Veckomatsedel

Veckomatsedel kommer här!

Måndag Vegetariska burgare med extra allt
Tisdag Lax- & kräftpasta 
Onsdag Möra kotletter i ugn
Torsdag Tacogratäng med blomkål (LCHF)
Fredag Gratinerad fläskfile


För 2 personer:
1 putsad fläskfile
smör
salt & peppar

Garnering: 
2 dl riven lagrad ost
1/2  kruka persilja ( klippt )
1 msk röd pesto

Serveras med potatisgratäng

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Skiva upp filen och smörstek den med salt & peppar. Den ska vara nästan färdigstekt.
Rör ihop osten, med persilja & pesto och fördela ut över fileen. Ställ in i mitten av ugnen i 5 minuter eller tills det blivit en vacker gratinering.

 

 

0
Kommentera

Godistårta

En pastellig och gullig liten kalastårta
Som kanske räcker till fyra godisgrisar.


Jag använde mig av formar på 12 cm i diameter. Smidigt att förbereda då man med fördel fryser in tårtbottnarna.
Det är bara ett plus att göra de då de blir mer lätthanterliga.

Det här behöver du för att baka 2 bottnar:
2 ägg
2 dl strösocker
3/4 dl kokhett vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Gör så här: 
Ställ ugnen på 180 grader.
Vispa ägg och socker vitt & pösigt. Vänd ner vattnet. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner i smeten.
Vänd upp i smorda & bröade formar och grädda dem i cirka 25- 35 minuter. Eller tills de är genombakade.
Känn efter med en sticka, de ska inte vara kladdigt i mitten.

Fyllningen: 
1 dl vispgrädde
100 gram mascarpone
1 dl färska hallon
1/2 dl florsocker

Fyllningen där du så här: 
Vispa grädden fast & hård, och tillsätt mascarponen. Rör väl till en slät kräm.
Mosa ihop hallon och florsocker på en tallrik, och rör sedan ihop med grädden.

Dela de kalla tårtbottnarna på mitten och fyll dem med hallonfyllningen.
Plasta och ställ sedan in i kylen över natten.

Toppingen: 
2 dl grädde
strössel
godis

Innan servering, vispar du grädden fast, och fördelar ut den över tårtan.
Lägg färgglatt strössel runt omkring och bygg upp toppen med färgglatt och tjusigt godis.

Klart!

3
10 kommentarer

Minipajer med chilicheese

Hej hej,

Vad roligt att läsa ikapp om era reser också! Nu ville jag tips om något gott att bjuda på till Valborg.
Passar bra som mingel eller förrätt.

IMG_6037Det här behöver du: 
10 Tarteletter ( finns att köpa bland Kex i din butik)

Fyllning: 
3 dl riven ost
1 dl creme fraiche
finklippt jalapeno

Gör så här:
Ställ ugnen på 180-200 grader.
Rör ihop fyllninggen och fördela ut i skalen .
Ställ in i ugnen och gratinera,
Klart när osten har smält och de fått en fin färg.

Varning: Dessa är farligt goda!

IMG_6024 (1)

1
9 kommentarer

Resedrömmar

Jag älskar ju att resa, och upptäcka nya ställen. Och eftersom ni gillar att läsa om resor så tänkte jag dela med mig av vilka länder vi varit i.
Vilka saker som varit bra, och bättre & bäst. Och vilka ställen som står på min ”önskelista” att resa till.

 

Jag har besökt 33 olika länder, förutom Sverige.
1. Bulgarien
2. Cypern
3. Danmark
4. Egypten
5. Frankrike
6. Förenade Arabemiraten
7. Grekland
8. Indonesien
9. Italien
10. Jamaica
11. Kambodja
12. Kanada
13. Kap Verde
15. Kroatien
15. Luxemburg
16. Maldiverna
17. Malta
18. Nederländerna
19. Norge
20. Polen
21. Schweiz
22. Seychellerna
23. Slovakien
24. Spanien
25. Storbritannien
26. Thailand
27. Tjeckien
28. Tunisien
29. Turkiet
30. Tyskland
31. USA
32. Vietnam
33. Österrike

 

Det vackraste stället: 
Maldiverna. Magiskt, och går inte jämföra med något annat…. än så länge.

 

Mest prisvärda:
Malta! Vi var jättenöjda. Billigt att semestra där och man får mycket för pengarna.

 

Godaste maten:
Thailand

 

Resedrömmar just nu: 
Söderhavet och Zanzibar kommer nog nästan på delad första plats.
Har googlat och läst massor om dessa ställen.

 

Mest händelserika resan: 
Absolut USA, när vi bilade runt i Nevada & Kalifornien.
Vilken fantastisk resa, helt fantastiskt.

 

Barnvänligaste resmålen: 
Nu beror det ju på men Cypern, Grekland är perfekt om man ska bo på charterhotell.
Även Thailand, men resan är dock längre.

 

Charter eller boka flygstol + hotell:
Helt klart det senaste alternativet.
Mycket roligare och mer prisvärt att sätta ihop sin egen resa.

