INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

VECKOMATSEDEL

Över 120 000 har trillat in på Neas insamling till Barncancerfonden. Så stolt över att ha världens gulligaste läsare. Tack! Här kommer matförslag till veckan :

Måndag Krämig soppa med kyckling & pasta
Tisdag Halloumi- & Potatisbullar
Onsdag Gratinerade biffar
Torsdag Tikka Masala
Fredag Tacorulle

IMG_6766
Det här behöver du till ugnspannkakan:
5 ägg
7 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
rapsolja/ smör till formen

Tacofyllningen
600 gram stekt & kryddad tacofärs
100 gram philadelphiaost ( eller creme fraiche)
1 msk ketchup

3 dl riven ost

Gör så här
Ställ ugnen på 225 grader. Ta fram en djup ugnsplåt.
Vispa ihop ingredienserna till pannkakan i en skål. Vispa tills smeten är slät. Lägg ett bakplåtspapper i ugnplåten och smörj med smör / olja på pappret och kanterna. Häll över pannkakssmeten i formen och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills den får lite färg och har stannat till. Under tiden värmer du upp färsen och vänder ner ketchup, färskost eller crème fracihe tills du får en krämig och fin tacofärs.

Bred över tacofärsen över pannkakan, och riven ost. Spara 1 dl ost till garnering.
Rulla ihop pannkakan från kortsida till kortsida.

Toppa med den sista osten och ställ in i mitten av ugnen i 10 minuter eller tills tacorullen är gratinerad.


* * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet Mintkakor

IMG_1280
IMG_1252

Cirka 25 stycken:
1 äggvita
5-6 droppar pepparmintsarom
1 tsk vaniljsocker
5 dl florsocker ( cirka )

Garnering : Mörk choklad

Gör så här:
Vispa äggvitan till ett skum, droppa i mintoljan.
Vänd ner vanilj och florsocker, så mycket som behövs för att få en deg som ska gå att kavla ut.
Strö florsocker över bakbordet och kavla ut degen till knappt 1 cm tjockt ( alltså lite tunnare)
Tryck ut runda kakor med en pepparkaksform eller mindre glas, tryck ut så många som går. Kavla ihop och gör samma sak tills degen är slut. Lägg kakorna i frysen och smält chokladen.
doppa dem i chokladen, låt överskottet rinna av, och lägg tillbaka dem på bakplåtspappret. Låt kakorna stelna i kylskåp innan du packar ner dem i en burk / kakburk.
Förvaras i kyl, och fungerar bra att frysa ner.

* * * * * * * * *

Kikade förbi bubbleroom och såg att det var 25 % rabatt nu på massa snygga kläder.
Du hittar rean HÄR


9
Kommentera

FÖR NEA OCH VARENDA LITEN UNGE


Som ni vet så brukar jag göra insamlingar & skänka pengar till Barncancerfonden. I år känns det ännu viktigare. Då min systerdotter Nea precis fått sin cancerdiagnos. ❤️
Det efter månader av undersökningar, röntgen, biopsier och alla möjliga provtagningar. Hennes diagnos heter Rhabdomyosarkom, och i Måndags påbörjade hon sina första behandlingar med cellgifter. Nea är bara 15 år och går i 9:an, Hon mår sämre nu med medicinen som sprutas in i kroppen, och hon kommer tappa sitt hår. Nea är just nu på BOND i Linköping och de är helt fantastiska alla läkare och sjuksköterskor där. Om ett halvår hoppas vi att alla cancer är borta, och att Nea är frisk igen. Och jag vet hur mycket Barncancerfonden betyder för hela Neas familj nu i denna sjukdomstid så jag hoppas ni också vill vara med och stötta.


Varje litet bidrag kommer göra skillnad i kampen mot Cancer. Ni hittar Neas insamling här
Vi kommer pärla armband för glatta livet, och 1 får ni för varje 100 :- ni skänker.

Skänker ni 1000 : – till denna, så kommer jag som tack att skicka hem en signerad bok till er.
En printscreen av er swish / överföring och ett DM på min instagram eller på mail så 
kommer boken i er brevlåda. 

❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

Ps. tar gärna emot tips på vart man hittar riktigt fina och bra peruker.

Kram

82
61 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

PICKLADE PÄRON


Här kommer de goda päronen jag pratat om.
Detta måste ni prova.


Så gott och enkelt, detta måste ni prova i salladen.

Du behöver till 2 burkar:
5-6 päron
1/2 dl ättiksprit 24 %
2 strösocker
3 dl vatten

Gör så här:
Koka upp vatten, ättiksprit & socker och rör runt till sockret löst sig. Ställ kallt.
Under tiden tvättar du päronen och river ner dem tunt med mandolin.
Fördela ut präronen i två burkar, och häll sedan över den kalla vätskan.
Ställ in i kylskåp, gärna över natten.

