DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED MIN WEBSHOP
Hej hej, Då har vår hemresa påbörjats, och tanken är att vi ska resa hela vägen till Öland på en gång. Håll tummar för att vi slipper förseningar och andra flygplansbyten. Jag vet att många av er efterfrågat signerad böcker. Vilket är jätteroligt ( och till nästa bok ska jag signera ännu mer böcker) , nu har dock inte tiden riktigt räckt till. Men jag har signerat böcker så att det finns ett tag ( förhoppningsvis ett par veckor iallafall.)
I kakboken så hittar du småkakor, pajer, kladdkakor, efterrätter och en och annan tårta.
Grymma hamburgare som du kan antingen kan grilla eller steka på spisen.
Till 5 stora hamburgare 1 kilo nötfärs
2 msk oxfond
1 ägg
salt & peppar
Tryffelmajonäs: 2 äggulor
4 dl matolja/solrosolja / rapsolja
1 msk dijonsenap
1 kryddmått salt
några skvättar vit tryffelolja
Gör din tryffelmajonäs så här : Ta fram äggen och oljan så att de hinner bli rumstempurerade, ( eller ska de vara kalla bägge två )
för har de inte samma temperatur så finns det en risk att majonäsen skär sig.
Lägg äggulorna i en skål och , häll över senap , salt och peppar och vispa det fluffigt.
Tillsätt sedan sakta, till en början droppvis oljan. Men när du ser att oljan och ägget binder samman och
blir tjockare så kan du hälla i mer åt gången, viktigt att vispa hela tiden med elvispen.
När all olja är i så är den färdig. Smaka av med några skvättar tryffelolja.
Gör så här: Rör ihop & blanda väl. Forma till burgare och stek dem klara.
Lägg på cheddarost så att den får smälta.
Mums
Hej hej,
Här närmar sig klockan halvsju på kvällen, och vi ska snart gå ner och käka italiensk middag. Hotellet har massor med fina restauranger, och än har vi inte blivit besvikna.
Men förutom god mat så händer inte så mycket här. Vi har valt att göra så lite som möjligt faktiskt. Lite sol, bad, snorkling, god mat och sedan allt i repris igen. Vi äter, solar, badar, äter lite till och solar och badar lite till. Internet funkar något bättre här, känns lite mer avkopplande eftersom jag alltid behöver vara uppkopplad mot mitt jobb.
Lunchen åt vi på restaurangen längst havet.
Så gott och något för alla smaker.
Färska skaldjur och krabba, personalen mäter temperaturen hela tiden.
Så man behöver inte vara orolig för att bli sjuk av maten.
Dagens första lunchtallrik med extra allt 🙂
Paellan är magisk.
Sen fortsatte vi med att göra ingenting.
Sola, bada och äta.
Imorgon åker vi hem igen, till verkligheten.
Och så tacksamma för dessa dagar på tumanhand. ’
Hallå hallå.
Vi har det så bra här, så att vi faktiskt då och då måste nypa oss i armen för att inte tro att vi drömmer. Att få sova, äta och bara vara… vi går omkring och bara är . Det är så sällan vi kommer iväg bara han och jag, och det känns som vi inte gjort annat än att prata ikapp allt vi missat. Ni som lever i en barnfamilj vet nog vad jag menar, man blir ofta avbruten, mjölk spills ut över matbordet, man ska städa, göra läxor och finnas för alla. Vilket är ett viktigt ”jobb”
Och jag är ingen expert på något, men jag tror faktiskt att det är viktigt för ett förhållande att få lite egentid. Vare sig det handlar om en kväll på stan, en middag eller en weekend på tumanhand. Jag & Jonathan har precis börjat att tänka på oss själva, en gång om året. En dag kommer det ju bara vara han och jag. Och detta är nog den bästa invensteringen, för att förbereda sig och inte tappa bort varandra på vägen. ( Klart man kan ha det bra ändå, men tips ändå är att försöka komma iväg på egen hand ibland för att bara få tid)
Dagens frukost med härliga juicer. Massa pålägg, nybakat bröd, omeletter och så mycket mer.
Galet mycket mer.
Frukosten är det största jag sett….. Och bland det godaste.
Sötsaker blandat med omelett, bacon och frukter.
Våfflor, fattiga riddare och toast.
Så här såg min frukosttallrik ut.
Innan vi gick ner och badade. Men får man bada så här strax efter maten….
När jag var liten sa min mamma alltid att man inte fick bada direkt efter maten, då kan man få kramp? hehe…
Jag har ju trott på detta jättelänge..
Lunchen åt vi nere vid beachen. Superfräscht och gott.
Efter maten lärde vi oss laga mat på stranden. En härlig Paella.
Matlagningskurserna hålls nere vid stranden.
Så fina färger….
En härligt gul saffrans Paella, med frukt i? Väldigt gott iallafall..
Hotellet är faktiskt ett av de allra bästa jag bott på.
( Med undantag från Maldiverna)
All mat håller mycket hög klass. ( Jag som inte ens gillar all-inclusive )
Fast här lagas nästan alla mat på beställning. Superfräscht och gott.
Kan lova att milkshakes:en är galet god. Strawberrie-milkshake.
Kvällens middag blev japanskt.
Kolla mer på min instastory för att se fler filmer och bilder.
All maten höll toppklass.
Frukost. lunch, mellis och middag har varit över förväntan.
