Här regnar det som bara den över småstaden. Riktigt trevligt faktiskt, och stort plus för att pollen som försvinner. Igår var det ett gult lager pollen över hela staden. Bilar, gator och hus, detta är puts väck nu. Har ni inget bättre för er idag när det regnar så tycker jag ni ska baka den här pajen och bjussa på. Ni kan använda vilka bär eller frukt som helst. Jag tycker den är godast med blåbär eller äppel.
Det här behöver du:
Bär som täcker botten
2 msk potatismjöl
socker ( hur mkt beror på hur sura bären är)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smörblandningen och rör om väl. Sprid ut bären och pudra över potatismjöl och strö över socker. Klicka sedan ut smeten över bären och ställ in i mitten på ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.
Jag provade denna goda LCHF-vänliga förrätt för ett tag sedan.
Lite som räksnittar, fast utan bröd. Istället serverade jag med ostkex.
Det här behöver du till 4 prs: 2 dl riven lagrad ost
salt och peppar
Fyllning:
Handskalade räkor
Hackad rödlök
massa koriander
några droppar pressad citronsaft
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Ta fram en klädd bakplåt. Fördela ut den rivna osten i 8 högar.
Dra ett par varv med salt och peppar över.
Ställ in i ugnen tills osten flyter ut och bubblar.
Ta ut och låt svalna helt.
Blanda ihop allt till fyllningen Ta fram 4 små serveringsfat, lägg ett ostkex i botten.
Fyll sedan med räkröran, och lägg ett ostkex på toppen.
Volia.
Jag serverade även med en liten klick smaksatt crème fracihe ( chili )
Godmorgon fina, ( eller nja det hann to.m bli god förmiddag innan jag skrivit detta inlägget klart )
Vaknade upp till ett mulet Växjö, nästan så jag hoppas på en gnutta regn så jag slipper vattna idag.
Om ni är lediga en dag som denna, så kan du alltid kika förbi några bloggar, som tidsfördriv. Eller hur.
Jag läser egentligen inte så många bloggar, då jag sällan hinner. Men några bloggar kikar jag allt förbi då & då.
Och det hade varit kul att hitta nya, så tipsa gärna om din eller någon annans blogg i kommentarsfältet.
Hittade denna bilden på Nina och mig när vi var i stockholm och jobbade i hötorgshallarna.
Ninas blogg läser jag ju såklart.
Hon skriver om mat, bakning, hennes nystartade café & annat roligt. Det är en jordnära & rolig blogg. HÄR hittar ni den
Fyra årstider är en blogg jag läser. Hon skriver om inredning, trädgård och kampen mot cancer.
Ni hittar den fina bloggen HÄR
Mirkas blogg läser jag också, numera är hon ensamstående med 13 barn.
Ni hittar hennes blogg HÄR
Nu ska jag ta en morgonpromenad med Molly, och beta av några telefonsamtal.
Hej på ett tag,
Middagen blev en lättare frys- & kylskåpsrensing, toppen eftersom det står storhandling på schemat imorgon. En köttfärsås på veg.färs med krossade tomater, en skvätt grädde och riven ost. Riven ost i köttfärsås är riktigt gott, välj gärna en lagrad som ni bara vänder ner precis innan servering. Den ska bara smälta. Mums. Blev dock ingen bild på middagen, men ni kan säkert föreställa er så gott. Haha.
Här sitter jag och Molly framför tv:n och har slötittat på halvåtta, och fortsätter med ”Hela sverige bakar”. Så roligt att se hemma i andra kök, och när andra lagar mat. Hemma hos oss doftar hela huset syren som sig bör, snart är de ju ändå överblommade. De mörka soffkuddarna & plädarna är utbytta mot lite ljusare. Tänkte vi skulle försöka hitta lite nya prydnadskuddar till övervåningen i veckan också.
