salladskrydda

Gör så här:
Ta fram oxfilen minst 2 timmar innan. Ställ ugnen på 180 grader.
Mosa ihop alla ingredienser till fetaostkrämen och ställ kallt fram till servering. Stek oxfilen i smör med salt & peppar. Bryn den runt om tills den får vacker färg. Ställ sedan in den i ugnen med en köttermometer i den tjockaste delen av filen. Koka potatisen under tiden, och när köttet är klart ( för medium cirka 58-60 grader ) ta ut och rulla in filen i folie.Köttet ska vila i 10 minuter, så under tiden fräser du på tomater, sockerärter och rödlök med lite olivolja, de ska bara få lite färg och bli varma. Klyfta ner potatisen och skär upp köttet och fördela ut på ett stort fat. Sist strö över knaperstekt bacon.

Servera genast.

* * * * * * * * * * *

Bountykladdis

Bountykladdkaka

 

Det här behöver du för att baka kladdkaka 24 cm :
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
170 gram smält smör

Bountytopping
200 gram kokosflingor
1 burk kondenserad sötad mjölk

200 gram mörk choklad
1 msk kokosflingor

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter,  och häll ner smeten. Grädda den i mitten på ugnen i cirka 25-30 minuter.
Ställ in i kylskåp och låt svalna i formen. Gärna i fyra timmar innan servering.
Blanda ihop kondenserad mjölk & koksflingor. Och bred ut detta över kakan. Smält chokladen och strö över kokosen. Låt stelna innan du skär upp lagom stora bitar och bjuder på.

 

0
3 kommentarer

SIGNERADE BÖCKER

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED MIN WEBSHOP

 

 Godkväll i stugorna,

Här har vi precis plockat undan efter middagen och gjort klart de sista läxorna. Snart blir det tv-soffan och leta efter någon ny serie att följa.  Såg att jag fått mail och kommentarer där ni undrar om det finns kvar signerade böcker på lagret.
Jag kan meddela att det finns kvar, så vill ni ha signerade med en liten hälsning så finns böckerna att
beställa HÄR 

Ni är även flera butiker & företag som mailat mig och önskat beställa böcker med särskilda hälsningar i till kunder / anställda. Jätteroligt, och jag försöker lösa det i den mån det går men det gäller för er som beställer minst 10 böcker. Tänk på att höra av er i god tid, för det tar lite längre tid att få iväg, och glöm inte maila mig ert ordernummer efter beställning…

sig

I boken finns det massa småkakor, krämiga kladdkakor, chokladiga pajer,
och en och annan tårta. Alla recept är lätta att göra.
Alla klarar av att följa dessa, inga konstigheter alls.

IMG_5807

2015-11-03_2603 2015-11-03_2611 2015-11-03_2621

Några av mina favoritkakor här ovan. Super goda och går att frysa in 🙂

Är ni nyfikna på boken kan  ni läsa mer och
beställa den HÄR 

0
5 kommentarer

Packat upp alla påsar

Godkväll, 

Är ni precis som jag när ni handlat… Det vill säga att du vill plocka upp och iordning alla saker direkt?
Jag har svårt att se påsarna stå i hallen, jag vill bara få klart och se hur allt passar. Sedan vi kom hem har jag plockat upp alla växter och fått ordning på porslinet. Sitter nu och tittar medan Jonathan sätter upp gardinerna, och det blir faktiskt supertjusigt. Ni ska få se sen.

IMG_7724 (1)
Dessa kaffekoppar ska inte in i skåpet utan de ska vara framme för prydnad.
Vi har precis skruvat upp krokar för dem i köket. Hittade superfina saftflaskor med gulligt möster på.
Kommer bli jättebra till sommarens hemmakokta safter.

0
4 kommentarer

På väg hemåt

Kikar förbi en sväng, vi sitter i bilen på väg hemåt från Ikea.  Jonathan kör så jag hinner jobba lite, bra uppdelning tycker jag. Vi hittade massa fina växter på blå-gula varuhuset, och även gardiner till vardagsrummet. Nu återstår bara att se om de passar… ja gardinerna alltså.

