Godkväll på er,
Sitter här framför dataskärmen och gäspar. Det har varit en fantastisk med lång dag, och jag behöver få in de sista jobben nu innan det är dags att sova. Mitt plan går hem tiiiidigt imorgon. Så det är frukost redan vid halvsju om jag jag ska hinna med att äta något innan. Så ja, det är väldigt snart tack och godnatt här. För fler bilder & instastories så finns jag på insta : @jennysmatblogg
Men innan det är dags att sova ville jag kika förbi och bara säga hej, och visa dagens bilder från stan.
Parma är en varm och vacker liten stad cirka 1 timmes bilväg ifrån bologna.
Husen är vackra och massa små gulliga butiker längst vägen.
Vi stannade så klart till i matbutikerna. Och denna ostbutik var magisk.
Så mycket goda ostar, salami, och småplock…. My Gaaaad! Ville äta mig igenom hela butiken 🙂
Goda lagrade ostar är en av mina svagheter (förutom lösgodis) så detta var ju minst sagt paradiset.
Efter lite matshopping så käkade vi italiensk glass.
Denna glassen går inte att jämföra med någon annan glass. Den är så krämig och gräddig och ja, prova själva nästa gång.
Stracciatella är min favvo, mums!
Vackra uteserveringar hör ju italien till. Och det finns det gott om här i Parma.
Obs… denna bilden tog jag om 4 eller 5 gånger, så farbröderna på bild tröttnade till och med till slut.
Sorry, men bilden blev ju bra 😉
Nu har mitt wi-fi slutat funka. Så är det alltid när man är ute och reser…. Typiskt, men-men.
Så nu tänkte jag sova, om jag hinner så uppdaterar jag resten imorgonbitti innan frukost.
Godmorgon,
Det blev lite väl tyst här på bloggen igår. Men jobb och livet kom emellan kan man väl säga. Jag har fotat en massa så ni kommer få se sen. Jag reste hela dagen igår. Kom fram till Bologna vid halvsex och anlände till hotellet i Parma vid halvåtta. Klockan åtta skulle jag vara ombytt och klar för middag. Och jag hann med nöd och näppe, men när jag väl kom tillbaka till hotellet vid elva så var jag så trött så ögonen gick i kors. Idag är en annan dag. Klockan ringde redan innan 06.00 idag, och nu hade jag en sekund över att skriva till dig. Innan jag ska gå ner och äta frukost och prata ikapp med de andra. Håll utkik på min instastory idag, för där kommer du få se mer vad jag jobbar med dessa dagar!
Min utsikt från mitt lilla hotell. Mysiga gamla hustak va?
Om jag blir miljonär en dag så hade jag lätt köpt en lägenhet utomlands.
Vad hade du köpt?
Vi kom fram till stugan bara för en stund sen. Det är så lugnt och rofyllt här. Kommer sakna…
Vi kom fram några timmar senare än beräknat, men vi har hunnit med massa idag så det får det var det värt. Vi har träffat min systerdotter Fanny & hennes kille, och kikat deras nya bostadsrätt. Så fin, och de är så duktiga på att renovera! De passade Molly en stund åt oss medan vi var och käkade och sedan åkte bort till nya huset för en ”genomgång”. Ägaren av huset visade oss det viktigaste och vi hade chans att mäta och lite så.
Men nu ropar jobbet efter mig. Har jag inte varit online på några timmar (en halvdag) så är det kaos i mail.
Så jag ska sätta mig här med en liten väldoftande bukett pioner (plockade från vår trädgård) och jobba ett par timmar.
Behöver choklad också för att orka jobba nu, sen blir det tv-soffan och plöja serier. Tack för alla tips.
Då var bilen parkerad och jag är incheckad & framme på hotellet vid flygplatsen på Kastrup. Jag kör mycket bil, och tycker om att åka bil. Men av någon anledning så kom jag på att det faktiskt var första gången jag körde helt själv igenom över bron, det är alltid Jonathan som gör. Brobizz:en funkade vilket underlättade, så stressande om den krånglat & om jag hade bildat köer. Vi bilade till Italien Jonathan, jag & alla barnen för en siså där 5 år sedan. Då turades vi om att köra, eller faktiskt var det mest jag som körde den gången. Vi bytte i början av Tyskland, sen körde jag hela vägen till Italien. Efter det så anser jag mig lite som kung på att köra bil 🙂 Haha. På tal om Italien, det är dit jag ska imorgon också på jobbresa.
Kan ni gissa vart i Italien … ( Bild lånad från google )
Tjena tjena,
Tisdag och ännu en kortvecka, imorgon väntar en middag hemma hos systeryster med barnen. Hoppas vi slipper alla köerna på bron som alltid blir på helgerna. Här kommer mina egna bilder från Mauritius.