Rekommenderas varmt om ni är i närheten
Kondenserad mjölk är det i denna pannacottan – det är alltså den som gör kolasmaken. Finns att köpa i alla matbutiker, står bland bakprodukterna eller bland de internationella varorna.
Det här behöver du till 8- 10 stycken portioner:
1 dl rumsvarm nutella
1 burk med kondenserad mjölk sötad (cirka 400 gram)
5 dl vispgrädde
3 st gelatinblad
2 nypor flingsalt.
Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.
Värm upp grädde & kondenserad mjölk tillsammans i en kastrull – den ska inte koka men bli het. Krama ut gelatinbladen och vänd ner i grädd/mjölken rör ner den så att den blandas väl och löses upp. Ställ av från plattan, rör ner saltet och ta fram de små glasen/ burkarna du ska fylla efterrätten med. Nutellan kan bli hård i kylskåpet, så värm den eventuellt för att bli lättare att jobba med. Fyll glasen med en msk eller par av nutellan, höll försiktigt ner pannacottan i glasen och ställ kallt i fyra timmar.
Då var vi framme på nästa hotell och även denna dagen börjar gå mot sitt slut. Och jag hade inga höga förväntningar, jag ogillar stora hotellkomplex. Men åh majj gadd vad fint det är här, och allt känns så genomtänkt (och lyxigt utan att vara pråligt) . Maten är god, rent och fräscht och så fina rum.
Vår fina balkong med ljuvlig utsikt.
Vi bytte bara om lite snabbt, sen smet vi ner till beachen.
Bara några få dagar kvar, och sol & bad är det som lockar mest. Vi hade tänkt att åka för att se krokodilerna, men tiden räcker inte riktigt till.
Utan istället sitter vi här under sött palmparasoll. Och bara tar till vara på tiden, ”by doing nothing”.
Och här kommer en dagens outfit… hehe : Skrikrosa t-shirt från Miami, solrufsigt hår, osminkad och lite solbränd.
Poolområdet här är fantastiskt.
Finns flera stycken olika. Trots att vi är många hotellgäster så känns det inte överfullt, inga köer och det finns gott om solstolar.
Stort gilla på det.
Det verkar som om vi bokat ett ”Barnfritt” hotell,
här har jag inte sett några barnfamiljer alls.
Strandpromenaden är fin…. Men Negrils stränder är mycket vackrare.
Så ska ni boka en resa rekommenderar jag er att bo på bägge ställen.
Kvällens arbetsplats innan det är dags att byta om till middag.
Vi ska äta på en restaurang här på hotellet som heter ”Surf & Turf” ikväll, vi har all inclusive här.
Återkommer mer om hur maten är senare.
Gör så här:
Ställ ugnen på 130 grader.
Rör ihop alla ingredienserna i en skål, platta ut på en bakplåt eller ugnsform, klädd med bakplåtspapper.
Kakan ska bli ungefär 15*20 cm. Ställ in i ugnen och grädda i cirka 35-40 minuter. Ta ut och låt svalna något. Smält chokladen och bred över kakan, värm upp ett jordnötssmör och fördela ut lite jordnötssmör över chokladen. Med hjälp av en tandpetare eller gaffel gör du ett snyggt mönster, genom att dra streck över toppingen. Låt svalna & skär lagom stora bitar. Klä in varje bit i bakplåtspapper eller plastfolie och förvaras i kylskåp.
Det här behöver du till 4-5 personer:
10 stora potatisar fast sort ( minst 800 gram )
6 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk salt
smör till stekning
Gör så här:
Skala & riv potatisen grovt ner i en bunke. Vispa ut mjölet med lite mjölk i taget till en klumpfri smet, och vispa ner resten av mjölk och ägg, salt. Blanda ihop mjölksmeten med de rivna potatisen.
Hetta upp stekpanna med smör ( gärna två pannor om du har) och stek två laggar i taget i respektive stekpanna. Några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna.
Serveras sedan med knaperstekt bacon och rårörda lingon.
Vilken fantastisk dag vi hade igår. Klimatet här på Jamaica är amazing! Så roligt att läsa att ni uppskattar att läsa om reseskildringarna. Det har hunnit bli rätt många resor här de senaste 8 åren jag bloggat. Ni hittar alla tidigare resor HÄR sen kan ni bläddra er framåt. Här äragom varmt, fläktar lite grann, och igår var vädret helt perfekt. Vår strandpromenaden bjöd på massa sol och vattnet lockade till bad. Vi startade dagen vid poolen, men lagom till lunch så ville vi se mer av stranden. 7 miles Beach, är en av de vackraste ständerna i hela världen enligt många resesajter. Och jag kan hålla med…. Väldigt vackert! ( Även om jag inte hittat något vackrare ställe än Maldiverna än)
På 30 minuters promenad hade jag hunnit bada fem gånger. För det är så varmt här, så man måste bada massa.
Halvvägs stannade vi för att äta på en mysig restaurang, ingen av ställena är bokade knappt. Lågsäsong.
Men jag gillar att det är folktomt…. Så det stör mig inte ett dugg.
Utsikten från vår lunchrestaurang
Följ mig gärna på instagram @jennysmatblogg
och instastorys för ännu mer semesterbilder.
Imorgon är vår sista dag på denna stranden. Sedan åker vi vidare, både jag och Jonathan tycker att man hinner se mycket mer om man delar upp boendet. Så halva tiden på ett ställe, sedan bor vi gärna på ett annat.
Denna vackra solnedgång får en att tappa andan, och inga problem alls att hamna på bild.
Så vackert att man blir tårögd.