INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

MIN FAVVOSALLAD SOM MAN KAN HA TILL ALLT

Till denna salladen: 
1 1/2 st gurka
2 tomater 
1 liten rödlök 
1 dl finhackad bladpersilja 
1 citron 
1 msk olivolja 

Gör så här : 
Skölj grönsaker och bladpersilja väl. 
Finhacka gurka, lök, och tomat så smått du bara kan. 
Pressa ner citronen ner i salladen och rör sedan ner bladpersiljan. 
Ringla över lite olivolja och blanda väl. 

Klart! 

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Och så torsdagstipset, 
från mig till dig. 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är ell-680x1024.jpeg

Nu får ni 25 % RABATT+ YTTERLIGARE 5 % på den dyraste varan. Med koden 455758 Gäller både möbler och kläder.
Denna tröjan hittade jag som jag klickade hem.
KLICKA HÄR för att komma till Ellos

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

29
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

LAX MED CITRONSÅS TOPPAT MED RÄKOR

Tjingeling raringar,
Hoppas ni har vaknat upp till en fantastisk tisdag. Denna veckan tänkte jag gå på projekt tömma kyl och frys, för man har så mycket mer mat där än man tror – och skafferiet också.

Det här behöver du till 4 personer:
4 portionsbitar lax

Citronsås:
1 1/2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1/2 msk hummerfond
1 citron
nyskalade stora räkor

Gör så här: 
Börja med att ställ ugnen på 200 grader. Lägg den tinade laxen i en ugnssäker form. Gör citronsåsen i en kastrull. Värm upp grädde, crème fracihe och fond, riv ner det gula skalet och pressa ner citronsaft efter egen smak och tycke. 1-2 msk citronsaft hade jag i min sås. Häll citronsåsen över laxen. Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills laxen är klar.
Toppa med nyskalade räkor och servera genast.

Smaklig spis

Här kommer tips från Ellos också där det nu är 25 % RABATT på deras
Myskläder. Kolla in den här gosiga. Villhöver!

13
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

VECKOMATSEDEL

Hej där,
Söndag redan och jag väntar hemma Tilda & Martina för att pärla. Vi fortsätter pärlandet för Neas insamling och du beställer armbanden här
Men vi fortsätter också traditionen med veckomatsedel så här på Söndagen. Varsågoda.

Måndag Höstgryta med fläskytterfilé och champinjoner
Tisdag Kycklinggratäng med ajvar
Onsdag Köttbullar med potatis & brunsås och rårörda lingon
Torsdag Lyxig soppa med fisk & skaldjur
Fredag Tacolasagne

Lasagne till 4-5 pers:

10 -12 lasagneplattor (gärna färska )
600 gram färdigstekt & kryddad färs
smör
2 pressade vitlök
1 riven gullök
1/2 dl chilisås
1 burk krossade / passerade tomater
1 liten burk med majskorn
salt och peppar
2-3 dl riven ost, tex. mozarella

Bechamelsås till lasagne:
5 dl grädde
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
100 gram smör
Lite riven muskotnöt
salt och peppar

Så här gör du lasagne: 

Ställ ugnen på 175- 200 grader. Stek löken och vitlöken i en stekpanna med smöret. Vänd ner tacofärsen.
Blanda sedan i tomatkrossen,och majsen, chilisåsen och salta och peppar. Låt alltsammans sjuda, medan du gör Bechamelsåsen:
Smält smöret Häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp
Häll upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning.
Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder. Riv ner lite muskotnöt, bara några drag på rivjärnet. salta och peppra, och låt sjuda ett par minuter.

Sedan ringlar du över lite olivolja i en ugnssäkerform, och täck botten bechamelsås,
och sedan med lasagneplattor.Varva sedan med, sås, köttfärsröra  och riven ost, lasagneplattor ca 3 lager av varje. Även gott och lägga ett lager med mozzarella, när man varvar med köttfärsen och såsen.
Sedan ska lasagnen vara inne i ugnen i ca 45- 50 minuter, men efter halva tiden kan du ta ut gratängen och toppa dem med lite ost.

Smaklig måltid!!

