INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

Kärleksmumskladdkaka

 Kärleksmumskladdkaka

Som ni har frågat efter detta smarriga recept, och det kommer här nedan. Men innan dess vill jag tipsa om RABATTEN på Ellos. som gäller både kläder & möbler. KLICKA HÄR för att komma till erbjudandet. 

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Nu till bästa receptet:
Kladdig kladdkaka med toppingen av kärleksmums

IMG_0137

IMG_0143 (1)
Det här behöver du till kärlekmumskladdkaka :
 3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör

Topping ( rör ihop ):
50 gram rumsvarmt smör
2 msk kallt kaffe
2 1/2 dl florsocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Strö över kokos

Gör din kärleksmumskladdkaka så här :
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra & bröa en rund form med avtagbara kanter, och fördela ut smeten. Grädda kakan i mitten på ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Låt den stå i kylen i minst ett par timmar innan du brer över toppingen. Och när toppingen & riven kokos är på plats låt den stå kallt i ett par timmar till.

 

8
39 kommentarer

I väntan på resten av familjen

Hej hej 

Är det inte härligt med fredag så säg. Jag och Nomi kom fram till stugan för några timmar sedan, och väntar nu hit resten av gänget. Vi fick ta två bilar då Thelma har med sig en kompis också. Jag åker gärna tidigare för då hinner jag handla mat på vägen, packa upp, och tända en brasa innan de andra kommer. Ska alldeles snart börja med fredagsmaten, som blir potatisgratäng med fläskfile & pepparsås. Tröttnar man någonsin på det? Nej… Jag tror inte det.

IMG_0374

IMG_0371

Det första jag gör när jag kommer fram till stugan är byta om till mjukiskläder & gosiga tofflor. Det är ju lite kallt på golvet innan värmen kommit igång. Tänkte att jag skulle fota lite bilder från stugan, men det hann bli mörkt ute alldeles för fort , och då blir det inga bra bilder. Nomi skulle bara hjälpa mig att fota blommorna på bordet medan jag skulle svara på dagens sista mail…
Men hon fotade ju mig istället 🙂  Haha…

IMG_0417
Gosiga innetofflor för 29 :- på rusta, finns i både rosa och grått.
Inget samarbete bara tipselitips 😉
IMG_0472

Önskar er en trevlig kväll därute,
Kikar förbi er lite senare..

0
10 kommentarer

Heta räkor till förrätt

Har ni bestämt er för förrätten till Melodifestivalen än ?
Annars är detta en av mina favoriter, gott, enkelt och går att förbereda innan. Blir det något över är det gott att blanda ihop detta med lite philadelphiaost och ha på mackan. Tipselitips.

IMG_7020 (2)

Till 6 personer 

1 kilo stora räkor med skal
1 liten finhackad lök
1 finhackad röd chilifrukt
2 msk olivolja
1/2 kruka med koriander
citronsaft
flingsalt

Toppa med stenbitsrom

Skala räkorna hacka lök, chilifrukt & koriander och rör ihop med olivolja och lite citronsaft.
Jag hade rätt mycket citron, jag gillar det syrligt. Men prova er fram till vad ni gillar.

0
2 kommentarer

Cheesy meatballs

Godkväll i stugan.

Nu har vi precis diskat undan middagen och läst klart läxorna inför morgondagen.
Är det något som är gott både till vardag & helg så är det väl ändå köttbullar. Mums för smörstekta ostfyllda köttbullar med potatismos & brunsås. För er som gillar att kolla matvideos så har vi nu det senaste klippet färdig på YouTube här nedan. Ni kan prenumerera och följa mig HÄR

Receptet kommer här nedanför bilden.

IMG_9436

Till köttbullarna behöver du :
Smör att steka i
1 kilo köttfärs
2 msk oxfond
salt & peppar
valfri ost

Till såsen :
Steksky från köttbullarna
3 dl vatten
1 dl grädde
2 msk oxfond
1 msk  kinesisk soya
1/2 msk lingonsylt
salt & peppar
ev. maizena

Gör så här:
Blanda alla ingredienserna till köttbullarna väl. Forma bullar och baka in en bit ost i varje.
Stek dem klart i smör,  Häll i vatten i stekpannan och vispa ur all steksky, vänd i grädde, soja &  fond och låt sjuda ett par minuter.  Smaka av såsen med salt och peppar, och lingonsylt. Önskar ni en tjockare sky red av den med maizena .