Fixade lite vårfint i köket igår, med att plantera lite lökar.IMG_7631Denna söta diskborste gillar jag. Är dock inte säker på vart jag köpte den.
Men gissningsvis ullared…

IMG_7637

Vi har varit och beställt mattorna. Här var de nya mattproverna som vi valde mellan. De är marmorerade för att de ska vara tåligare. Både snyggare och mer praktiskt tycker jag, Vi valde den mörkaste upp till vardagsrummet.
Och den beiga/grå blev det till vardagsrummet nere. En ordentlig bit på 4*3 meter men när man ändå ska specialbeställa vill man inte ha för liten.
IMG_7623

Hörs senare.

0
2 kommentarer

Till minglet

Gomorron gomorron,

Här gör vi oss klara för att åka och kika på lite möbler & beställa mattan, tusen tack för alla tips. Det blev dock ingen av de mattproverna ni såg utan vi åkte och hämtade fler och blev helt sålda på en. Ni får se sen när det blir klart såklart. Här kommer ett litet förslag till minglet. Jag har skrivit om detta tidigare, men det tål att nämnas igen.
Chips funkar alltid, servera dem gärna med lite extra gott på.

IMG_6963Te.x en klick med mascarpone eller creme fraiche
stenbitsrom
hackad rödlök
finklippt dill

0
1 kommentar

Nystädat och nypiffat

Hej hej

Fredagkväll och huset luktar gott av ajax och citron.
Bästa starten på helgen är det att ha ett nystädat hem, och gärna med en ny bukett blommor på bordet. Haha, vad gammal jag låter. Men jag gillar det, och det var precis så vi startade denna helgen. Eftermiddagen ägnade jag åt att fara omkring och uträtta ärenden, handla mat & införskaffa lite nya växter.

Ni brukar tycka att det är roligt att se lite ”hemma hos”-bilder. Och här kommer ett gäng.

IMG_7489

Behövde lite rejäla grönväxter, då nästan alla mina har kastat in handduken.
Antingen vattnar jag dem för mycket eller så glömmer jag helt bort dem.

IMG_7499
Ville ha något nytt till badrummet.
Och hittade en jättestor fredskalla som fick följa med hem. Oopps… rättelse växten heter ju flamingo 🙂

IMG_7551
Kanske svårt att få en rättvis bild av den, men det är rejäl. IMG_7572 (1) IMG_7586
Nya doftljus, denna tror jag att jag köpt på ullared.
Brukar bunkra doftisar när jag är där.
IMG_7611
Även en bukett med små små röda rosor fick följa med hem.

IMG_7507

IMG_7515
Kunde inte motstå att köpa ett gäng söta pärlhyacinter,
de ger verkligen hopp om våren.
IMG_7542

Nu ska jag hjälpa Nomi & hennes kompisar att måla naglarna.
De ska iväg på disco ikväll, gissa om de är peppade för det.

På återseende

0
12 kommentarer

Kyckling i ugn

Lite tips på fredagsmiddag kommer här.
Kyckling med bacon är alltid smarrigt! Adderar vi lite sås på detta, och nötter och fetaost… ja då blir det ännu smarrigare.
Mums

Det här behöver du:
3-4 kycklingfileer
2 pkt bacon
4 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
3 msk kinesisk soja
1 tsk rödavinbärsgele

Toppa med smulad fetaost, ev. strimlad soltorkad tomat + cashewnötter

Servera med potatispure

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Linda in kycklingfilen i bacon. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn denna runt omkring tills den får en vacker färg.
Lägg i en ugnsfast form, vispa ihop crème fraîche, grädde, soja och gelé och häll över formen. Ställ in i ugnen i cirka 30-40 minuter, eller tills kycklingen är färdig. Toppa med fetaost & nötter innan servering.