Det var ju bara två veckor sedan jag kom hem, men det känns på något sätt som en evighet.
Hotellet Ravenala Attityd var min absoluta favorit. Stora härliga rum med utsikt över havet.
.
Vi anlände tidigt på morgonen,
så vi åt en fantastisk frukost nere på stranden medan det spelades & dansades.
Efter det var det gav man sig upp på rummet.
Packade upp, jobbade och sedan njöt jag av denna fantastiska utsikten. Kände mig nästan som om jag var hemma i Kalmar 😉
Dagarna här gick så fort, man hade helt klart behövt ett par veckor för att hinna med allting och samtidigt få slappa lite vid poolen.
Magiska solnedgångar, och soluppgångar fick vi uppleva.
God mat, trevliga människor och ett stort utbud på aktiviteter.
En av dagarna upptäckte vi Port Louis till fots.
Finns så mycket att se överallt. Och god mat & dryck att köpa längst vägen.
Här provade jag en granatäppeljuice, superfräscht.
Härliga frukt & grönsaksmarknader.
.
Doftande färgglada kryddtält.
Båtturen var magisk. Och lunchen som bjöds på likaså.
Färsk frukt till samtliga måltider.
Ananas smakar alltid så gott utomlands.
Hotell Zilwa, också ett paradis.
Lite större hotell än det första. Superfina pooler.
Visst är det magiskt. Turkost vatten, vita stränder och det sim jag gillar lite extra är oxå att det bara är två timmars tidsskillnad. Mauritius är summasummaro ett paradis att besöka så snart ni får möjlighet
Det här behöver du till 4 personer: smör 600 gram kycklingfile
salt & peppar
2 stycken choritzokorvar
1 stor gul lök
10 stycken klyftade champinjoner
1 röd paprika
2 dl vatten
3 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
1 tsk kinesisk soja
maizena
salt
1/2 tsk oregano
1/2 tsk timjan
1 dl svarta oliver
1 dl syltlök
Serveras med ris
Gör så här:
Skär kycklingen i små bitar och fräs den i smör i stekpannan tills den är genomstekt. Krydda med salt & peppar. Skär paprika, lök & svamp, korv i mindre bitar. Lyft över kycklingen på en tallrik medan du steker den löken, den ska bara bli glansig. Vänd ner korven paprika och svampen och bara hetta upp allt – då lägger du tillbaka kycklingen. Vänd i vatten, grädde, fond & soja. Låt allt sjuda upp, önskar du tjockare konsistens kan du reda av grytan med lite maizena. Smaka sedan av grytan med salt, oregano, timjan. Sist du ner syltlök & oliver, när allt blivit genomvärmt är grytan klar att servera.
Här har onsdagen rusat förbi med möte, frisörbesök, fotografering och föräldrarmöte. Ni som följer mig på instagram @jennysmatblogg kan se att jag försöker uppdatera instastorys också varje dag. Där hittar ni blandannat före- & efterbilder från frissan. Nu landade jag precis i soffan, ska signera lite specialbeställda böcker och besvara mail.
Tänkte ni skulle få en lite tjuvkik på vårt nya ställe. Jag blir pirrig i magen av att bara titta på bilderna.
Tänk om drygt en månad är det vårt på riktigt.
En havstomt har alltid stått på min önskelista. Fast jag trodde kanske aldrig att det skulle få bli mer än en dröm.
Får nypa mig lite i armen, hur magisk utsikt är inte detta. Här kommer vi sitta och blicka ut över vattnet och bli gamla tillsammans. Ser fram emot det.
Som ni säkert förstår kommer det handla mycket om huset på bloggen om en månad.
För er som inte är intresserade av det bläddra bara förbi inläggen. Det kommer såklart uppdateras som vanligt med recept på middagar och bakverk 🙂
Men nu som sagt, jobba ikapp allt jag missat idag.
Som ni har väntat på detta inlägg. Erkänn… Haha!
Jag fick nyss den första omgången bilder från Alan Brutenic ( en av fotograferna på resan ) Så jag tänker att jag lägger upp hans bilder i ett inlägg för sig. Så kommer mina egna bilder lite längre fram.
Här kommer jag och min stora solhatt, fått så många frågor om den. Jag köpte den på HM precis innan jag skulle åka.
Jag åkte helt ensam på denna resan, men mötte upp 15 andra journalister på resan.
Så mycket trevliga & roliga människor från England, Frankrike, Slovakien, Reunion och Mauritius. Tillsammans jobbade vi för
hotellkedjan ”Attitude Hotels”
Vi hade flera fotografer med oss. Dessa är bilderna från en av dem. Som ni förstår på bilderna så var Mauritius mer än jag vågade drömma om. Så vackert att man tappar andan, och får nypa sig i armen.