Klart att serveras med potatismos

0
4 kommentarer

Morgonsuddig & FRÅGESTUND

Hej hej,

Här kommer ett par morgonsuddiga bilder innan jag ska iväg, kameran ville inte jobba med mig alls idag.
Men men…. tänkte att det var länge sedan vi hade en frågestund på bloggen.
Så vi kör det idag! Ibland missar jag att svara på frågorna eftersom jag får så många på alla kanaler ( speciellt på instagram) då är det svårt att hinna se alla. Kanske är det något ni undrar över? Något kring recepten, något om en resa vi gjord, renovering, tips på restaurang, vilken ögonfärg jag har. Yes, You name it!

 

Så fråga på om det är något du undrar över eller är nyfiken på ?
Jag kommer svara på frågorna i kommentarsfältet allt eftersom.

 

IMG_0173IMG_0016

Och Jacob har lovat att vara klar med film nummer tre till youtube idag, denna var tydligen lite krångligare att redigera eller något. Men jag tror att den kommer bli ruskigt bra. Jag hoppas det iallafall 🙂

0
46 kommentarer

Gryta med sötsur sås

Här kommer dagens lunch som blev sååå god.
Grytan kan även göras med kyckling om man gillar det bättre.

IMG_0053

Det här behöver du till 3-4 portioner :
rapsolja
1 gul lök
1 msk tomatpure
600 gram stimlat fläskkött (benfri kotlett te.x)
3 dl vatten
1 dl sweetchilisås
1 liten strimlad röd paprika
1 liten burk med bambuskott
1 ananasring
2 msk ananasspad
1- 2 tsk vitvinsvinäger
lite salt & peppar
1 msk maizena

Servera med jasminris,

Gör så här
Hetta upp en stekpanna med olja, klyfta löken och stek den glansig. Vänd ner tomatpure och fräs runt.
Vänd sedan ner det stimlade köttet och fräs tills det får vacker färg. Tillsätt vatten, chilisås, strimlad paprika, bambuskott och grovhackad ananas + spad. Låt alltsammans sjuda upp några minuter, tills köttet är genomstekt.
Smaka av grytan med vitvinsvinäger + salt & peppar och vill ni ha den lite tjockare så reder ni av med maizena.

Klart!

IMG_0093

1
6 kommentarer

Powerwalk

 

Hej hej,

Halvgrått och halvtrist marsväder idag.
Men jag och Molly ska trotsa busvädret och ge oss ut på powerwalk runt sjön iallafall.
Liten Molly, som inte är så ”liten” längre. Denna damen blir ju snart 8 år.

IMG_9831

Som hundägare måste man ju ut och gå rätt många gånger om dagen. Men för att verkligen ta de där längre promenaderna så behöver jag lite mer motivation, när det är trist väder. Mina bästa tips till er som också är latmaskar, ta på er träningskläderna med en gång.  Då blir man ju så påmind om den där uteblivna motionen, att det är omöjligt att inte ta tag i den. Och lyssna på bra musik, ljudböcker eller poddar på vägen, så blir träningen så mycket roligare.
Tips!

IMG_9688
Just nu lyssnar jag mest på aktiepoddar, vill lära mig allt om detta.
Spännande värre 🙂
IMG_9883
På återseende!

0
9 kommentarer

Blått är flott

Go´kväll,

 

Vad roligt det är att läsa ikapp alla era kommentarer, tack för att ni lämnar ett litet avtryck. Så himla mycket roligare att skriva ofta här då. Man behöver inte tycka lika om allt, det är bara kul att läsa ett litet hej eller så. Jo jag lovade ju att lägga upp bilder på nya gardinerna. Tadaaaaa… Här har vi dem. Vi har alltid haft vitt vitt vitt, men ville ha någon mer färg här i vardagsrummet. Och denna blåa blev det, blev mer ombonat nu.

IMG_9534
För att det ska bli mer ljus och luftigt ska man hänga gardinerna utanför fönstret. Annars försvinner ljusinsläppet och fönstret ser mindre ut. Så häng gardinen på väggen utanför fönstret.
Tips!

IMG_9523 (1)

Ni ser även mattan nu på bilden. Fortfarande ljus, men flera nyanser mörkare än den vi hade innan. Denna är även marmorerad, så att inte eventuella fläckar ska synas lika bra. Vi har ju en liten fyrfotad vän som drar in en och annan smuts 🙂
Nämner inga namn, men hon är busig och har stora fjärilsöron.

