Godmorgon där ute,
Känns nästan som om det är Måndag idag, bara för att vi åkte hem från stugan redan igår. Härligt att ”få” en extra helg dag bara så där. Vi startar dagen med ett inlägg fullproppat med tips till kommande matvecka.
Hoppas ni hittar lite som faller er i smaken. Annars så hittar ni alla mina andra 198 veckomatsedlar HÄR
MÅNDAG : Sötpotatispizzor (vegetariskt)
TISDAG: Panerad rödspätta med remaouladsås
ONSDAG: Pasta- & Bacongratäng
TORSDAG: Kycklingstroganoff med ris
FREDAG: BIFFRYDBERG
Det här behöver du till 4 personer:
700- 800 gram putsad oxfile
smör
10 stycken potatisar
1 gul lök
Senapscreme:
2 dl vispgrädde
1 1/2 msk fransk dijonsenap
1/2 tsk socker
1 nypa salt
Garnering:
4 äggulor
Gör så här:
Ta fram oxfilen cirka 2 timmar innan du ska börja med maten. Skala och skär potatisen i bitar och skölj den i kallt vatten för att få bort det mesta av potatisstärkelsen. Hetta upp en stekpanna med smör och vänd ner potatisen, rör om då och då. Finhacka under tiden löken och skär oxfilen i 2*2 cm bitar. Senapscremen gör du genom att vispa grädden fluffig, och rör ihop med senap, socker och salt. Låt stå kallt fram till servering.
Råstekt potatis blir lite som friterad potatis, väldigt gott
När potatisen är klar ( cirka 15-20 minuter ) ta upp och låt överskottet av smöret rinna av, innan du lägger den på serveringstallrikarna. Fräs löken glansig, och lägg upp för sig på tallrikarna. Till sist höjer du värmen och fräser oxfilen hastig runt om ett par minuter. Tänk på att inte steka allt samtidigt, köttet ska inte koka. Stek så att köttet får vacker färg, men fortfarande är rosa i mitten. Lägg upp på tallrikarna och servera med senapssås och äggula.
Smaklig måltid!
* * * * * * * * * * * *
Och så något gott till helgen.
I min sallad hade jag :
vattenmelon
mango
ananas
kiwi
äppel
hackad choklad
lättvispad grädde