När Jonathan kommer hem ska vi kika på serier,
men vad ska vi se… nu är våran gamla slut. Så vad ska vi titta på? Har ni tips på någon bra ? 🙂
Tittar förbi med ett något försenat inlägg för dagen. Har haft möten typ hela dagen i Kalmar, och sen tar det en stund i bilen innan man är hemma. Men nu så vill jag tipsa om vegetariskt när det är måndag och allt.
Det här behöver du per person:
1 liten zucchini
1 dl riven lagrad ost
5 finhackade körsbärstomater
valfri mängd hackad jalapenos
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Dela zucchinin på mitten, skär ev lite på varje rund baksida så att den går att lägga platt på en plåt.
Strö över hackad jalapenos, tomat och riden ost.
Skjutsa in i ugnen och gratinera.
Det är klart när zucchinin är lagom mjuk.
Söndag idag och de flesta av er har säkert varit lediga idag! Hoppas ni haft en fantastisk dag-
Eftersom det är morsdag i dag så fick jag både sovmorgon och kaffe på sängen. Så lyxigt. Barnen hade valt ett fint mobilskal till mig, i vit marmor och gulddetaljer. Välbehövligt eftersom jag bytt mobil. Thelma hade utöver detta varit och köpt choklad och ett gulligt kort som hon skrivit. Så fint! Jag är så tacksam för min fina familj, så tacksam för att vi får vara friska.
Har inte hunnit sortera alla bilder från helgen som gått. Men här kommer ett litet utplock iallafall.
I fredags vart det grillad kyckling,
som vi åt med ugnsbakad potatis och en god sallad. Enkelt med lite tzatziki eller kall bea till.
Grillade bananer till efterrätt.
Fylld med massa center!
Galet gott.
I lördags ( igår ) var vi och firade Milias 3års dag.
Vi grillade och fikade och barnen badade i spabadet. Milias farmor hade bakat den superfina HelloKitty-tårtan.
På vägen hem från kalaset stannade jag och Nomi till och plockade massa liljekonvaljer. Doften av dessa kan vara bland de bästa i blomväg, och syrener så klart. Annars har Öland visat sig från sin bästa sida, solen lyst nästan hela tiden. Poolen är uppvärmd till en 26- 27 grader, så tillochmed så jag badade en liten sväng idag.
Det plockades blommor till många mammor igår. Nomi plockade till mig, och jag till min mamma & Jonathans mamma.
Det är lite av en tradition att komma med en liljekonvaljbukett just denna dagen. Vi stannade till och fikat hos mammorna idag, och så grillade vi även lite grann. En bättre söndag, och en härlig morsdag.
Ja, det var ungefär i stora drag så helgen har sett ut.
Hej
Idag önskar jag alla mammor en extra fin morsdag.
Här på öland skiner solen och det är redan 25 grader ute nu. Kommer bli en riktigt varm & solig dag minsann.
Här kommer innehållslistan, men några exakta mått har jag inte.
Kall färdigkokad pasta
Gröna kokta ärter
Majskorn
Tärnad ost ( hushållsost)
Körsbärstomater
Några msk färskost ( med vitlökssmak)
Knaperstekt bacon
Blanda ihop och servera.
* * * * * * * * * * * * * * * * *
10 minuters tårtan är perfekt att bjuda på till MorsDag
Det här behöver du till en tårta för 8- 10 personer :
2 färdiga marängtårtor
1/4 dels dl vispgrädde
150 gram mjölk choklad
4 dl vispad vispgrädde
250 gram hallon ( frysta el färska)
( florsocker efter egen smak & tycke )
Dekorera med jordgubbar & blåbär + 50 gram hackad choklad.
Gör så här:
Koka upp 1/4 dels grädde och bryt ner chokladen ner i kastrullen, ta bort från värmen och rör tills du från en blank smet.
Ta fram den första marängformen och lägg på ett fat, fördela ut chokladen över marängen och ställ svalt. Vispa under tiden grädden fluffig, vänd sedan ner de frysta hallonen och vispa ihop till en härlig rosa färg. Smaka ev av med florsocker.