IMG_9560
En liten linslus är hon allt, dagen till ära helt nybadad.
Hon gillar inte vatten, men ibland behövs det.

IMG_9569

 Gillar denna blomman så mycket, ett under att den överlever hemma hos mig.
Glömmer ju vattna hela tiden, men den verkar ju trivas.

IMG_9535
Lite andra grönväxter som kräver lite vatten har fått flytta in.
IMG_9585
Ja och så ett gäng tulpaner i olika färger.
Har precis filmat material till en ny film på youtube, lite ”hemmahososs” och lite mer matlagning så klart.
Ska se om Jacob har tid att hjälpa mig med redigering & klippa ihop den.
Ni hittar in YouTube HÄR

IMG_9516

0
32 kommentarer

Fettisdagen idag

 

Gutenmorgen,

Jag ska snart göra mig klar för långpromenad med Molly. Sedan ska jag möta upp för lunchmöte på stan. Och sedan ska jag hem och baka en omgång semlor. Jag gillar wienersemlorna så dem blir det idag. Recept hittar ni HÄR

 

För er som vill baka ”vanliga” semlor så hittar ni dem här:semlor (1)

Har man ingen sprits går det bra att klicka ut grädden.

Det här behöver du till degen ( 15- 18 stycken ):
50 gram jäst till söta degar
175 gram smör
5 dl standardmjölk
2 dl strösocker
1 nypa salt
2 tsk stött kardemummakärnor
Cirka 1 1/2 liter vetemjöl ( special )

Pensla med uppvispat ägg

Gör så här:
Smula jästen i en bunke och tillsätt kardemumman.
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till 37 grader.
Rör ner lite vätska bland jästen – och rör om tills det löst sig helt – vänd ner resten av vätskan.
Blanda i socker, salt  och tillsätt lite av mjölet i taget under knådning.
Tillsätt så mycket mjölet att degen släpper och blir smidig.
Arbeta degen i 15 minuter ( Gärna i en degblandare / matberedare  )
Låt jäsa till dubbelstorlek i ca 30- 40  minuter.
Baka ut på mjölat bord och dela degen i 2 delar.
Varje del blir ca tio bullar var.  Baka ut och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper.
låt jäsa i ytterligare 50- 60 minuter ( till dubbel storlek ) pensla med uppvispat ägg.
Grädda sedan i ugnen i ca 10 minuter på 225 grader , eller tills de är gyllene .
Låt svalna på galler.

Fyllningen:
75 gram mandelmassa
+ lite vispgrädde ( ovispad)

vispad vispgrädde
florsocker

Gör så här
Rör ihop mandelmassa & vispgrädden till en ”lagom” smidig fyllning. Gröp ur lite och fyll sedan med mandelmassan. Vispa grädden och spritsa sedan runt fyllningen. Lägg på locket & pudra med rikligt med florsocker över semlorna.

Servera genast

För er som inte gillar vanliga semlorna så har jag dessa goda Räksemlor till er.
Så ruskigt goda!! 

IMG_6885 (1)

Du behöver
Frasiga frallor
Smör
Några salladsblad
Skagenröra ( recept finns här )
Handskalade räkor
Citron
Hårdkokt ägg
Dill kvist

Gör så här:
Skiva av toppen, gröp ur lite av brödet, för att få plats med fyllningen.
Fyll med allt gott du får plats med och på med locket.

Servera och njut

0
4 kommentarer

Nästa resa bokad

Tjohooo,

Nu är resan bokad, eller ja igår bokade vi närmare bestämt.
Först då löste det sig  med hund- hus- & barnvakt för påsklovet. Vi har inte kunnat boka tidigare eftersom vi inte visste vilka datum vi kunde vara borta. Denna gången ska vi filma under hela resan för att ni ska kunna följa den på YouTube. För att bli uppdaterad så fort det kommer en ny film så kan ni prenumerera.

För er som inte vet hur ni ska gå tillväga så registrerar ni er HÄR (det är gratis såklart)
Skaffa ett google-konto, och sedan väljer ni vilka youtubekonton ni vill prenumerera på. Lätt som en plätt.

 

Och mitt konto hittar ni HÄR jag kommer blanda så att det finns mat, bak, inredning & resor på min kanal.
Välkomna att följa.

jam

Någon som kan gissa vart vi ska ?

0
72 kommentarer