Vi besökte tre hotell under resans gång.
Det första var Ravenala Attityd
Detta var min personliga favorit. Stora trevliga rum, och vackra omgivningar.
Sedan besökte vi Zilwa Attityd
som jag förstod var det mest populära bland de andra resenärerna. Detta är större, och har lite större utbud för barnfamiljerna.
Sist besökte vi ett av de mindre hotellet Recif Attityd
Supertrevligt hotell som låg jättevackert.
…
Mauritius påminner väldigt mycket om Seychellerna i naturen.
Vi provade på massa utflykter, båtturer, vandring, cykling, dykning med massa mer.
Har fått massa frågor om min baddräkt. ( Jag med stora hatten ) den kommer från H&M och är bästa köpet på länge.
99 :- och sitter som en smäck.
Mycket mat, snacks och gott blev det under resans gång.
De hade en specialité som var en blandning av potatisbullar med ost som jag åt alldeles för många.
Så goda!
Något annat som var typiskt för Mauritius var en mjölkdryck som smakade som smält mjukglass.
Låter kanske inte så gott, men det var det. Sött som tusan, men för oss glassälskare var det som himmelriket.
Även Chinatown så värt ett besök om ni är på Mauritius.
Stanna till och ät på en av alla trevliga restauranger. Man måste ju prova lite nya rätter när man är här.
Ni som följt mig på Instagram på storyn där har sett lite av allt vi ätit. ( @jennysmatblogg )
Vi besökte fruktmarknaden, fiskmarknaden, köttmarkanden och promenerade över 25 000 steg denna dagen i värmen.
Ta med sköna skor, för det är så värt att uppleva Port Louis till fots. Fruktmarknaden jättetrevligt, men köttmarknaden kunde jag varit utan.
Mauritius är inte bara ett ställe att fira ”Honeymoon” på utan det är för dem som gillar sol, bad, paradisstränder, ett stort utbud av aktiviteter. Snorkling, vindsurfing, dykning och klättring. Här finns något för alla.
Ingången till Ravenala, man tappade andan typ.
Så magiskt! Ska visa rummen sedan i ett eget inlägg.
Och maten på Mauritius är fräsch, mycket frukt & grönt. Mycket fisk, mycket skaldjur.
Jag åt även ostron för första gången här, det var inte det bästa jag ätit. Heheh… men man kanske får ge det några gånger.
Jag är tydligen varken en sushi- eller ostronfantast.
Här är en del av sällskapet som jag tillbringade min vecka med.
Roligt att träffa nya vänner från jordens alla hörn.
Måste slänga in denna något suddiga bilden, men det var den enda jag och Nathalie ( från Kapstaden) fastnade på.
Vi dök ju på 15 meters djup och jag blev helt såld, vill göra detta igen.
Första gången men absolut inte den sista.
Nähe, nu måste jag ta och städa av här hemma.
Ikväll kommer lite middagsgäster och vi ska grilla.
Håll tummarna för vackert väder tills dess.
Här regnar det som bara den över småstaden. Riktigt trevligt faktiskt, och stort plus för att pollen som försvinner. Igår var det ett gult lager pollen över hela staden. Bilar, gator och hus, detta är puts väck nu. Har ni inget bättre för er idag när det regnar så tycker jag ni ska baka den här pajen och bjussa på. Ni kan använda vilka bär eller frukt som helst. Jag tycker den är godast med blåbär eller äppel.
Det här behöver du:
Bär som täcker botten
2 msk potatismjöl
socker ( hur mkt beror på hur sura bären är)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smörblandningen och rör om väl. Sprid ut bären och pudra över potatismjöl och strö över socker. Klicka sedan ut smeten över bären och ställ in i mitten på ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.
Jag provade denna goda LCHF-vänliga förrätt för ett tag sedan.
Lite som räksnittar, fast utan bröd. Istället serverade jag med ostkex.
Det här behöver du till 4 prs: 2 dl riven lagrad ost
salt och peppar
Fyllning:
Handskalade räkor
Hackad rödlök
massa koriander
några droppar pressad citronsaft
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Ta fram en klädd bakplåt. Fördela ut den rivna osten i 8 högar.
Dra ett par varv med salt och peppar över.
Ställ in i ugnen tills osten flyter ut och bubblar.
Ta ut och låt svalna helt.
Blanda ihop allt till fyllningen Ta fram 4 små serveringsfat, lägg ett ostkex i botten.
Fyll sedan med räkröran, och lägg ett ostkex på toppen.
Volia.
Jag serverade även med en liten klick smaksatt crème fracihe ( chili )