Pyntar både ute och inne nu med dessa väldoftande syrener. Ljuvligt!
Hej igen
Halvkaos här när vi springer fram och tillbaka mellan förråd, garage & hus.
Men fint ska det bli, även om det är tråkigt att rensa. Ikväll tänkte vi sätta oss och kika på möbler & inredning till huset.
Så jag tänkte vara ute i god tid och önska tips får er på bra prisvärda möbelsidor på nätet
samt fina inredningssidor / inredningsbloggar. Utemöbler, köksmöbler och vardagsrums-möbler, ska vi kolla efter. Speciellt runda stor matsalsbord / utemöbler vill vi hitta. Även blocket-tips gillas om ni har sett något snyggt där.
Här startade vi dagen med en sovmorgon. Sedan blev det långfrukost. Idag ska vi rensa ut och röja garage här hemma.
Skänka, återvinna och sälja på blocket. Behövs sådana dagar också, då man samlar på sig så mycket annars.
För er som vill baka lite idag kommer tips om dessa goda pizzagifflar. Vill man fuska lite så går det att köpa ”färdigt” pizzakit i butik. Brukar finnas bland kylvarorna, smidigt om man har bråttom.
Det här behöver du till cirka 27-30 gifflar :
1 pkt jäst för osötade degar
50 gram smör
2 dl mjölk
2 dl vatten
1/2 tsk salt
10 dl vetemjöl
Fyllning:
tomatpure
ost
skinka
Garnering :
Uppvispat ägg
oregano
Gör så här:
Smula ner jästen i en skål,
smält smöret och häll i vätskan i smöret. Värm tills det är fingervarmt 37 grader.
Lös jästen med lite av vätskan och rör tills det har löst sig helt. Tillsätt resten av vätskan och de övriga ingredienserna under omrörning ( gärna bakmaskin) .
Degen ska bli smidig och ta inte mer mjöl än vad som behövs, utan spara ev. lite till utbakningen.
Låt degen jäsa i cirka 1 timme, ta sedan ut degen på mjölat bakbord.
Arbeta degen smidig, tillsätt ev lite mjöl – men den ska inte bli för hård.
Dela degen i 3 delar och rulla ut dem till cirklar , så de ser ut som pizzabottnar, Skär upp som en pizza, se nedan. Och fyll varje del med lite ost och lite skinka.
Sedan rullar du ihop den till små gifflar. (Du börjar med den längsta delen och rullar ihop så att du avslutar med den kortaste delen.) Pensal med ägg och strö över oregano.
Låt dem jäsa ytterligare i cirka 30 minuter.
Grädda dem sedan mitten på ugnen i 250 grader i cirka 8- 12 minuter.
eller tills de blivit gyllene. Serveras genast.
Så smidigt mellanmål, eller ta ta med på picknick, till stranden eller i lunchlådan.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och ett annat litet Tisdagstips är ju REA:N på Bubbleroom, där det just nu är upp till 70 %
på alla dessa fina kläder. KLICKA HÄR.
Så himla trött just nu, och jag har precis landat i tv-soffan med en stor påse lösgodis. Dagen har varit minst sagt intensiv. Så vi får se hur länge jag lyckas hålla mig vaken. Snarkar säkert ikapp till första reklampausen. Förhoppningsvis får jag väl en liten sockerchock så jag hinner se senaste avsnittet av SKAM. Ni vet att de sänder 4:e säsongen på SVT play va ? 🙂
Ja annars är det mest huset vi funderar på och planerar för.
Och om 1 1/2 månad får vi nycklarna, gissa om vi längtar….
Nedräkning pågår.
Hoppas dagen startat bra. Det är ju onsdag idag, men känns som fredag eftersom vi är lediga imorgon.
Jag har precis ”satt” en deg och väntar på att den ska jäsa. Så då kikar jag förbi er så länge.
Jag skriver ju ofta om allt som jag tycker är gott. Så idag tänkte jag göra tvärtom, skriva ner tio saker som jag faktiskt inte gillar alls.
Psst… Bilden har inget med listan att göra 😉
Här kommer 10 saker jag inte gillar!