Och så ett dagens tips! För just nu gar Ellos 25 % RABATT på deras ytterkläder. Woop woop Klicka här

Och efter shoppingtips så kommer tips på något gott till kaffet.
Semmelkladdkaka

Det här behöver du:
smör+ ströbröd till formen
150 gram smör
100 gram mandelmassa
2 tsk kardemummakärnor
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt

Topping: 
2 dl lättvispad grädde
florsocker
75 gram mandelflagor

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smörj & bröa formen.
Smält smöret & riv mandelmassan i en skål, mortla kardemummakärnorna & rör ner både smör & kardemumma med mandelmassan. Vänd sedan ner resten av ingredienserna i skålen och rör tills allt har blandat sig. Häll över smeten i formen (20-22 cm) och ställ in i mitten av ugnen i cirka 18- 22 minuter.  Låt svalna i kylskåp ett par – tre timmar innan servering.
Rosta mandeln i en torr stekpanna så att den får nötig färg. Låt svalna under tiden du vispa grädden och bred över kakan, pudra över florsocker &  på med den kalla mandeln

9
2 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

TIPS TILL HALLOWEEN

Hej där,
Den 12:e oktober säger kalendern. Det närmar sig halloween, och då är det väl roligt med lite tips på vad man kan bjuda på. Pynt och maskeradkläder fyndar vi alltid här

Nu kan ni hitta era maskeradkostymer för bara 99 :-

Här kommer lite tips på vad ni kan bjuda på

Minipizzor med göööräckliga spindlar


Föredrar du att fuska och köpa färdigt pizzakit så går dessa på ett nafs.

Ställ ugnen på 225 grader.
Stampa ut små runda pizzor med ett dricksglas. Bred ut pizzasås, riven ost och skapa läskiga spindlar med svarta oliver.
Busenkelt och läskigt till den kommande halloweenbjudningen.

Otäcka läskiga mumier som är galet roliga att göra!


Detta behöver du

korvbröd
grillkorvar
smördeg
tomatpure
pepparkorv

Gör så här: 
Ställ ugnen på 225 grader.
Skär tunna remsor av den tinade smördegen.
Vira runt korvarna ( lämna en liten lucka för ögonen )
Lägg dem på en ugnsplåt och skjuts in i ugnen i 10 minuter eller tills de får färg.
Dekorera dem sedan med ögon dv.s tomatpure och pepparkorn.

Klara att servera.

Sedan något gott till fikat.

 Det här behöver du : 
150 gram smör
2 dl strösocker
10-12 msk med oboy
6 dl havregryn
1 dl mjölk
chokladströssel

Till ögon hade jag pingvinstång
till spindelben hade jag lakritssnören
och oreokakor till vingar.

Gör så här: 

Blanda allt i en skål och rör ihop till en smet , jag använder elvisp.
Ställ kallt i en halvtimme och forma sedan lagom stora chokladbollar. Rulla dem i strössel och dekorera dem bäst du vill i otäcka former. Ögonen hade jag pingvinstång som jag skivade tunt.

10
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

EN PASTASÅS PÅ 3 INGREDIENSER

Ni vet ju att jag gillar att göra det enkelt för mig, och denna pastasåsen är precis så där enkel.
Den går dessutom att laga på en kvart, så passande på en vardag. Inte sant. Vi brukar servera med färsk fylld pasta, men man väljer helt vilken pastasort man vill ha.


Självklart kan man lyxa till den ytterligare med körsbärstomater eller svamp. Men nu tänker jag en pastasås i all enkelhet som är vansinnigt god. Vi rev över lite parmesan innan servering. Mums

För 4 personer
3 pkt bacon
2 dl creme fracihe
200 gram färskost (vitlökssmak)

Gör så här:
Klipp ner baconet i en panna, fräs det tills de fått lite färg.
Sänk värmen och vänd ner creme fraiche , färskost. Låt allt sjuda samman och smaka av med salt & peppar.

Dagens tips från mig till dig kommer från Ellos där du får 30 % på den dyraste varan. Med koden 455721 Vare sig du handlar kläder eller möbler. Såååå mycket fint just nu. Kolla här



Nu dags att börja med dagens middag!
Kram på er.
9
Kommentera
REKLAM FÖR APOLLO

DRÖMMER MIG TILLBAKA

……Till mitt älskade Grekland och Zakynthos. Vi hade det så fantastiskt där, och jag och Martina pratar fortfarande om de galet lyxiga frukostarna vi åt på Zante Maris Suites ❤️ Det var så mycket färsk frukt, nypressade juicer, lufttorkad skinka och goda ostar och supergott kaffe. Maaaaj Gaaad – På riktigt den finaste frukosten jag ätit.