 

Resa som jag vill göra om: 
Lätt Maldiverna, dit hoppas jag att vi kommer ha möjlighet att åka tillbaka till.

 

Vackraste ständerna: 
Maldiverna
Seychellerna
Jamaica

 

Nästa resa går till…. 
Faktiskt ingen aning, jag googlar och jämför och kollar.
Troligtvis blir det en resa i sommar, hela familjen.
Det ska ju vara ett resmål som barnen också uppskattar,
så det blir nog inte så lång resa denna gången.

 

10-i-topp-länder-jag-vill-besöka:
Borabora
Zanzibar
Madagaskar
Australien
Japan ( Tokyo)
Mauritius
Cuba
Filippinerna
Mexico
Portugal

0
46 kommentarer

Pressad potatis med kycklingfileer & pepparsås

Jag sitter på flygplatsen och väntar in mitt flyg hem.
Har haft bra & givande möten, och kan snart berätta lite spännande nyheter för er.

Men nu börjar vi med ett tips på en lättlagad middag.
Här är en smidig och GOD sådan

IMG_5874

Potatisen pressade jag för att få den lite festligare,
kycklingen stekte jag bara rätt uppochner med lite salt & peppar.

Såsen gjorde jag så här:
1 gul lök
1 msk smör
1 – 1/2 msk stött rose peppar
1 dl stek sky / eller 2 msk koncentrerad fond + vatten
4 dl grädde
1/2 msk kinesisk soja
salt och peppar
Önskar man såsen lite tjockare, så red av med lite maizena

Gör så här :
Smält smöret i en kastrull, fräs den hackade löken mjuk, men inte bränd.
Blanda ner fond, soja, vatten, grädde och roespeppar. Låt sjuda i tio minuter.
Sila såsen, innan du häller upp den i en såsbringare.

Serveras med pressad potatis och stekt kyckling.

0
Kommentera

Incheckad på hotellet

Hej från huvudstaden,

Då var jag framme och incheckad på hotellet, och vilket litet guldkorn jag hittat. Gillar att bo på olika hotell när jag reser, och detta var sådär lagom litet. Bara 17 rum, och det tycker jag är trevligt.


Söta rum i lite gammaldags stil.
Och en liten dagens.

Datorn är såklart med så jag hinner uppdaterad lite mellan varven.
Skickade iväg ett par mail och betalade räkningarna, hann jag också med.
Perfekt när man kan ha med sitt mobila kontor överallt ( där det finns wi-fi)

Jag valde mellan ett par olika hotell denna gången, men valet hamnade här eftersom frukosten ingick.
Man kan ju inte sova på hotell om det inte finns någon frukost. Haha.

Nu dags att knyta på mig skorna och kila iväg på nästa möte.
Ni kan hänga på lite bakom kulisserna på Instastory, där uppdaterar jag rätt flitigt.

Hej på ett tag.

0
14 kommentarer

Ny vecka och nya möjligheter


Godmorgon raringar,

Vissa perioder blir stressigare än andra, denna period är sådan. Just nu har jag haft så mycket jobb inbokat sen vi kom hem så jag vet inte vad. Plus ett husköp (och en pågående försäljning av sommarhus) det är mycket tankar som far fram och tillbaka. Idag går flyget upp till stockholm så nu blir det bara intensiva jobbdagar. Schemat är som vanligt fullspäckat :  möten, intressanta jobbluncher, träffa säljare samt möte med nya samarbetspartners för webshopen. Tur att jag har ett roligt jobb, då blir det liksom sällan ”jobbigt” att gå till arbetet. Ja det skulle vara när trollen fått härja fritt bland kommentarerna, men det kan nog få vem som helst på lite dåligt humör.

Men nu måste jag göra mig klar,
Flyget går snart, vare sig jag hinner dit eller inte.

Kram på er.

0
6 kommentarer

Min Godaste Guacamole


Det här behöver du: 
2 mogna avokado
1 finhackad tomat
1/2 finhackad rödlök
1/2 dl creme fraiche
1-2 vitlöksklyftor
1-2 msk pressad citronsaft
salt & peppar

Gör så här: 
Mosa avokadon med en gaffel tills den är slät.
Rör ner den hackade tomaten, och löken + crème fraîche . Smaka av med vitlök, citronsaft salt och peppar.

Klar att serveras.

0
1 kommentar

Picklad rödlök

Att göra egen picklad rödlök är busenkel.
Och så himla gott både till tacos, grillade hamburgare eller pulled pork.


Det här behöver du
2 stora rödlökar
3 dl vatten
1 1/2 dl strösocker
1 dl ättikssprit 12 %

Gör så här:
Skär rödlöken tunt,
Mät upp vatten, socker & ättika i en kastrull och låt sjuda upp.
När den svalnat så häll över löken. Och förvara i en burk med lock.
Allra godast efter en dag eller två då den blivit mjuk och alla smakerna trängt in.

2
7 kommentarer