Idag ringde väckarklockan innan sju trots att det är lördag. Men det är ingen vanlig dag, nej det är Milias födelsedag. Så vi är på väg mot öland, för att fira vår lilla 3-åringen. Jag och Jonathan är ju dessutom stolta gudföräldrar till denna lilla prinsessa. Jag, Thelma & Nomi var på stan igår och handlade hennes presenter. Så mycket enklare det är att handla presenter till 3-åringar än till tonåringar. Haha… Vi hade handlat klart hennes saker på bara efter en kvart.
Här kommer ett smarrigt middagstips
Allt du behöver är:
Lax
Smaksatt färskost
Serveras med ris
Och en kall sås.
Aioli med stenbitsom: 2 äggulor 1 3/4 dl rapsolja (nästan 2 dl) 2 tsk citronsaft + skal 1/2 pressad vitlöksklyfta salt
1 burk stenbitsrom
finklippt gräslök ( funkar även med fryst )
Gör så här :
Börja med aiolin. Detta är verkligen jätteenkelt att göra hemma. Det enda som kan gå fel är om ägg och olja har olika temperatur.Så ta gärna fram äggen en timme innan, lägg äggulorna i en skål, och ta fram en elvisp. Börja att vispa i skålen och droppa ner rapsoljan sakta under vispning, för att sedan övergå till att hälla en jämn stråle ner i bunken medan du vispar. Aiolin kommer bli fluffig och fin, pressa sedan ner citonsaften, ( mer eller mindre beror på hur syrlig du vill ha den.) Riv ner cirka halva av det gula skalet på citonen, ner i aiolin. Smaka av med salt, och vänd ner röd stenbitsrom.
ursäkta tystnaden men jag har inte haft tid att kika förbi er alls förrän nu. Mycket annat jobb, beslut & val inför kommande projekt. Det är mycket roligt på gång nu, jag önskar dygnet hade lite fler timmar bara. Jag kan börja med att avslöja att vi har en app på gång för alla mina recept, det känns jättestort och kul. Hoppas ni kommer gilla den!
Arbetar man hemifrån som jag så gäller det lite att blunda för tvätthögen som växer eller fönster som måste putsas. Däremot så har jag fördelen att jag kan lägga undan datorn när barnen kommer hem från skolan för att äta mellis med dem och höra hur skoldagen varit. För att senare på kvällen jobba ikapp, det är en frihet att styra sin egen arbetstid.
Men hur ser min arbetsdag ut egentligen? Detta är faktiskt väldigt olika beroende på om jag har jobb i Stockholm eller hur mycket möten jag har inbokat. Men jag tänkte att jag kunde skissa upp på ett ungefär hur jag arbetar. Som egen företagare arbetar man ju alltid, min telefon har jag alltid nära och kollar mailen så gott som hela tiden. Ibland är det brådskande saker, så det gäller att alltid kunna bli nådd.
Här står jag mycket och lagar mat och bakar. Det absolut roligaste med mitt jobb är att prova olika recept.
07.00 Klockan ringer, jag checkar av viktiga mail och scrollar igenom instagram. Sen går jag upp och startar kaffet. Vi äter frukost och gör oss klara för dagen. 08.00 Barnen har gått till skolan, och Jonathan åkt iväg till jobbet. 09.00 Datajabb och besvarar mail, kommentarer och uppdaterar mina kanaler. På facebook tidsinställer jag cirka 20-25 stycken inlägg per dag. Letar fram passande middagstips & tips på efterrätter för de helger eller högtider som är närmast. Detta brukar ta ett par timmar varje dag. Sen uppdaterar jag instagram och lägger upp inlägg på bloggen. 10.30 Är den tiden jag brukar boka in telefonmöten, ( som tex intervjuer eller andra viktiga samtal ) Det brukar bli ett par inbokade per dag. Vissa dagar kan telefonmöten hålla på fram till lunch. Men vanligtvis klarar jag de viktigaste samtalen på 30 minuter. Sen ringer min telefon hela tiden, men då är det oftast kort svar som krävs. 11.00 Kolla pågående samarbeten eller kommande. Att ha struktur & vara noggrann är A & O i mitt jobb. 11.30 Lunchmöte på stan, eller ensamlunch hemma. Lunchmöten har jag ungefär varannan dag.