Tittar på bilderna och blir nästa avundsjuk på mig själv för att ha fått äta detta under en hel vecka.

Lyxet att ha egen pool skojar man inte heller bort. Ingen stress för att springa upp och paxa solstolar, vi hade sol hela dagen på vår lilla härliga uteplats.

Fantastiskt god mat över lag på vårt hotell. Vi åt igenom oss hela menyn.
Och det var ju inte bara gott, utan väldigt vackert också.

Detta var en av mina favoriter när det gäller förrätterna.
Mums.


Vi gjorde inte alltför många utflykter, för vi ville bara vila upp oss. Sova, sola, bada och äta och reapet på den. Men en dag begav vi oss ut till sjöss för att få se de stora havssköldpaddorna. Häftiga bjässar, dem vill man inte missa när man är på Zakynthos.

En fantastisk resa, där man kom hem helt utvilad och redo för vardagen igen.
Jag och min Wifey Martina, och nu var det ju snart ett halvår sedan vi var iväg- så nu är det dags att börja kika på nästa resa hos Apollo.



På återseende raringar.

11
8 kommentarer
INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

VECKOMATSEDEL

Här kommer förslag på en veckomatsedel,
hoppas ni hittar lite ni gillar.

Måndag Inbakad kassler med ris & currysås
Tisdag Spagettigratäng med köttfärssås
Onsdag Panerad rödspätta med skolans kalla dillsås
Torsdag
Chicken con carne
Fredag Rund smörgåstårta

Det här behöver du:
3 hela Polarbröd Jubileumskaka

Grundröra
1 dl vispgrädde
2 dl majonäs
1 1/2 dl creme fraiche
100 gram färskost
.

Lager 1: 
200 gram leverpastej
1/2 dl gurkmix  ( bostongurka )
1 dl av grundröran
.

Lager 2 
300 gram rökt skinka
2 msk klippt persilja
2 dl av grundröran

Dekorera med : ost, skinka, kokt ägg, sallad, grönsaker, skinka.

Gör så här:
Börja med grundröran. Vispa grädden tills den bildar toppar.
vänd ner majonäs, crème fraîche, färskost och vispa tills den blir slät.
Börja bygg ihop smörgåstårtan. Lägg ut polarbrödet på ett tårtfat.
Rör ihop lager ett i en skål, fördela ut på brödet.
Lägg på nästa lager med Polarbröd, klipp ner skinkan och och rör ihop lager 2 i en skål.
Fördela ut och lägg på sista brödet. Fördela ut det sista av grundröran, och börja dekorera.
.

Ät och njut!

* * * * * * * * * * * * * *

Och så något gott till kaffet Kladdig kladdkaka med extra allt

Det här behöver du för att baka denna kladdis: 
Form cirka 24 cm
3 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt

2 dl jordnötssmör
200 gram mjölkchoklad +  1/2 dl vispgrädde

Gör din chokladiga kladdkaka så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter, Kladdkakan ska fortfarande vara lite lös i mitten.
Ta ut och klicka ut jordnötssmöret, och låt det smälta över kakan och bred försiktigt ut lagret. Det går även bra att ställa in kladdkakan med jordnötstoppingen för att det ska smälta snabbare. När du fått det hyfsat jämnt kan du göra tryfflen. Låt grädden sjuda upp och bryt ner chokladen och rör tills du fått en jämn fin smet. Fördela över jordnötstoppingen och låt sedan svalna i kylskåp 1- 2 timmar innan servering.

Serveras med grädde

Och så dagens REA-tips från mig till dig. Bubbleroom har hur mycket fint som helst. Och just nu är det minst 50 % rabatt på alla rabatterade överdelar. Här

5
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

MALMÖ PÅ WORKSHOP

I går vart det Malmö hela dagen, en liten workshop med säljare och andra influenser kollegor.
Men jag åkte upp redan i Måndags för att slippa åka mitt i natten för att hinna fram i tid. Bodde på ett Elite-hotell i närheten och sov som ett barn eda fram tills klockan ringde.

Sov gott i rum 322, och startade dagen med en lyxig hotellfrulle. Missade dock att fota den.