2
1 kommentar

Pannkaksrullar med nutella

Dessa händer att jag gör ibland till helgfrukosten, när jag vill göra mig till lite extra.
Barnen & ungdomarna i huset är tokiga i dem såklart, pannkakor + nutella går ju inte misslyckas med.

IMG_7304 (1)

 

Det här behöver du till en massa nutellarullar:
2 1/2 dl vetemjöl
1 nypa salt
1/2 tsk vaniljsocker
3 eko ägg
6 dl eko standardmjölk

Fyllning:
Nutella

Gör så här.
Jag brukar göra smeten en timme innan det är dags , så att den hinner svälla tills det är dags att grädda. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker, i en skål- vispa ut med lite av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölk och ägg och vispa till en slät smet.
Jag har inget smör i smeten, det har jag sedan i stekpannan när jag gräddar. Låt pannkakorna svalna något innan du fördelar nutella över halva. Rulla ihop och skär upp varje pannkaksrulle på tre.
Klart att servera.

0
1 kommentar

Jag ser det snöar

Godmorgon,

Här blev det en väldigt lugn morgon. Barnen vaknade innan väckarklockan och frukosten var uppäten långt innan den brukar vara. Jacob skjutsade dem till skolan, för Jonathan är på konferens. Så det innebar att jag kunde börja jobba redan innan klockan åtta, vilket lyx.

Min lilla arbetshörna i köket. IMG_7411
En stor kopp kaffe och en sprakande brasa i köket är inte helt fel.

IMG_7392Utanför toksnöar det, vilket är jättemysigt! Och hoppas snön stannar kvar till sportlovet.
Sen får det gärna töa bort fort som bara den. Sen vill vi ha sol & vår, eller hur ?

IMG_7348

Altanen som blev klar i somras. Vi hade tänkt oss att måla både staket och kryssen under altanen i vitt.
Men efter att ha pratat med svärmor som verkligen har öga för sådant, så tror jag att vi kommer måla in kryssen under altanen i samma färg som dörr & fönsterkarmar. Det vill säga vinrött, ser fram emot att se det färdiga resultat. Men vi har några månader kvar innan vi kan börja måla.

IMG_7418 IMG_7430

Jag önskar er en riktigt fin torsdag

Hej på ett tag

0
8 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Moussecheesecake med mjölkchoklad & center

En riktigt krämig chokladmoussetårta.
Kanske något att bjussa gästerna på denna till helgen ….
Omnomnom

img_4729-1

Botten:
200 gram cookies ( te.x Maryland )
80 gram smält smör

Mousse:
3 gelatinblad
400 gram mjölkchoklad
250 gram mascarpone
500 gram philadelphiaost
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk vatten
1 rulle center

Topping: 
färska hallon
1 rulle center

Gör så här:
Mixa kakorna till smulor och rör ihop med det smälta smöret.
Pressa ut blandningen i en rund springform med avtagbara kanter. ( cirka 22-24 cm) Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Smält chokladen försiktigt i micron eller över vattenbad ( den ska inte bli för varm )
Vispa ihop mascarpone& färskostmed en elvisp i en bunke. Vispa grädden tills den är ordentligt fast och bildar stadiga toppar. Vänd ner grädden tillsammans med chokladen i mascarponeblaningen, vänd försiktigt med en slickepott tills allt är väl blandat.
Krama ur gelantinbladen och värm dem tillsammans med 2 msk vatten i en kastrull, de ska precis bara smälta. Rör ner detta i smeten, och rör kraftigt så att allt blandar sig väl. Grovhacka ner centern och blanda om fördela sedan ut jämt över kakbotten.
Låt stå och svalna i kylskåpet i minst 5 timmar, men gärna över natten.

Toppa med center och hallon.

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Och ett annat litet Tisdagstips är ju REA:N på Bubbleroom, där det just nu är upp till 70 % 
på alla dessa fina kläder. KLICKA HÄR.

1
22 kommentarer