Till mataffären för att handla det viktigaste. Försöker dock att veckohandla. 12.30 Redigerar gårdagens bilder, beskär och finputsar. Detta arbetar jag med minst en-två timmar med per dag. Vanligtvis har jag runt 300-400 bilder att gå igenom. Vissa dagar blir det det dubbla eller mer. Jag redigerar inte alla bilder såklart, utan bara dem jag ska ha. 14.00 Nu brukar jag börja jobba som taxichaufför till mina barn 😉 Här brukar sms komma om att de behöver skjuts, bli hämtade eller lämnade. Olika ärenden som måste fixas handla skor, tandläkaren, frisörer ja och fritidsaktiviteter de ska iväg på. Så ja, nästan uteslutande varje dag så skjutsar hämtar och lämnar jag barn en timme här på eftermiddagen. 15.00 Provlagar maträtter, förbereder och fotar i olika ljus och vinklar. Vanligtvis de dagar som jag har matlagning på schemat så lagar jag 3-5 middagar. Men jag lagar mindre portioner, så att dessa dagar äter alla i familjen olika maträtter. Låter knasigt med så blir det med mitt arbete. De dagar när jag har bakning på schemat händer det absolut att vi hämtar mat vi också. 17.00-18.00 Då har vi ätit och diskat undan och då är det tid för läxläsning. Om vi inte hunnit med den tidigare under dagen. Sen brukar vi promenera lite, eller en cykeltur i kvarteret med Nomi. Sitta ute på altanen med en kopp kaffe. 19.00- 22.00 Här brukar jag hamna i soffan, med datorn i knät. Detta är min ”effektivaste” arbetstid. Förbereda inlägg för morgondagen, svara på kommentarer, brådskande mail.osv. Uppdatera instagram. Tycka till om de kommande projekten vi har på gång nu och skriva list-förslag på nya funktioner och önskemål för mina kanaler. Pappersarbete såsom få iväg kvitton och fakturor till min revisor. Boka in kommande möten för den närmaste tiden. 23.00 Då är det Godnatt för mig.
Förresten nu har jag äntligen uppdaterat sidan ”om mig”
Vill ni veta mer om mig och vad jag jobbar med så hittar ni det genom KLICKA HÄR
Eftersom det är viktigt för mig med kvalitet när jag jobbar, så tackade jag såklart JA till ett samarbete med Toppits.
Deras produkter gå inte jämföra med ”budget”-plasten/foliet du hittar i butik. Toppits är slitstarka och lätta att riva av och deras grillfolie är toppen att göra egna fina grillknyten av. Som dessa söta små ”grillboxar” här nedan, påminner nästan om blommor.
Bara fantasin sätter gränser. Och i detta inlägget vill jag lyfta fram en jätterolig tävling, missa inte den.
Toppits® Ugn-, Grill- och Frysfolie är formbar, slitstark & tål högre värme.
Därför är den perfekt när man vill skapa riktigt goda ( och tjusiga) foliepaket för grillen.
Jag fyllde mina grillknyten med lättkokad skivad potatis, färsk tärnad lax,
grönsaker & örter. Hälften toppade jag med smaksatt färskost, och resten hettade jag till med hackad chili och lime.
I chilin så sitter hettan i frökapslarna, så vill du ha mindre hetta skär du bort dessa.
Lax är gott & tacksamt att grilla då det går superfort. Perfekt när man har gäster och alla är vrålhungriga.
Och nu vill jag tipsa om en grym tävling. Där ni kan vinna exklusiva gasolgrillar från Barbecook, värde 3699 :-
Perfekt för alla härliga grillkvällar i sommar!
Så missa inte chansen, tävla enkelt på Facebook, KLICKA HÄR
Tävlingen pågår till 31 Augusti.
Och vinnaren utses av Toppits.