Checkade ut och mötte upp Proad å gänget och gick igenom jobb, siffror och nya appar.
Jag är tekniskt obegåvad när det gäller att klippa och redigera filmer / reels så jag fick med mig massa matnyttig information hem. Och så fikade vi såklart på kanelbullar och dessa vackra skapelser

Och dagens tips kom har på efter att ni hade frågat mig på Instagram vad min bästa köksmaskin är. Och det är helt klart min bubbelvattenmaskin. Jag fick den i julas av barnen, och använder den varje dag. Extra plus är att den är sååå snygg och rejäl, och just nu på REA här för er andra.

9
1 kommentar
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

KANELBULLENS DAG


Ett grundrecept på kanelbullar, bara så här rakt och ner. Hoppas ni gillar.

Cirka 70 bullar fick jag ut av detta receptet- så önskar du inte fullt lika många går det bra att halvera receptet.

Till ca 70 bullar behöver du :

2 pkt jäst ( söta degar)
250 gram smör
1 1/2 liter standard mjölk
3 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 tsk stött kardemumma
1 kryddmått salt
Vetemjöl Special cirka 2,2 kilo

Fyllningen gjorde vi halva med kanel :
350 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3-4 msk kanel

Och halva med vanilj :
350 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3/4 dl vaniljsocker

Garnering : vispat ägg och pärlsocker

Gör så här :
Smula ner jästen i en ordentligt stor bunke, smält smöret i en kastrull och häll på mjölken och värm tills det blir fingervarmt 37 grader. Häll lite över jästen och rör tills jästen löst upp sig, häll över resten av mjölkblandningen, och rör ner socker, salt, kardemumma och sist äggen. Sedan häller du ner mjöl och blandar ( alternativ. använder bakmaskin ) Jag hade i en 2 kilos påse plus tre- fem dl till. Man ska bara ha i så mycket mjöl att degen blir smidig och lossnar, den ska inte bli för hård. Låt sedan jäsa under bakduk i cirka 1 timme. Under tiden rör du ihop fyllningarna och starta ugnen på 225 grader och förbered plåtarna genom att placera ut bullformar.  Efter en timme är det dags att börja baka ut.
Denna degen bakade jag ut i 6 olika omgångar. Kavla ut degen till en rektangel inte för tunt, och bred ut fyllning över rektanglen, ganska mycket då blir de riktigt saftiga.
Rulla sedan ihop så att det blir en längd och börja skär upp 2-3 sm tjocka snäckor och lägg i formarna.

Låt jäsa ytterligare 20 minuter och pensal dem med vispat ägg precis innan de ska in i ugnen och strö pärlsocker över dem. Grädda dem i 8- 10 minuter i mitten på ugnen och ta ut dem när de är gyllene.  Låt svalna på galler – äts med fördel ljumna med iskall saft eller ett stort glas mjölk.

Varma bullar med iskall jordgubbssaft, jag brukar tina upp frysta bullar på 80- 100 grader i ugnen. Blir som nybakade igen.

* * * * * * * * * * * * *

Och så dagens tips. Just nu har Hemtex ta 2 betala för 1 på deras snygga sammetsgardiner.Erbjudandet finner du här

12
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

VECKOMATSEDEL

Här kommer veckomatsedlen 1 dag för sent, men jag har pärlat hela helgen. Över 160 000 kronor har nu kommit in till Neas insamling för barncancerfonden. Tack, tack , tack.

Varsågoda :

Måndag : Krämig korvgryta med pasta
Tisdag : Cearsallad med hemgjord dressing
Onsdag : Ostfyllda köttbullar med potatis & brunsås
Torsdag : Fisk & räkgratäng med dill
Fredag Lax i hummersås

Det här behöver du till 4 personer:
Pasta till 4 personer
smör
1 finhackad gul lök
4 portioner lax
3 dl creme fraiche
1 1/2 dl grädde
1 kruka finhackad dill
2 msk hummerfond
2 msk pressad citronsaft
salt + citronpeppar

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning. Dela / skiva laxen smått. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs löken mjuk. Vänd ner laxen och fräs runt några minuter tills den är nästan helt klar. Vänd ner crème fraîche, grädde, dill, fond, citron och låt sjuda upp. Smaka av med salt och citronpeppar.
Vänd ner såsen med pastan och servera.

* * * * * * * * * *. *
Och jag vet att många av er uppskattar att jag letar runt efter bra erbjudanden och Rea och just nu har Cellbes upp till 70 % RABATT, klicka här.

5
Kommentera