Så gott att ha i salladen.

Och nog för att det knappt är Oktober är, men här kommer mitt första julklappstips. Just nu kan du köpa dessa härliga, gosiga flanell påsklakan för halva priset på Hemtex. Så köp 2 betala för 1. Perfekt att ge bort till någon man tycker om. KLICKA HÄR

3
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

GRATINERAD FLÄSKFILE


Nu till hösten behövs både Middagstips och tips på fina sängkläder,
jag har ett grymt erbjudande till er under receptet.

För 2 personer:
1 putsad fläskfile
smör
salt & peppar

Garnering: 
2 dl riven lagrad ost
1/2  kruka persilja ( klippt )
1 msk röd pesto

Serveras med potatisgratäng

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Skiva upp filen och smörstek den med salt & peppar. Den ska vara nästan färdigstekt.
Rör ihop osten, med persilja & pesto och fördela ut över fileen. Ställ in i mitten av ugnen i 5 minuter eller tills det blivit en vacker gratinering.

Jag tipsade om gossiga sängkläder i flanell – dessa är nästa slutsålda. Några få finns kvar HÄR
Men jag vill även slå ett slag för dessa härligt lyxiga i Satin. Köp 2 stycken påsklanset och betala endast för 1. Perfekt julklapp kan jag tycka. KLICKA HÄR

6
3 kommentarer

POSTGATAN OCH PLANER FÖR VECKAN

Hej där,
I går blev det ett besök på postgatan, och snälla någon så himla gott det var.
Köttet var magiskt men alltså pommes:en, de var så fantastiskt goda. Kommer drömma om dem alltså.
Annars bjuder denna vecka mest på jobb, barnen har åkt till pappa så då kan jag jobba hur mycket som helst. Jag ska filma och fota samarbeten och läsa igenom avtal och finurla på massa nya recept till kommande boken. Och i morgon kväll ska Martina och jag ses hos henne och laga mat och skvallra ikapp. Det blir trevligt. Förresten jag picklade päron förra veckan som blev så bra. Ska uppdatera er med receptet under dagen. Det vill ni inte missa.

Men nu dyka ner i jobbmailen.
Kram på er,

8
1 kommentar
INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

VECKOMATSEDEL

Här kommer lite förslag på vad ni kan laga i veckan :

Måndag : Vegetarisk Mousakka
Tisdag : Räkstroganoff med ris
Onsdag: Korvsoppa med pasta
Torsdag : wokad kyckling med krispiga grönsaker
Fredag Smörgåstårta

IMG_3055IMG_3064


Bröd:
landgång
alternativt rostbröd

Till fyllningen runt tårtan
3 dl vispad grädde
2 dl creme fraiche
1 / 2 dl majonnäs

Skinkfyllning :
ca 400 gram röktskinka
1 dl creme fraiche
100 gram philadelphiaost
finhackad rödlök efter eget tycke
salt och peppar

Leverpastejsfyllning :
1 1/2 dl leverpastej
1 1/2 dl creme fraiche
1/2- 1 dl boston gurka

Toppa med te.x
räkor
ost
skinka
tomater
gurka
sallad
dill

Gör så här :
Rör ihop de olika rörorna. Jag gjorde 2 lager med skinkfyllning. Smöra landgångsbröden. Jag hade fyra bröd dv.s 3 lager med fyllning. Bred på mycket fyllning, så blir tårtorna saftiga. För mina mått på smörgåslängden gick detta åt, men behövs mer fyllning så går det snabbt att blanda till under tiden man fixar.  Ställ sedan in smörgåstårtan i kylskåp över natten, så den får stå och dra till sig

Garnera smörgåstårtan innan servering!

* * * * * * * * * * * * *
Söndagstips när det är 25 % rabatt på detta vackra porslin


Och så något smarrigt till kaffet :

Det här behöver du:
200 gram smör
3 msk sirap
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl frysta lingon ( om du vill baka halva satsen med lingon ) 

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och smör mjukt och arbete i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela på tre och rulla ut till länger. Nu kan du baka in de frysta lingonen.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

Galet goda!

11
Kommentera
INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

HÖSTFINT PÅ TRAPPEN

Godmorgon där ute
Hoppas ni har sovit gott. Om inte annat är det ju Fredag och en helg som närmar sig.
Jag har bokat in sovmornar och lata dagar i pyjamasen i dagarna två, äta lata frukost framför morgon-tv:n och inte ha bråttom någonstans. Hur låter det ?
I går gjorde jag lite höstfint på trappen, det behövdes kan jag lova. Hade både två och tre halvdöda växter där i mina krukor. Men nu är det iordning igen. Och på Söndag blir det lite kroppkaksfest för Melvin, han har ju numera fyllt 17 bast och storasyskonen vill komma och fira honom, så det blir mysigt.

