INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

PLOCKMAT OCH SNYGGA KLÄDER

Godmorgon Lördag,
Ni är flera som önskar tips på plockmat, bjudmat. Så lite bilder& tips kommer här med vad man kan servera.

IMG_9220

Melon & fetaost-spett, sallad, vindruvor, rostbiff & salami.

IMG_9250

IMG_9216Ost & kex såklart, med lite frukt och grönt.

IMG_9224


Räkor med hemlagad citronaioli. ( Recept här )

IMG_9205


Smör & nybakade baguetter.

IMG_9198

Stora oliver & soltorkade tomater.


Jordgubbar, mums.

IMG_9234

Busenkla ostpajer ( recept här)
Melon, kiwi & torkade korvar. Finns massa olika smaker.

IMG_9241

Grillade kycklingben, jag fäster lite grillfolie runt så man slipper bli så flottig. Fyllda croustader.

IMG_9265

Efter mattips så kommer tips på svinsnygga höstkläder.
KLICKA HÄR

16
Kommentera
I REKLAMSAMARBETE MED COSORI

SÅ ENKELT ATT LAGA MAT I MIN COSORI


Hej där raringar,
Hoppas den nya veckan har startat fint.
Som ni vet så har jag nu haft min Cosori i några månader, och älskar att laga mat med den! Man kan laga så mycket olika saker i den och det är supersmidigt. Ni hittar min airfryer här och med koden jenny15 får ni 15 % på alla olika modeller.


Senast lagade vi detta, och ni ser ju hur frasig potatisen blev, och kycklingen blev så där perfekt saftig.

En annan vardagsfavorit hos oss är rostade grönsaker, släng ner lite blomkålsbuketter, broccolibuketter & slantade morötter. Kör på 180 grader i 10 minuter, detta är så himla gott och enkelt till vilken middag som helst. Tipselitips.


Nu sist så tillagade vi kyckling, en drös med kryddade kulpotatis & körsbärstomater.
Kör allt i 15 minuter på 180 grader, efter halva tiden rör du om i potatisen och vänder kycklingen.

Det här behöver du till 2 personer
2 kycklingfiler
paprikapulver
salt & peppar
små kulpotatis
1 msk matolja
timjan, oregano + flingsalt

Tillbehör : citron + körsbärstomater

Gör så här:
Krydda den tinade kycklingen och lägg ner i din Cosori,
ta fram en skål och lägg kulpotatisen i, vänd över olja och dofta över kryddor.
Placera i airfryern tillsammans med citron och tomater. Stäng, och låt maten tillreda sig själv på 180 grader i cirka 15 minuter.
Klart att servera

2
2 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

KALLJÄSTA FRALLOR

Vill ni överraska familjen med nybakat i helgen, då kan ni förbereda det kvällen innan,
Kalljästa frallor är inte tokigt att få till helgen.

img_9996-1

Mina kalljästa frallor gjorde jag så här: 
1/4 pkt med jäst
6 dl kallt vatten
4 msk rapsolja eller olivolja
2 tsk salt
6 dl vetemjöl
2 dl havregryn
3-4 dl vetemjöl med fullkorn eller valfri blandning mjöl

Toppa med sesamfrön

Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke, lös upp med lite vatten och rör tills all jäst löst sig. Tillsätt därefter allt vatten, olja, salt & arbeta in havregryn & mjölet med bakmaskin eller för hand. Använd så mycket mjöl tills du får en smidig och fin deg som släpper.
Baka ut och dela upp i 18-20 bullar och baka ut och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Lägg en bakhandduk över och låt stå i rumstemperatur en kvart innan du ställer in i kylskåpet. Morgonen efter ställer du ugnen på 200 grader, ta ut plåtarna i rumstemperatur medan ugnen fått rätt temperatur. Pensla dem med vatten strö över frön och skjuts in i ugnen tills de fått en vacker färg.

Klara att servera.

* * * * * * * * * * * * *

Finns det något härligare än att krypa ner i mjuka gosiga sängkläder.
Just nu har HEMTEX 40 % rabatt på sin Superlyxiga påsklakanset i egyptisk bomull.

7
1 kommentar
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

MÅNDAGEN SOM FÖRSVANN

Ja lite så känns det, jag har gjort tusen saker. Men ändå inte fått något ”vettigt” gjort. Jag har uträttat ärenden på stan, släckt bränder på mailen, hämtat ut rekvisita, skickat utkast fram och tillbaka, kollat statiskt, storhandlat inför barnveckan, hämtat ut paket, packat & postat pärlpaket och vips så är klockan redan fem. Så nu är det dags att snart stänga ner datorn för dagen.
Barnen har önskat hemgjorda köttbullar med potatismos och brunsås. Inte mig emot – typ den godaste husmanskosten jag vet.