1. Svart kaffe ( kan bara inte me det. Måste ha mjölk )
2. Inälvsmat- såsom lever och annat ”urk-igt”
3. Selleri ( Så himla speciell smak)
4. Sushi ( jag har försökt att lära mig, men nej- det är INTE gott )
5. Kokt ris ( jag lagar det, eftersom barnen gillar det)
6. Sockerkaka ( Iallafall om det är utan fyllning eller topping. Kan det bli tråkigare & torrare )
7. Grillchips ( Jag vill ha salt & vinäger-chips istället )
8. Salta pinnar ( Tråkigaste snackset )
9. Söt mat, som te.x när man blandar in ananas i maten. No like!
10. Läsk ( gillar ingen läsk förutom påskmust… )
Har ni också några saker som ni inte kan med i matväg ?
Då har jag äntligen landat framför datorn, för att få klart dagens bilder & svara på mail. Hur många mail kan man få på en dag undrar ni kanske. Många skulle jag säga… jag får någonstans mellan 100- 200 stycken varje dag / 7 dagar i veckan. Så det går liksom inte ta ledigt från mitt jobb. Det är mail från läsare med frågor, förslag på samarbeten, mail från mina säljare, olika företag och såklart en del skräppost. Men det tar en stund att gallra och skicka vidare…
Jaja, nog om det. På söndag är det ju inte vilken dag som helst, utan det är Morsdag.
Vad passar bättre då än att bjuda på än tårta ( läs tåååta )
Denna med choklad och jordgubbar är en favorit, yammi.
Det här behöver du till två bottnar (12 cm):
2 stora ägg
2 dl strösocker
4 msk kakao
3/4 dl kokhett vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Nutellafyllningen:
Vispa det rumsvarma smöret mjukt och tillsätt philadelphiaosten i, vispa så att allt blir smidigt. Vänd ner den karamelliserade mjölken, nutellan, florsocker, kakao och vispa tills allt blir blankt och fint. Vänd ner den vispade grädden tills allt har blivit en jämn och fin smet.
Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader.
Vispa ägg och socker vitt & pösigt. Vänd ner vattnet. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner i smeten.
Vänd upp i smorda & bröade formar och grädda dem i cirka 25- 35 minuter. Eller tills de är genombakade.
Känn efter med en sticka, de ska inte vara kladdigt i mitten. Har du tid så bakar du tårtbottnarna innan, och fryser in dem. Då blir de lättare att arbeta med. Dela tårtbottnarna och fyll dem, plasta dem och ställ in i kylskåp över natten.
Sedan är det bara det roliga kvar. Att dekorera dem.
Använd fantasin.
Hoppas ni haft en jättefin lördag än så länge, och att den fortsätter så. Min dag försvann snabbt som bara den, och utan att jag har haft tid att sätta mig framför datorn. Men vi har påbörjat städning & åka till återvinningen för att få fint inför att nya ägarna ska ta över. Som jag skrev igår så kom vi fram rätt sent till stugan. Men det hindrade inte barnen från att bada, de var i och plaskade tills det var helt bäcksvart ute. Tur att det finns lampor i poolen.
28- 29 grader var det i vattnet, så man fryser inte direkt. Vilen härlig sommartid vi har framför oss nu. Denna tiden är verkligen den bästa… Ja denna och hösten är faktiskt mina bästa årstider.
Och hur ska jag summera dagen idag då, förutom städning och plock!
Jo, idag har barnen fortsatt att bada, vi lånade hem lill-kusinen Mila en sväng. De stora kusinerna hade fotbollsmatch, så barnen får träffas imorgon allihopa. Vi planerar bara en lite lättare knytis-middag, rätt lagom så ingen behöver stå och laga mat halva dagen. Haha..
Vädret har väl inte varit det varmaste, men vi har varit ute så mycket vi kunnat. Till middag grillade vi hamburgare och korv till, sen blev det saft och fika. En bättre dag helt enkelt!
Vi hjälptes åt att plocka in buketter till alla borden. Både inne & ute, lite sådant lagom pyssel en lördag.
Det är härligt att ha massa sommarblommor över hela tomten. Här behöver man inte åka och handla buketter i blomsterbutiken inte.