Så här höstfint blidde det med de nya planteringarna, sen sopade jag rent trappen och diskar upp ljuslyktorna och dekorerat med frukten från trädgården. Tror ni någon av tonåringarna märkte det när de kom hem. Haha… Näe, så så mycket för den ansträngningen.

Och sedan såg jag det här på Cerveras hemsida :

Snacka om schysst RABATT, 50 % och massa fint och bra och ha saker.
Klicka här
Och gillar ni varumärket smeg så var det också på 20 % rabatt på deras sortiment. Klicka här

9
Kommentera
INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

MATIG HÖSTSOPPA

Det här är en soppa för hela familjen med pasta , kyckling och len grädde.
Serveras gärna med ett gott bröd. Så enkelt , gott och billigt.

Det här behöver du;
500 gram kycklingfileé
smör
salt & peppar
8 dl vatten
500 gram passerade tomat
5- 6 dl valfri pasta
1 vitlöksklyfta
2 scharlottenlök
1 msk chilisås
2 små morötter
2 msk koncentrerad kycklingfond
1 bit purjolök
2 1/2  dl vispgrädde
100 gram färskost
lite cayennepeppar alt. chiliflakes

Serveras med : bröd och god riven ost ( jag valde västerbotten)

Gör så här :
Bryn kycklingen i smör, krydda med salt & peppar.
När den nästan är klar så fräser du den hackade scharlotten löken de skivade mörötterna  , och chilin tillsammans med kycklingen tills den är helt genomstekt.
Häll i vatten och passerade tomater , och kycklingfond. Vill du göra soppan mer rund och mjuk i smaken så ha i grädde. Red av soppan med färskosten.
När det börjat sjuda så häller du i valfri nästan färdigkokt pasta, och låter den sjuda tills den är helt klar.
smakar av med salt, peppar och om ni som jag gillar stark mat kan man smaka av med lite cayennepeppar.  Toppa med en god ost , och med en god bröd bit.

Innan servering så toppar du soppan med purjolök

* * * * * * * * * * * * *

Och när vi ändå pratar hösten så sprang jag på en superbra rabatt på fina jackor.

25 % RABATT just nu på massa fina jackor.
Så är du i behov av en kan du ju alltid börja att kika här.

Nu ska jag förhöra läxor och diska undan efter middagen

På återseende imorgon.

5
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

JENNYS HERRGÅRDSKYCKLING

Godkväll raringar,

Ett av de mest googlade recepten på bloggen kommer här,
Har ni inte provat så är det dags nu. Och så tips på massa fina utomhusmöbler och tillbehör nu när det närmar sig vår med stormsteg. Massa fint till din trädgård eller balkong hittar du här

Recept till 4 personer på herrgårdskyckling:
 4 kycklingfileer
smör
salt& peppar
100 gram rökt skinka
2 msk finhackad persilja
4 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
1 1/2 dl riven herrgårdsost

Gör så här: 
Ställ ugnen på 225 grader. Bryn kycklingfilerna runt om i en stekpanna så att de får fin färg. Salta & peppar under stektiden. Lägg dem i en form och strössla över den strimlade skinkan. Blanda ihop creme fraiche, persilja, dijonsenap, och riven ost. Fördela ut röran över kycklingen och skinkan. Och ställ in imitten på ugnen, i cirka 20 minuter- eller tills kycklingne är klar. Servera med klyftpotatis eller ris.

13
Kommentera

LAX MED TÄCKE AV VÄSTERBOTTENSOST



.
Godkväll raringar,
Jag har precis dukat undan kvällens middag, och fått in all disk i maskinen. Eftermiddagen gick åt att ringa runt och leta prao-plats till Nomi. Till sist hittade vi en förskola som Nomi ville vara på och som hade tid att ta emot henne. Så nu har vi löst det, Och Nomi är nöjd och glad.

IMG_5195

Till 4 portioner :

4 laxbitar
1 1/2 dl creme fraiche ( valfri smak )
3 dl grädde
1 skvätt med chilisås ( beroende på hur starkt du gillar)
Salt & peppar

Gratinering : Riven västerbottenost.

Serveras med potatis eller bara en sallad

Gör så här :

Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg laxfilerna i smord form , rör ihop creme fraiche, grädde och chilisås i en skål.
Smaka av med salt. Häll över såsen över fisken och riv över rikligt med god ost.
Gratinera i ugnen tills fisken har en innerteperatur på cirka 58 grader.  ( cirka 15- 20 minuter)

Servera med kokt potatis och en god sallad.

Efter middagstips kommer tips till Höstgarderoben.
Gillar att det för massa färg nu, vem blir inte glad av det.

Och jag fick dessutom precis nys om att de är 25 % RABATT,
nu på Cellbes, med koden 2223

Happy Shopping.

4
2 kommentarer