I går var jag ute på en lång och välbehövlig skogspromenad med ett par tjejkompisar, och då passade det alldeles ypperligt att plocka med sig massa färgglada blad och kvistar. Så nu blev det ännu mer färgglatt på trappen. Nu är många som frågat om växten till höger här på bild. Jag har fått veta nu att den heter Bärljung. Väldigt fin, men också väldigt taggig.
Sedan vet jag att många av er uppskattar när jag letar fram erbjudanden och rabatter. Här kommer dagens sådan.

Och sedan vill jag passa på att tipsa om ytterligare rea på Hemtex, nu har de 40 % på massor av sängkläder, samt köpa 1 betala för 2 bland alla dess gossiga å mjuka handdukar

15
2 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

VECKOMATSEDEL

Över 120 000 har trillat in på Neas insamling till Barncancerfonden. Så stolt över att ha världens gulligaste läsare. Tack! Här kommer matförslag till veckan :

Måndag Krämig soppa med kyckling & pasta
Tisdag Halloumi- & Potatisbullar
Onsdag Gratinerade biffar
Torsdag Tikka Masala
Fredag Tacorulle

IMG_6766
Det här behöver du till ugnspannkakan:
5 ägg
7 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
rapsolja/ smör till formen

Tacofyllningen
600 gram stekt & kryddad tacofärs
100 gram philadelphiaost ( eller creme fraiche)
1 msk ketchup

3 dl riven ost

Gör så här
Ställ ugnen på 225 grader. Ta fram en djup ugnsplåt.
Vispa ihop ingredienserna till pannkakan i en skål. Vispa tills smeten är slät. Lägg ett bakplåtspapper i ugnplåten och smörj med smör / olja på pappret och kanterna. Häll över pannkakssmeten i formen och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills den får lite färg och har stannat till. Under tiden värmer du upp färsen och vänder ner ketchup, färskost eller crème fracihe tills du får en krämig och fin tacofärs.

Bred över tacofärsen över pannkakan, och riven ost. Spara 1 dl ost till garnering.
Rulla ihop pannkakan från kortsida till kortsida.

Toppa med den sista osten och ställ in i mitten av ugnen i 10 minuter eller tills tacorullen är gratinerad.


* * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet Mintkakor

IMG_1280
IMG_1252

Cirka 25 stycken:
1 äggvita
5-6 droppar pepparmintsarom
1 tsk vaniljsocker
5 dl florsocker ( cirka )

Garnering : Mörk choklad

Gör så här:
Vispa äggvitan till ett skum, droppa i mintoljan.
Vänd ner vanilj och florsocker, så mycket som behövs för att få en deg som ska gå att kavla ut.
Strö florsocker över bakbordet och kavla ut degen till knappt 1 cm tjockt ( alltså lite tunnare)
Tryck ut runda kakor med en pepparkaksform eller mindre glas, tryck ut så många som går. Kavla ihop och gör samma sak tills degen är slut. Lägg kakorna i frysen och smält chokladen.
doppa dem i chokladen, låt överskottet rinna av, och lägg tillbaka dem på bakplåtspappret. Låt kakorna stelna i kylskåp innan du packar ner dem i en burk / kakburk.
Förvaras i kyl, och fungerar bra att frysa ner.

* * * * * * * * *

Kikade förbi bubbleroom och såg att det var 25 % rabatt nu på massa snygga kläder.
Du hittar rean HÄR


9
Kommentera

FÖR NEA OCH VARENDA LITEN UNGE


Som ni vet så brukar jag göra insamlingar & skänka pengar till Barncancerfonden. I år känns det ännu viktigare. Då min systerdotter Nea precis fått sin cancerdiagnos. ❤️
Det efter månader av undersökningar, röntgen, biopsier och alla möjliga provtagningar. Hennes diagnos heter Rhabdomyosarkom, och i Måndags påbörjade hon sina första behandlingar med cellgifter. Nea är bara 15 år och går i 9:an, Hon mår sämre nu med medicinen som sprutas in i kroppen, och hon kommer tappa sitt hår. Nea är just nu på BOND i Linköping och de är helt fantastiska alla läkare och sjuksköterskor där. Om ett halvår hoppas vi att alla cancer är borta, och att Nea är frisk igen. Och jag vet hur mycket Barncancerfonden betyder för hela Neas familj nu i denna sjukdomstid så jag hoppas ni också vill vara med och stötta.


Varje litet bidrag kommer göra skillnad i kampen mot Cancer. Ni hittar Neas insamling här
Vi kommer pärla armband för glatta livet, och 1 får ni för varje 100 :- ni skänker.

Skänker ni 1000 : – till denna, så kommer jag som tack att skicka hem en signerad bok till er.
En printscreen av er swish / överföring och ett DM på min instagram eller på mail så 
kommer boken i er brevlåda. 

❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

Ps. tar gärna emot tips på vart man hittar riktigt fina och bra peruker.

Kram

82
61 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

PICKLADE PÄRON


Här kommer de goda päronen jag pratat om.
Detta måste ni prova.


Så gott och enkelt, detta måste ni prova i salladen.

Du behöver till 2 burkar:
5-6 päron
1/2 dl ättiksprit 24 %
2 strösocker
3 dl vatten

Gör så här:
Koka upp vatten, ättiksprit & socker och rör runt till sockret löst sig. Ställ kallt.
Under tiden tvättar du päronen och river ner dem tunt med mandolin.
Fördela ut präronen i två burkar, och häll sedan över den kalla vätskan.
Ställ in i kylskåp, gärna över natten.

Så gott att ha i salladen.

Och nog för att det knappt är Oktober är, men här kommer mitt första julklappstips. Just nu kan du köpa dessa härliga, gosiga flanell påsklakan för halva priset på Hemtex. Så köp 2 betala för 1. Perfekt att ge bort till någon man tycker om. KLICKA HÄR

3
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

GRATINERAD FLÄSKFILE


Nu till hösten behövs både Middagstips och tips på fina sängkläder,
jag har ett grymt erbjudande till er under receptet.

För 2 personer:
1 putsad fläskfile
smör
salt & peppar

Garnering: 
2 dl riven lagrad ost
1/2  kruka persilja ( klippt )
1 msk röd pesto

Serveras med potatisgratäng

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Skiva upp filen och smörstek den med salt & peppar. Den ska vara nästan färdigstekt.
Rör ihop osten, med persilja & pesto och fördela ut över fileen. Ställ in i mitten av ugnen i 5 minuter eller tills det blivit en vacker gratinering.

Jag tipsade om gossiga sängkläder i flanell – dessa är nästa slutsålda. Några få finns kvar HÄR
Men jag vill även slå ett slag för dessa härligt lyxiga i Satin. Köp 2 stycken påsklanset och betala endast för 1. Perfekt julklapp kan jag tycka. KLICKA HÄR

7
3 kommentarer

POSTGATAN OCH PLANER FÖR VECKAN

Hej där,
I går blev det ett besök på postgatan, och snälla någon så himla gott det var.
Köttet var magiskt men alltså pommes:en, de var så fantastiskt goda. Kommer drömma om dem alltså.
Annars bjuder denna vecka mest på jobb, barnen har åkt till pappa så då kan jag jobba hur mycket som helst. Jag ska filma och fota samarbeten och läsa igenom avtal och finurla på massa nya recept till kommande boken. Och i morgon kväll ska Martina och jag ses hos henne och laga mat och skvallra ikapp. Det blir trevligt. Förresten jag picklade päron förra veckan som blev så bra. Ska uppdatera er med receptet under dagen. Det vill ni inte missa.

Men nu dyka ner i jobbmailen.
Kram på er,

8
1 kommentar
INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

VECKOMATSEDEL

Här kommer lite förslag på vad ni kan laga i veckan :

Måndag : Vegetarisk Mousakka
Tisdag : Räkstroganoff med ris
Onsdag: Korvsoppa med pasta
Torsdag : wokad kyckling med krispiga grönsaker
Fredag Smörgåstårta

IMG_3055IMG_3064


Bröd:
landgång
alternativt rostbröd

Till fyllningen runt tårtan
3 dl vispad grädde
2 dl creme fraiche
1 / 2 dl majonnäs

Skinkfyllning :
ca 400 gram röktskinka
1 dl creme fraiche
100 gram philadelphiaost
finhackad rödlök efter eget tycke
salt och peppar

Leverpastejsfyllning :
1 1/2 dl leverpastej
1 1/2 dl creme fraiche
1/2- 1 dl boston gurka

Toppa med te.x
räkor
ost
skinka
tomater
gurka
sallad
dill

Gör så här :
Rör ihop de olika rörorna. Jag gjorde 2 lager med skinkfyllning. Smöra landgångsbröden. Jag hade fyra bröd dv.s 3 lager med fyllning. Bred på mycket fyllning, så blir tårtorna saftiga. För mina mått på smörgåslängden gick detta åt, men behövs mer fyllning så går det snabbt att blanda till under tiden man fixar.  Ställ sedan in smörgåstårtan i kylskåp över natten, så den får stå och dra till sig

Garnera smörgåstårtan innan servering!

* * * * * * * * * * * * *
Söndagstips när det är 25 % rabatt på detta vackra porslin


Och så något smarrigt till kaffet :

Det här behöver du:
200 gram smör
3 msk sirap
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl frysta lingon ( om du vill baka halva satsen med lingon ) 

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och smör mjukt och arbete i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela på tre och rulla ut till länger. Nu kan du baka in de frysta lingonen.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

Galet goda!

11
Kommentera