Nu har vi landat i tv-soffan och kollar på lite av barnens tv-serier & väntar in Jonathan som är ute och fixar.
Och nu hörde jag att han kom in, då ska jag ska lägga bort datorn. Vi har lovat att spela Monopol med barnen, och jag tänker vinna 🙂
Startar bloggdagen med en bild på en ljuvlig syrenkvist. Doftar i hela rummet.
Då vart det tisdagsmorgon och barnen har gått till skolan. Melvin var hemma med mig igår, han hade ont i halsen och var hostig. Jag tror att det beror på all pollen som har kommit nu, han är ju allergisk. Men idag kände han sig piggare, så nu är han på väg mot skolan. Själv ska jag försöka röja undan inför en fotografering som ska ordnas. Sedan har jag ett par ”deadlines” idag, så det måste jag få iväg och godkända. Ja, lite så ser min dag ut. Så det blir några koppar kaffe och sedan sätta igång…. Insåg dock när jag öppnade kylskåpet att mjölken var slut. Urk, jag kan inte dricka kaffe utan mjölk.
Så det blir att knata ner till affären här på studs.
När det är sol och varmt ute blir iallafall inte jag speciellt sugen på varm mat.
Så då tycker jag att kall pastasallad är det perfekta. Eftersom det är måndag idag så kommer här en vegetarisk variant.
Smidigt att laga till många dessutom.
Detta hade jag i min sallad:
Kall färdigkokad pasta
Gröna kokta ärter
Majskorn
Tärnad ost ( hushållsost)
Körsbärstomater
Några msk crème fraîche ( med paprikasmak)
färsk basilika
När det gäller vardagsfrukost så äter jag oftast samma sak. Nämligen: knäckebröd med ost, kokt ägg och så kaffe såklart.
Men nu när det är varmare ute så är det vaniljyogurt eller filmjölk med färska bär.
Så gott och fräscht !
Kortvecka denna veckan, känns som om det bara är lovdagar hela tiden.
Jag kommer starta dagen med att förbereda ett kommande samarbete, sedan har jag lunchmöte på stan och så blir det storhandling. Så ser dagen ut i stora drag, sedan ska jag laga mat, fota och redigera bilder… Ja det där vanliga.
Här har vi varit sedan i fredags. Och ”vi” det är jag och mina systrar. Lillasyster Daries fyllde nämligen 35 år i veckan så Mona och jag bestämde oss för att överraska med en weekend upp till Stockholm. Det var en mycket överraskad lillasyster som jag hämtade upp klockan ett i fredags. Men hon fick en halvtimme på sig att packa iallafall.
Sedan flög vi från Kalmar, smidigt när det bara tar en 45 minuter.
Jag gillar att prova olika sorters hotell när jag är ute och reser, denna gången fick det bli Kung Carl.
Bra läge på Östermalm och nära till allt. Gilla de fräscha rummen som är inredda i gammal stil.
Förutom nöjen så hade jag en hel del jobb i storstan, och nu fick jag det gjort denna helgen.
Vilket innebär att jag inte behöver flyga upp veckan som kommer.
När det är dags att renovera badrum nästa gång så kommer jag sikta på marmor.
Jag tycker att det är så snyggt. Fast det kanske kommer hinna bli omodernt tills mina badrum ska renoveras.
Söta gosedjur som välkomnade oss.
Vi var rätt trötta i fredagskväll, så det blev så himla lagom att äta på hotellets restaurang.
Maten var gudomlig. Varmrätten en ”Biff Angus” var nog det godaste jag ätit någonsin. Rekommenderas varmt.
Min trerätters meny såg ut så här.
( Precis samma som systrarnas, då vi beställde samma )
Syrlig och frisk rabarbersorbe till efterrätt.
Denna ska jag prova att göra så snart mina rabarber hemma är klara.
Nu har vi precis ätit en dunderfrukost. En lyxfrukost är bästa sättet att starta en söndag. För fler bilder, videoklipp och uppdateringar – följ gärna på instagram också: @jennysmatblogg
Och snart ska vi möta upp en kompis här och åka och fika med henne. Det ska bli så mysigt, och sedan står det shopping på schemat innan vi flyger hemåt vid fyra.